2020-11-29 36 瀏覽
黑松露薯條($52)喺每一次黎到才都要叫嘅小吃。呢度嘅薯條偏幼身,脆口得黎又唔太油膩,沾上啖啖黑松露醬嘅的薯條,絲毫沒有違和感。重點喺就算我地放埋一邊涼咗,薯條依舊酥脆,唔會話淋咗令可口度相對大減。當然唔少得嘅就係卡邦尼煙肉温泉蛋意粉。廚師用心煮嘅卡邦尼汁唔油膩亦唔會好稀,更加唔會好似水咁淡而無味。温泉蛋營養豐富,攪開温泉蛋時,每條意粉都有著温泉蛋,增加咗水份,令意粉口感更順滑,「咻」一聲美味嘅意粉就由舌尖一下子滑到喉嚨,都幾適合大人同小朋友食。

2020-11-27 39 瀏覽
係唔開心嘅日子,當然要繼續食,最緊要好食,只要好食,啲胃口都番晒黎,多謝你陪我喪食。好,坐低睇吓有咩好食先。紅花海鮮燴意大利飯,上面有兩隻大蝦,飯粒掛滿醬汁,食落煙韌得來多濕潤。巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉,番茄醬裏面仲有粒粒蕃茄,側面有水牛芝士,開胃得來又唔漏。紫薯鮮奶,Oreo 奶昔,上面嗰個cream 夠滑溜,怕肥都要飲。朱古力三重奏,呢個甜品好抵食一次過食三樣嘢,朱古力心太軟,一定要趁熱食,嘩,鬆軟嘅蛋糕裏面係流心朱古力,每一啖食到幸福感!朱古力慕絲雪糕,慕絲柔軟唔太甜,亦唔漏,凍朱古力特飲,濃濃嘅朱古力配上朱古力餅碎,食甜品係唔會厭嘅!

好,坐低睇吓有咩好食先。

2020-11-26 26 瀏覽
以前黎到HeSheEat一定係為咗食佢嘅窩夫,當時仲經常排曬長龍。而家嘅佢已經變得好多元化,已經唔淨只係一間甜品店,而係一間餐廳。今日黎到附近,都去返呢到食甜品。可能因為而家做埋晚餐關係,甜品選擇比以前少咗嘅,下次會試下啲正餐。心太軟唔同平時食開嘅口感,size較細所以都唔會膩。右邊係杯凍朱古力。

2020-11-26 2021 瀏覽
疫情繼續爆發,跳舞跳到就嚟又冇飯食,呢舖真係夏日Fiesta,舉手揮霍情緒由左至右,忘情狂歡呼追擊主音結他,大家都多得佢地唔少。 唔同嘅餐廳都繼續做緊優惠,又或者救亡,因為唔知幾時又會停晚市,畢竟跳完舞最後都要食飯。 前牌朋友介紹我食He she eat,佢話呢度做緊買一送一非常抵食,有興趣就去試吓。 聽過呢個大名無數咁多次,都未去過,一直都係年青人打卡嘅Cafe,朋友話我知,前排經過旺角就去下。 因為呢度有幾個晚餐做緊買一送一,只要你叫一個餐,就可以喺Menu裏邊揀其他價錢平嘅選擇,有飯、有沙律、有漢堡包,有飯,有豬扒,有意粉,兩個人各自揀自己嘅喜好。 我選了香煎加拿大帶子拼鮮蝦半蒜香煙肉扁意粉配黑蟹子紅花汁,意粉質素不錯,勁吸汁,又唔會太肥油膩,帶子煎得好soft好軟熟,蝦都新鮮大隻,幾好。 另外點了匈牙利燉牛筋肉配珍珠飯,呢個組合有啲少見,特別係個珍珠飯,個匈牙利汁撈飯真係幾精彩,牛筋肉有點像羊肉嘅味道,也不錯。 仲可以俾錢單加點心,我們叫了炸單骨雞翼同香煎芝士玉子,特別鍾意單骨雞翼,加上honey mustard ,好正。 套餐點了

