2020-12-03 67 瀏覽
依間係旺角人氣甜點品店,好多人都去食,今之就去到依間店食。依家有買一送一嘅優惠,非常抵食,同埋成日都有期間限定產品推出。佢嘅環境好靚,好適合作為打卡嘅cafe。叫左炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯,塊豬扒係真心好厚同大塊,佢仲要熱辣辣,佢炸得岩岩好,唔會覺得佢好油膩。佢嘅滑蛋好滑同個飯一齊食好正,非常夾。意式紅飯係蕃茄味,茄味好濃,成個飯好好食。佢仲有黑醋沙律,沙律菜唔會好苦。叫左煎三文魚扒意式蕃茄水牛芝士意粉,三文魚扒煎得岩岩好,特別係三文魚皮,成塊三文魚扒好多魚油,非常好食。碟意粉有粒粒嘅水牛芝士,芝士味好濃,同意粉一齊撈都幾好食。特別鍾意佢嘅蕃茄意粉,蕃茄味好足,啖啖都食到蕃茄蓉。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟好大份,幾個人一齊分享都得,佢仲好有空氣感,非常彈。佢嘅賣相好靚,好適合打下卡。士多啤梨好甜,唔會好酸;焦糖脆脆好好食,同梳乎厘一齊食好正;估唔到芝士奶蓋cream都可以整梳乎厘,啖啖都係幸福感。