2022-01-12 123 瀏覽
今日係一周年紀念日,男朋友帶左我去試新開既日本料理餐廳,環境非常之日式,座位都好闊落,坐得好舒服,感覺覺得簡約溫馨。😙員工推介左佢哋嘅必點菜式,牛油果吞拿魚他他配魚子醬,IKG卷同炭火串燒。果然聽餐廳員工推介係正確。第一次試牛油果同吞拿魚他他配魚子醬,居然出奇地超夾,感覺又健康又好食。仲要配埋魚子醬,感覺好高級😍 魚子醬鹹鹹地,完全唔腥❤️👍食咗佢啲燒物先發現原來呢間餐廳係有炭牌,炭燒真係唔同啲㗎,用炭火燒感覺成個申燒更加好食😋 特別推介紫蘇酸薑黑豚肉燒物!一定要試 !最後食埋個招牌IKG卷,真係爆多三文魚籽及海膽,好驚喜,海膽超鮮甜同少少既海水鹹味,重點完全冇腥味!我同男朋友都忍不住叫多兩件海膽壽司。總括而言,要多謝男朋友❤️成日帶我周圍食野,先搵到呢間我認為呢間可以媲美日本既餐廳。

2022-01-12 81 瀏覽
最近喺荃灣發現咗間新日本料理餐廳,居然有鰻魚飯三食😂 我從來未試過。去到餐廳,個餐廳真係好大,又有落地玻璃窗, 裝修好日本,有種去左旅行咁🤤叫左蒲燒鰻魚飯三食餐,個餐好多野,又有味增湯,又有茶碗蒸,仲有個前菜沙津,超豐富呀👍😆侍應好貼心同我講解點樣係鰻魚三食,依家先知道原來鰻魚除咗單食,仲可以加海苔同半熟蛋一齊撈埋食,仲可以加熱茶湯,變茶泡飯😂 完全係個全新體驗! 鰻魚本身燒得好焦香,仲配埋個鰻魚汁同日本米,超級好食👍👍👍配左海苔同蛋,又變左另一種風味。但係我最鍾意嘅都係鰻魚茶泡飯,個茶湯好香,加埋鰻魚,超正呀😍 冬天食一流! 呢間餐廳非常值得去呀!!

完全係個全新體驗!

鰻魚本身燒得好焦香,仲配埋個鰻魚汁同日本米,超級好食👍👍👍

呢間餐廳非常值得去呀!!
2022-01-11 82 瀏覽
今日同同事去試新開既日本料理餐廳,餐廳環境好舒服,非常日式既設計裝修,睇落好溫馨!而且呢一間餐廳亦都有好多唔同嘅選擇,就咁睇啲相就已經覺得好吸引😍我地叫左厚切牛舌,香煎北海道帆立貝配莎莎醬,仲有原隻車海老釀蝦膠。燒牛舌用炭火燒,香味十足,好柔嫩, 一D都唔韧,邊邊仲脆脆地。原隻車海老釀蝦膠,好有創意又好好味,仲有大大粒三文魚子同蛋黃,三文魚子超級鮮甜。推介推介~~煎帆立貝好大粒,燒得岩岩好,仲好juice,配埋個莎莎醬,個醬酸酸甜甜,好正!!呢間餐廳環境同食物都好高CP值,員工服務又周到又勤加水。下次一定要再去呀!

2022-01-11 79 瀏覽
朋友知我中意食鰻魚飯,見到開左新既日本餐廳有,特登帶我去試試😌😌咁身為鰻魚迷既我,當然叫左蒲燒鰻魚飯 (三食) 套餐,有味增湯,茶碗蒸,沙津配埋,非常豐富呀😍😍鰻魚飯一到侍應會同你講解點樣三食,可以原味品嚐,又可以加海苔同溫泉蛋,又可以淋上熱茶湯,變為鰻魚茶泡飯鰻魚完全驚艷左我,鰻魚表面燒得好焦香,燒得岩岩好有小小焦,配埋個鰻魚汁好濃香甜,加埋日本米,同我係日本東京食既一模一樣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好想快點再去食!真係令人非常回味🤤整體來說,呢間餐廳既性價比真係好高!好值得推介!!