套餐點了兩杯特式飲品,每人都係百幾蚊,真係好抵食。

呢間餐廳都幾適合打卡,見到佢呢度有日式梳乎厘班戟推薦,就點一個,有原味,士多啤梨,抹茶,同朱古力味任你選,由於可以加橙酒,所以我都係要朱古力味。

打卡滿分,食落去雖然唔係日本個隻梳乎厘班戟嘅世界級享受,但以呢個價錢,我冇乜投訴。

整體來講,食物水準不錯,價錢抵,怪不得咁多年青人支持。

唯一唔好嘅係,我覺得自己太老,拉高左呢度消費顧客嘅平均年齡。

HeSheEat (白布街) 旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖 如果你想個人青春一點,感受多啲年青人嘅氣息,你黎一定冇錯。
2020-11-03
Hesheeat🍵宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108 🍳即叫即煎,大約等二十分鐘。班戟熱騰騰,但黑芝麻雪糕較易溶化,差少少先有冰火交融嘅感覺。不過,黑芝麻同抹茶合併都幾少有。上面有塊脆片估唔到係鹹鹹地,雖然味道上唔太合襯,但都幾特別。班戟嘅抹茶醬甜度適中,班戟較厚身,唔似有空氣感嘅疏乎厘。而配料上,白玉偏硬,但係其他都幾軟糯。🍓士多啤梨奶昔/🍪曲奇奶昔 $39賣相幾靚,忌廉多得黎都好邪惡。個人偏好係曲奇奶昔,相對甜度適中同口感豐富啲。
Hesheeat

2020-11-22
午餐
抹茶芝麻疏乎厘班戟
2020-11-24 62 瀏覽
餐廳有兩層,座位很多,好適合和朋友傾計食飯。除了主菜外,甜品選擇也有不少,可以一併食晚餐同甜品。單骨蜜糖芥末雞翼。小食份量多,有很多隻雞翼。每隻都炸到十分香脆,蜜糖味香甜帶點點芥末味。吃不停口。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士。多士切成正方形,烘得脆。蝦大隻,肉質爽口。蕃茄醬濃味,有小小辣。將大蝦放上多士面,再放點蕃茄醬在面,這配搭口感一流。紅花海鮮燴意大利飯。意大利飯粒有咬口,但不會太硬。飯粒吸滿了湯汁,香濃濕潤,很出色。海鮮十分豐富,有大蝦,魷魚,蜆肉。甜品是重點之一。點了宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟。梳乎厘好鬆軟,震騰騰的,蛋味突出。 抹茶醬甜且濃味。配料有白玉和蕨餅,煙韌。芝麻忌廉很特別,還有甜甜的紅豆,配搭很夾。白桃白茶。果茶帶微微甜味。

單骨蜜糖芥末雞翼。小食份量多,有很多隻雞翼
。每隻都炸到十分香脆,蜜糖味香甜帶點點芥末味。吃不停口。

。將大蝦放上多士面,再放點蕃茄醬在面,這配搭口感一流

紅花海鮮燴意大利飯。意大利飯粒有咬口,但不會太硬
。飯粒吸滿了湯汁,香濃濕潤,很出色
。海鮮十分豐富,有大蝦,魷魚,蜆肉。

甜品是重點之一。點了宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
。梳乎厘好鬆軟,震騰騰的
,還有甜甜的紅豆,配搭很夾。

