2022-12-23 346 瀏覽
人氣巴斯克芝士蛋糕專賣網店 開咗實體舖喺西環 今日特登過嚟一試 只係平日嘅1,2pm都要排差唔多45分鐘 去到嘅時候前面已經排緊7 8台客 過多一陣我後面都已經再排多10幾個客人 果然係人氣店!舖頭分上下兩層 下層只有三四個座位 而坐上層嘅話就叫你先影低Menu 又再落下層落單 餐牌上有toast同breakfast bowl嗰啲 其實都有興趣 但係落單嘅時候話店員話冇得嗌 只係剩返三款pasta 就唔知道係已經賣晒 定係當日冇供應最後嗌了Aglio e Olio with Shrimp $148 味道正常 份量嚟講都係Cafe嘅size比較細份 所以性價比唔算太高然後當然嗌咗最出名嘅巴斯克芝士蛋糕 Vanilla Burnt Cheesecake $62 果然名不虛傳好好食!中間芝士係軟身嘅但又未軟到去流心嘅狀態 我自己個人比較鍾意 成件蛋糕味道好濃厚 食落都好香但唔會好濟 係會想再encore嘅蛋糕👍🏻嘢飲方面嗌咗 Hot Chocolate with Homemade Marshmallow $65 本身不太好咖啡 所以見到有嗌咗呢個邪惡朱古力 朱古力味道好濃 唔會太甜少少苦澀味

嘢飲方面嗌咗 Hot Chocolate with Homemade Marshmallow $65 本身不太好咖啡 所以見到有嗌咗呢個邪惡朱古力 朱古力味道好濃 唔會太甜少少苦澀味啱啱好
朋友就嗌咗Hand Wrisked Matcha $70 一嚟到見到杯野嘅顏色以為加咗奶之類嘅嘢 點知一飲落口純粹係得抹茶味 朋友就話比較普通 而且價錢貴 性價比都唔高

總括嚟講 呢間餐廳都值得嚟嘅 但如果下次都係要等咁耐 就會轉食另一間了🤣
45 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-12-22 466 瀏覽
好耐之前訂過佢哋啲蛋糕覺得好好食,之後佢去咗門市諗住去試呀 ,嘢食嘅味道還可以,但係等嘢食嘅時間就要好耐,我哋係第三個入座第三個落order但係有啲人遲過我哋入座嘅嘢都可以在先上,而我哋啲嘢仲未上差唔多等咗成個幾鐘都未有嘢食要我哋吹佢先會有啲嘢上,唔係一次過上仲係着啲續啲咁樣上隔離枱啲人都等到唔耐煩,我知道人手不夠需要時間盡量食但係上菜嘅先後次序有啲混亂,令到食客有啲不耐煩,唔會再有第二次過去。心諗個蛋糕應該開鋪時已經預備好,做好之前應該好快就上,但係一個有蛋糕都要上成個幾鐘理由何在,唔知我哋是不是不是外國人因為我見我哋隔離枱個外國人係遲過我哋呢佢所有嘢都已經上好晒食完走人我哋啲嘢都未有,仲有朱古力好甜唔值呢個價$68一杯朱古力。真係唔係想像中咁好食都係啲人捧出嚟。可能每個人嘅口味都唔同大家可以唔信的話去試吓
2022-12-21 249 瀏覽
難得年底清假,就過嚟試下。平日下午2:15左右到達,等咗大約半個小時就入到,可以接受。一心想試green tea burnt cheesecake,但原來唔係日日有,部分甜品亦售罄,最後战咗vanilla 同埋rum raisin burnt cheesecake,另外,亦試埋佢個 hot chocolate。總括嚟講,兩款burnt cheesecake 都好味,流心又夠滑,食落唔太heavy;但hot chocolate就太甜,唔係我杯茶。另外,價錢有啲偏貴,但又好似近年新開cafe間間都咁上下。