2022-01-10 111 瀏覽
難得放一個長假期,當然要約朋友食飯啦😆~ 朋友推介左間新餐廳,係荃灣如心廣場,成個環境非常日式,很有簡潔溫馨嘅感覺☺️我地點左牛油果蟹肉大啡菇,大啡菇一咬落去非常多汁,再加上滿滿嘅牛油果蓉同燒過嘅芝士,簡值是我的最愛😍蝦肉冬菇 天婦羅,外衣很酥脆,冬菇同蝦,完全係perfect match呀~~最期待嘅特上刺身盛 有5款刺身,款款都咁新鮮,好厚身,其中帶子係最驚艷,帶子好厚身超鮮甜,絕對絕對要Encore!❤️❤️❤️👍🏻👍🏻高質素食物,貼心周到嘅店員服務,值得下次再黎!!!!!

高質素食物,貼心周到嘅店員服務,值得下次再黎!!!!!
2022-01-10 112 瀏覽
事緣我係網上見到荃灣屋企附近 居然開左間12000尺日本料理店,午餐Omakase非常親民最平$380就食到😍😍🥳我當然馬上帶埋屋企人一齊去試試啦~ 一去到間餐廳,發現裝修設計真係好特別好有心思,每個區域都有自己既特色,有一種一次去左幾個餐廳食飯👍今次我就叫左特上壽司精選,$268就有我最中意既海膽,三文魚子,吞拿魚,火炙劍魚腩🤤海膽壽司真係好驚喜,超鮮甜,完全冇腥味❤三文魚子大大粒,一咬落去卜卜聲😙帶子肥美,豐滿,真係CP值勁高呀😍總括而言,呢間真係出乎意料,親民既價錢品嚐到高CP值壽司🍣 值得再次光顧,店員服務都好周到,會主動倒茶,加分!

我當然馬上帶埋屋企人一齊去試試啦~

海膽壽司真係好驚喜,超鮮甜,完全冇腥味❤
三文魚子大大粒,一咬落去卜卜聲😙
帶子肥美,豐滿,真係CP值勁高呀😍

2021-12-27 328 瀏覽
Boxing Day去食大餐,5個人叫了2個Deluxe Celebration Dinner Set 2人前, 共$4976,坦白說以荃灣消費算高。餐廳環境好、新裝修、地方闊落座得舒服。食物質素好、新鮮!不過叫Set竟然可以漏了三道菜,真心差!另外當時只係9點鐘就已經話過了last order,不能加食物,真心反眼!坦白講,問佢攞Menu其實覺得好奇怪,點解個餐甘貴無野食,先發現有三道菜未上。有位店員好好,立刻黎道歉,並說可以加食物,最後我們加左啲串燒。埋單時,經理好識做給了9折我們,雖然發生小插曲,但食物值得一試!

食物質素好、新鮮!不過叫Set竟然可以漏了三道菜,真心差

招牌
甜品跟餐
串燒
  • 刺身
2021-12-22 514 瀏覽
差唔多聖誕食餐好啲嘅🎄黎咗呢間如心廣場嘅Ikigai Concepts食Omakase🤤黎嘅時候係lunch timelunch time分咗12點同1點45 兩個時間如果訂位黎嘅話要落訂先lunch set 就分咗 3個set$380、$480同$780今次就食咗$380果個有前菜、茶碗蒸、12件壽司、魚湯同雪糕我自己特別鐘意佢嘅蝦壽司🦐上面嘅醬汁係用蝦頭、蝦殼餚出黎提升咗隻蝦嘅味道🤤🤤其次海膽係馬糞海膽味道偏甜 好鮮味環境係和風設計坐落都幾舒服整體服務都唔差順帶一提個廚師都幾幽默🤣