白桃白茶。果茶帶微微甜味。

• 紅花海鮮燴意大利飯
2020-11-22 1210 瀏覽
很久沒有到過這間分店,上一次來應該是與好朋友們到旁邊的餐廳吃完飯,意猶未盡再來這間吃甜品😌今次帶爸爸來吃飯,原來樓上有閣樓,有很多座位。🤔單骨蜜糖芥末雞翼 | $55雞翼炸得香脆熱辣辣,加上了蜜糖芥茉醬很惹味,單骨雞翼多肉,而且方面食用。牛油果牛肉漢堡配田園沙律 | $90這個牛肉漢堡好抵食,中間夾有半個牛油果🥑,牛肉漢堡🍔的肉質嫩滑,牛肉大約五成熟,芝士熱溶在漢堡扒上,麵包皮烘得乾脆。白菌,煙腩肉,溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 | $85意大利麵上鋪滿蘑菇片及煙肉,中間有隻溫泉蛋,意大利麵浸在芝士汁中,把溫泉蛋刺穿讓蛋汁緩緩地流到意大利麵上與芝士汁融合,整個意大利麵吃起來更加滑溜。Oreo奶昔、燕麥乳酪奶昔 | @$38燕麥乳酪奶昔帶有乳酪的酸味,奶昔中有燕麥片,混合頂層的忌廉更加滑溜。Oreo奶昔比較甜,奶昔中有Oreo餅碎, Oreo味濃。朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58最喜歡吃厚焗鬆餅,無論擺盆到味道都做得很好燒過的香蕉有脆脆的焦糖香,淋上朱古力醬及蜜糖加速了雪糕的溶化,切開鬆餅🥞熱熱的蛋糕碰上了雪糕,完美的為這餐畫上句號。有新出的日式疏乎厘pancake,下次來要試試。
單骨蜜糖芥末雞翼 | $55

牛油果牛肉漢堡配田園沙律 | $90

白菌,煙腩肉,溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 | $85

Oreo奶昔、燕麥乳酪奶昔 | @$38

朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58
最喜歡吃厚焗鬆餅,無論擺盆到味道都做得很好

有新出的日式疏乎厘pancake,下次來要試試。
2020-11-11
  • 芝士汁鮮蛋意大利麵
  • 牛油果牛肉漢堡配田園沙律
2020-11-20 40 瀏覽
最近愛上左食Souffle,嗰種恍如空氣嘅質感食咗好似無食咁,有種可以欺騙自己係唔會肥嘅心態🙈靚靚Souffle仲可以不停影相打卡,幻想自己係攝影師,嗰下感覺其實好chill!#士多啤梨焦糖脆脆Souffle班戟焦糖係我最鍾意食嘅甜品口味,加埋士多啤梨,係酸酸甜甜嘅組合。Souffle好軟身,整得唔錯👍而且入口即溶,空氣感十足,加埋鹹焦糖醬同埋焦糖脆脆,兩極口感令人食唔停口!焦糖脆脆都夠甜夠脆口,好好味,不用3分鐘已經令這個甜品完全消失😂#朱古力Souffle班戟這款朱古力味會有加少少橙酒,所以仲會有橙香同酒香,味道都幾特別啊!仲加咗啲橙皮,配埋朱古力醬同埋Souffle一齊食,真係會有種徘徊在似苦又甜之間呢🤤Souffle同樣好軟身,我都幾鍾意佢震騰騰嗰個feel😂#士多啤梨奶昔 好多士多啤梨🍓漿,仲加左好多忌廉❤️杯底有少少沙冰,mix埋一齊就係又凍又滑的香甜milkshake!好正呀!#朱古力鮮奶 好鍾意這種質地好Rich嘅朱古力味奶,幼滑的奶泡令朱古力味濃而不苦,甜度亦60至70之間

#士多啤梨焦糖脆脆Souffle班戟

#朱古力Souffle班戟

2020-11-20 41 瀏覽
He she eat 粉紅色同雲石嘅裝修,女仔實鍾意❤️聽到呢個名一定會諗起甜品😛.之前無意中喺呢度食過佢嘅意粉發現原來佢嘅西餐都幾好食✨.依家價錢仲好優惠,有主菜買一送一,又有扒餐奉送湯,沙律,冰茶同埋甜品🍮.簡簡單單嘅前菜,同埋奶滑既忌廉蘑菇湯☺️300g美國安格斯西冷🐮$238兩個人share已經好夠,仲有菜同薯條做配菜幼身薯條🍟夠脆身,點埋茄汁醬食落香口西冷牛扒煎得幾好,外皮蕉香,牛肉都算嫩,而且有肉汁爆出嚟🤪送咗個綠茶🍵心太遠做甜品😍熱辣辣嘅綠茶朱古力甘甘甜甜,蛋糕好軟熟,配上雪糕,一涷一熱,雙重口感😋女仔有另一個甜品胃,於是我哋試埋呢度嘅疏乎厘🥞空氣感十足嘅日式疏乎厘pancake❤️蛋香味好出,配上楓糖漿同埋cream,好幸福感啊🥰
He she eat
粉紅色同雲石嘅裝修,女仔實鍾意❤️
聽到呢個名一定會諗起甜品😛
之前無意中喺呢度食過佢嘅意粉
發現原來佢嘅西餐都幾好食✨