2022-12-21
30 分鐘 (堂食)
【排長龍人氣自家製巴斯克芝士蛋糕⁉️🦦】/////小店由網店轉到實體店經營 主打巴斯克芝士蛋糕🥂星期六日中午嘅時間 小編同朋友排左一個半鐘時間先被安排到樓上嘅座位🤨餐廳最低消費為每人一杯飲品 主食味道普通 蛋糕味道較出色 定價稍高 如果排隊時間可以縮短 為左個蛋糕都會再朝聖多次😙.👉🏻Lemon Burnt Cheesecake ($68)見到内餡流心已經好吸引💗蛋糕creamy 充滿檸檬以及芝士香味 酸甜味道配合得幾出色!!.👉🏻Sesame Burnt Cheesecake ($68)蛋糕質感同樣香滑 甜度適中 表面有芝麻脆脆 可以增加蛋糕口感😗但整體芝麻味一般 可以再濃郁啲~.👉🏻Aglio e Olio with Shrimp ($148)蒜香以及棷欖味係呢款意粉嘅主調 醬汁微酸 辣辣地(*¯︶¯*)麵條有蛋香味 軟身帶點煙韌度 非常掛汁🤤———📍Hemma (西環)西環西營盤第二街2號地下A號舖
【排長龍人氣自家製巴斯克芝士蛋糕⁉️🦦】
/////

———
📍Hemma (西環)
西環西營盤第二街2號地下A號舖
2022-11-28
100 分鐘 (堂食)
𝙃𝙚𝙢𝙢𝙖 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙘𝙡𝙖𝙞𝙢𝙚𝙙 𝙛𝙤𝙧 𝙞𝙩𝙨 𝙬𝙤𝙧𝙡𝙙-𝙘𝙡𝙖𝙨𝙨 𝙗𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙣𝙩 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚🧀. 𝙊𝙣 𝙬𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙖𝙛𝙩𝙚𝙧𝙣𝙤𝙤𝙣𝙨, 𝙩𝙝𝙚 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙚 𝙤𝙪𝙩𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙝𝙖𝙨 𝙨𝙩𝙧𝙚𝙩𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙖𝙡𝙤𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙧𝙚𝙚𝙩 𝙨𝙞𝙣𝙘𝙚 1𝙥𝙢. 𝙏𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙝𝙖𝙧𝙥 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙧𝙖𝙨𝙩 𝙗𝙚𝙩𝙬𝙚𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙖𝙧𝙧𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚. 𝙄 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙖𝙣𝙙 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙨𝙚𝙨𝙖𝙢𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨, 𝙖𝙣𝙙 𝙄 𝙢𝙪𝙘𝙝 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙤𝙧𝙢𝙚𝙧.𝗩𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗕𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 🤍$𝟲𝟮 (🌟𝟵/𝟭𝟬)𝙄𝙩𝙨 𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙞𝙨 𝙨𝙤𝙛𝙩, 𝙢𝙤𝙡𝙩𝙚𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙤𝙤𝙯𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙧𝙞𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚. 𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙪𝙨𝙞𝙣𝙜 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙚𝙜𝙜𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙥𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙖𝙢𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖, 𝙩𝙝𝙖𝙩’𝙨 𝙬𝙝𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙚𝙜𝙜𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙖

