2020-07-09 79 瀏覽
觀塘區食lunch 又晤想食頹飯,禁就要識捐窿捐罅😆😆今日試咗間係工廠大廈嘅樓上semibuffet lunch ,叫一個主食後出面嘅生果吧,沙律吧,甜品吧任食😙😙重點係主食由$78-$148 不等,上到去,靚裝修,有靚境,啲staff 好有禮貌,嘢食好食,呢個價錢邊到找?😆😆主食擇左黑松露帶子意大利飯😍😍意大利飯晤會林beabea ,有d 咬口,黑松露味重😍最欣賞個沙律吧,有好多菜比你擇,又有啲涼伴嘅嘢食,例如蜜桃鴨胸,涼拌木耳,涼拌長通粉性價比高,支持小店
觀塘區食lunch 又晤想食頹飯,禁就要識捐窿捐罅😆😆

主食擇左黑松露帶子意大利飯😍😍
意大利飯晤會林beabea ,有d 咬口,黑松露味重😍

性價比高,支持小店
  • 沙律吧
  • 北海道帶子黑松露意大利飯
觀塘抵食Semi-buffet🍽Give Me 5✋.觀塘其實有唔少供應semi-buffet lunch既餐廳,而且價錢好抵,令附近打公仔食到飽飽😋😍今次帶埋美女同事撐枱腳先❣️任食沙律吧🥗有長通粉、薯仔沙律🥔、粟米、蕃茄仔、磨菇湯🍄、蒜茸包🥯、西瓜🍉、哈密瓜🍈食完前菜已經飽左三成🤣.主菜有10種款式選擇🙌🏻🔺美式牛肉漢堡配燒烤汁及脆炸洋蔥圈🍔🍟好高既漢堡🍔牛肉厚切之餘幾juicy,芝士蕃茄少不了,最意想不到係脆炸洋蔥圈原來係夾埋係burger,另外先有鹽味粗切薯條🍟!炸得好食呀!🔺蟹肉菠菜南瓜寬條麵🍝美女同事點既🙃比較健康,南瓜汁做base個寬條麵都幾大,而且真係有蟹肉同蟹籽🦀.最後可以係甜品櫃拎豆腐花、乳酪、藍莓芝士蛋糕、朱古力蛋糕、木糠布甸、啫喱...嘩係咪終極豐富🥳唔夠侯可以加$12食Movenpick朱古力雪糕🍫😋飲品每人一杯有好多選擇,有果汁、可樂、Mocha、Cappuccino等等🥤☕️大胃王實最滿足❣️
觀塘抵食Semi-buffet🍽Give Me 5✋
主菜有10種款式選擇🙌🏻
🔺美式牛肉漢堡配燒烤汁及脆炸洋蔥圈🍔🍟
🔺蟹肉菠菜南瓜寬條麵🍝
2020-06-28 153 瀏覽
意大利西西里蕃茄醬扁意粉半脆炸軟殼蟹呢一個意粉肥妹仔我覺得幾好食,因為佢個意大利蕃茄醬唔錯,意粉軟硬適中,加埋佢個炸軟殼蟹炸得非常香脆。加勒比海辣醬鱸魚配古斯米肥媽就揀咗呢一個鱸魚,佢嘅魚柳煎到非常香脆,肉質好鮮甜。辣醬有少少似我哋食開嘅tobacco 。而佢嘅米就係一啲比較硬嘅小米粒,同肥妹仔我哋平時食開嘅白米超級唔同,肥妹仔覺得幾有趣。澳洲肉眼扒配野菌汁肥爸叫咗個五成熟,我就叫咗個七成熟。我覺得個肉眼扒唔錯,牛味都幾濃,唔會有好多渣,唔太柴,i點埋佢個野菌汁幾好食。至於半自助其他食品方便有沙律吧。佢啲沙律菜好新鮮,而且有唔同嘅醬汁可以揀,都幾多選擇。至於海鮮吧就有凍蟹,青口,響螺同埋蝦食。肥妹仔每樣都試咗一啲,幾新鮮唔會話雪到太硬。串燒又係任食。串燒有燒菠蘿,燒蠔,燒鮑魚,燒牛舌,燒紅腸,燒青口,燒粟米,燒牛舌,燒豬頸肉,真係好多款可以選擇。肥妹仔普遍都試過一次味,都唔差,而且熱辣辣食都好好食。甜品方面除咗有雀巢嘅芋頭,紅豆,芒果雪糕之外,竟然仲有好貴嘅雪糕。肥妹仔試晒佢三款貴價雪糕,超好食亦都超抵食。除咗雪糕,佢仲有一啲芝士蛋糕,黑森林蛋糕,咖啡蛋糕,果凍,啫喱同埋豆腐花,應有盡