差唔多聖誕食餐好啲嘅🎄

$380、$480同$780
今次就食咗$380果個
有前菜、茶碗蒸、12件壽司、魚湯同雪糕

我自己特別鐘意佢嘅蝦壽司🦐
上面嘅醬汁係用蝦頭、蝦殼餚出黎

提升咗隻蝦嘅味道🤤🤤

整體服務都唔差
順帶一提個廚師都幾幽默🤣
2021-12-19
1K
❀ Ikigai Concepts #荃灣 ❀❗️佔地萬二尺日式餐廳 松葉蟹龍蝦為題omakase❗️——————————————————荃灣新開張嘅日式餐廳,佔地成萬二尺🤩分別有各個不同區域,包括廚師發板、串燒、定食、和食、清酒等等專區。適逢聖誕節推出左festive menu,今次選擇左波士頓龍蝦、松葉蟹做主題嘅omakase🦞!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Festive Dinner $1388/2♥ 蟹膏味增豆腐蟹膏超級鮮,配上用味增醃製過嘅豆腐,味道配搭得非常好👍🏻。係一道有驚喜嘅前菜。.♥ 龍蝦脆餅其實係春卷皮包住小龍蝦肉同埋青瓜,表面加上少許魚子醬,味道有驚喜🥰龍蝦本身夠鮮甜,加上爽口嘅青瓜,成件事非常清新,開胃又好食!.♥ 刺身三點分別有拖羅、帶子同埋油甘魚。.♥ 極上雜錦天婦羅分別有蝦、魚、蝦頭以及各種蔬菜。炸粉夠薄又香脆,係個唔錯嘅天婦羅拼盤☺️!.♥ 炭燒波士頓龍蝦及活鰻串燒龍蝦夠爽口彈牙,加上少許嘅鹽調味就已經非常足夠。另外活鰻就入口即溶,表皮仲有少少香脆😆!.♥ 主菜一共有兩款,分別為炭燒澳洲草飼黑安格斯牛扒、炭燒日本熊本豚肉扒。我哋各一,出乎意料地肉扒比牛扒更得我哋喜歡🙈厚
❀ Ikigai Concepts #荃灣 ❀
❗️佔地萬二尺日式餐廳 松葉蟹龍蝦為題omakase❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Festive Dinner $1388/2
♥ 蟹膏味增豆腐
蟹膏超級鮮,配上用味增醃製過嘅豆腐,味道配搭得非常好👍🏻。
係一道有驚喜嘅前菜。
蟹膏味增豆腐

♥ 龍蝦脆餅
龍蝦脆餅

刺身三點
分別有拖羅、帶子同埋油甘魚。

♥ 極上雜錦天婦羅
分別有蝦、魚、蝦頭以及各種蔬菜。
炸粉夠薄又香脆,係個唔錯嘅天婦羅拼盤☺️!
極上雜錦天婦羅

♥ 炭燒波士頓龍蝦及活鰻串燒
龍蝦夠爽口彈牙,加上少許嘅鹽調味就已經非常足夠。
另外活鰻就入口即溶,表皮仲有少少香脆😆!
炭燒波士頓龍蝦及活鰻串燒

♥ 主菜
我哋各一,出乎意料地肉扒比牛扒更得我哋喜歡🙈
厚切嘅豚肉扒帶點爽口,同時亦有少許油脂。
炭燒日本熊本豚肉扒

反而牛扒就有少少乾爭爭同埋鞋🤔
炭燒澳洲草飼黑安格斯牛扒

而且主菜份量比想像中少。
♥ 日本鯛魚湯到庭烏冬
湯底非常清甜,相信應該落足料去熬製。
不過烏冬口感就有啲奇怪,比較腍,唔太彈牙,反而似台灣麵。
另外亦都唔夠入味🙈就咁食啲烏冬會覺得比較淡。
日本鯛魚湯到庭烏冬

♥ 節日甜品
當日係紅莓醬吉士撻。
牛油皮正常發揮,可能始終雪凍咗唔算特別香😶
但係內裏嘅吉士就真係麻麻地,失去左平時嘅嘅蛋奶香,好在有少少紅莓醬。
節日甜品

♥ 節日飲品
另外仲有杯非常之靚嘅士多啤梨飲品,用新鮮打成士多啤梨糖漿、加入蛋白、tonic、gin,即使唔飲酒嘅我都覺得幾易入口❤️
士多啤梨味又唔假。
節日飲品

