2021-01-17 84 瀏覽
係旺角出曬名,一間舖有齊主菜與甜品,一次過滿足曬個胃😋由於係下午既關係,今次剩係試咗2份甜品😅🍋檸檬忌廉班戟卷 ,芒果西柚日本牛乳刨冰🍧檸檬忌廉班戟卷卷皮做到好薄👍入面卷住檸檬醬,酸酸甜甜好開胃,配埋焦糖醬以及焦糖脆脆一齊食,可以中和檸檬既酸👍再加埋雲呢拿雪糕,成個甜品組合超夾,一啖接一啖食唔停😋芒果西柚日本牛乳刨冰 , 刨冰好綿,好滑,配合埋芒果西柚醬一齊食,幾特別,食到杯底仲有2舊芒果肉👍美中不足既係裝刨冰既杯,再加埋裝住杯既木盒,就出事,當你用匙羹去食刨冰嘅時候,個杯身就會左搖右擺,啲刨冰就會跌到成枱都係,好論盡,食得好狼狽🤦‍♀️環境,食物都好OK, 三五知己食下甜品吹下水,都係一個唔錯既選擇😊
係旺角出曬名,一間舖有齊主菜與甜品,一次過滿足曬個胃😋
由於係下午既關係,今次剩係試咗2份甜品😅
🍋檸檬忌廉班戟卷 ,芒果西柚日本牛乳刨冰🍧
2021-01-08 129 瀏覽
今日黎咗食下午茶~ 又幾抵食 40-50蚊都有個餐 加二十蚊就有特飲~我地嗌咗鹹牛肉絲焗薯皮 $54焗薯仔有四件 送到上嚟超熱🥵 牛肉絲加芝士配上焗到外脆內軟嘅薯仔點埋蕃茄醬就prefect✨ 炸薯條配黑松露醬 $40 同樣都係熱辣辣新鮮炸起 脆卜卜黑松露醬係蛋黃醬加少量黑松露 食多咗會有啲濟 最後點翻番茄醬🙈Mocha Smoothie +$20賣相好靚✨ Mocha都滑 朱古力味幾香~芝士奶蓋芒果紅茶 +$20芝士奶蓋重芝士鹹香味 好挺身上面仲有球芒果雪芭 好好食😋成杯都好夾好飲~ 楓樹糖漿疏乎厘班戟$78

我地嗌咗

賣相好靚✨ Mocha都滑 朱古力味幾香

芝士奶蓋芒果紅茶 +$20
芝士奶蓋重芝士鹹香味 好挺身
上面仲有球芒果雪芭 好好食😋
成杯都好夾好飲~

楓樹糖漿疏乎厘班戟$78
2020-12-22 90 瀏覽
呢間甜品餐廳已經bookmark 好耐,今次終於去試吓,一直見到餐廳人氣都好高,所以都好期待,最後亦冇失望。.作為一間主打甜品既餐廳,佢哋嘅甜品真係整得幾好,而且最驚喜嘅係,主菜既質素亦不俗。.整體價錢合理,cp值都算高,值得一試.白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102香煎雞胸黑松露意大利飯 $98雞胸煎得好香,雖然黑松露香味唔濃,但係意大利飯既味道的確幾好吉列魚柳沙律朱古力三重奏 $72HOTCAKE - 朱古力花生醬杏仁香蕉配杏仁雪糕 $58呢個係最好食,hotcake好鬆軟,配埋雪糕一熱一凍,口感豐富