意大利西西里蕃茄醬扁意粉半脆炸軟殼蟹

加勒比海辣醬鱸魚配古斯米

澳洲肉眼扒配野菌汁

除咗雪糕,佢仲有一啲芝士蛋糕,黑森林蛋糕,咖啡蛋糕,果凍,啫喱同埋豆腐花,應有盡有。

飲品選擇超多
2020-05-28
2020-06-21 283 瀏覽
懷著期待的心情食呢一餐,我哋一家都非常鐘意食海鮮🦞。結果大失所望😞!所有海鮮都食唔到鮮味,貝殼類好韌,完全冇refill 嘅意欲!燒蠔冇肉食,蝦冇味,鮑魚還好,但唔係好食,最好食係雞軟骨及雞亦,牛脷不錯,海鮮不合格。凍海鮮4款,蝦🦐蟹、青口、螺,冇一款好食、淡而無味!有幾款沙律配菜,不吸引。每人選一個主菜,賣相合格,揀了肉眼及燒雞,雞肉超鞋,調味難食!冇任何熱食及小食,食唔飽但又冇野好食😣!唯一可贊侍應服務質素不錯,即叫即到,收碟又快
2020-06-21
慶祝紀念
父親節
2020-06-15 268 瀏覽
觀塘好多嘢食,點知邊間好呢⁉🤔出外靠朋友,這次就試朋友推介的。時間尚早,等另一半放工過來前,先悠閒的逛逛,然後在食店會合。😜工廠大廈一層過的樓上食店,挺有空間感。坐窗邊可望到海景與橋景,還有飛鏢機與桌球枱,雖然我冇玩,但坐我後邊的小朋友玩得很高興。噃這裡提供2人餐與半自助餐。2人餐正在做5折,三百多元,包湯,沙律,主菜,甜品與飲品, 好吸引噃。😜半自助餐就每位$298加一,六選一的主菜,另外任取海鮮冷盤,自助沙律吧,中湯,雪糕,飲品,還有最不可錯過的串燒。😅另一半來到,說中午事忙,只吃了數片餅乾頂肚,現在非常肚餓,oh ....改吃半自助吧!主菜選了❮加勒比海辣熱鱸魚配古斯米❯魚皮煎得脆香,肉柔軟帶汁,有鹹味,不蘸點醬汁也好味;古斯米細細粒粒,配上蔬菜,啱我吃。❮美國斧頭扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬❯ 像豬鞍扒,肉又厚又腍軟,一點也不嚡口,另一伴喜歡蘸點黑醋醬,玉米糕有點黏口,微微煙韌。冷盤海鮮有凍蟹(肉質雖不夠扎實,但鮮甜,有少許羔) , 青口(軟熟),螺肉(有饞勁) ,凍蝦(彈牙)。今晚是蓮藕章魚湯,蓮藕,赤小豆與章魚味頗濃。沙律菜新鮮,有不少醬汁選擇,還有其他已調味的薯仔沙律,麻辣蓮
觀塘好多嘢食,點知邊間好呢⁉🤔
出外靠朋友,這次就試朋友推介的。

這裡提供2人餐與半自助餐

主菜選了
❮加勒比海辣熱鱸魚配古斯米❯

,玉米糕有點黏口,微微煙韌。

今晚是蓮藕章魚湯,蓮藕,赤小豆與章魚味頗濃。沙律菜新鮮,有不少醬汁選擇,還有其他已調味的薯仔沙律,麻辣蓮藕片,木耳等。

今晚吃得最多的居然是串燒
。赤貝❨夠大隻又鮮甜無沙❩,細蜆❨原味❩,侍應哥哥還提醒我們可以去取燒鮑魚,的確又腍又鮮味,很大隻啊
原來還有聖子,象拔蚌 (之後狂吃鮑魚與象拔蚌🤤), 燒烤不能沒有的燒菠蘿,也吃了不少呢!

