2019-04-26 129 瀏覽
約左奶奶食午餐,餐廳幾大,有好多大窗令餐廳好開陽。午餐有10款選擇,每款都包埋沙律吧,餐湯,水果,甜品任食,仲要紅白餐酒都任飲。我要左法式香草羊架配露絲瑪莉汁,奶奶要澳洲肉眼扒配野菌汁。餐湯係南瓜湯,香香甜甜有南瓜蓉,味道唔錯。沙律吧有好幾款選擇,有青木瓜絲沙律,鴨胸蜜桃沙律,薯仔沙律,長通粉沙律,沙律菜等,奶奶都好鍾意食。我份羊架煎得好靚,色水金黃,肉厚亦嫩帶脂香,好味。肉眼扒要左7成熟,剛剛好,調味都剛剛好,奶奶食晒。甜品櫃有好幾款啫喱,慕絲蛋糕,芝士蛋糕,試左朱古力慕絲蛋糕幾濃朱古力味。最後食埋生果真係好滿足,奶奶都好滿意話下次同朋友去食。

我要左法式香草羊架配露絲瑪莉汁,奶奶要澳洲肉眼扒配野菌汁。

餐湯係南瓜湯,香香甜甜有南瓜蓉,味道唔錯。

我份羊架煎得好靚,色水金黃,肉厚亦嫩帶脂香,好味。

肉眼扒要左7成熟,剛剛好,調味都剛剛好,奶奶食晒。

最後食埋生果真係好滿足,奶奶都好滿意話下次同朋友去食。

• 法式香草羊架
  • 澳洲肉眼扒(8安士)配野菌燒汁
2019-04-24 141 瀏覽
又到食lunch時間,最怕諗食咩難得今次同事提議去觀塘Give me 5食Semi Lunch Buffet, 佢話網上見到都幾多野食,而且價錢唔貴,咁就去食下~呢到環境大而寬敞,仲有梳化卡位坐~有飛標掟有桌球打娛樂度高半自助形式既Semi Lunch Buffet半自助即係我們揀主菜,沙律、湯和甜品就係自助形式~主菜我地就揀左香草羊和澳洲肉眼扒豐富沙律Bar沙律Bar有長通粉、車厘茄、青瓜、玉米、薯仔和沙律菜etc.是日餐湯南瓜湯,香濃南瓜味,啖啖南瓜蓉,真材實料再配上蒜蓉包食,真係冇得輸~法式香草羊架露絲瑪莉汁 $138羊架有3件,賣相精美,仲有埋薯蓉做配菜羊架有少量肥膏,但勝在唔油又唔so總括來講,味道也不錯🤤 澳洲肉眼扒 (8oz)配野菌汁 $138肉眼order左7成熟,未食都已經聞到好香牛扒味味道方面,肉眼就略為熟左d,但淋上野菌汁食,都好惹味食完主菜後,仲可以自己出去拎甜品或生果食士多啤梨啫喱杯這個食到士多啤梨味,而且又唔會太甜青檸啫喱杯呢個就較士多啤梨杯甜,味道也可以~檸檬味既蛋糕仔檸檬味好清新,蛋糕都好軟熟餐飲朱古力好香谷古味,而且甜度適中,糖都可以唔駛落咖啡同事話咖
又到食lunch時間,最怕諗食咩

難得今次同事提議去觀塘Give me 5食
而且價錢唔貴,咁就去食下~

呢到環境大而寬敞,
仲有梳化卡位坐~

有飛標掟

有桌球打

娛樂度高

半自助形式既Semi Lunch Buffet

半自助即係我們揀主菜,
沙律、湯和甜品就係自助形式~

主菜我地就揀左香草羊和澳洲肉眼扒

豐富沙律Bar

沙律Bar有長通粉、車厘茄、青瓜、玉米、
薯仔和沙律菜etc.

