2019-08-10
適逢新店開張無耐, 當然要立即去試下! 西營盤站落車行大概5分鐘就到...主打Modern Japanese Cuisine, 環境唔錯, Atmosphere幾好, 配合音樂, 將一日嘅辛勞一掃而空, 準備好心情進餐Menu選擇不算太多, 但係足夠選擇, Portion主要係比人Share, 所以如果下次黎想試多d野, 我諗3至4個人係最適合🤔先上Sake, 我幾中意呢個Sake serving way, 個容器有別於一般嘅carafe, 唔錯!刺身我地無特別叫, 只係Order左兩隻生蠔作為開始...Beef Carpaccio 配上炸左嘅 Quinoa, 口感特別, 牛肉嘅油脂剛好, 如果有半份比客人選擇會更好 😎無骨雞翼, 看似平平無奇嘅雞翼, 一咬落去, 超級Juicy! Unexpected Juicy... 調味剛好, 睇落好Heavy, 食落唔覺, 送酒一流🍶! 轉眼間已經比我地消滅左🤣 不過如果兩個人黎食, 都係嗰句, 有半份叫就完美!海膽 炸茄子 昆布湯, 食完雞翼, 食個清清地嘅菜式清一清味蕾, 海膽同炸茄子嘅口感配合得好好, 清淡嘅昆布湯帶出左海膽號鮮味同埋茄
刺身我地無特別叫, 只係Order左兩隻生蠔作為開始...
海膽 炸茄子 昆布湯, 食完雞翼, 食個清清地嘅菜式清一清味蕾, 海膽同炸茄子嘅口感配合得好好, 清淡嘅昆布湯帶出左海膽號鮮味同埋茄子嘅甜味 👍🏻
天婦羅Short Rib, Short Rib鬆化, 不費吹灰之力就會喺口腔溶化!
雞 飯, 用煙肉同埋洋蔥炒過嘅飯釀入皮脆肉嫩嘅春雞入面 🤤 當Server喺您面前剪開隻雞嘅時候, 香氣立即湧出黎... 唔洗15分鐘, 飯同雞已經消失左喺呢個世界上面
最後甜品係好食嘅, 但係就無咩太大嘅特別 🤷♂️🤷♂️
等佢再開多一排一定會再返黎試下佢地其他嘅食物