甜品有不同的味道的啫喱和幾款迷你蛋糕,brownies, cheese cake ...有兩個品牌的雪糕,其中movenpick絕對是食兩杯回本,食三杯有賺。。。第四杯已食唔落了,哈哈

飲品有細支樽庄可樂,新鮮夠氣,味道絕對好飲過罐裝,還可自制 黑牛。

Lunch也有半自助任吃,不吃主菜最平宜$78,現在還做九折。
黃色經濟圈,行多兩步便吃到!
2020-06-09
  • 燒象拔蚌
  • 燒鮑魚
  • 美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬
2020-06-12 166 瀏覽
難得星期日放假休息,今日同朋友係觀塘打完波之後,順便一齊食晚飯。睇左一堆觀塘餐廳選擇,最後搵到間做緊特價既西餐廳。Give me 5既2人餐而家做緊50% discount,原價HKD 628,而家只係要HKD 314/set😱好抵食呀!2人set性價比高,個餐有鮮蝦沙律,蕃茄湯,蒜蓉包,主菜要左美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果黑醋醬,主食就要帆立貝黑松露野菌意大利飯,甜品仲有藍莓芝士蛋糕配朱古力慕絲蛋糕,餐飲就叫左凍檸茶。沙律賣相唔錯,有蕃茄,千島沙律醬,啲蝦仔肉質鮮嫩,沙律菜新鮮爽甜,仲有洋蔥青瓜,係個好好既健康開胃前菜。蕃茄湯好濃郁,好夠味,味道唔錯。斧頭扒真係好大塊,又厚肉,肉質非常軟腍,唔韌,唔鞋,啖啖肉,岩哂我地兩個大食人,仲有3色椒伴碟,有哂視覺同味覺享受。至於個意大利飯,賣相精緻,食落口感帶點煙韌,個汁調較得好,入口非常creamy,帆立貝仲幾好肉地添。芝士蛋糕正,有濃郁芝士味同口感結實。朱古力慕絲蛋糕水準亦都唔錯。凍檸茶就正正常常不過不失。

蕃茄湯好濃郁,好夠味,味道唔錯。
凍檸茶就正正常常不過不失。
2020-06-10 226 瀏覽
今日黎到觀塘接b先生收工去食好野佢就帶左我黎呢間樓上鋪由於早黎 入座率唔高 地方好闊落 食嘢傾計都開心d坐近窗位望住出面食飯都幾寫意有任食都set dinner 我地唔太餓就食set dinner 仲要半價 勁抵食蒜蓉包配是日餐湯好香好好味 個湯好滑好creamy煙三文魚沙律好fresh 煙三魚又多又正主菜帆立貝黑松露意大利飯份量多 又煮到岩岩好 水準之作美國斧頭扒配玉米糕配蘋果蓉黑醋醬好大塊 好厚 仲要勁juicy 好抵食甜品Cheese cake 同 chocolate cake 正正常常下次可以試下任食串燒 有部分野食係自助 幾吸引
今日黎到觀塘接b先生收工去食好野