是日餐湯
南瓜湯,香濃南瓜味,啖啖南瓜蓉

真材實料

再配上蒜蓉包食,真係冇得輸
~

法式香草羊架露絲瑪莉汁 $138

羊架有3件,賣相精美,
仲有埋薯蓉做配菜

羊架有少量肥膏,但勝在唔油又唔so
總括來講,味道也不錯🤤

澳洲肉眼扒 (8oz)配野菌汁 $138
肉眼order左7成熟,
未食都已經聞到好香牛扒味

味道方面,肉眼就略為熟左d,
但淋上野菌汁食,都好惹味

食完主菜後,
仲可以自己出去拎甜品或生果食

士多啤梨啫喱杯

這個食到士多啤梨味,而且又唔會太甜

青檸啫喱杯
呢個就較士多啤梨杯甜,味道也可以~

檸檬味既蛋糕仔
檸檬味好清新,蛋糕都好軟熟

餐飲

朱古力
好香谷古味,而且甜度適中,
糖都可以唔駛落

咖啡
同事話咖啡味濃,好香滑

總結: 娛樂性高,食物款式多
服務員態度有善,性價比高
2019-04-23 175 瀏覽
觀塘的商業大廈一向多樓上餐廳,想和朋友在寬敞的地方聚餐,玩飛標機、桌球及品嘗各種海鮮佳餚的話, 樓上西餐「Give Me 5」的任食多款燒海鮮加一客主菜,相當吸引! 任食海鮮只限每天晚上的6至10時,除了有燒海鮮、冰鎮海鮮外,還包沙律吧和甜品,種類相當多!附送的主菜可以選擇美國斧頭豬豬扒配玉米糕伴蘋果蓉醋醬波爾多紅酒燴羊膝配菜串燒海鮮的話燒蠔、蟶子皇、活海蝦、扇貝、帶子、大蜆、多春魚、秋刀魚。也可以燒不同肉類如牛肉串、羊肉串、雞肉串、豬肉串,不吃海鮮的朋友不需擔心 有多款蔬菜及菠蘿,滿足大家不同需要。任食的還有冰鎮海鮮如凍蟹、皇冠螺、青口及凍海蝦。前菜的話有蒜茸法包、Daily cream soup及沙律吧。

附送的主菜可以選擇美國斧頭豬豬扒配玉米糕伴蘋果蓉醋醬

波爾多紅酒燴羊膝配菜

2019-04-15 7504 瀏覽
好耐無黎呢度開餐啦,記得佢新開既時侯都黎過食lunch同dinner,記憶中都唔錯 呢日舊友揀左黎呢度同我食lunch~唔知依家既水準又如何呢地方依舊闊落開揚,空間感十足!!!而lunch time都仍然係做緊semi-buffet ,價錢由HKd$75-HKd$138不等,視乎main course揀食咩我同舊友都係嗜肉人仕,我就要左份HKd$138+10%既羊架,而舊友就要左份都係HKd$138+10%既肉眼扒落好order就出去拎下餐湯餐包先之後就去沙律吧自製返個餐前沙律食住等肉肉wow~~~我地既主菜賣相好得咁啵我既羊架有三大塊,香騷且嫩;而舊友既肉眼厚切大件,舊友大口大口食咁,啖啖肉咁好滋味我地既主菜都係伴面一大片厚切酸甜既多汁蕃茄,雜菜同香滑薯蓉食到咁上下就食左round生果,啲芒果甜到好似食糖咁呀救命雪櫃入面仲有啲迷你cake仔同啫喱杯跟住再嗌埋杯餐飲先食完一大份肉肉之後飲返啖冰凍解膩既檸茶真係好鬼爽

呢日舊友揀左黎呢度同我食lunch~
唔知依家既水準又如何呢

地方依舊闊落開揚,空間感十足!!!