𝗩𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗕𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 🤍
$𝟲𝟮 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝙄𝙩𝙨 𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙞𝙨 𝙨𝙤𝙛𝙩, 𝙢𝙤𝙡𝙩𝙚𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙤𝙤𝙯𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙧𝙞𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚. 𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙪𝙨𝙞𝙣𝙜 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙚𝙜𝙜𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙥𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙖𝙢𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖, 𝙩𝙝𝙖𝙩’𝙨 𝙬𝙝𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙚𝙜𝙜𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙖𝙧𝙤𝙢𝙖 𝙞𝙨 𝙪𝙣𝙢𝙞𝙨𝙩𝙖𝙠𝙖𝙗𝙡𝙚.
蛋糕超級軟滑同流心,好好奇佢係點樣做到咁流心😲未試過喺其他地方食到,雲呢拿同蛋香味都超級濃郁😍
𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 🖤
$𝟲𝟮 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝙏𝙝𝙚 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙨𝙚𝙨𝙖𝙢𝙚 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧 𝙞𝙨𝙣’𝙩 𝙖𝙨 𝙣𝙤𝙩𝙞𝙘𝙚𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙖𝙨 𝙄 𝙩𝙝𝙤𝙪𝙜𝙝𝙩, 𝙨𝙤 𝙄 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙫𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙤𝙣𝙚.
蛋糕質感都係超𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮,但黑芝麻味唔係特別濃郁,但係都好味嘅,不過二選一我係會揀雲呢拿
𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 𝗜𝗻𝗸 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 🦑
$𝟭𝟲𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝘼 𝙩𝙖𝙣𝙜𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙛𝙪𝙡 𝙡𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙛𝙪𝙡𝙡 𝙤𝙛 𝙝𝙚𝙧𝙗𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙚𝙨. 𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙦𝙪𝙞𝙙 𝙝𝙖𝙨 𝙖 𝙛𝙞𝙧𝙢 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙬𝙮 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚.
呢個意粉比我想像中辣🥵但係佢辣得來係好香好惹味,所以我都係忍唔住繼續食😍意粉有嚼勁,魷魚都好彈牙唔會好韌!
𝗔𝗴𝗹𝗶𝗼 𝗲 𝗢𝗹𝗶𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽
$𝟭𝟰𝟴 (🌟𝟲/𝟭𝟬)
𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙞𝙨 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙥𝙧𝙤. 𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙜𝙖𝙧𝙣𝙞𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙝𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙫𝙚𝙜𝙜𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡𝙞𝙚𝙨. 𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙥𝙡𝙪𝙢𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙗𝙪𝙩 𝙩𝙤 𝙢𝙮 𝙙𝙞𝙨𝙖𝙥𝙥𝙤𝙞𝙣𝙩𝙢𝙚𝙣𝙩, 𝙞𝙩’𝙨 𝙩𝙤𝙤 𝙨𝙖𝙡𝙩𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙨𝙮.
呢個意粉賣相一流,但味道就麻麻,鹽落得好重手,食落又鹹又油☹️跟住睇返其他人嘅review 好似都係一樣..
總結: 芝士蛋糕好味😋不過要排咁耐好似唔太值得..溫馨提示cafe 要求顧客至少order 一杯飲品 (我地試左幾款茶,都係普通~) 加上本身蛋糕定價已經好進取,所以埋單人均都要二百幾🧐大家可以衡量吓值唔值得排隊黎啦~
2022-10-30
90 分鐘 (堂食)
  • Vanilla Burnt Cheesecake
2022-12-07 320 瀏覽
平日2pm後去,等左15分鐘左右入得去。落單勁唔方便,一定要上左去揀好位,拎埋個號碼牌先可以再落返地下落order,未有號碼牌不設先落單後上去(staff話的)。要客人上上落落樓梯貪好玩咩🌝無人帶位,自助拎餐具,無收加一,所以無服務可言👌 雲呢拿焦芝士蛋糕,第一口很重羶味帶點點蛋味及雲呢拿籽味,流心過重,感受唔到流心與扎實之間嘅平衡。Hand drip coffee都係普通,硬掘要叫一杯飲品先試吓。物非所值,叫做試過吓就算。
平日2pm後去,等左15分鐘左右入得去。

要客人上上落落樓梯貪好玩咩🌝
無人帶位,自助拎餐具,無收加一,所以無服務可言👌

物非所值,叫做試過吓就算。
呢間人氣店的芝士蛋糕被譽為世一巴斯克芝士蛋糕 由以前網店已經一直想試 最尾等到佢地開實體店.ᐟ.ᐟ當日早上係附近經過 難得見到未有人排隊 就即刻入去試下!🍰 Vanilla Burnt Cheesecake $62🍰 Sesame Burnt Cheesecake $68有兩款期間限定cheesecake - 檸檬同芝麻味嗰陣揀咗芝麻 食落勁香又唔會太甜太漏而且仲有流心效果 又夠香滑 果然係世一🥇🍪 Peanut Butter and Chocolate Creme Cookie Sandwich $38見到個個都食叫呢個係軟身曲奇夾住朱古力同花生醬雖然細細件 但係食到一半就會覺得好膩🤣建議同朋友些牙減低罪惡感!🍽️ Hemma Breakfast $158除咗蛋糕 呢到都有主食類 早餐去到12點前炸!12點後就會變pasta~呢到all day最特別係有薯仔千層!出面較少地方有~曾經覺得早餐食芝士蛋糕真係好heavy好抗拒 但呢到蛋糕食落唔會覺得有負擔~值得我奉獻卡路里quota(⊃´ ³ `)⊃♡雖然係平日 但去到12點幾嗰陣就已經有長長人龍了(´°‐°`)所以想少人就要早啲嚟~期待
當日早上係附近經過 難得見到未有人排隊 就即刻入去試下!