甜品
Cheese cake 同 chocolate cake
正正常常

下次可以試下任食串燒 有部分野食係自助 幾吸引

我終於走出沙門氏菌三文治嘅陰霾,呢日再次嚟到觀塘覓食,之前放咗朋友飛機,同佢食番餐好西補數😜。佢帶咗我去鴻圖道工廈開餐,我第一次去果幢大廈食嘢,發現原來都有幾多餐廳,而且格局無其他工廈咁工廈...。我以為餐廳個位置幾隱蔽下,晚市會冇乜客人,點知一去到發現氣氛好熱鬧👏。餐廳仲有得掟飛鏢同篤波,集美食與娛樂於一身!以工廈餐廳嚟講,環境十分開揚,起碼望到街,感覺無咁焗束。另外,餐廳佔地面積大,因此每張餐枱都夠大,唔會迫,情侶或者一班人嚟都適合,甚至可以Book佢個場地嚟搞Party🎉。餐廳晚市主要供應二人套餐或者兩小時半任食海鮮套餐($298/一位),由於朋友唔好海鮮🐟,加上二人餐而家做緊半價優惠($314,另收加一服務費),好抵食😚。🥗煙三文魚沙律 Smoked Salmon Salad,沙律有得揀煙三文魚或者鮮蝦,我哋揀咗前者。沙律造型精美,因為用咗煙三文魚砌咗朵花出嚟;而且沙律亦夠大份,同埋唔會唔夠汁。🎃是日餐湯Daily Soup,我哋估計係南瓜甘旬湯,望落好似水水哋,但飲落味道都幾濃,唔錯。另外,餐湯有跟塊蒜蓉餐包,味道正常。🥩澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁Australia Rib
煙三文魚沙律
是日餐湯
澳洲肉眼扒
🥩澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁Australia Rib Eye Steak (8oz) with Wild Mushroom,主菜有得揀比目魚、燒春雞、斧頭豬扒或者牛扒,我哋要咗五成熟肉眼扒,後尾先見到人哋嗌斧頭扒都好似好正咁😣。不過好彩牛扒都幾好食,牛肉味頗濃郁,肉嫩多汁,無多餘筋位及脂肪,算係咁啦😋。野菌汁亦係誠意之作,因為真係有菇。配菜有蘆筍、青椒同薯仔等,如果有多啲薯仔會仲好🙈。
意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹
🍝意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹ltalian Style Sicilian Sauce Spaghetti with Fried Soft Shell Crab,意粉份量超多,起碼係1.5人量,而且我幾鍾意佢個🍅蕃茄醬汁,夠晒酸、夠晒濃,有啲似食緊肉醬意粉,但走肉醬。🦀軟殼蟹就得一隻啦,炸得幾脆口嘅,不過都係意粉出色啲🤤。
藍莓芝士杯配慕絲蛋糕
🍰藍莓芝士杯配慕絲蛋糕Blueberry Cheese Cup & Mousse Cake,估唔到跟餐嘅甜品都咁有心機,用三色水果朱古力醬裝飾咗隻碟,上面再放咗細細件芝士蛋糕同朱古力慕絲,兩樣味道頗有水準。
最後,仲有兩杯餐飲,檸茶檸水奶茶或者飲品櫃到自己揀🥤。如果喺Openrice買優惠卷,飲品就可以揀紅酒白酒🍷。
服務方面,店員全部都幾好禮貌,又會主動收碟、落單,但如果上菜慢少少就會好啲🙏🏻。
總括嚟講,呢餐晚餐有驚喜,令人滿意;因為印象中觀塘區同工廈嘅餐廳質素都係一般,但收費就有點兒濫收。不過Give Me 5🖐唔同,食物味道唔錯,雖則未到好驚艷程度,但都無嘢要彈;加上收費老實,二人套餐收你呢個價就全包(加一服務費另計),唔會你揀牛扒、食甜品又要再加錢囉。
2020-06-04
澳洲肉眼扒
意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹
藍莓芝士杯配慕絲蛋糕
2020-06-08 235 瀏覽
工作壓力真係好大.......十萬個deadline追住我..🤢我需要一個放縱嘅lunch!!! 同事今日帶咗我去食Semi-buffet! 正呀!!餐廳面積非常大,應該都有過千呎,有一半都係窗邊sofa座位,環境滿分,坐得好舒服,同同事傾計hea下一流🥰❣️每個lunch set都包咗任食沙律吧、餐湯、甜品🤩仲有雪糕🤩沙律款式夠多,薯仔沙律好好食!餐湯今日係中式湯,味道夠鮮甜~夠哂滋補。我地2個都揀咗澳洲肉眼扒配燒蒜汁❤️👀有8安士架!肉質唔錯,肉眼扒夠哂厚身同juicy🤩我嘅最愛: 芋頭味❣️驚喜位係,有超多甜品選擇!推介朱古力蛋糕!我encore咗2件,仲有充滿童年回憶嘅jelly !!!好耐無食喇!

我嘅最愛: 芋頭味❣️

午餐
2020-06-08 163 瀏覽
午市同事吃飯大多選擇附近西餐廳,今天又到外出吃飯日,選擇了”Give Me Five” 。餐廳最大特色是Semi Buffet,除了可自選一份主食,還可任食自助吧食物,每位約一百元左右。自助吧食物豐富,除了基本沙律、涼拌冷盤、水果、湯品外、還有甜品及雪糕等,食材豐富,質素也不錯。法式香草羊架配露絲瑪莉汁點了一份羊架配薯條,羊架整支肉質肥瘦均稱,入口柔軟,肉汁豐富富水份,無羊顫味。薯條幼細香脆,整體還是足夠飽肚。煙三文魚香草忌廉意大利粉忌廉醬汁濃郁豐富,煙三文魚入口油潤,嫩滑甘口帶煙薰香及三文魚獨有鮮味。再搭上彈牙爽口意大利粉,味道不錯。總體來說,半自助餐式配上主食異常豐富,必滿足大胃的朋友。

