2020-03-28 346 瀏覽
創業是很難的,小本經營是很值得支持。我覺得自己做生意,會對自己店鋪質素有一定要求,呢間正正反映小本經營質素比連鎖更好。是次晚餐【Flame】,葡國菜餐廳。新型商廈,餐廳位於「海濱匯」,觀塘海濱長廊盡頭就到達餐廳啦,離遠都見到人流非常多,以純白色為主調樂舒服,餐廳設有落地玻璃窗,望住遊輪碼頭,景觀都唔錯。另外設有吧檯,唔食野,淨係飲酒吹下水,放工後都係一個樂去處。BTW最近食肆氣氛比較緊張,食客也注重個人衛生,而餐廳衛生都很好,針對用餐客人量體溫、在門口有酒精噴手消毒,餐廳員工全程配戴口罩,並加強了清潔,食得放心。餐牌非常簡潔,一中一英。👉🏻澳式雞鹽薯條 $38雞鹽味炸薯條令人十分回味,在外點薯條時很多時侯都是黑松露或者是芝士味道,今次見到 澳式雞鹽薯條樂像別有一番風味啊!在薯條上撒上雞鹽,每顆鹽粒的直徑大小是一致的,好被熱油快速吸收,薯味較重,坦白說雞鹽味挺突出。沒有愈食愈咸或愈吃愈膩的感覺。點茄醬還是雞鹽? 我一定會選擇雞鹽喔。👉🏻芝士雞肉忌廉燒薯仔批配沙律 $198沙律清新開胃,配埋帶有香欖油的味道,生菜新鮮爽脆,還有些番茄仔,賣相簡單中帶點色彩。薯仔批,薯仔是非常多變的食材,常在

餐牌非常簡潔,一中一英。

👉🏻澳式雞鹽薯條 $38

👉🏻芝士雞肉忌廉燒薯仔批配沙律 $198
芝士雞肉忌廉燒薯仔批配沙律

薯仔批,薯仔是非常多變的食材,常在藍帶的食譜上出現,這菜與西班牙薯仔蛋餅做到類同喔都是外皮焦香甘脆,內裡質感豐富,呢個就入面按壓到軟腍程度的薯蓉,保證大家一定喜歡。
芝士雞肉忌廉燒薯仔批配沙律

看到面頭經烤過略帶金黃色的芝士嗎?芝士雞肉忌廉,芝士味滋味香濃, 每食一啖都幾重芝士再加上忌廉夠惹味! 有埋雞肉既話,嚼頭更多仲要沒有焗過頭,肉質滑一滑,好吃到不得了,追吃性強。

👉🏻香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉 $128
賣相已經先聲奪人, 雖然未食, 但已先加分! 然而, 味道也沒讓我失望。
香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉

呢幾年慢慢興起吃牛面肉,我想是因為牛面肉的口感豐富,較牛尾或牛小排更勝一籌。牛面肉處理,切除任何脂肪膜但都煮得很腍,肉質鮮嫩,肉汁豐富,但整體牛肉味道不算濃。
香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉

意粉煮得剛剛好,麵條中心微硬時口感最好。番茄有平衡的酸香與清甜味道,可以用來提升食物味道之餘,亦可豐富口感,意粉掛滿香濃番茄汁,醬汁吸收了牛面肉的精華,非常美味。

👉🏻Peroni $88
食意大利餐,當然配返枝意大利啤酒,5.1%酒精濃度,好易入口,後勁帶麥香,口感獨特均衡配薯仔批同薯條飲佢,麥香更岀,好夾呀。
Peroni

經典是屬於那種比較平實的多國菜餐廳,沒有太多花巧的餐點,但就是個盆都實實在在,用料充足的餐點。今次呢間Flame吃得很滿足。
Peroni
2020-03-26 796 瀏覽
Flamess係觀塘海濱附近一間新開嘅西餐廳,價錢唔貴,我最鍾意佢半開放式設計,餐廳對出係一個有草地嘅平台,感覺relax得黎景觀亦開揚。餐廳入口位有酒精搓手液,侍應亦會盡量安排食客分開坐,食得更放心。Flames有套餐亦有散叫,小食、主菜、甜品同飲品都有,價錢唔貴,份量都幾多。黑松露薯條($48)薯條份量幾多,足夠兩三個人食,薯條好香黑松露味,上枱時熱辣辣。香辣炸雞($78)香辣炸雞一客都有成十件,都幾飽肚。炸皮唔會太厚,入口幾香脆,不過辣度只鬆bb辣,鍾意食辣嘅我就覺得佢唔夠辣。瑪格麉塔披薩($78)披薩一客有四件,雖然話係小吃,不過飽肚度同主菜都差唔多。披薩上面有芝士、羅勒同番茄,味道比較清新,啱晒素食朋友。燒大蝦配香草番茄汁扁意粉($158)扁意粉非常大份,一客都夠兩個人食,番茄味香濃好開胃,扁意粉軟硬適中,上面有兩隻燒大蝦,蝦肉結實爽彈,整體唔錯。總結,食物份量偏大,價錢亦公道,兩個人嘅話建議點一個主菜加兩個小食,因為如果叫兩個主菜已經肚到反艇食唔倒其他嘢。

黑松露薯條($48)