🍰 Sesame Burnt Cheesecake $68
有兩款期間限定cheesecake - 檸檬同芝麻味
嗰陣揀咗芝麻 食落勁香又唔會太甜太漏
而且仲有流心效果 又夠香滑 果然係世一🥇

見到個個都食叫呢個
係軟身曲奇夾住朱古力同花生醬

🍽️ Hemma Breakfast $158
呢到all day最特別係有薯仔千層!出面較少地方有~

值得我奉獻卡路里quota(⊃´ ³ `)⊃♡

期待嚟緊12月新口味的芝士蛋糕!( ˶ˊᵕˋ)
終於俾我試到堪稱係全香港最好食嘅芝士蛋糕😍 美食果然係要耐心等候,我哋星期六大概12點左右到都要等大概45分鐘先有位🥺今餐嘅主角係芝士蛋糕,不過食「主菜」之前我哋就試咗2款意粉🍝 Gnocchi with Tomato Cream Sauce ($158) 味道都不錯,Gnocchi有驚喜地係煙韌唔淋嘅口感!我個人就覺得Aglio e Ollo with Shrimp ($148)有啲偏油,比較麻麻不太推薦,2款意粉以呢個定價同偏細嘅份量嚟講都有啲進取🙈不過佢哋嘅Burnt Cheesecake真係冇得彈好好味,每一啖都係幸福嘅滋味😭 我第一次見到內餡流心效果咁澎湃嘅蛋糕,食落去除咗芝士味香濃,口感仲要好幼滑!Vanilla Burnt Cheesecake ($62)同Sesame Burnt Cheesecake ($68)都好正,不過個人更鍾意芝麻嗰款因為真係好濃郁,仲有芝麻脆脆增添口感,配埋Hand Drip Coffee ($58)一齊食仲正😋 一定會encore!

Vanilla Burnt Cheesecake
Sesame Burnt Cheesecake
Aglio e Ollo with Shrimp
Vanilla Burnt Cheesecake
Sesame Burnt Cheesecake
2022-12-04 146 瀏覽
星期日黎呢間 bookmark 左一段時間既店,因為個人鍾意 Basque Cheesecake,食過好多間,上次朋友賣過呢間俾我食,一試難忘,所以黎呢度試下其他味。3點15左右到,前面大概有6枱客等緊,3點半店員就出黎截龍。4點其實佢地廚房就 close,4點15分店員出黎話淨係得番 Seasame Basque Cheesecake,其他味都沒,要就 hold 住。到4點半先入到去😑😑講真係好食既,質地軟滑,芝麻味夠香,又唔會遮晒芝士味。上面既cream味道好淡,但質地好幼細,整體好balance 。另外點左杯 Pour Over,香味同味道都偏淡,普普通通。如果唔介意排隊,就一早去排。否則就買原個番屋企慢慢食!
Sesame Basque Cheesecake

Pour Over

如果唔介意排隊,就一早去排。否則就買原個番屋企慢慢食!
下午茶
Sesame Basque Cheesecake
2022-11-27 204 瀏覽
平日朝早9:50嚟到呢間有號稱全港最好食嘅流心巴斯克蛋糕嘅Hemma~10點開門9:50去到已經有三組客人排隊🌝入咗門口要自己影低份menu再行上二樓搵位置坐低,落單就要再行落去counter。二樓位置唔多但都算坐得舒服。三樓係非進食區,有廁所同閱讀區~風景幾靚,如果開放食嘢就正~✨✨Vanilla burnt cheesecake($62)雖然睇落唔多靚,但係食落去芝士味極香濃,中間有流心效果,口感亦好幼滑~☺️✨✨Sesame burnt cheesecake($68)黑芝麻巴斯克就挺身啲靚仔啲,黑芝麻味幾香,面頭啲脆脆令成個蛋糕口感更豐富🖤✨✨Hot chocolate with marshmallow ($62)朱古力可可味道好濃郁,加埋棉花糖都唔會太甜,冬天飲超正❤️❤️❤️今日啲蛋糕雖然價錢較貴,但的確係好食嘅,都會想翻兜~環境:⭐⭐⭐食物:⭐️⭐️⭐️⭐(主要食蛋糕)服務:⭐️⭐️⭐️(大多自助)性價比:⭐️⭐️⭐️回頭度:⭐️⭐️⭐️