——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
環境真係超大又舒適,而且有齊各式各樣嘅日本菜式選擇,總有一款啱你!
蟹膏味增豆腐
龍蝦脆餅
極上雜錦天婦羅
炭燒波士頓龍蝦及活鰻串燒
炭燒日本熊本豚肉扒
節日飲品
2021-12-16 484 瀏覽
佔地超過萬二尺的這家日本菜不同角落分別有和食、清酒、鐵板燒、廚師發辦區 最適合思念家鄉的大家~聖誕來臨之際 我們有緣試了佳節限定套餐以日本當造的蟹為貫穿整道菜單 有松葉蟹及鱈場蟹種種(*´꒳`*)菜式走比較精緻的路線 有懷石料理之感𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐒𝐞𝐭 𝐁 𝐇𝐊$𝟐,𝟐𝟖𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝟐 (𝟏𝟎 𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞)﹆龍蝦沙律 ﹆海膽松葉蟹雪花凍頭盤都已酸味為主。新鮮的龍蝦配酸酸的越橘果沙律、松葉蟹鮮配海膽和酸高湯啫喱及紫蘇花,開胃得來亦帶許多鮮味(* ¨̮*)/♡︎﹆刺身(大拖羅、深海池魚、牡丹蝦) ﹆壽司(左口魚、帆立貝海膽、石垣鯛)刺身新鮮肥美,壽司的配搭亦看得出下過心思,清甜肥美的帆立貝會配海膽,爽口石垣鯛則以少量魚子醬點綴~﹆龍蝦濃湯 跟西餐的濃湯有點相若,很濃很香不會腥!﹆炭燒鱈場蟹腳 鱈場蟹鮮甜味因被炭燒過更加突出,簡單灑上海鹽已經很好吃😋﹆炭燒澳洲M4和牛扒100g牛肉味夠濃又肥的M4澳洲和牛~可惜因為拍照關係凍咗少少 ﹆蟹肉釜飯整份菜單中比較普通的一道,飯的調味較單調、飯焦是軟的。﹆節日甜品 ﹆特調飲品 +$100 for 2越橘果芝士撻份量都頗大,酸甜、芝士幼滑不膩呢!
佔地超過萬二尺的這家日本菜
不同角落分別有和食、清酒、鐵板燒、廚師發辦區
最適合思念家鄉的大家~
聖誕來臨之際 我們有緣試了佳節限定套餐
以日本當造的蟹為貫穿整道菜單
有松葉蟹及鱈場蟹種種(*´꒳`*)
菜式走比較精緻的路線 有懷石料理之感

﹆龍蝦沙律
﹆海膽松葉蟹雪花凍

刺身(大拖羅、深海池魚、牡丹蝦)
壽司(左口魚、帆立貝海膽、石垣鯛)

﹆龍蝦濃湯
跟西餐的濃湯有點相若,很濃很香不會腥!
﹆炭燒鱈場蟹腳
鱈場蟹鮮甜味因被炭燒過更加突出,簡單灑上海鹽已經很好吃😋
﹆炭燒澳洲M4和牛扒100g
牛肉味夠濃又肥的M4澳洲和牛~可惜因為拍照關係凍咗少少

﹆蟹肉釜飯
整份菜單中比較普通的一道,飯的調味較單調、飯焦是軟的。

﹆節日甜品
﹆特調飲品 +$100 for 2
越橘果芝士撻份量都頗大,酸甜、芝士幼滑不膩呢! 而新推出的節日雞尾酒,以日本gin,混入羅勒和雜莓汁,清爽微甜,配海鮮剛好~
2021-12-14 507 瀏覽
荃灣新開咗一間多元化日式嘅餐廳,地方有一萬二千尺大,裡面分咗四個專區,分別有鐵板燒專區、廚師發板專區、炭火燒專區同埋和食專區,除咗食之外仲有個酒吧仔可以飲返杯酒,酒吧仔隔嚟仲有清酒販賣機添呀🍶今次我哋食廚師發板,晚餐Omakase有四個價錢選擇,有兩個主要食壽司多啲,另外兩個就刺身同壽司都會有。負責我哋嘅師傅除咗介紹食物仲會傾吓計,介紹下餐廳嘅環境,同埋師傅講嘢都幾幽默㗎𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 𝔼𝕥𝕤𝕦 「悅」$𝟙𝟚𝟠𝟘有前菜、茶碗蒸、刺身五點、壽司六貫、季節食物、湯、甜品。🔝前菜水雲酸酸甜甜清新開胃,而鮟鱇魚肝入口即溶味道濃郁,海膽豆腐食唔到有咩味道。🔝淡淡海水味,生蠔肉質都算飽滿。🔝鮫鰈魚即係右口魚,師傅整咗三款唔同嘅配法。第一件係配魚子醬,無咩特別。第二件係卷住海膽嚟食,海膽好鮮甜令味道大大提升。第三件就係卷住燒過嘅右口魚群邊同蔥一齊食,火炙過嘅群邊逼晒啲魚油出嚟好香。🔝左邊係比較前嘅位置,加咗海鹽青檸汁,爽口清新。右邊係近肝嘅位置,用火槍燒過,味道比較濃郁。 🔝左邊係磯邊卷,用秋刀魚卷住京蔥絲、紫蘇葉、醃蘿蔔碎,肉質肥美,再加上爽脆嘅配料,令到口感都幾豐富😋而右邊就係秋刀