法式香草羊架配露絲瑪莉汁

煙三文魚香草忌廉意大利粉

總體來說,半自助餐式配上主食異常豐富,必滿足大胃的朋友。
2020-06-05 194 瀏覽
大大大滿足半自助餐坊間去酒店光顧一次自助餐至少要$500起,在疫情之下,現在外出用膳的意慾也降低。適逢朋友臨近生日,就想聚下輕輕鬆鬆見面😁👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅最近少去觀塘覓食,我倆走到鴻圖街工商大廈那邊找找新餐廳😁「Give me five」餐廳環境闊落不會有壓迫感.👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅這裏有半自助海鮮餐和半價西餐套餐可以選舉友人喜歡吃海鮮所以就選擇了半自助餐(^∇^)ノ♪半自助餐有沙律自選及羅宋湯任飲┏(^0^)┛熱呼呼的羅宋湯味道十分濃郁.又不會太過酸盛載時候看到不少蔬菜🤫配搭蒜蓉包是不錯唷沙律方面:有不少配菜可供選擇醬汁也有很多主菜:美國斧頭豬扒配玉米糕斧頭扒其實是帶骨的豬鞍,切開時肉汁滲出而肉質仍然十分粉嫩唷。在外面一般苦多把都要賣三四百元,而這裏卻半價而且超級大份❤️份量厚厚的😭真心划算😊希臘風味燒春雞配沙律燒春雞咬下去肉質不會乾身👅有雞肉鮮味用刀也可以容易切開😊配撘醬汁青檸味不會太過蓋掩燒春雞的香味😉😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋主菜吃完出去逛一圈看看有沒有什麼海鮮吃有冷盆.凍海鮮.汽水.雪糕.他們十分新鮮。任吃任喝海鮮有蟹.青口.翡翠螺.蝦.花蟹肉

大大大滿足半自助餐
坊間去酒店光顧一次自助餐至少要$500起,
在疫情之下,現在外出用膳的意慾也降低。
適逢朋友臨近生日,就想聚下輕輕鬆鬆見面😁

👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅

不會有壓迫感.

👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅
這裏有半自助海鮮餐和半價西餐套餐可以選舉
友人喜歡吃海鮮所以就選擇了半自助餐(^∇^)ノ♪
自助餐有沙律自選及羅宋湯任飲┏(^0^)┛
熱呼呼的羅宋湯味道十分濃郁.又不會太過酸
盛載時候看到不少蔬菜🤫配搭蒜蓉包是不錯唷

沙律方面:有不少配菜可供選擇醬汁也有很多

主菜:美國斧頭豬扒配玉米糕

斧頭扒其實是帶骨的豬鞍,切開時肉汁滲出

希臘風味燒春雞配沙律

燒春雞咬下去肉質不會乾身👅有雞肉鮮味

😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
主菜吃完出去逛一圈看看有沒有什麼海鮮吃

有冷盆.凍海鮮.汽水.雪糕.他們十分新鮮。任吃任喝

海鮮有蟹.青口.翡翠螺.蝦.花蟹肉啖啖肉而且有十分多蟹膏🤫翡翠螺亦是誠意推介十分厚肉

同場加映無限任食串串燒:

食物材料十分多,有鮑魚、蠔、蟶子、蜆等
十分搶手唷。師傅每一次燒完也有很多人排隊
皆因師傅每一次控制的火候也是恰到好處

電話:2114-0343
營業時間:星期一至六1200-2300
星期日:1800-2300

2020-06-03 3583 瀏覽
「Give me five!」,雖然抗疫期間都唔好同人「Give me five」,但食嘢又唔同講法喎餐廳外內雖然係工廈入面,但餐廳環境都幾好,好開揚,座位同座位之間寬敞,咁啱座玻璃枱,望住街境都幾舒服。食物選擇有buffet有Set Dinner,本身都比佢嘅Buffet吸引,但見佢Set Dinner做緊半價勁抵!咁就食Set啦,見到多嘢食。Special Set Dinner for Two 半價$314原價$628,都幾多嘢食,有沙律、餐湯、Main Course、Pasta、甜品及餐飲。鮮蝦雜菜沙律食set點少得沙律,本身想叫三文魚,不過是日未有,都唔緊要,鮮蝦都啱食,加上係用千島醬,酸酸尾尾好開胃。澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁由於我太鍾意鋸扒,所以都叫返牛扒,揀咗五成熟,不過上枱就唔止五成熟,但牛味都可以,計返價錢都抵食。帆立貝黑松露野菌意大利飯想食Risotto,個人認為黑松露配Risotto 一向係無敵嘅組合,食落香氣會好夠,帆立貝唔係大大粒果種,而係小型size,整體都ok。甜品拼盤有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件