落好order就出去拎下餐湯餐包先

之後就去沙律吧自製返個餐前沙律食住等肉肉

wow~~~我地既主菜賣相好得咁啵

我地既主菜都係伴面一大片厚切酸甜既多汁蕃茄,雜菜同香滑薯蓉

食到咁上下就食左round生果,啲芒果甜到好似食糖咁呀救命

雪櫃入面仲有啲迷你cake仔同啫喱杯

跟住再嗌埋杯餐飲先

食完一大份肉肉之後飲返啖冰凍解膩既檸茶真係好鬼爽
午餐
2019-04-10 220 瀏覽
這天放工後朋友相約於觀塘吃飯, 夜晚朋友安排了一家半自助餐, 餐廳位於觀塘,距離鄰近地鐵站,觀塘站,路程約需7分鐘左右,地理上還算方便。除了吃飯,內裏也有一些玩樂設施,好像桌球枱及飛鏢。自選歐陸式主菜一份, 我點算了澳洲肉眼扒(8安士), 生熟程度方面,我選擇了最愛的五成熟, 肉眼扒新鮮熱辣送到眼前, 最重要的是和我點選的生熟度一樣, 入口肉味十足, 加上肉味香濃,西餐廳果然是吃牛扒的好地方。冷盤海鮮加無限串串燒, 冷盤海鮮有蟹,有蝦,青口,還不錯。加上任食燒蠔及多款串燒, 新鮮熱辣,唯一美中不足,每次限拎四串。沙律吧,餐湯,是位於附近。甜品,任食,是重點。飲品任飲,細樽裝汽水,純天然果汁,芒果汁絕對是王道。還真是一個不錯的體驗。

除了吃飯,內裏也有一些玩樂設施,好像桌球枱及飛鏢。

沙律吧,餐湯,是位於附近。

甜品,任食,是重點。

飲品任飲,細樽裝汽水,純天然果汁,芒果汁絕對是王道。

還真是一個不錯的體驗。
2019-04-07 235 瀏覽
呢間餐廳之前做過晚市任食牛排,大受歡迎!不過我唔食牛嘅所以就放棄咗但係佢哋轉咗新Menu啦!依家晚市$298就有得任食海鮮,冰鎮海鮮有凍蟹、皇冠螺、青口同凍海蝦,燒海鮮就有燒蠔、蟶子皇、活海蝦、扇貝、大蜆等等,另外仲有幾款燒肉、蔬菜同菠蘿除咗海鮮仲有沙律吧同甜品櫃,飲品種類仲相當多!連有機果汁都有得任飲架!呢到做嘅係Semi-buffet,所以每人仲附送一客主菜!我就試咗呢到侍應推介嘅一羊一豬。- 波爾多紅酒燴羊膝我極度推薦呢個羊膝D肉真係非常嫩滑!唔洗用刀,就咁用叉都可以分開d肉!個汁又調得好,唔會死咸又有啖啖酒味,撈埋底下嘅薯蓉食真係正!- 加拿大斧頭豬配蘋果蓉醬斧頭豬一上枱就有種震撼感!真係成把斧頭咁大,好想拎起佢以為佢骨又大肉又大實好難煮然後會過熟唔好食,但一切開竟然仲有微微粉紅色,d肉係輕易切開,食落都唔係香口膠咁啵!配埋佢個酸酸甜甜嘅汁真係好開胃架!餐廳環境寬敞,仲有得玩飛標機同桌球🎯🎱$298可以任飲任食仲有得玩,都不失為一個朋友聚餐嘅好地方
- 波爾多紅酒燴羊膝