簡簡單單嘅前菜,同埋奶滑既忌廉蘑菇湯☺️
300g美國安格斯西冷🐮$238
兩個人share已經好夠,仲有菜同薯條做配菜
幼身薯條🍟夠脆身,點埋茄汁醬食落香口

西冷牛扒煎得幾好,外皮蕉香,牛肉都算嫩,而且有肉汁爆出嚟🤪

送咗個綠茶🍵心太遠做甜品😍

女仔有另一個甜品胃,於是我哋試埋呢度嘅疏乎厘🥞

空氣感十足嘅日式疏乎厘pancake❤️
蛋香味好出,配上楓糖漿同埋cream,好幸福感啊🥰
2020-11-19 37 瀏覽
呢間餐廳已經泥過幾次,但價錢同食物質素喺旺角都算唔錯,所以都keep住幫襯😊前菜點咗單骨蜜糖芥末雞翼($55),芥末醬唔算濃,肉質都ok,但食落就有少少燶味🤔薯餅波波配車打芝士汁,脆煙肉($45)一口薯波分量超多😂配埋車打芝士夠晒邪惡😈,啖啖滋味又飽肚👍🏽芝士汁鮮蛋意大利麵($85)配料有白菌、煙腩肉、溫泉蛋,卡邦尼式嘅烹調方法,意大利麵條夠晒彈牙,幾有水準,呢個價錢嘆到性價比高👌🏽三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律($95) 大蘑菇黑松露醬配搭味道有驚喜🤩牛肉漢堡扒好多肉汁,食落口感更加豐富有層次!朱古力三重奏($72)一款甜品竟然有三種朱古力甜品/飲品😂🍫朱古力慕斯雪糕、朱古力心太軟、朱古力特飲,朱古力奶味偏重,雪糕撈埋心太軟食外凍內熱滋味滿分!🍔食完呢個咁邪惡嘅甜品要戒下口喇🤣😭HeSheEat (白布街)旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

HeSheEat (白布街)
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
2020-11-19 32 瀏覽
幾年前食過,之前做甜品為主原來而家改哂餐牌👍🏻單骨蜜糖芥末雞翼個醬好好食,件數又夠多,3-4個人share食好岩d肉好嫩,夠juicy❤️黑毛豬扒/蒲燒鰻魚滑蛋意式紅飯黑毛豬我覺得有少少乾身,但我老公就覺得岩岩好鰻魚唔多骨,對得起佢個價錢有餘👍🏻滑蛋炒得好正,小朋友食左勁多值得一讚,上菜真係好快而且份量都多,食完我地已經食唔落甜品😆下次如果多個朋友去又可以試埋啦主菜做緊買一送一真係超抵食
幾年前食過,之前做甜品為主
原來而家改哂餐牌