整體價錢合理,cp值都算高,值得一試
白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102

香煎雞胸黑松露意大利飯 $98

吉列魚柳沙律

朱古力三重奏 $72

HOTCAKE - 朱古力花生醬杏仁香蕉配杏仁雪糕 $58

2020-12-12 149 瀏覽
今日又係foodies大聚下午茶,多人到要分兩枱。細細個嗰陣已經聽過呢間舖頭好多次,今日終於有機會嚟試下。一直以為呢度只係食甜品,原來仲有咁多鹹食添,款式仲有好多!我發現我真係成日嚟旺角蒲,食完返屋企食晚飯。香煎加拿大帶子拼鮮蝦半蒜香煙肉扁意粉配黑蟹籽紅花汁 ($158)Seared Canadian Scallop and Prawn with Garlic and Bacon Linguine, Black Crab Roe Saffron Cream佢個名本身就咁長。加拿大帶子同啲蝦都煎得好香口。我好中意咬扁意粉,呢個煮得好好食。想介紹下呢個汁,平時好少見,好濃味好有層次。意式巴馬風乾火腿及無花果沙律 (原價$118)Parma Ham and Fig Salad呢個沙律有曬我中意食嘅嘢,個火腿唔會太鹹。我好中意佢地個無花果咁好味,佢地竟然唔食。見到啲巴馬風乾腿就諗起之前一係西班牙日日食,食十塊都未腎虧。旺角分店有部份主食買一送一嘅優惠!即係我買$158嗰個就送咗$118呢個。優惠價追加小食脆炸日本堂揚魷魚鬚 (+$40)Aori-Ika Karaage呢個小食好香好脆,中間嘅魷

意式巴馬風乾火腿及無花果沙律 (原價$118)
Parma Ham and Fig Salad

優惠價追加小食
脆炸日本堂揚魷魚鬚 (+$40)
Aori-Ika Karaage
呢個小食好香好脆,中間嘅魷魚都好爽口。有四舊魷魚鬚,仲有啲紫菜添!

香煎芝士玉子 (+$25)
Pan-Fried Tuna-Mayo Rolles Egg with cheddar cheese dressing
我好中意食蛋,呢個小食煎得好香,加埋啲醬好好味。一碟有五舊,我猜贏咗可以食多一舊,威。

宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟 ($108)
Uji matcha black sesame soufflé pancake
一直覺得He She Eat最出名嘅招牌菜係疏乎厘!佢地未整完已經聞到啲蛋香味。綠茶味都幾香濃,唔會太甜。綠茶加芝麻呢個配搭幾特別,但係食落緊嚟竟然唔錯喎!仲有唔少配料添!

呢度環境幾好,有兩層。仲播緊啲流行音樂,例如Justin Bieber嘅Baby(寶貝)同加埋Ed Sheeran 嘅I don’t care(我不在乎),仲有著名情侶(我今日先知)Camila Cabello同Shawn Mendes嘅Señorita(小姐)。我最中意Zac Efron同Zendaya嘅Rewrite the stars(重寫星星),套戲好睇。一開始以為我哋都叫得幾多嘢,但係食完竟然覺得好肚餓。其實有冇人睇曬?
2020-12-11 85 瀏覽
上星期跟老公去經過 HeSheEat忽然好想食疏乎厘 Pancake 😋😋我地點左一份小食、兩份主食、一份甜品🍽小食~~薯餅波波配車打芝士汁🍚 主食 ~~ 匈牙利牛肋肉配珍珠飯、黑松露雜菌春雞意大利飯🍰 甜品~~ 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake 🔖匈牙利牛肋肉配珍珠飯 睇相已覺得好吸引🙌 滿滿的牛肋肉汁加珍珠飯🍚 牛肋肉燉得好淋,完全無根!牛肋肉汁吸收了牛肋肉的精華,好濃牛味呀🐮❤ 好惹味!淡淡牛肋肉,再加上肉汁送飯係絕配呢👍👍🔖黑松露雜菌春雞意大利飯 黑松露味道好濃,黑松露汁跟飯的比例剛剛好,燒春雞皮脆肉嫩,很有驚喜!必叫既主菜之一! 🔖薯餅波波一口Size 的薯餅波波好香口及香脆,不會太油。再配上芝士醬同咸香既煙肉令味道更加豐富!食到最底的薯餅波波仍然夠熱,夠香脆🔖士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘 Pancake我們最期待的pancake!特製的Cream 及雪糕,好香濃又幼滑👍👍梳乎厘Pancake 充滿空氣感入口即溶,外面有小小煙韌既口感,而且蛋香味濃,有啖啖雲呢拿香味,配上士多啤梨酸酸甜甜好開胃!份量好大,2個人都夠食 👫FB🔎Jayden & Jasper 小日子IG@jay
上星期跟老公去經過 HeSheEat
忽然好想食疏乎厘 Pancake 😋😋
我地點左一份小食、兩份主食、一份甜品
🍽小食~~薯餅波波配車打芝士汁
🍚 主食 ~~ 匈牙利牛肋肉配珍珠飯、
黑松露雜菌春雞意大利飯
🍰 甜品~~ 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake

🔖匈牙利牛肋肉配珍珠飯

🔖黑松露雜菌春雞意大利飯

黑松露味道好濃,黑松露汁跟飯的比例剛剛好,
燒春雞皮脆肉嫩,很有驚喜!必叫既主菜之一!