餐廳外內

食物選擇

鮮蝦雜菜沙律
鮮蝦雜菜沙律
餐湯

甜品拼盤
甜品拼盤

有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件,食完Dinner之後作為結束啱啱好。

自己覺得情侶嚟食好啱,二人set做半價夠哂經濟實惠,成日拍拖出去食飯,消費確係貴,有優惠就抵好多啦!
澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
我地 book 左6點入坐 因為比較早 所以吾係好多人 晚市餐牌有兩種: 3 course meal 或者一個主菜+海鮮串燒任食我地就揀左後者主菜6選1 我地就揀一份牛 同一份pasta其實個人認為食完個配菜已經有啲飽因為份量都幾多 又或者可能因為疫情關係小編食少左野個胃縮小咗 不過我都試過曬大部分嘅野食 串燒會部都好正 好多選擇 燒菠蘿超甜超多汁 所有海鮮都洗得好乾淨 唯獨係我哋試咗幾隻蠔都有啲沙 所以有少少失色甜品方面種類都好多 有多款蛋糕啫喱雪糕 全部細細件 方便試曬全部 (甜品控啱曬) 飲品種類都ok多 樽裝汽水紙包飲品都有最值得讚賞係 所有店員都好有禮貌 收碟嘅時候都會問你食咗呢個未食咗嗰個未 未就會叫你快啲去試😂埋單嘅時候佢哋都會問返你整體食物質素o唔ok 個人認為呢一點好好 因為好多自助餐都係sell食物種類繁多而唔係sell質素 但係佢哋都好顧及客人嘅感受問下啲食物得唔得個人建議早啲去會比較好 因為少啲人排隊攞串燒 時間夜咗 越嚟越多人就要排隊最可惜係我哋去食嘅時候 將桌球枱同埋飛鏢機都攞咗去整冇得玩不過整體嚟講都真係唔錯 會再去
我地 book 左6點入坐 因為比較早 所以吾係好多人

最可惜係我哋去食嘅時候 將桌球枱同埋飛鏢機都攞咗去整冇得玩
不過整體嚟講都真係唔錯 會再去
2020-05-28
2020-05-30 210 瀏覽
-觀塘工廈有間西餐廳Give me5幾出名 主打海鮮串燒半自助晚餐開左好耐 但都未食過晚市二人餐 🔥🔥🔥最近有半價優惠 原價$628 特價$314 包沙拉 主菜 甜品🌟主菜order紅酒燉羊膝 🙈🙈加蔬菜 香料 完全無羊膻味😋羊肉早已燉得軟爛 至於沙拉菜新鮮爽脆 即烤海鮮種類😛😛眾多 象拔蚌 鮑魚 聖子 燒魚 元貝 石蠔 蝦等等每件海鮮都燒得香口加蒜蓉更加惹味 🥰象拔蚌推薦! 頭飾爽彈 😇熟度剛好 味道鮮甜😏甜品有movenpick雪糕 得意洗隔離有雀巢雪糕🤣🤣.-𝚈𝚞𝚖:👅👅 👅 👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————Give Me 5 (觀塘)觀塘鴻圖道90號5樓————————————————
開左好耐 但都未食過

至於沙拉菜新鮮爽脆

甜品有movenpick雪糕 得意洗隔離有雀巢雪糕🤣🤣
𝚈𝚞𝚖:👅👅 👅 👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
Give Me 5 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號5樓————————————————
2020-05-29 194 瀏覽
話說收工真係非常肚餓,即興叫咗個朋友去食飯。去咗觀塘嘅一間樓上鋪餐廳~~~兩個人本來想叫正餐食,但係竟然俾我哋發現可以半自助餐!!!價錢分分鐘仲平過放題,我哋叫咗肉眼扒同埋魚柳做主食🤓賣相一流味道都唔錯。👍🏻👍🏻👍🏻跟住可以叫主食之餘,可以出去沙律吧度無限添食,仲有海鮮、甜品、燒烤、飲品、雪糕。好正嘅係佢有聖子鮑魚等嘅海鮮燒烤🥰🥰🥰最後再食埋個Drxxxxx雪糕就滿足晒啦😎👍🏻

好正嘅係佢有聖子鮑魚等嘅海鮮燒烤🥰🥰🥰

最後再食埋個Drxxxxx雪糕就滿足晒啦😎👍🏻