2020-11-30
上次同朋友食過荃灣<HeSheEat>,覺得食物質素高,價錢又合理,今日出開旺角,就決定試埋<HeSheEat>旺角分店由於餐廳一向深受年青人歡迎,所以今日特意6:30來到,避開繁忙時間排隊。打開menu,看到食物飲品跟荃灣大致相同,但亦有少部分是分店限定。今次就決定試試上次沒點的菜式啦!小食叫了單骨蜜糖芥末雞翼,份量比想像中多,味道非常惹味,特別是蜜糖芥末醬,吃落甜甜的,而且雞翼新鮮炸起,非常脆口,更重要是雞翼是單骨的,特別容易吐骨呢!至於芝士汁鮮蛋意大利麵,配料非常豐富,有白菌,煙腩肉,仲有暖烘烘的溫泉蛋。味道跟出面餐廳吃到的有點不同,它是充滿濃濃的蛋汁,中和了芝士的咸味,非常特別。另外的春雞黑松露意大利飯同樣出色,一上菜便聞到香濃的黑松露味,而且餐廳很貼心地分開雞鎚同雞胸,方便進食。不得不推介我點的飲品,曲奇奶昔,一入口,味道很像吃曲奇雪糕一樣,非常好喝,而且曲奇碎非常平均,亦不會太大塊,因為太大塊就會較難用飲管吸上,但呢杯非常易入口,值得下次再叫最後又怎少得甜品朱古力梳乎厘班戟!整個甜品美觀一流,味道更加一流,梳乎厘班戟非常鬆軟,配上朱古力醬同底
最後又怎少得甜品朱古力梳乎厘班戟!整個甜品美觀一流,味道更加一流,梳乎厘班戟非常鬆軟,配上朱古力醬同底下一些甜甜的橙酒,令整體味道更為豐富呢!