🔖薯餅波波

🔖士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘 Pancake

我們最期待的pancake!

FB🔎Jayden & Jasper 小日子
IG@jaydenandjasper_little_day
2020-12-07 84 瀏覽
和妹妹想找個舒服的地方聚一聚, 我們找來這家裝修時尚清新的餐廳吃飯。我們先點了泡菜炒飯。 這個泡菜炒飯買相吸引,色彩鮮豔 , 上面還有些番茄子和香,令人垂涎 。 泡菜飯微辣 , 用日本香米和一些雞肉香菇一起炒 , 非常惹味。另外我們點了另一個漢堡牛扒。 焗香了的麵包脆脆,內層包著鬆軟的漢堡牛扒和熱辣辣的溶芝士, 還有一些新鮮蔬菜 更添清新。 旁邊的薯條外層有麵包糠, 熱辣辣 剛剛炸起的, 外脆內軟。女孩子當然要點甜品唷。 我們点了這個士多啤梨梳乎厘pancake。 製作時間需要半小時精心炮製, 但等嘅時間都值得。 這個pancake 咬落去非常有空氣感, 像軟綿綿的棉花, 味道不太甜,剛剛好, 再配上雲呢拿雪糕和士多啤梨等, 簡直是大滿足。

2020-12-07 73 瀏覽
見好耐冇同Nancy 去食HeSheEat,今次就同佢去左旺角店,共兩層係錯得幾舒適•單骨蜜糖芥茉脆雞翼• $58 單骨雞翼雖然係脆炸,不過食落去就唔係真係咁油膩再配上適量蜜糖芥茉•炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯• $88大大塊炸厚黑毛豬食落去好口感再配上滑蛋同一大羹紅飯,即刻有三重享受嘅感覺•三重芝士三重芝士大蘑菇黑松露漢堡配田園沙律• $95漢堡裏邊有芝士呢個配搭一定走唔甩再加上黑松露醬將成個層次昇華左,令外大蘑菇都烤得好香,仲有好多香脆薯而係飲品方面,我就叫左杯•香蕉拖肥奶昔•$38好重拖肥味再加香蕉!十分邪惡奶昔岩哂我Nancy 就叫左杯•燕麥乳酪奶昔•$38 有震震嘅燕麥香味,又想飲奶昔又唔想太肥健康首選👍🏻
單骨蜜糖芥茉脆雞翼

•單骨蜜糖芥茉脆雞翼• $58
炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯

•炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯• $88
三重芝士三重芝士大蘑菇黑松露漢堡 配田園沙律

•三重芝士三重芝士大蘑菇黑松露漢堡
配田園沙律• $95

香蕉拖肥奶昔+ 燕麥乳酪奶昔

而係飲品方面,我就叫左杯
•香蕉拖肥奶昔•$38
好重拖肥味再加香蕉!十分邪惡奶昔岩哂我
Nancy 就叫左杯
•燕麥乳酪奶昔•$38
有震震嘅燕麥香味,又想飲奶昔又唔想太肥健康首選👍🏻
2020-11-24
5 分鐘 (堂食)
單骨蜜糖芥茉脆雞翼
炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
三重芝士三重芝士大蘑菇黑松露漢堡 配田園沙律
2020-12-06 54 瀏覽
相信唔少人對呢間鋪唔陌生,肥師奶成日經過呢間鋪頭,一直以為係食甜品,直到今日朋友帶我嚟食先知原來係有正餐🤣餐廳有上下層,七點入座都唔使等位!👍🏻.▪️薯餅波波 $45面頭加左啲煙肉碎,點埋d芝士醬岩岩好!脆扑扑,呢個記得要趁熱食!邪惡得黎好幸福!▫️黑松露雜菌春雞繪意大利飯 $98影相個陣已經聞到好香嘅黑松露味!雞肉嫩滑,汁平均分布喺每粒飯粒!比想像中好食!▪️豬肋骨配日式薯仔沙津$118一切落去就可以將骨肉分離,第一啖食落去係偏甜,而且好淋!▫️朱古力疏乎厘班戟 (含橙酒)$88不過甜品美中不足個位係,落單個陣冇留意有橙酒,朋友同我都唔太意食橙,以為淨係朱古力!不過Pancake咬落幾鬆軟,不愧甜品咁出名!
▪️薯餅波波 $45