今日啲蛋糕雖然價錢較貴,但的確係好食嘅,都會想翻兜~

環境:⭐⭐⭐
食物:⭐️⭐️⭐️⭐(主要食蛋糕)
服務:⭐️⭐️⭐️(大多自助)
性價比:⭐️⭐️⭐️
回頭度:⭐️⭐️⭐️
  • Vanilla  burnt  cheesecake
  • Hot chocolate  with  marshmallow
2022-11-23 163 瀏覽
初來貴店,好才不用排長龍,員工服務態度好的也有禮貌試左雲呢拿芝士蛋糕和檸檬芝士蛋糕係好食的,味道好滑,甜度適中的,好才杯棉花糖朱古力🍫,味道剛剛好,不會太甜值得一試
初來貴店,好才不用排長龍,員工服務態度好的也有禮貌
值得一試
雲呢拿芝士蛋糕
2022-11-23
雲呢拿芝士蛋糕
  • 檸檬芝士蛋糕
  • 棉花糖朱古力
2022-11-17 262 瀏覽
Hemma 🧘🏻‍♀️
#朋友聚餐之選Well known for its lava cheesecakes. Not a lot of seats available but the environment is pretty cosy.
Must try ✨
1️⃣Squid ink linguine with squid $168With feta cheese, cherry tomatoes and chilli oil. Basically saw everyone ordering this as mains lol, we all love spicy pastas! 2️⃣Sesame burnt cheesecake $68Really love its molten and creamy texture!! The sesame flavour is also more obvious than the cheesecake itself, which makes it great for sesame lovers like me

Others 🍴3️⃣Lemon bu
Hemma 🧘🏻‍♀️
#朋友聚餐之選

Must try ✨

Others 🍴
3️⃣Lemon burnt cheesecake $68
Saw most people ordering this, pretty decent.

4️⃣Masala chai latte $68
I like mulled wine but not this
p guess it depends on your personal preference~ recommended if you like black tea with spices, ginger, lemongrass and milk.

Queue time: 20 mins (arrived around 12 on a weekday, heard people having to wait for an hour before 🤯)
Dining time: 1.5 hours
Minimum spend: a drink p.p.

💰Avg spending: $200pp

🕥 Wed - Sun 09:00 - 16:00
📍Shop A, G/F, 2 Second Street, Sai Ying Pun, Western District
  • Sesame  lava  cheesecake
2022-11-17 207 瀏覽
今日終於可以趁平日去Hemma朝聖! 中午12點去到,排左30分鐘就入到佢啦(比想像之中好😬)每日最低消費一杯野飲,限坐90分鐘。🔶️Vanilla Burnt Cheesecake($68, 9/10) 最出名既皇牌,半熟感覺好想,視覺同味覺都吸引,好滑,好vanilla. Classic!🔶️Sesame Burnt Cheesecake($68,9.5/10)超中意呢個!個人覺得比vanilla嗰個更出色!好重好重芝麻味,仲有creamcheese層同粒粒碎,有多重層次及口感!🔶️Lemonade(9.2/10)清新!鮮檸檬感覺!🔶️Handdrip coffee(9/10)蛋糕襯black coffee, 絕配!✏️總括而言,除蛋糕出色外,好relax好好坐既cafe,最後不知不覺原來坐左差不多兩小時! (sorry...)

🔶️Lemonade(9.2/10)
清新!鮮檸檬感覺!

🔶️Handdrip coffee(9/10)
蛋糕襯black coffee, 絕配!