我極度推薦呢個羊膝
- 加拿大斧頭豬配蘋果蓉醬

斧頭豬一上枱就有種震撼感!真係成把斧頭咁大,好想拎起佢
2019-04-01 297 瀏覽
呢排呢間廣告老是常出現,即管黎試下佢虛實先🤭🤭🤭今晚book 位好好彩被安排窗邊卡位🤗🤗🤗環境唔錯,係得工廈開餐廳好處就係樓底高,唔會太焗束,擺位都叫闊落,唔會好迫. 呢廈仲有遊戲區,有標機🎯有桌球🎱主菜有 A-F 🐷🐮🐐🐥🦀🐟 6 款比你揀出面有個小小沙津吧同凍海鮮吧⋯⋯凍海鮮有🦐🦀螺同青口螺得個大字......冇味🦐細隻都有啲啲蝦味青口冇試🦀同佢冇緣主菜叫左 4 款,有牛扒,軟殼蟹意粉,燒春雞半隻同鱸魚.......主菜冇咩特別,唔難食但又唔可以話好好食!係個鱸魚差左啲🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️講到佢地賣廣告個主打賣點>>>>無限♾串燒海鮮種類都幾多下,海鮮方面有扇貝、蠔、蝦、帶子、聖子、象拔仔、蜆......仲有啲燒菠蘿呀菇呀腸仔等等!但每人每次最多拎 6 串,海鮮、肉類、菇類每款限各 2 串!而佢個燒烤地方好細,搞到人龍都幾長下,所以佢係無限♾任拎,但冇咩可能係限時之內可以回到本!我地一行4人,都係每人排左兩次隊拎串燒,因為條龍真係長過我條命😪😪😪仲有支裝汽水同其他冇酒精飲品任飲!甜品方面,佢有啲蛋糕仔同啫喱,我只係食左啫喱,因為覺得應該唔會伏嘛😅
呢排呢間廣告老是常出現,即管黎試下佢虛實先🤭🤭🤭
今晚book 位好好彩被安排窗邊卡位🤗🤗🤗
主菜有 A-F 🐷🐮🐐🐥🦀🐟 6 款比你揀
出面有個小小沙津吧同凍海鮮吧⋯⋯凍海鮮有🦐🦀螺同青口
螺得個大字......冇味
🦐細隻都有啲啲蝦味
青口冇試
🦀同佢冇緣
講到佢地賣廣告個主打賣點>>>>無限♾串燒海鮮
仲有支裝汽水同其他冇酒精飲品任飲!
甜品方面,佢有啲蛋糕仔同啫喱,我只係食左啫喱,因為覺得應該唔會伏嘛😅😅😅
#盛惠298加1 #唔叫伏嘅但性價比低囉

2019-03-29 912 瀏覽
觀塘工廈而家多左好多食肆,因為租金相對平,所以食物質素高,價錢又合理!今次食既係半自助晚餐!成人每位238加10%,價錢唔錯!每人可以選擇一個主菜,再加任飲任食肉眼、羊腿、沙律吧同卡邦尼粉!每人送一隻愛爾蘭生蠔幾大隻,海水味偏重,都唔錯沙律吧款式幾多,有不同蔬菜、配料同沙律醬汁!仲有湯任飲飲品選擇比我預期多!好鐘意玻璃瓶既汽水!現在好少地方會入貨,好似係因為成本高啲🤔除左汽水,都有好多健康啲既飲品!自選主菜:芝士焗波士頓龍蝦龍蝦大隻,夠多肉,加上芝士一齊焗更加香,味道更濃配菜薯蓉整得夠綿,好軟滑!而家好多餐廳整焗蒜頭做配菜,好香,又可以中和主菜既油膩感自選主菜:德國有骨豬手配黑椒汁超級重量級!!!豬手皮焗到脆卜卜,好正!豬手唔會好咸,啖啖肉,中間仲有厚厚既骨膠原,一咬落口,唔似脂肪,佢會令到成個口有種‘’張‘’住既感覺!令人感覺食完會補到啲骨膠原咁!紐西蘭有骨烤羊腿(任食)呢個可以任食,廚師起你面前即場切,肉質嫩滑,好香既羊肉味澳洲肉眼(任食) 即場切,大概medium rare,烤得幾香有即場煮巴馬臣卡邦尼,可以自選配料同意粉!配料種類幾多,有西蘭花、海鮮、脆皮腸、煙肉、白菌等即場煮
今次食既係半自助晚餐!

成人每位238加10%,價錢唔錯!

每人送一隻愛爾蘭生蠔
幾大隻,海水味偏重,都唔錯

沙律吧
款式幾多,有不同蔬菜、配料同沙律醬汁!
仲有湯任飲

飲品選擇比我預期多!
除左汽水,都有好多健康啲既飲品!