👍🏻單骨蜜糖芥末雞翼
個醬好好食,件數又夠多,3-4個人share食好岩
d肉好嫩,夠juicy

❤️黑毛豬扒/蒲燒鰻魚滑蛋意式紅飯
黑毛豬我覺得有少少乾身,但我老公就覺得岩岩好
鰻魚唔多骨,對得起佢個價錢有餘👍🏻
滑蛋炒得好正,小朋友食左勁多

值得一讚,上菜真係好快
而且份量都多,食完我地已經食唔落甜品😆
下次如果多個朋友去又可以試埋啦
主菜做緊買一送一真係超抵食

• 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
2020-11-18 93 瀏覽
tea time約左朋友傾計 大家都想食小小野 經過白布街見到呢間勁吸晴, 見呢間環境好好 又無咩人 食下輕食呢d 食物,岩哂我地要求!咁就即刻衝入去喇楓糖漿疏附你pancake-呢個一定要叫 勁滑勁多奶油 叫一個share 真係好滿足 雖然看似light 但因為份量唔小 女仔夠飽肚ga la 楓糖味好香呢個pancake口感豐富牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配薯條-牛油果好足料 夾埋蛋沙律三文魚係絕配好健康 個包烤到有小小脆 好香口 賣相好靚 而薯條炸得好香脆mocha-超濃郁!!好好飲 飲呢個真係好幸福 仲要好大杯 好似飲極都唔完咁 好抵飲
2020-11-18 26 瀏覽
HeSheEat 除左甜品出色 西餐鹹食都唔錯😋燒香草春雞春雞皮香肉嫩又多汁 烤得均勻 香氣十足 蜜糖味道甜甜令到香脆鷄皮更好食海鮮意大利飯$118Risotto 較水 不過海鮮分量多 有魷魚 蝦 etc仲有芝士碎香辣番茄蒜片蝦配多士$68融合蒜香蝦 的鮮味 香辣番茄香气 充滿蒜香 提升蝦的鮮味沖繩黑糖菠蘿沙冰$38菠蘿沙冰灑上沖繩黑糖 菠蘿香甜 沙冰唔夠smooth荔枝乳酪日本牛乳刨冰$55採用日本明治牛奶 濃郁奶香味 乳酪醬加上荔枝肉同脆脆 ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ ˞HeSheEat (白布街)旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖。˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
HeSheEat 除左甜品出色 西餐鹹食都唔錯😋

採用日本明治牛奶 濃郁奶香味 乳酪醬加上荔枝肉同脆脆

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ ˞HeSheEat (白布街)

旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖。

2020-11-15 51 瀏覽
同朋友出旺角行完街之後 就去左HeSheEat食 呢間餐廳有幾間分店 但旺角我就冇試過 不過原來間間menu都差不多🤣每次食HeSheEat 我都好中意叫牛油果蟹肉沙律 因為好足料 牛油果夠多 蟹肉味都好出 所以成個沙律都好鮮味又健康☺️呢間嘅牛角包我都好鍾意 本身想嗌龍蝦嗰個 但售罄左所以揀咗煙三文魚 成個配搭都好夾 加埋蛋沙律都唔會好膩~另外點多咗個墨汁意粉 墨魚好大嚿好彈牙 意粉份量都好多 食到我同朋友好飽☺️但嚟到HeSheEat 都一定會叫佢嘅甜品 今次我哋揀咗個鬆餅加麻薯 配杏仁雪糕 鬆餅好鬆軟 同麻薯都好夾 整個組合好特別😋

《HeSheEat》.🥞楓樹糖漿梳乎厘班㦸梳乎厘班㦸即叫即做,上枱時望落軟綿綿咁已經心心眼😍食落果然充滿蛋香,空氣感都算做得唔錯,食落軟綿綿,一啲都唔膩,值得一試👍🏼.🍟炸薯條配黑松露醬呢排熱愛食薯條,去到邊都要點一份嚟食吓😂呢度仲要有黑松露醬,更加要食啦😆雖然食落唔係好重黑松露味,但熱辣辣嘅薯條配呢個醬都好夾好好食!.☕️熱朱古力嘩呢度杯朱古力好正呀!鍾意佢夠濃,係dark chocolate,飲落唔會過甜,飲完好想再飲多杯呀🤣🤣.#eat在旺角#eatisfun#foodie#HeSheEat🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹HeSheEat旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
《HeSheEat》

🥞楓樹糖漿梳乎厘班㦸
梳乎厘班㦸即叫即做,上枱時望落軟綿綿咁已經心心眼😍

🍟炸薯條配黑松露醬
呢排熱愛食薯條,去到邊都要點一份嚟食吓😂

☕️熱朱古力
#eat在旺角