今次我哋食廚師發板,晚餐Omakase有四個價錢選擇,有兩個主要食壽司多啲,另外兩個就刺身壽司都會有。

𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 𝔼𝕥𝕤𝕦 「悅」$𝟙𝟚𝟠𝟘
有前菜、茶碗蒸、刺身五點、壽司六貫、季節食物、湯、甜品

前菜 - 鮟鱇魚肝+海膽豆腐+水雲

岩手縣廣田灣生蠔

🔝淡淡海水味,生蠔肉質都算飽滿。

鮫鰈魚

🔝鮫鰈魚即係右口魚,師傅整咗三款唔同嘅配法。
第一件係配魚子醬,無咩特別。
第二件係卷住海膽嚟食,海膽好鮮甜令味道大大提升。

白象拔蚌

🔝左邊係比較前嘅位置,加咗海鹽青檸汁,爽口清新。
右邊係近肝嘅位置,用火槍燒過,味道比較濃郁。

磯邊卷 + 秋刀魚

🔝左邊係磯邊卷,用秋刀魚卷住京蔥絲、紫蘇葉、醃蘿蔔碎,肉質肥美,再加上爽脆嘅配料,令到口感都幾豐富😋而右邊就係秋刀魚刺身配薑蔥。

禾稈草煙燻鰹魚

🔝普通,無特別。

茶碗蒸

▪️真鯛 - 正常。

▫️目拔 - 肉質好鮮甜。

▪️深海池魚 - 正常。

▫️火炙北寄貝 - 爽口清甜。

▪️成熟21日中拖羅 - 油脂感重。

▫️海膽 - 海膽好鮮甜。

目光魚 + 大蝦天付羅

🔝大蝦天付羅蝦肉彈牙。

鯛魚湯

🔝好濃郁嘅魚湯,感覺好足料,幾好飲。

長崎縣蜜瓜
🔝唔係好甜,勝在多汁。
2021-12-08
天婦羅鬆化美味,紅醋壽司有驚喜。生き甲斐 (Ikigai) 在附近工作完畢便看看openrice 的To eat list 有甚麼. 看看門外的餐牌, 發現是中高檔的。裝潢亦很漂亮。既然工作順利,當獎勵一下自己,點了一客行政套餐,$488, 因為不吃牛,所以點了燒豬扒。前菜是綠色的蕃茄沙律,賣相漂亮,酸度剛好,感受到店方的誠意。接著是天婦羅拼盤。很多日本人吃天婦羅都會點鹽的, 很能帶出海鮮的鮮味。看見碟上的粉紅色岩鹽已經加了不少分數:所有炸漿鬆化而不油膩, 炸蝦鮮味都不錯。點鹽吃更好吃。次序上是刺身和壽司先上枱的, 然後是天婦羅, 燒豬扒和烏冬。但先談談燒豬扒和鯛魚湯。 燒豬扒忘了拍照, 其實乏善可陳, 因為燒得太乾, 口感頗差。至於鯛魚湯烏冬, 烏冬滑溜, 份量不多,2-3口便吃完。喝上去魚味是濃郁的, 但亦有點魚腥味。三點刺身和五貫壽司的鮮度很不錯,特別是甜蝦和海膽。值得一提的是壽司飯用上紅壽司醋來處理。味道較一般壽司醋成熟,這樣少了點甜味但多了點木香味:師傅握壽司的功力很高,壽司實度剛好,即使用筷子夾起反轉點醬油 都不會散 (醬油不是用來浸飯,而是點在食材上的),但又不會影響口感
天婦羅鬆化美味,
紅醋壽司有驚喜。

生き甲斐 (Ikigai)