自選主菜:
芝士焗波士頓龍蝦
龍蝦大隻,夠多肉,加上芝士一齊焗更加香,味道更濃
配菜薯蓉整得夠綿,好軟滑!
而家好多餐廳整焗蒜頭做配菜,好香,又可以中和主菜既油膩感

自選主菜:
德國有骨豬手配黑椒汁
超級重量級!!!豬手皮焗到脆卜卜,好正!
紐西蘭有骨烤羊腿(任食)
呢個可以任食,廚師起你面前即場切,肉質嫩滑,好香既羊肉味

澳洲肉眼(任食)
即場切,大概medium rare,烤得幾香

有即場煮巴馬臣卡邦尼,可以自選配料同意粉!

配料種類幾多,有西蘭花、海鮮、脆皮腸、煙肉、白菌等
即場煮,熱辣辣,味道唔錯
有溫泉蛋,我加落卡邦尼一齊食!

最後仲有成個甜品櫃,啫喱幾好味
  • 愛爾蘭生蠔
  • 德國有骨豬手配黑椒汁
  • 芝士焗波士頓龍蝦
之前大年初七,咁啱人日,所以當日lunch hour就選擇行遠啲去到觀塘工業區搵嘢食🤗大概12:30左右上到去,當其時並唔係有太多客人(觀塘區大概12點9至1點先多人食飯🤣可能佢係全層嘅關係,餐廳嘅空間感好大,店內裝潢舒適,亦有美式桌球🎱以及掟標,如果係夜晚去食嘅話我覺得成件事都幾有氣氛😊環境寬躺亦能令客人有更多空間,非常適合聚餐談心。講返嘢食方面,餐廳提供一共10款選擇,而且套餐亦都包括沙律吧嘅自助食物!當日跟餐亦都送咗串燒俾我哋🥳選擇雖不算多,但基本款都齊全,質素不錯。餐湯選擇只有一款,就是南瓜湯,不過本人覺得味道一般,鍾意食蒜蓉包嘅朋友都可以配上南瓜湯一起食。 我哋叫咗以下嘅食物,全部都色香味俱全🤨👍🏽傳統炸魚薯條配他他汁👍🏽鮮蝦牛肉漢堡配千島汁👍🏽地中海式豬肩肉👍🏽澳洲肉眼扒配野菌汁👍🏽燒牛肉辣肉醬意大利飯係沙律吧嘅左方有一個甜品櫃,約有十款甜品任食,不過食甜品嗰陣我哋已經食到飽飽啦😂😂😂不過芝士蛋糕、啫喱都幾有驚喜!除咗甜品亦都有水果無限供應!我覺得下次可以試吓夜晚嚟食!相信感覺都非常之正🤘🏽—————————— 食物質素:8/10 環境衛生:8.5/10 舒適度:9/10

我哋叫咗以下嘅食物,全部都色香味俱全🤨

👍🏽傳統炸魚薯條配他他汁

👍🏽鮮蝦牛肉漢堡配千島汁

👍🏽地中海式豬肩肉

👍🏽澳洲肉眼扒配野菌汁

👍🏽燒牛肉辣肉醬意大利飯

除咗甜品亦都有水果無限供應!

我覺得下次可以試吓夜晚嚟食!相信感覺都非常之正🤘🏽

服務:8.5/10
性價比:8/10
總評分:8.4/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #觀塘
2019-02-11
午餐
  • 傳統炸魚薯條配他他汁
  • 鮮蝦牛肉漢堡配千島汁
  • 地中海式豬肩肉
  • 澳洲肉眼扒配野菌汁
  • 燒牛肉辣肉醬意大利飯
2019-03-01 267 瀏覽
食肉獸又出動啦,因為我發現左公司附近有間餐廳可以任食牛扒!餐廳位於觀塘工廠區,由地鐵站行過去都係約10分鐘,非常方便,當見到燈牌寫住大大隻字GIVEME 5就到啦。餐廳空間很寬敞,有唔同既座位選擇,二人木枱﹑四人梳化卡位﹑甚至十人長枱都有,人多都唔怕。最特別係餐廳有桌球枱&飛標可擲,有得食又有得玩!我同同事被安排坐係窗邊卡位,望到麗港城同部份觀塘避風塘既景色。職員送上餐牌,我地可一人揀一個主菜,而其餘食物可以出去自取,好似食buffet咁。揀完主菜,侍應馬上為我地送上一人一隻愛爾蘭生蠔,生蠔好大隻,雖然唔算肥美,但都好新鮮,一入口就滑落喉嚨。我叫左”芝士焗波士頓龍蝦”。開邊龍蝦色澤鮮紅,而且頗大隻,目測蝦身都有15cm,上面鋪滿芝士。我食完蝦身既肉都意猶未盡,原來蝦鉗既肉先係最大最多!同事叫左個“德國有骨豬手配黑椒汁”,唔好睇隻豬手細細,切開原來幾多肉。肉質咸香,但有d韌同乾,可能燒短d時間會更好食。係GIVE ME 5食野有一樣好處,就係食完主菜未飽都唔驚。出面有任食澳洲穀飼似眼同紐西蘭有骨烤羊腿任食,即叫即切,仲有三款醬汁俾你自己調味。想食意粉都可以啊~有廚師即場煮卡邦尼意粉,配料
ME 5就到啦。

