2017-10-14 3835 瀏覽
不是第一次光顧大板燒肉,但每一次都會超滿足地離開,親切的服務,每一樣食物都不會令你失望,氣氛亦很熱鬧,推薦必食的厚切牛舌及海膽一口牛!生日蛋糕免收切餅費實在令人感動啊!
2017-10-05 2795 瀏覽
今日一行多人去左尖沙咀,之前已經有個朋友話呢一間好正,咁就交比佢book枱啦😂,但去到果時都要等一陣先入到,入到去環境幾好,服務員好有禮貌,1)大得驚人牛小扒,好有牛味,唔靱,仲要有人幫你燒埋😝咁就唔怕自己會燒燶哂啦😝呢個係一定要試既2)芝麻椰菜,好食,但冇咩驚喜,3)一口冷面,幾好味,好爽口,4)一本青瓜,呢個好有驚喜,好好食👍🏻👍🏻,都唔記得叫左幾多份😂😂,呢間係一定要食👍🏻👍🏻
2017-09-21 2302 瀏覽
第一次7點幾經過門口見個爐幾得意想入去食,職員話FULL哂,太誇張啦吧!但個場又吾係細,FULL哂囉。第二次去緊係醒目仔book定先啦。今次一定要食到。有燒肉!有清酒!食燒肉!飲清酒!清酒個壺排住兩隻杯影張相都幾特別啊。飲落似牛肉骨煲的清湯,清淡又有牛味。太餓啦,叫咗個前菜食住等,普普通通甘啦。海鹽紫菜同海膽加埋和牛包埋食,真係無得頂,第一次甘食法,味道夾得好好,雖然,食落好似好多野,但每樣野的味道食落都分得好清。依兩樣,食落麻麻黎到除左食牛,都可以食下膏,吾錯,有人幫手燒埋薄切入口即溶又夠牛味。今次有小小遺憾,下次一定要試佢地的特大牛小排,因為,每次上檯職員都會一起叫口號!氣氛好正!同埋要記得預約

第二次去緊係醒目仔book定先啦。今次一定要食到。

清酒

有燒肉!有清酒!食燒肉!飲清酒!

清酒

清酒個壺排住兩隻杯影張相都幾特別啊。

白湯

飲落似牛肉骨煲的清湯,清淡又有牛味。

韓式野菜盛盒

太餓啦,叫咗個前菜食住等,普普通通甘啦。

依兩樣,食落麻麻

甲羅燒

黎到除左食牛,都可以食下膏,吾錯,有人幫手燒埋

特上天使牛肋肉

薄切
入口即溶又夠牛味。

甲羅燒
特上天使牛肋肉
2017-09-17 1667 瀏覽
今天約了朋友去尖東食燒肉,朋友們一開始就説只吃牛肉,不吃雞肉和豬肉。但最後因為太膩,所以點了飯和麵等,種類還還多的。由於有4個人,所以點了很多食物。因為很餓,所以第一口吃的海膽拌飯比較好吃,反而燒肉沒有特別驚喜。朋友預訂了店裏的限量大塊肉,店員幫忙燒及分,服務還不錯。但店員只會幫忙燒部分肉,有部分是要自助的哦!叫了比較特別的海膽燒牛肉,45元一塊呢!因為叫了蠻多東西吃,這一餐還蠻貴的。吃得飽飽的,最後上了一杯酸奶和熱茶。

由於有4個人,所以點了很多食物。

因為很餓,所以第一口吃的海膽拌飯比較好吃
,反而燒肉沒有特別驚喜。

朋友預訂了店裏的限量大塊肉

叫了比較特別的海膽燒牛肉,45元一塊呢!

因為叫了蠻多東西吃,這一餐還蠻貴的。
吃得飽飽的,最後上了一杯酸奶和熱茶。

2017-09-16
  • 海膽玉子飯
2017-09-10 1117 瀏覽
I loved the meal we had in Futago. The selection of veggies is good, especially the kimchi platter. We tried the cucumber dish too which had an interesting style. We got a variety of meat including pork neck and chicken - all delicious.  We got a garlic fried rice too which was quite flavourful. Every dish we had had a smokey undertone which was great. I recommend this for a simple Korea BBQ place - though it's not cheap. Also reservations are a must as it is always full. It was an overall pleas