▫️黑松露雜菌春雞繪意大利飯 $98

▪️豬肋骨配日式薯仔沙津$118

一切落去就可以將骨肉分離,第一啖食落去係偏甜,而且好淋!
▫️朱古力疏乎厘班戟 (含橙酒)$88

2020-12-06 62 瀏覽
今日和朋友來到「HeSheEat」旺角店食晚餐。平日經過店舖以為是一間甜品店,原來有提供很多菜式。店舖有上下兩層,下層座位較少,感覺也比較逼夾。反而上層有很多座位,亦有粉紅色和灰色的牆,適合打卡。因為被巴馬臣火腿吸引,所以點了這個意粉。材料豐富,火腿亦很多,性價比高。各款食材都很好味,可惜一起吃時,味道不能融合起來。推薦指數: 3/5.本來想叫一些小食,但很多都是炸物,所以叫了這款All day Breakfast代替。賣相很美,味道不過不失,最特別的是薯蓉混合了洋蔥粒。推薦指數: 3/5.牛扒性價比也很高, 200g價錢也不貴。牛扒質量很好,厚身亦很有牛肉味。叫了7成熟,切開後仍是偏粉紅色,但個人很滿意這種熟度,最重要是肉不會太硬。推薦指數: 4/5.我和朋友一人點了一杯飲品。我第一口試這杯飲品時,未有攪拌好,所以飲到些朱古力粉,味道也很濃郁。攪拌後,加入了忌廉,整杯朱古力味道也足夠,挺好飲。推薦指數: 3/5.這杯白桃白茶,一開始的時候也很好喝,有少少甜味。後來冰溶了,就一直覺得茶很苦。我把白桃都吃掉了,它的樣子像蘋果,口感是硬的,食落都幾爽身。但白桃浸了很久,吸了茶味,所以也有點

巴馬巨火腿,意式蕃茄水牛芝士意粉

Classic  Brunch

紐西蘭一級肉眼牛扒200gram

推薦指數: 4/5
凍朱古力鮮奶

白桃白茶

這杯白桃白茶,一開始的時候也很好喝,有少少甜味。後來冰溶了,就一直覺得茶很苦。我把白桃都吃掉了,它的樣子像蘋果,口感是硬的,食落都幾爽身。但白桃浸了很久,吸了茶味,所以也有點苦。
推薦指數: 2.5/5
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟

在這裏當然要點招牌甜品~梳乎里班戟。幸好店員有提醒我們班戟 需製作半小時,所以我們也預早了時間下單,上甜品的時間也剛剛好。
我很喜歡這個甜品的配搭,吃完了焦糖脆脆,可以用士多啤梨中和甜味。整個班戟吃得出蛋味,不算是入口即溶,但吃了很滿足。配上表層的忌廉(較重牛油味),和很特別的芝士薄脆,混合一起吃真的很好味。
這個晚上吃了那麼多款食物,學得最好味、最推薦的就是這個甜品
推薦指數: 4.5/5
2020-12-02
用餐優惠
試食活動
紐西蘭一級肉眼牛扒200gram
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
2020-12-03 67 瀏覽
依間係旺角人氣甜點品店,好多人都去食,今之就去到依間店食。依家有買一送一嘅優惠,非常抵食,同埋成日都有期間限定產品推出。佢嘅環境好靚,好適合作為打卡嘅cafe。叫左炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯,塊豬扒係真心好厚同大塊,佢仲要熱辣辣,佢炸得岩岩好,唔會覺得佢好油膩。佢嘅滑蛋好滑同個飯一齊食好正,非常夾。意式紅飯係蕃茄味,茄味好濃,成個飯好好食。佢仲有黑醋沙律,沙律菜唔會好苦。叫左煎三文魚扒意式蕃茄水牛芝士意粉,三文魚扒煎得岩岩好,特別係三文魚皮,成塊三文魚扒好多魚油,非常好食。碟意粉有粒粒嘅水牛芝士,芝士味好濃,同意粉一齊撈都幾好食。特別鍾意佢嘅蕃茄意粉,蕃茄味好足,啖啖都食到蕃茄蓉。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟好大份,幾個人一齊分享都得,佢仲好有空氣感,非常彈。佢嘅賣相好靚,好適合打下卡。士多啤梨好甜,唔會好酸;焦糖脆脆好好食,同梳乎厘一齊食好正;估唔到芝士奶蓋cream都可以整梳乎厘,啖啖都係幸福感。