想食意粉都可以啊~有廚師即場煮卡邦尼意粉,配料、麵都任揀,仲有溫泉蛋!我就揀左煙肉、脆皮腸、蟹柳,煮好廚師會將意粉撈落巴馬臣芝士再上碟。

沙律吧超多選擇,仲有羅宋湯同蒜蓉包。

甜品櫃有大量啫喱,蛋糕任食,款多到花多眼亂。

飲品有健康工房、鴻福堂,最估佢唔到係有玻璃樽裝汽水,好懷舊~

埋單連埋加一都係$283一位,都幾抵食啊!
2019-02-06 550 瀏覽
呢間餐廳我真係想食好耐,因為本身自己都鐘意食生蠔,見到呢度佢會每人送一隻生蠔,已經覺得好吸引😍仲要係半自助晚餐既形式,成件事仲正😎所以就book左放工黎食,先發現呢度既位置係超近我公司🥳我就叫左個美式碳烤豬肋骨配燒烤汁,而男朋友就叫左德國有骨豬手配黑椒汁😊而出面仲有得拎沙律、蘑菇忌廉湯、蒜蓉包、肉眼扒、羊腿、卡邦尼扁意粉,全部都係任食架🤤個人幾欣賞個蘑菇忌廉湯,都飲左好多碗😚-🎈愛爾蘭生蠔呢個係免費既,每人都會附送一隻愛爾蘭生蠔😍因為我好鐘意食,我覺得非常好食🤤同埋仲要有手掌咁大隻tim!-🎈美式碳烤豬肋骨配燒烤汁呢間餐廳出菜都好快,叫左冇幾耐,就好快黎到了。而呢個豬肋骨好好味,肉質唔會話好鞋咁🙈不過我都唔係好食得哂,都分左幾舊比我男朋友食😆因為呢度都好多野食好多選擇咁,都會想試哂佢呢度既野😎-🎈德國有骨豬手配黑椒汁我見我男朋友食呢個食得好開心,佢話係外脆內嫩咁!我試左幾舊,都覺得呢個豬手做得幾唔錯👍🏼😚-🎈蟹柳蝦仁扁意粉呢個係任食既意粉,配料可以自己選擇!味道都幾好既,但蝦仁就唔係好入到味🙈呢度仲可以任食甜品同任飲汽水,比較特色既係呢度有得飲樽裝可樂!樽裝可樂唔係度度都有得飲架😳個人

