2019-03-29 912 瀏覽
觀塘工廈而家多左好多食肆,因為租金相對平,所以食物質素高,價錢又合理!今次食既係半自助晚餐!成人每位238加10%,價錢唔錯!每人可以選擇一個主菜,再加任飲任食肉眼、羊腿、沙律吧同卡邦尼粉!每人送一隻愛爾蘭生蠔幾大隻,海水味偏重,都唔錯沙律吧款式幾多,有不同蔬菜、配料同沙律醬汁!仲有湯任飲飲品選擇比我預期多!好鐘意玻璃瓶既汽水!現在好少地方會入貨,好似係因為成本高啲🤔除左汽水,都有好多健康啲既飲品!自選主菜:芝士焗波士頓龍蝦龍蝦大隻,夠多肉,加上芝士一齊焗更加香,味道更濃配菜薯蓉整得夠綿,好軟滑!而家好多餐廳整焗蒜頭做配菜,好香,又可以中和主菜既油膩感自選主菜:德國有骨豬手配黑椒汁超級重量級!!!豬手皮焗到脆卜卜,好正!豬手唔會好咸,啖啖肉,中間仲有厚厚既骨膠原,一咬落口,唔似脂肪,佢會令到成個口有種‘’張‘’住既感覺!令人感覺食完會補到啲骨膠原咁!紐西蘭有骨烤羊腿(任食)呢個可以任食,廚師起你面前即場切,肉質嫩滑,好香既羊肉味澳洲肉眼(任食) 即場切,大概medium rare,烤得幾香有即場煮巴馬臣卡邦尼,可以自選配料同意粉!配料種類幾多,有西蘭花、海鮮、脆皮腸、煙肉、白菌等即場煮
今次食既係半自助晚餐!

成人每位238加10%,價錢唔錯!

每人送一隻愛爾蘭生蠔
幾大隻,海水味偏重,都唔錯

沙律吧
款式幾多,有不同蔬菜、配料同沙律醬汁!
仲有湯任飲

飲品選擇比我預期多!
除左汽水,都有好多健康啲既飲品!

自選主菜:
芝士焗波士頓龍蝦
龍蝦大隻,夠多肉,加上芝士一齊焗更加香,味道更濃
配菜薯蓉整得夠綿,好軟滑!
而家好多餐廳整焗蒜頭做配菜,好香,又可以中和主菜既油膩感

自選主菜:
德國有骨豬手配黑椒汁
超級重量級!!!豬手皮焗到脆卜卜,好正!
紐西蘭有骨烤羊腿(任食)
呢個可以任食,廚師起你面前即場切,肉質嫩滑,好香既羊肉味

澳洲肉眼(任食)
即場切,大概medium rare,烤得幾香

有即場煮巴馬臣卡邦尼,可以自選配料同意粉!

配料種類幾多,有西蘭花、海鮮、脆皮腸、煙肉、白菌等
即場煮,熱辣辣,味道唔錯
有溫泉蛋,我加落卡邦尼一齊食!

最後仲有成個甜品櫃,啫喱幾好味