所有炸漿鬆化而不油膩, 炸蝦鮮味都不錯。點鹽吃更好吃。

次序上是刺身壽司先上枱的, 然後是天婦羅, 燒豬扒和烏冬。但先談談燒豬扒和鯛魚湯。 燒豬扒忘了拍照, 其實乏善可陳, 因為燒得太乾, 口感頗差。

師傅握壽司的功力很高,壽司實度剛好,即使用筷子夾起反轉點醬油 都不會散 (醬油不是用來浸飯,而是點在食材上的),但又不會影響口感 (比較用機壓的便知道分別)。

因為這壽司大大拉高分數,由OK 變笑臉。有機會或來試壽司廚師發板。

原來 生き甲斐 (Ikigai) 可以解為你所享受的、做得好的、世界需要而願意給你酬勞的事,或生存的目的。

2021-11-19 1944 瀏覽
宜家變到好鐘意食omakase既我🤩,當然有新餐廳就要試👏🏻!今次去左間萬二呎咁大既日本餐廳👀~同其他餐廳不同之處就係一間店有齊壽司及刺身既廚師發辦專區🍣、主打串燒既炭火燒專區🔥、包羅各式精緻天婦羅同定食及丼飯既和食專區🍱、極具現代和風美食美學既鐵板燒專區🍢。同一入門口仲見到有酒吧同chill既位置🍸,原來都可以泥happy hour飲杯野都得🉐!呢個小型清酒博物館更加係焦點所在🍶,除了內設清酒販賣機提供近30款清酒選擇之外💯,仲不定期舉行各式各樣品酒工作坊🆒~原來店名「Ikigai」之名靈感源自現代日式人生哲學㊙️,為大家帶來泥一站式日式生活享受🎏,所以設有生活用品同擺設可以帶返屋企🛍~
宜家變到好鐘意食omakase既我🤩,當然有新餐廳就要試👏🏻!今次去左間萬二呎咁大既日本餐廳👀~同其他餐廳不同之處就係一間店有齊壽司刺身廚師發辦專區🍣、主打串燒既炭火燒專區🔥、包羅各式精緻天婦羅同定食及丼飯既和食專區🍱、極具現代和風美食美學既鐵板燒專區🍢。同一入門口仲見到有酒吧同chill既位置🍸,原來都可以泥happy hour飲杯野都得🉐!呢個小型清酒博物館更加係焦點所在🍶,除了內設清酒販賣機提供近30款清酒選擇之外💯,仲不定期舉行各式各樣品酒工作坊🆒~原來店名「Ikigai」之名靈感源自現代日式人生哲學㊙️,為大家帶來泥一站式日式生活享受🎏,所以設有生活用品同擺設可以帶返屋企🛍~
2021-11-18 1466 瀏覽
友人話帶我試如心廣場新開的日本料理食好野。期待了個幾禮拜的omakase, 睇埋餐牌諗定食邊個餐了。點知坐低點菜時,職員話廚師發辦已經full了。我地訂張枱係食普通和食的🤣係期待之後失望下再睇睇menu食咩好啦🙈 點了個二人晚市套餐$1088,再加個壽司盛。再開多支大門35清酒🍶😄 再望望四周,呢間新日料店好大。分開了幾個區,門口有品酒的、入去就有普通和食區、隔離就有鐵板燒,再入就是廚師發辦。另外仲有一扇牆係清酒機,幾得意😃壽司盛晚餐set B: 剌身5點吞拿魚沙律香煎北海道帆立貝特上天婦羅拼盤炭燒澳洲A4和牛炭燒鰻魚及虎蝦豚肉紫蘇卷野菜稻庭烏冬仲有北海道牛乳雪糕上菜速度不快,唔會一次過全送來放涼,適合傾偈👍🏻 食物質素果然係物有所值,睇相就知有幾靚了🙈 睇到師傅做工的精細,食材新鮮,好味😋 最印象深刻就係個燒牛扒!個肉真係咁粉紅pink pink的😨 朋友本身仲擔心太生,但食落好軟,肉味香濃,好好食呀🤤🤤🤤下次有機會要再訂個omakase試試先得😆

壽司

野菜稻庭烏冬
仲有北海道牛乳雪糕

下次有機會要再訂個omakase試試先得😆
2021-11-17 1051 瀏覽
一家人專誠去食日本野做午餐,諗住食得開開心心啦,每位平均盛惠$300,收中環價錢唔緊要,可惜價錢貴得來,食物質素不算標青之餘,服務竟然差差差,尤其是有位男經理打扮的人,我哋點餐茶時,佢態度極不耐煩,單手攞住個餐牌黑面兼斜睥,「等」住落柯打,講嘢冇尾音咁重複柯打,又黑口黑面。好多平價快餐店阿姐啲服務都好過佢!唔鍾意咪做囉,疫情下市道咁差,使唔使咁呀?話哂自命「高級」日本料理。得個「樣」。一定冇下次囉。餐廳仲掛住「試業中」個牌,真係祝福你!
2021-11-17