原始店旺角分店 總係會大排長龍間唔中都會推出唔同優惠同新菜式放工之後約埋男朋友一齊去撐枱腳😆😆當然唔少得嗌墨魚汁意粉啦❤️墨魚汁意粉做得好出色👍🏻佢唔似其他連鎖嘅意粉餐廳 墨魚汁唔係剩係得隻色 係超濃嘅墨魚🦑味 意粉本身係黑色嘅墨魚意大利粉 好入味男朋友叫咗大啡菇和牛漢堡好厚!一咬落去 牛肉汁流晒出嚟大啡菇加咗芝士烤焗 啖啖都好juicy 鍾意食漢堡嘅唔可以錯過😚宇治抹茶芝麻疏乎厘pancake係新出甜品 總共有四款味道!我最鍾意食抹茶🍵呢個超厚嘅班戟勁鬆軟又香蛋味😍抹茶cream同芝麻口味好夾㗎!每啖疏乎厘沾少少抹茶醬 入口即溶另外配埋紅豆口感大增好好味呀成個pancake唔算太甜超好味👍🏻
原始店旺角分店 總係會大排長龍

好厚!一咬落去 牛肉汁流晒出嚟
大啡菇加咗芝士烤焗 啖啖都好juicy
鍾意食漢堡嘅唔可以錯過😚

呢個超厚嘅班戟勁鬆軟又香蛋味😍
抹茶cream同芝麻口味好夾㗎!
每啖疏乎厘沾少少抹茶醬 入口即溶
另外配埋紅豆口感大增好好味呀
成個pancake唔算太甜超好味👍🏻
  • 墨魚汁魷魚扁意粉
2020-12-01 46 瀏覽
今次同幾位朋友聚會,好彩可趕級在限聚令前🙏🏻這間餐廳之前都食過幾次,每次都好有滿足,除左基本既意粉同小食外,甜品方面都唔錯😋🍴食物🍴🔻介紹個人推薦精選食物🔻1️⃣朱古力三重奏$72: 心太軟有做到流心效果,蛋糕有鬆軟口感;朱古力慕絲雪糕唔會過甜,會想食完一啖想再食一啖;凍朱古力特飲好濃濃既朱古力味😋整個組合好滿足❗️2️⃣楓糖漿梳乎厘班戟$78: 鬆軟口感配搭楓糖漿唔會好甜,好飽肚。3️⃣單骨水牛城雞翼$55: 份量都幾多,個醬汁幾好味,雞肉唔會乾,不錯。4️⃣芝士汁鮮蛋意大利麵$78: 芝士汁唔算好濃,不過與雞蛋mix埋味道不錯,好juicy❗️5️⃣Oreo milkshake$38: 邪惡濃濃既oreo,鍾意Oreo既你唔好錯過😆💥環境💥在樓上一樓,裝飾都唔錯有風格,而且燈光夠好適合影相。💥服務💥店員主動,而且有禮貌,上菜都快沒有漏情況。⚠️總結⚠️菜式選擇多,唔食主食都可以來吃甜品,可encore既餐廳。
🍴食物🍴
🔻介紹個人推薦精選食物🔻

💥環境💥
在樓上一樓,裝飾都唔錯有風格,而且燈光夠好適合影相。

💥服務💥
店員主動,而且有禮貌,上菜都快沒有漏情況。

⚠️總結⚠️
菜式選擇多,唔食主食都可以來吃甜品,可encore既餐廳。
  • 朱古力三重奏
  • 單骨水牛城雞翼
Hesheeat 甜品出色就出晒名! 小食、主食都唔錯又幾多選擇! 傾計食飯甜品呢度就滿足晒。晚上7點,被安排坐在樓上的位子上。夏日水果紅茶 $36白桃白茶 $30 有果味,調味亦都不是太甜。Oreo 奶昔 $38 大大杯無冰,味道唔太甜。煙肉薯波 $45 薯波香口唔太乾,份量幾多。水牛城雞翼 $55 單骨雞翼,淋上沙律醬同bbq醬。 係好味嘅炸雞翼但稱不上叫水牛城口味。巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉 $78 火腿有2-3塊左右,意粉食落還有彈性,水牛芝士配蕃茄口味最夾。雜菌蘑菇温泉蛋 $78 味道濃郁,內藏一隻温泉蛋,不過醬汁偏稀。燒春雞$118 配薯蓉同沙律菜食落唔乾柴,四個人一人分一件剛好。檸檬忌廉班戟卷 $58男友每次必點,班戟皮薄檸檬餡清新,最中意焦糖脆脆。朱古力三重奏$72(朱古力慕絲雪糕、朱古力心太軟、朱古力特飲)本人唔係朱古力愛好者,但朱古力控一定會超愛,因為呢3樣朱古力味都係超濃!心太軟外脆入面亦夠流心~最近更推出梳乎厘pancake系列~楓樹糖漿梳乎厘班戟 $78 空氣感唔算重,但蛋香味比想象中濃郁。

