有時食完晚飯仲覺得肚空空(吃貨之日常)🤫都會心思思想食甜品👅👉🏻👈🏻食呢個就最適合不過喇‼️因為實夠哂飽🤣🤣✨岩鹽焦糖厚焗鬆餅✨鬆餅質感係類似熱香餅x10倍厚咁😂但就無熱香餅嗰種膩同比較痴口嘅感覺一切落去外面係有少少脆口裏面係鬆軟蜂巢狀嘅🤭少少甜 好有蛋香味☺️記得要配埋楓糖漿同海鹽焦糖醬個焦糖醬係世界級嘅‼️‼️好香濃好香但又唔係死甜😚簡直想單點個醬返屋企食🤪推介👍🏻👍🏻👍🏻✨白桃白茶✨🍑茶底好清新🍵桃味都算真甜度適中好飲😋😋
有時食完晚飯

甜度適中

好飲😋😋
  • 岩鹽焦糖厚焗鬆餅
2021-03-16 61 瀏覽
晚市堂食令解除後,不少朋友都相約聚會,和朋友約了在旺角,馬上想起了這一間性價比非常不錯而且食物相當有質素的餐廳雖然已經光顧了他們的分店不少,但是旺角店也是第一次,餐牌款式和分店相同,而且在分店嘗試過他們的每一樣食物都感到滿意芝士醬配搭薯波,每次過來必點的小吃,薯波非常香脆,配搭他們自家製的芝士醬,是一道非常開胃的小吃蜜糖燒春雞配搭薯蓉沙律,春雞肉質嫩滑多汁,不像某一些餐廳會把春雞煮得過長,導致肉質變得粗糙,另外配搭蜜糖令到雞肉的味道帶出層次感,而且份量不少,性價比高墨魚配墨汁意粉,同樣是一道令人滿意的pasta,先說墨汁意粉墨汁香氣足夠,配搭新鮮彈牙的墨魚肉,充滿着吃海鮮的感覺岩鹽焦糖鬆餅,每次過來必點的鬆餅甜品,鬆餅厚實軟熟,而且富有蛋香味,配搭糖漿和雪糕,是一道非常令人滿意的甜品

2021-03-15 55 瀏覽
用餐時間:普通星期6 1900最近餐廳做緊買1送1優惠,我覺得佢個優惠有啲難理解,但我地嗰晚就係散叫左兩杯飲品,之後主菜就有買一送一優惠。呢杯奶蓋茶比較特別既係加左個芒果雪葩落杯野到,雖然溝埋一齊味道無乜特別,但係就咁食個芒果雪葩既話甜甜地唔酸幾好食。外觀幾靚,味道都好飲,不過味道無乜驚喜。呢隻薯波係配茄汁同芝士醬食,薯波上面仲有啲煙肉碎,味道正常發揮。呢個芝士焗長通粉入面有蜆肉,蝦肉,蟹柳,味道正常發揮。呢個意大利飯好重南瓜味。蟹肉既擺盤都幾有心思,係牛油果中間開左個窿再放啲蟹肉入呢個凹陷位。不過我覺得太重南瓜味既意大利飯我唔係好鍾意。最後埋單連加一係$364,兩個人平均每人$182。呢間餐廳食物質素幾好,又食得又睇得,不過我覺得佢哋個廁所既位置有啲尷尬,係正餐廳中間,搞到我用得唔係好自在!
用餐時間:普通星期6 1900

cheese mango tea

oreo milkshake

外觀幾靚,味道都好飲,不過味道無乜驚喜。
potato hash ball

baked seafood penne with lobster sauce

呢個芝士焗長通粉入面有蜆肉,蝦肉,蟹柳,味道正常發揮。
baked crab meat avocado on pumpkin risotto

2021-03-06
用餐優惠
優惠券
cheese mango tea
oreo milkshake
2021-03-14 61 瀏覽
一場嚟到旺角 搵一間 是淨啲 cafe試下鰻魚南瓜紅米飯 鰻魚非常肥美 有半條啖啖肉 鰻魚燒到焦香 鰻魚油滲透出來紅米飯非常健康 咬樂充滿草原氣伴碟仲有火箭菜 健康好味燒豬仔骨 總共有四坑燒豬仔骨啖啖肉 豬仔骨好冧 好入味 燒汁好好味伴諜同樣有火箭菜同沙律菜 食得好鬼健康之後甜品叫咗個蘋果批 配上雪糕 脆卜卜 的餅底開相蘋果蓉 發配上雪糕非常之 配合最後我哋再叫咗兩杯飲品 分別係紫薯 鮮奶紫薯味濃郁 奶味香 oreo奶昔 我們又好甜 我想奶昔好夾
一場嚟到旺角 搵一間 是淨啲 cafe試下