2022-11-16 151 瀏覽
Hemma被譽為全香港最好食嘅巴斯克芝士蛋糕一開實體店 好多人慕名要試佢嘅絕世蛋糕所以之前已經聽唔少朋友講 平日都要排一個鐘 不嬲都唔鍾意等嘅我 就一心諗住過左熱潮先啦點知越黎越多人食到 又讚得咁勁 搞到我好想試於是有一日心血來潮 不如去睇下要等幾耐啦點知嗰日勁好彩 等左5分鐘就有位終於俾我食到佢個Burnt Cheesecake 好感動【Lemon Burnt Cheesecake $68】檸檬軟心巴斯克芝士蛋糕淨係賣相都相當吸引 中間軟心令到成個蛋糕口感層次更豐富中和左芝士蛋糕好漏嘅感覺而且檸檬味道適中 整體酸甜度啱啱好【Sesame Burnt Cheesecake $68】芝麻味非常香濃 面頭嘅脆脆增加左口感記得每一啖都要連埋啲脆脆一齊食主食方面 叫左兩個pasta【Agllo e Ollo with Shrimp $148】蒜香大蝦辣椒橄欖油扁意粉蒜香味濃 加入辣椒 好惹味 意粉口感正常 蝦都算彈牙 【Gnocchi with Tomato Cream Sauce $158】每次喺餐廳見到有Gnocchi我都會叫因為我好鍾意佢好煙韌口感 而且香港唔多餐廳有 所以都會想試下佢整
Hemma被譽為全香港最好食嘅巴斯克芝士蛋糕

Hemma整得幾唔錯 薯糰非常煙韌
而且番茄忌廉醬味道濃郁
加入茄子 巴馬臣芝士 炸羽衣甘藍脆
係唔錯嘅配搭

⊹☕️ ʜᴇᴍᴍᴀ °゚・ ꜱᴀɪ ʏɪɴɢ ᴘᴜɴ//Hemma 終於開實體店之前在其他店寄賣時有吃過驚為天人 所以今次是衝著Cheesecake而來幸運地去到沒有大排長龍還可跟新朋友仔一齊Share Lemon Burnt Cheesecake 酸甜酸甜在室溫一陣子就有流心的效果一大早吃也不覺有負擔下次會再試埋Pasta ! //🥗 ℍ𝕖𝕞𝕞𝕒 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟝𝟠( ℙ𝕠𝕥𝕒𝕥𝕠 ℙ𝕒𝕧𝕖. ℍ𝕖𝕞𝕞𝕒-𝕞𝕒𝕕𝕖 𝕋𝕠𝕞𝕒𝕥𝕠 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣, 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕, 𝕊𝕒𝕦𝕤𝕒𝕘𝕖𝕤,𝕊𝕔𝕣𝕒𝕞𝕓𝕝𝕖𝕕 𝕖𝕘𝕘𝕤, 𝔹𝕒𝕓𝕪 ℂ𝕠𝕣𝕟, 𝕊𝕠𝕦𝕣𝕕𝕠𝕦𝕘𝕙 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕕)🍋 𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟 𝔹𝕦𝕣𝕟𝕥 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 $𝟞𝟠🍵 𝕄𝕒𝕤𝕒𝕝𝕒 ℂ𝕙𝕒𝕚 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟞𝟠🫖 𝕆𝕤𝕞𝕒𝕟𝕥𝕙𝕦𝕤 𝕋𝕖𝕒 $𝟜𝟠//📍西環西營盤第二街2號地下A號舖゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2022➪#kafehopping_saiyingpun➪#kafe_hkfood

☕️ ʜᴇᴍᴍᴀ °゚・ ꜱᴀɪ ʏɪɴɢ ᴘᴜɴ

還可跟新朋友仔一齊Share
Lemon Burnt Cheesecake 酸甜酸甜
在室溫一陣子就有流心的效果
一大早吃也不覺有負擔
下次會再試埋Pasta !

🥗 ℍ𝕖𝕞𝕞𝕒 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟝𝟠

🍋 𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟 𝔹𝕦𝕣𝕟𝕥 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 $𝟞𝟠