🎈愛爾蘭生蠔

🎈美式碳烤豬肋骨配燒烤汁
美式碳烤豬肋骨配燒烤汁

🎈德國有骨豬手配黑椒汁

🎈蟹柳蝦仁扁意粉
蟹柳蝦仁扁意粉

呢度仲可以任食甜品同任飲汽水,比較特色既係呢度有得飲樽裝可樂!樽裝可樂唔係度度都有得飲架😳個人幾喜歡食半自助晚餐,而呢度既野食都幾高質!可以一試的😆😆
2019-02-01
美式碳烤豬肋骨配燒烤汁
2019-02-02 1171 瀏覽
我好少會同一間餐廳(有分店除外)寫兩次食評(免得以為我收咗餐廳D咩著數嘛😆),而呢到就破例一次啦!因為晚餐原本係散叫式者套餐形式,而家變咗半自助餐。約咗中學同學加老師4個人,而Miss又住港島東,但我同另外兩個同學三個人都係住九龍,喺到等Miss見家長期間,我地三人諗食咩都已經諗咗半個鐘,好彩最後Miss講咗句要食西餐,於是就由長沙灣揸車落咗觀塘。其實都係我決定黎Give me five,因為鍾諗呢到坐得舒服之餘,地方夠大而枱與枱之間有適當的距離,傾計都唔怕嘈到人或比人嘈到。好彩一去到就有位唔使等,咁當然即刻落Order我地點了B/C/D/F點完餐後就去沙律吧拎野食,全部菜都好新鮮,沙律吧旁邊有人負責切肉眼扒/羊腿肉生蠔有成隻手掌咁長,而且好鮮甜,好Creamy扁意粉就好香芝士味肉眼扒都好有肉汁豬手個皮超香脆,每次黎都必點,但可惜而家無咗酸椰菜伴碟,有少少失望燒春雞剛剛熟,雞胸肉都唔「鞋」口豬肋骨及魚就無試到,因為已經飽到不得了,而且我唔食魚...成餐飯都食得好開心,最緊要Miss話無介紹錯唯一一樣係我覺得,如果可以唔使叫哂4個Set就好,因為真係食唔哂,就算無個沙律吧,對女仔黎講都係

好彩一去到就有位唔使等,咁當然即刻落Order

我地點了B/C/D/F

生蠔有成隻手掌咁長,而且好鮮甜,好Creamy

扁意粉就好香芝士味

肉眼扒都好有肉汁

燒春雞剛剛熟,雞胸肉都唔「鞋」口

豬肋骨及魚就無試到,因為已經飽到不得了,而且我唔食魚...

成餐飯都食得好開心,最緊要Miss話無介紹錯

唯一一樣係我覺得,如果可以唔使叫哂4個Set就好,因為真係食唔哂,就算無個沙律吧,對女仔黎講都係份量多咗。
2019-01-30
$261.8 (晚餐)
2019-02-01 9308 瀏覽
呢日ot夜左, 約左朋友去觀塘食飯, 見唔少餐廳都last order左好彩呢間Give me 5仲未閂, 拿拿聲入左去餐廳好闊絡, 好適合一大班朋友上黎食野仲有得玩桌球同飛標, 地方真係好大由於太肚餓, 我地揀左半自助晚餐前菜有沙律, 有唔少配菜揀沙律南瓜湯個湯好濃好香芝士焗波士頓龍蝦實在對龍蝦冇抵抗力, 啖啖肉配埋芝士真係perfect match法式燒春雞配露絲瑪琍汁肉質好嫩滑, 唔會鞋雞皮燒到好脆, 好好味愛爾蘭生蠔半自助餐送一人一隻生蠔, 好大隻!!紐西蘭有骨烤羊腿、澳洲穀飼肉眼任食既羊腿同肉眼, 店員會即時切俾你朋友既至愛巴馬臣溫泉蛋卡邦尼意粉仲有呢個可以自選配料既意粉! 味道唔錯~不過個醬汁好濃, 一個人食會好膩, 兩個人食就岩岩好飲品除左可以去凍櫃拎之外, 仲可以叫熱飲甜品櫃, 不過由於太飽所以食唔落~下次有機會要試下overall 坐得好舒服, 好relax店員既態度好好, 好耐心介紹野食
好彩呢間Give me 5仲未閂, 拿拿聲入左去

餐廳好闊絡, 好適合一大班朋友上黎食野
仲有得玩桌球同飛標, 地方真係好大

由於太肚餓, 我地揀左半自助晚餐

前菜有沙律, 有唔少配菜揀

沙律
沙律

南瓜湯
個湯好濃好香
南瓜湯

法式燒春雞配露絲瑪琍汁
肉質好嫩滑, 唔會鞋
雞皮燒到好脆, 好好味

法式燒春雞配露絲瑪琍汁

愛爾蘭生蠔
自助餐送一人一隻生蠔, 好大隻!!