最後我哋再叫咗兩杯飲品 分別係紫薯 鮮奶

紫薯味濃郁 奶味香
oreo奶昔 我們又好甜 我想奶昔好夾

2021-03-13 63 瀏覽
我平時放假好鍾意食甜品,除咗因為影相靚,仲有就係食完甜品後好開心,幸福感即時提升!🥰超鍾意食疏乎厘嘅我,今次終於試到HeSheEat嘅疏乎厘啦! 《提拉米蘇疏乎厘班戟》班戟鋪了滿滿嘅忌廉芝士,酸酸地、好香芝士味!上面灑滿左朱古力粉,仲插了兩塊餅作點綴!另外仲配有咖啡酒,加咗咖啡酒後,班戟略苦並帶有咖啡香!今次去到HeSheEat 除咗食甜品,仲試左佢哋嘅意粉、牛扒同雞翼。《扒虎蝦火辣墨汁意粉》虎蝦新鮮爽口,表面灑上少許辣椒粉、辣辣地幾好味,意粉份量比想像中多,兩人食都夠飽!不過食完個嘴黑色,記得抹咀啦!😂《紐西蘭I級肉眼牛扒》牛扒叫咗七成熟,感覺好似做熟咗少少!下次可以叫5成熟會好啲!配菜有薯條同沙律!薯條炸得香脆好食😋!《單骨蜜糖芥末雞翼》咁多樣嘢最鍾意食就係呢個雞翼,雞翼炸得表皮脆口、雞肉嫩滑,再配埋蜜糖同芥辣醬汁,酸酸甜甜超好食😋!

《提拉米蘇疏乎厘班戟》

《扒虎蝦火辣墨汁意粉》

《紐西蘭I級肉眼牛扒》

《單骨蜜糖芥末雞翼》

2021-03-09 46 瀏覽
HeSheEat 都開左好耐,我今次第一次黎食,覺得味道好好😮原本以為佢主要係食甜品,pancake 窩夫果類,點知佢啲主食都好好味wor。好難得有cafe可以甜品正餐都做得好味。而且環境好舒服,裝修感覺幾少女,粉紅粉紅幾感覺,覺得同三五知己係度聚腳好適合。食完正餐直接可以係度食埋甜品🍮唔洗另外再搵甜品店。 1️⃣火辣墨魚汁魷魚意粉($88)呢個真係好好食,可以話係我食過最好食既墨汁意粉。意粉有咬口唔會太粉感,味道咸香得黎食落有少少辣味,但係辣味唔會太多,令成個意粉食落更加惹味。魷魚份量好多🦑真心高質。呢個意粉真係推薦。  2️⃣單骨蜜糖芥末雞翼($55)基本上蜜糖芥末味好難唔好味,呢度既蜜糖芥末味唔會太甜,雞翼既肉都唔會乾,食落亦都冇油膩感,整體係好味既。個人幾鍾意佢既蜜糖芥末醬,唔係果啲好結身死甜既,調味唔錯。  3️⃣朱古力三重奏($72)個朱古力三重奏包括凍朱古力特飲、朱古力心太軟,同埋朱古力慕絲雪糕。杯朱古力特飲飲落唔會太甜,面頭有啲朱古力碎,望落已經好靚,搞勻落杯嘢飲到,朱古力味加埋有朱古力碎食下咁,令杯朱古力飲落更加有層次。成個甜品既重點就係個心太軟,心太軟既流心效果好好,蛋糕體質感

1️⃣火辣墨魚汁魷魚意粉($88)

2️⃣單骨蜜糖芥末雞翼($55)

3️⃣朱古力三重奏($72)

