2019-02-02 1171 瀏覽
我好少會同一間餐廳(有分店除外)寫兩次食評(免得以為我收咗餐廳D咩著數嘛😆),而呢到就破例一次啦!因為晚餐原本係散叫式者套餐形式,而家變咗半自助餐。約咗中學同學加老師4個人,而Miss又住港島東,但我同另外兩個同學三個人都係住九龍,喺到等Miss見家長期間,我地三人諗食咩都已經諗咗半個鐘,好彩最後Miss講咗句要食西餐,於是就由長沙灣揸車落咗觀塘。其實都係我決定黎Give me five,因為鍾諗呢到坐得舒服之餘,地方夠大而枱與枱之間有適當的距離,傾計都唔怕嘈到人或比人嘈到。好彩一去到就有位唔使等,咁當然即刻落Order我地點了B/C/D/F點完餐後就去沙律吧拎野食,全部菜都好新鮮,沙律吧旁邊有人負責切肉眼扒/羊腿肉生蠔有成隻手掌咁長,而且好鮮甜,好Creamy扁意粉就好香芝士味肉眼扒都好有肉汁豬手個皮超香脆,每次黎都必點,但可惜而家無咗酸椰菜伴碟,有少少失望燒春雞剛剛熟,雞胸肉都唔「鞋」口豬肋骨及魚就無試到,因為已經飽到不得了,而且我唔食魚...成餐飯都食得好開心,最緊要Miss話無介紹錯唯一一樣係我覺得,如果可以唔使叫哂4個Set就好,因為真係食唔哂,就算無個沙律吧,對女仔黎講都係

好彩一去到就有位唔使等,咁當然即刻落Order

我地點了B/C/D/F

生蠔有成隻手掌咁長,而且好鮮甜,好Creamy

扁意粉就好香芝士味

肉眼扒都好有肉汁

燒春雞剛剛熟,雞胸肉都唔「鞋」口

豬肋骨及魚就無試到,因為已經飽到不得了,而且我唔食魚...

成餐飯都食得好開心,最緊要Miss話無介紹錯

唯一一樣係我覺得,如果可以唔使叫哂4個Set就好,因為真係食唔哂,就算無個沙律吧,對女仔黎講都係份量多咗。
2019-01-30
$261.8 (晚餐)