I recommend this for a simple Korea BBQ place - though it's not cheap. Also reservations are a must as it is always full. It was an overall pleasant experience.
2017-06-09
15 分鐘 (堂食)
2017-08-27 1015 瀏覽
普通の焼肉屋さんです。日本みたいな焼肉屋さん。炭火ではありません。普通に美味しいです。値段は…若干高めですが、香港ではこんなもんだと思います^_^お手洗いに爪楊枝や綿棒、マウスウォッシュなどが用意されてます^_^食後にお口直しの一口ヨーグルトと温かいとうもろこし茶がでます🌽土、日曜は混み合うので(2時間制)予約しとく方が安心です。ちなみに、日系のお店ですが、日本語は通じない確率が95%くらいです💦
普通の焼肉屋さんです。
日本みたいな焼肉屋さん。
炭火ではありません。

普通に美味しいです。

土、日曜は混み合うので(2時間制)予約しとく方が安心です。

焼肉
2017-08-26
焼肉
2017-08-02 1736 瀏覽
第2次黎,因為出左糧想同男朋友食餐好嘅,又有條燒肉癮。話說上個星期五已經想嚟食 但黎到walk in冇位,去左隔離街食石亭居酒屋。所以大家想食記住早兩日book位! 同埋book位記住預留佢個牛小扒,要預留先得有食。鍾意食生葵可以叫佢配埋個新鮮山葵畀你點,我就試咗燒汁因為我鍾意重口味, 另外最鍾意佢個海膽飯 (around$100)面頭海膽冇腥味,啲飯就撈咗啲蛋汁加海膽好香又滑。 其他燒肉都好好味,每樣有四至五片最啱人小小share 叫多幾款試。我呢個牛舌怪就叫咗兩款牛舌食 (menu上有成四五款唔同種類牛舌),不過唔記得影低。 食曬啲嘢之後佢就送咗杯酸奶畀我哋飲好味 又消滯。總括嚟講,呢間真係值得 encore, 好似去咗日本食燒肉敢, 食完個口有朕燒肉味 toilet仲有啲漱口水同埋清潔用具畀你。like like like
大得驚人牛小扒

海膽玉子飯
黑毛和牛壽喜燒牛肋肉
(上)厚切特上胸腹肉
  • 海膽玉子飯
成日都full ,記得早一兩日打黎卜位,卜位同時記得預留「大得驚人牛小排」個名甘搞笑,因為塊牛扒真係大過個爐,又唔貴又好食。當日六點幾去Walk-in,所以今次冇得食大牛排,唔緊要!食過幾次今次再試新野。環境好服務好,最重要有專人幫你燒肉甘就唔怕唔識燒浪費食材,如果你願意幫你燒肉個陣,個專人也會同你閒聊細心位置每人會有圍裙同膠套⋯甘就唔怕彈晒啲油係衫同電話度豆腐滑,蟹膏好香,配蟹肉蟹子再加蛋黃,真係一流,可以包住紫菜食又另一種口感,先食依個再食濃味野,如果唔係會變到有啲淡薯仔沙律薯仔夠霖,配薯片脆脆地,口感好好~夠創新。肉好有牛味 配大蔥檸檬汁,一啲都唔流,仲想食多幾舊牛肋肉配泡菜,夠野味,配白飯食無得頂一口冷麵,冷麵配燒肉係爽既,不過真係細碗,三啖冇晒同埋麵質比較硬...重點推介:海膽牛肉必食推介,我每次去都必食一至二舊,牛肉入口溶,真係估唔到可以同海膽甘夾賣單,會送上乳酪同茶 俾我地消滯⋯好完滿既一餐
個名甘搞笑,因為塊牛扒真係大過個爐,又唔貴又好食。

環境好服務好,最重要有專人幫你燒肉

細心位置
每人會有圍裙同膠套⋯甘就唔怕彈晒啲油係衫同電話度

薯仔沙律

薯仔夠霖,配薯片脆脆地,口感好好~夠創新。

肉好有牛味 配大蔥檸檬汁,一啲都唔流,仲想食多幾舊

牛肋肉配泡菜,夠野味,配白飯食無得頂

一口冷麵,冷麵配燒肉係爽既,不過真係細碗,三啖冇晒
同埋麵質比較硬...

重點推介:海膽牛肉

賣單,會送上乳酪同茶 俾我地消滯⋯

好完滿既一餐

2017-07-28
  • 海膽牛肉
  • 大得人驚牛小排
2017-07-22 1338 瀏覽
呢間大阪燒肉食左兩次,兩間鋪頭都有去過。簡直好味到不得了!佢哋有每日限量20塊的a4和牛,都係?17x,超抵食。係必食!另外有其他牛胸肉等都好食,佩上唔同嘅醬汁。最好就係有人幫我哋燒埋,我哋就可以專心食同傾計。
呢間大阪燒肉食左兩次,兩間鋪頭都有去過。簡直好味到不得了!

佢哋有每日限量20塊的a4和牛,都係?17x,超抵食。
係必食!