個朱古力三重奏包括凍朱古力特飲、朱古力心太軟,同埋朱古力慕絲雪糕。杯朱古力特飲飲落唔會太甜,面頭有啲朱古力碎,望落已經好靚,搞勻落杯嘢飲到,朱古力味加埋有朱古力碎食下咁,令杯朱古力飲落更加有層次。成個甜品既重點就係個心太軟,心太軟既流心效果好好,蛋糕體質感軟綿,朱古力味好濃,令人忍唔住一啖接一啖,話咁快就食完成個。最後個慕絲雪糕,就係普通朱古力雪糕既味,冇乜特別。
2021-03-06 1002 瀏覽
已有一段時間沒有過來了,想念這裏的梳乎厘班戟,於是下班與友人到這裏聚聚。兩層的店舖以粉紅色為主,個人比較喜歡上層,吃飽後,看着樓下的聚餐,緩緩從上層俯拾而下。鮮魷魚火辣墨魚汁意粉($88),不僅多意粉,連配料鮮魷魚也非常多。鮮魷魚新鮮爽脆,搭配如濃墨般深黑色的墨魚汁,墨魚汁之多令嘴唇也沾滿黑色。麵條煙靭有致,厚身的麵條也能增添口感。雖說是火辣,但對於我倆吃慣辣的人,這碟的辣度大概是微辣。把碟旁附上的檸檬在意粉上擠點檸檬汁,令原本只有墨魚味的意粉提升鮮味,再加上酸甜車厘茄的點綴,整碟的鮮味更突出。紅花海鮮燴意大利飯($110)比墨魚汁意粉有更好的口感、味道和賣相,當然價錢上也比較貴,但我倆一致認同這碟更出色。香熱的飯粒滲滿汁,每一口都嚐到濃香軟滑。海鮮多而豐富,既有爽脆的蝦,又有鮮甜的蜆,加上車厘茄和豆芽苗,分別提升酸甜的鮮味和鮮爽的蔬菜口感。紫薯鮮奶($38),紫薯味濃郁,並附幼滑的鮮奶和厚忌廉。紫薯沉底,需攪拌才喝,份量多,讓我一口喝下不少甜滑。牛奶泡泡配鮮綿花糖($38),主要就是牛奶加上一大件厚燒綿花糖,而厚燒綿花糖是綿花糖的頂層輕燒。牛奶和綿花糖都是軟甜的代表,所以味道上的配搭

紫薯鮮奶

牛奶泡泡配鮮綿花糖

牛奶泡泡配鮮綿花糖($38),主要就是牛奶加上一大件厚燒綿花糖,而厚燒綿花糖是綿花糖的頂層輕燒。牛奶和綿花糖都是軟甜的代表,所以味道上的配搭很適合。個人比較喜歡更香甜的紫薯鮮奶。
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟

最後店員端上甜品士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟($98),焦糖脆脆量多,香甜多汁的士多啤梨片與本身香軟的梳乎厘班戟很適合,空氣感十足,份量足,難怪梳乎厘班戟一直是這裏的皇牌甜品。注意梳乎厘班戟製作需時二十五分鐘,而店員也會提醒甜品製作時間。
題外話/補充資料: 加一服務費
2021-02-23
紫薯鮮奶
牛奶泡泡配鮮綿花糖
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
2021-02-27 81 瀏覽
自從四👨‍👩‍👧‍👦人限聚之後,我就帶兩個小朋友去食下午茶甜品🍽!打開餐牌,款式多多,實在太吸引了!最後我們叫了薯餅波波配車打芝士汁.脆煙肉、朱古力三重奏、咸鹽焦糖厚焗鬆餅配雲呢拿雪糕和曲奇奶昔!薯餅波波配車打芝士汁.脆煙肉口感一流,分量多,配上車打芝士汁,味道好夾!😋🍫朱古力三重奏(朱古力慕絲雪糕、朱古力特飲及朱古力心太軟)一次過可以滿足三個願望,等15分鐘都值得!心太軟口感鬆軟可口,香濃朱古力味!咸鹽焦糖厚焗鬆餅配雲呢拿雪糕🍨我都好鍾意這個鬆餅,軟綿綿,味道不太甜,也可自行加上焦糖去調味!再配上雲呢拿雪糕,挺飽肚!😉曲奇奶昔兩位小朋友見到時Oreo,就忍唔住來了曲奇奶昔!飲到一粒粒Oreo餅碎,很多奶油,間中邪惡一下都可以!🤩