晚上7點,被安排坐在樓上的位子上。

夏日水果紅茶 $36
白桃白茶 $30
有果味,調味亦都不是太甜。

Oreo 奶昔 $38
大大杯無冰,味道唔太甜。

煙肉薯波 $45
薯波香口唔太乾,份量幾多。

水牛城雞翼 $55
單骨雞翼,淋上沙律醬同bbq醬。
係好味嘅炸雞翼但稱不上叫水牛城口味。

巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉

雜菌蘑菇温泉蛋 $78
味道濃郁,內藏一隻温泉蛋,不過醬汁偏稀。

燒春雞$118
配薯蓉同沙律菜
食落唔乾柴,四個人一人分一件剛好。

檸檬忌廉班戟卷
男友每次必點,班戟皮薄檸檬餡清新,最中意焦糖脆脆。

朱古力三重奏
(朱古力慕絲雪糕、朱古力心太軟、朱古力特飲)
心太軟外脆入面亦夠流心~

最近更推出梳乎厘pancake系列~
楓樹糖漿梳乎厘班戟
空氣感唔算重,但蛋香味比想象中濃郁。
2020-11-25
上次同朋友食過荃灣<HeSheEat>,覺得食物質素高,價錢又合理,今日出開旺角,就決定試埋<HeSheEat>旺角分店由於餐廳一向深受年青人歡迎,所以今日特意6:30來到,避開繁忙時間排隊。打開menu,看到食物飲品跟荃灣大致相同,但亦有少部分是分店限定。今次就決定試試上次沒點的菜式啦!小食叫了單骨蜜糖芥末雞翼,份量比想像中多,味道非常惹味,特別是蜜糖芥末醬,吃落甜甜的,而且雞翼新鮮炸起,非常脆口,更重要是雞翼是單骨的,特別容易吐骨呢!至於芝士汁鮮蛋意大利麵,配料非常豐富,有白菌,煙腩肉,仲有暖烘烘的溫泉蛋。味道跟出面餐廳吃到的有點不同,它是充滿濃濃的蛋汁,中和了芝士的咸味,非常特別。另外的春雞黑松露意大利飯同樣出色,一上菜便聞到香濃的黑松露味,而且餐廳很貼心地分開雞鎚同雞胸,方便進食。不得不推介我點的飲品,曲奇奶昔,一入口,味道很像吃曲奇雪糕一樣,非常好喝,而且曲奇碎非常平均,亦不會太大塊,因為太大塊就會較難用飲管吸上,但呢杯非常易入口,值得下次再叫最後又怎少得甜品朱古力梳乎厘班戟!整個甜品美觀一流,味道更加一流,梳乎厘班戟非常鬆軟,配上朱古力醬同底

最後又怎少得甜品朱古力梳乎厘班戟!整個甜品美觀一流,味道更加一流,梳乎厘班戟非常鬆軟,配上朱古力醬同底下一些甜甜的橙酒,令整體味道更為豐富呢!

2020-11-25
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
  • 曲奇奶昔
2020-11-29 55 瀏覽
最近和朋友到了旺角有間HeSheEat日式甜品店, 驚喜萬分啊!朋友介紹了尤其是日式梳乎厘班戟系列, 簡直使我食到笑咪咪甜蜜蜜, 女生第二個胃一定出現,佢哋推出四款新口味,各具特色! 例如我選了「士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟」 用自家製焦糖脆脆配上日本士多啤梨,甜味中配上微酸,增加味覺層次,醒胃之選!還有橙酒味焦糖脆脆梳乎厘班戟,把芝士焗溶再製作成芝士薄脆片,令層次豐富、賣相又十分之吸引,叫人再三回味!飲品我選上芋頭忌廉鮮奶和朱古力系列的飲品, 實在滿足啊!

飲品我選上芋頭忌廉鮮奶和朱古力系列的飲品, 實在滿足啊!