2017-07-21
  • A4和牛
2017-06-25 1384 瀏覽
焱丸水產的食評提及到,我第一次係食唔到佢既,所以機緣巧合之下就食左係附近既大阪燒肉。開頭唔覺得有d咩咁特別,因為個心真係好想食焱丸水產。但當第一碟肉黎到既時候,我係完全有驚喜,牛有牛味充滿肉汁,個個海膽牛肉真係好正,一定要試下。而個蟹蓋飯,啖啖都有蟹嘅味道因爲有d蟹膏同蛋,蟹肉撈埋一齊,仲有石鍋加熱又有飯焦,口感好好,有啲似日本版嘅煲仔飯,好味👍🏻因為我係臨時去冇預訂到佢個特大牛小排,有d可惜,而每次一上枱啲職員都會大叫口號氣氛好好👍🏻記得去食之前要預定喔!你問我哩兩間邊間好味d,兩間都係高質而兩間既主打都唔同一間係肉一間係海洋,所有有機會兩間我都推薦大家試下!

2017-06-25 985 瀏覽
多次經過棉登徑嘅街角,見依家餐廳嘅客人食得甘高興。終於自己有機會試下😬大部分食材都好好,不是那些叫自己做日本燒烤,但其實質素平平無奇嘅餐廳。服務員全部態度一流,所以真心推介大家去試下!三點盛包括黑豚腩肉,豬頸肉及雞腿肉,連生菜。肉質好又扺食,所以食左兩碟。我們點了牛肋肉及牛肉眼芯,雖然唔係餐廳主打,但質素亦不馬虎👏🏻牛舌厚切好野味😊依個北海道蟹味噌甲羅燒雖然幾好味,但蟹膏無甘味,比起同一條街另一店就有些失色🙄可能主打不是海鮮吧!帶子都係一般,可能係無落酒😅第一次見'海胆牛肉'既配搭,原來佢地真係結唔到婚架😂或者兩者都做慣主角,相遇後互相搶鏡,結局失敗😅不過佢地各自都係好新鮮,只係味道唔夾。乳酸梳打,亦都出色😍配合燒烤,超爽😘

三點盛

鹽燒牛舌

北海道蟹味噌甲羅燒

海胆牛肉

乳酸梳打,亦都出色😍配合燒烤,超爽😘

2017-06-17
三點盛
鹽燒牛舌
北海道蟹味噌甲羅燒
海胆牛肉
Bbq
2017-05-22 922 瀏覽
We came at lunch time as dinner time always fully book and no chance for walk in. The set included one salad and some kimchi, a bit like Korean style. We ordered the set that included everything. The beef was so juicy and taste good.Included a rice and soup, but we were too full.A yogurt that help to digest, taste sour.Environment looks nice!
2017-05-12
2017-05-03 1331 瀏覽
好耐無去食日式燒肉了,皆因而家的韓國燒肉平食放題開左好多間了,抵食之余又多選擇,我其實較鐘意食日式燒肉,牛肉味較濃D,我唔食豬肉的,所以較少試食豬,今日放假就同男朋友一齊去食大阪燒肉,我也是第一次黎呢間食,見到個爐好Mini,好“打耳”呀,而且可能個爐仔細細個,唔多覺有油煙囉,我地兩個人點左一個 Lunch set($268/2人),有牛舌,牛肋肉,五花豚肉,牛脊肉,雞肉還有一種唔記得了份量唔多,每人每種肉大約有兩塊。前菜值得一贊系呢個薯仔沙律,真系超超好味,泡菜蘿蔔都唔錯,真系食完翻尋味,好想再encore,不過我唔想後邊的燒肉食唔嗮啦。😊食太多肉會滯滯哋總體來講D肉好味,D新瀉米又滑又軟熟

總體來講D肉好味,D新瀉米又滑又軟熟
2017-04-30
午餐
  • 薯仔沙律
2017-04-30 994 瀏覽
食左個最貴午餐,食物質素高,除左牛舌(好普通)同椰菜(太老)之外。櫈下可密封收納,個袋同件褸唔會一陣bbq味,讚!不過無椅背,坐得唔舒服。無熱茶供應,覺得好孤寒,因為飲完两杯凍飲後想飲啖熱茶(順帶一提:凍烏龍茶正常,凍青檸威士忌幾特別,餐送嗰小杯凍酸奶都幾好飲)

2017-04-05 1445 瀏覽
super delicious food no matter the beef,pork or seefood!However the component of each dish is not that much,still delicious!The environment is comfortable and the staff there are quite niceWill definitely go again!It is better to book in advance!

2017-04-03
10 分鐘 (堂食)