薯餅波波配車打芝士汁.脆煙肉
口感一流,分量多,配上車打芝士汁,味道好夾!😋

🍫朱古力三重奏(朱古力慕絲雪糕、朱古力特飲及朱古力心太軟)

咸鹽焦糖厚焗鬆餅配雲呢拿雪糕🍨

曲奇奶昔

2021-02-24 70 瀏覽
好耐之前食過呢間既甜品,今次終於有機會食主菜😋本身見到有做指定菜式買一送一優惠好吸引,不過想食其他,所以放棄左🤣..🍱燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯Italian tomato rice with Eel & scrambled eggs一睇賣相就知好食,鰻魚好juicy好好味又大件;滑蛋好滑好香,配埋紅飯好惹味🤤一個字:正!..🍖炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯Italian tomato rice with Pork chop and scrambled eggs塊扒真心厚🤤皮薄,炸得香脆;肉嫩,超香!配埋滑蛋同紅飯,一流!..🥗牛油果蟹肉凱撒沙律Avocado & Crab Caesar Salad份量超大🤩勁多牛油果同蟹肉,超滿足..🍍沖繩黑糖菠蘿沙冰菠蘿沙冰面灑上沖繩黑糖,酸酸甜甜咁幾特別..另一杯唔記得名😂好似係有焦糖同雲呢拿😆 呢間野食真係好不錯,環境唔大但裝飾都唔錯喔
🍱燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
🍖炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
🥗牛油果蟹肉凱撒沙律
Avocado & Crab Caesar Salad
份量超大🤩勁多牛油果同蟹肉,超滿足.
🍍沖繩黑糖菠蘿沙冰
菠蘿沙冰面灑上沖繩黑糖,酸酸甜甜咁幾特別.
2020-12-06
2021-02-23 85 瀏覽
#服務態度差 諗住lunch 食,地下樓面沒有侍應(水吧有人但冇理我),上二樓搵位,個男侍應問有冇「安心出行」,我話冇,佢叫返我落去,話我應該係門口等帶位。我話你樓下冇人,佢話「好忙做緊嘢,你應該係門口唔好入嚟!」語氣態度差,最後我冇食啦。之前食過一次勁多人但都冇乜特別,而家買一送一都唔平,仲要態度咁差。
#服務態度差
諗住lunch 食,地下樓面沒有侍應水吧有人但冇理我),上二樓搵位,個男侍應問有冇「安心出行」,我話冇,佢叫返我落去,話我應該係門口等帶位。我話你樓下冇人,佢話「好忙做緊嘢,你應該係門口唔好入嚟!」語氣態度差,最後我冇食啦。之前食過一次勁多人但都冇乜特別,而家買一送一都唔平,仲要態度咁差。
2021-02-23
2021-02-13 148 瀏覽
我同家人當日到旺角新春購物,中午見到呢間餐廳,餐牌食物感覺唔錯就入去試吓。走入HeSheEat樓上,環境比較闊落,喺旺角繁囂嘅街道中,有一個休閒感覺嘅地方,頓時好似進入另一個世界,有其他食客都是一、兩個人飲下咖啡、食下甜品、好自在咁慢慢嘆;而且食中午特定午餐仲有買一送一優惠。特定午餐,我們選了BG2-芝麻菜瑪格麗特薄餅、BG3燒芝士雞胸佯伴香辣青醬燉飯再加一個 HE SHE EAT BRUNCH,點多個香蕉奶昔、西柚錫蘭紅茶好快就上咗個杯香蕉奶昔,主菜未到就飲晒杯奶昔,好味到唔停得口。之後上菜嘅係薄餅,一上嚟就熱辣辣,茄醬、芝士,加上新鮮蕃茄蓉, Pizza夠薄好香又脆。好好味。再之後係HE SHE EAT BRUNCH,香腸外皮整得好脆,內裹仲有少少肉汁,唔會太乾,正!其他嘅配搭就保持一定水準。最後上嘅主菜係燉飯,反而是最有驚喜的一個,有別於一般嘅risotto , 有辣味 ,芝士味唔會太重,唔油膩,最值得推介。