紐西蘭有骨烤羊腿、澳洲穀飼肉眼
任食既羊腿同肉眼, 店員會即時切俾你
朋友既至愛

紐西蘭有骨烤羊腿、澳洲穀飼肉眼

巴馬臣溫泉蛋卡邦尼意粉
仲有呢個可以自選配料既意粉!
巴馬臣溫泉蛋卡邦尼意粉

飲品除左可以去凍櫃拎之外, 仲可以叫熱飲

甜品櫃, 不過由於太飽所以食唔落~
下次有機會要試下

甜品

overall 坐得好舒服, 好relax
店員既態度好好, 好耐心介紹野食
2019-01-31
2019-01-20 440 瀏覽
朋友帶了我來這間幾出名的工廈餐廳,裝潢設計歐陸風情,最重要座位夠闊,坐得舒服,服務生亦很有禮貌。另外有擲鏢和美式桌球枱。香煎三文魚配檸檬牛油汁,三文魚有點乾身,不過很香,而配菜的半顆蒜蓉很香口,蕃茄仔亦好甜。德國有骨豬手配黑椒汁份量幾大,外皮香脆,豬手肉又夠鹹,很飽滿結實的肉。試了沙律吧的任食沙律,蔬菜都算新鮮和醬汁很多選擇,蘑菇片很新鮮好吃。贈送的愛爾蘭生蠔大大隻,蠔味十足。即場煮的卡邦尼意粉可以自由選擇配料,不過味道不是所有人都喜歡,有點甜和奶油味不普通。我覺得還好,朋友就不喜歡這個醬汁。汽水是樽裝的,很多不同種類的甜品蛋糕。食物種類多而且飽肚,座位又舒服,會再次幫襯。

三文魚

豬手

贈送的愛爾蘭生蠔大大隻,蠔味十足。

卡邦利意粉

汽水是樽裝的,很多不同種類的甜品蛋糕。

食物種類多而且飽肚,座位又舒服,會再次幫襯。
2019-01-08
三文魚
豬手
2019-01-15 253 瀏覽
今天約了朋友在觀塘吃東西,打算找一間平平地的自助餐,於是行吓行吓就黎到give me 5呢度。雖然呢度嚟地鐵站唔算特別近,但係勝在啲嘢食比較實惠,同埋環境好。一上到黎呢度就見到好多人,幾乎坐滿哂人。而環境都10分寬敞。今日個晚餐係飲食任飲兩小時,見到個餐單的覺得十分吸引,除咗有即開生蠔,仲有凍蟹,螺,青口同海蝦,仲有沙律同刺身。除左任飲任食既食物之外,仲有一個主菜餐單比我地簡。我就簡左個澳洲肉眼扒配黑菌汁。而朋友就叫左個香燒挪威三文魚配香檳忌廉汁。其實就算食咁多野,都只係298加1 既價錢,比想像中要平。任食既食物入面,我地夾d海蝦,都非常新鮮同大隻。而即開生蠔,排隊既人都好多。即開即食除左新鮮之外,仲可以睇住師傅開蠔既手勢。另外我地仲夾左d青口,每粒都非常大粒厚肉,中意食海鮮既朋友可以黎呢一間餐廳!而甜品方面選擇亦都多,有綠茶蛋糕,有芝士蛋糕,又有啫哩。每件細細件咁,可以嘗試多幾種不同的口味。主食到了,我叫既係肉眼扒,非常多汁,同埋唔會好難切開。肉汁豐富賣相亦都唔差。仲有薯蓉伴碟,而且份量都十足。朋友叫既係三文魚,都燒的十分美味!另外值的一讚既係個紫薯湯,味道十分濃郁,又香甜。而且入

另外值的一讚既係個紫薯湯,味道十分濃郁,又香甜。而且入口非常滑,仲要係任飲。呢個一定推介。而其他汽水任飲方面,都係一D可樂,橙汁,七喜等等各式各樣既飲品,仲有啤酒,選擇都算多。如果一大班人黎三五知己傾下計食下飯,都可以黎呢度!