BG2-芝麻菜瑪格麗特薄餅
BG3燒芝士雞胸佯伴香辣青醬燉飯
柑橘洋甘菊茶
西柚錫蘭紅茶
2021-02-10 94 瀏覽
HeSheEat一直都出名係食甜品前兩日同朋友喺旺角行完街想食下甜品坐低飲杯所以就黎幫襯HeSheEat 芒果拿破崙 $55芒果好甜拿破崙嘅脆皮非常鬆脆配合中間嘅吉士醬 甜度適中不會太膩蜜糖芥末單骨雞翼 $55雞翼開咗做單骨方便食用而芥茉醬亦都係分開上所以如果唔食芥茉嘅朋友亦都可以點雞翼炸皮不油膩好脆 亦有肉味另外叫咗兩杯特色水果茶 ($26/$36)可以自選甜度方便各人口味 解渴又好飲另外 店舖裝修亦走粉紅風少女感重所以啱唒同閨蜜黎打下卡👭
HeSheEat一直都出名係食甜品

而芥茉醬亦都係分開上
所以如果唔食芥茉嘅朋友亦都可以點
雞翼炸皮不油膩
好脆 亦有肉味

另外叫咗兩杯特色水果茶 ($26/$36)
可以自選甜度
方便各人口味
解渴又好飲

另外 店舖裝修亦走粉紅風
少女感重
所以啱唒同閨蜜黎打下卡👭
今日同朋友行完街,諗住求其食埋少少野當晚餐先返去。附近既餐廳都坐滿人,見HE SHE EAT有位就上左去!呢個時候有得叫下午茶SET,LAST ORDER 5:30 同埋想食既梳乎厘賣哂SOSAD! 下次要早D去至得~叫左個朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅~滿足我想食甜野~平時唔中意食香蕉!不過覺得香蕉同鬆餅或者奶昔真係好挾~鬆餅好食~好似食緊蛋糕咁~加埋雪糕,朱古力碎同埋花生醬~幾好食另外叫左個薯條~岩岩炸出黎~除左點佢D醬,點雪糕都好食~呵呵今次食唔到梳乎厘! 下次要早D去至得~下午茶幾抵食哦!

今次食唔到梳乎厘! 下次要早D去至得~

下午茶幾抵食哦!
2021-01-27 104 瀏覽
因為禁晚市堂食, 皇上同我真係無出街食飯都一段日子。難得可以食tea ,都想搵間唔駛訂位既餐廳。 人流唔算好多, 可以保持食客有一定距離,😌本想選擇下午茶, 但認為選擇唔多, 而平均都要約$80+10%一款。 所以最後都係選擇比貴少少, 散叫😊推介: 扒虎蝦皇上同我都覺得, 這個汁做得不錯, 蝦的數量都有3-4件。 薯餅波波咬口其實係外形似波波形的薯餅, 只是配了芝士, 但本人都喜歡茄汁配合多一點可以進步厚切黑毛豬扒意式紅飯豬扒唔夠熱, 好似炸左好耐, 個飯亦都唔夠熱
因為禁晚市堂食, 皇上同我真係無出街食飯都一段日子。
難得可以食tea ,都想搵間唔駛訂位既餐廳。

推介: 扒虎蝦
皇上同我都覺得, 這個汁做得不錯, 蝦的數量都有3-4件。
扒虎蝦

薯餅波波
著餅波波

可以進步
厚切黑毛豬扒意式紅飯
豬扒唔夠熱, 好似炸左好耐, 個飯亦都唔夠熱
炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
檸檬錫蘭紅茶
白桃白茶
扒虎蝦
著餅波波
炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
檸檬錫蘭紅茶
2021-01-26 64 瀏覽
路過門口見到餐牌嘅相好似幾吸引 又攰攰地就入咗去食入面有兩層 上層位置好似都幾大咁 見佢甜品好似主打Souffle pancake 就試吓個流心鹹蛋黃Souffle pancake 好似幾特別咁 上到嚟賣相都唔錯但係食落麻麻哋 得個樣 入面啲餡好少 又唔算真係好鬆軟😅 有少少失望個Affogato 就比較不過不失,好過Souffle pancake感覺呢間嘢幾出名 食物賣相好 味道感覺就還好 如果純粹搵個地方坐底唞吓都OK 起碼夠大唔會催人走
路過門口見到餐牌嘅相好似幾吸引 又攰攰地就入咗去食

入面有兩層 上層位置好似都幾大咁