黑松露薯條
香辣炸雞($78)

香辣炸雞

瑪格麉塔披薩($78)

瑪格麉塔披薩
燒大蝦配香草番茄汁扁意粉($158)

2020-03-23 58 瀏覽
在觀塘沿著海皮方向逛 利用找附近餐廳功能居然找到海濱匯內有不少餐廳 驟眼看起來似幢商業大樓食物選擇頗多 而且還有不少商店 相信會成為觀塘的新蒲點!我們見Flames環境最開揚 menu又有星期五free flow special所以便跟好友坐下 如果早點來 可以坐到望觀景既bar枱 好chill✌🏻Crab meat linguine 一上枱已香氣噴鼻 蕃茄醬汁包裹了每一條麵條 醬汁的濃稠度剛剛好 意粉亦都保持到彈牙質感 蟹肉量十份充足 每一啖都可以品嘗到蟹的鮮美 而且份量不少🍝友人的surf n turf非常豐富 有rib eye steak同king size prawn兩隻 牛扒調味不重 還吃得出濃濃的牛味🥩蝦身夠大隻夠厚肉 煎得頗香口🍤熱愛吃薯條的我當然不會錯過伴酒美食的truffle fries 即炸起的薯條每條都香脆誘人 最值得讚揚是調味做得很好 有足夠黑松露鹽!不像一般餐廳只提供黑松露醬cream sauce 令薯條變軟身🍟👍🏻點了杯appletini 🍸以hendrick gin作為基酒 入口有蘋果味的香氣 後勁少許juniper的spicy note 女仔應該會很

點了杯appletini 🍸以hendrick gin作為基酒 入口有蘋果味的香氣 後勁少許juniper的spicy note 女仔應該會很喜歡 很開心於星期五找上這間好餐廳 happy Friday!
  • 蟹肉香草蕃茄汁扁意粉
2020-03-21 95 瀏覽
Happy Friday 唔覺意係openrice搵到呢間餐廳😀地點: 鄰近海濱,揸車去電子消費滿$200可以免費泊車2小時,停車場好闊落👍🏻 揸車人士一定歡喜!餐廳環境: 一般,餐廳唔大,座位與座位之間好近。 餐廳外有一片草地,建議選擇坐高枱,面向草地,感覺空氣清新啲!食物:叫左個2人set,openrice半價優惠❤️蘑菇湯、凱撒沙律都好好味😋 肉眼扒叫左7成熟,肉質還可以,叫左配薯條後發現配薯菜較為吸引😆 叫左兩杯cocktail ,好飲!態度: 態度良好,有外國及本地侍應,唔怪得好多外國人都係到飲野!

食物:叫左個2人set,openrice半價優惠❤️

2020-03-20
2020-03-18 58 瀏覽
在牛頭角一隅,越來越多大企業進駐,餐飲水準亦不斷提升。在此新商廈的平台別有洞天,有一酒吧餐廳可欣賞東九日落晚霞景致。先來跟主餐牌加$28的沙律。質素沒有將貨就價,菜葉爽脆清甜,簡單加入鹽和檸檬汁,十分開胃。燒雞絕對無敵!表皮燒至薄脆,油脂迫走,肉身保持鮮嫩,雞味濃郁,份量十足,點上peri peri 醬更添微辣。烤蔬菜亦香口,實屬上品。另點的扁意粉同樣誠意十足。啖啖蟹肉絕對足料,鹹鮮味配上酸甜tomato cream sauce,轉瞬清碟。最後來杯flat white作結,咖啡香醇,奶泡綿密,質素勝過不少咖啡店。以此質素,區區又一個新飯堂選擇。
在牛頭角一隅,越來越多大企業進駐,餐飲水準亦不斷提升。

2020-02-29
呢排壓力咁大,真係要食返餐好嘅放鬆下!喺公司附近發現呢間好有feel嘅西餐,環境好舒服!食完飯仲可以行下海濱、散下步,夠晒寫意。#Surt n turf燒肉眼牛扒配大蝦薯條 $238份量都幾大份㗎!香味撲鼻嘅肉眼口感軟腍,揀咗七成熟,覺得啱啱好,切開仲好juicy𠻹。另外大蝦蝦肉爽甜彈牙,開咗少少邊仲易啲剝殼!仲有大量好似薯角咁嘅即炸薯條,真係好滿足❤️#蟹肉香草蕃茄汁扁意粉 $148除咗牛扒,豬太郎仲揀多份主食!就係勁香濃蕃茄味嘅蟹肉扁意粉,扁意粉炒得啱啱好,唔會散晒太腍,每啖蕃茄蟹肉都可以粘喺意粉上面!#Mojito $88飲落好Fresh嘅Mojito好啱夏天飲!望住出面嘅環境同購友一邊傾計一邊食飯,真係好享受!

#Surt n turf燒肉眼牛扒配大蝦薯條 $238
Surt n turf燒肉眼牛扒配大蝦薯條 $238

#蟹肉香草蕃茄汁扁意粉 $148

#Mojito $88
Mojito $88
2020-03-05
10 分鐘 (堂食)
Surt n turf燒肉眼牛扒配大蝦薯條 $238
Mojito $88
2020-03-14 37 瀏覽
在觀塘海濱長廊附近新開了一座海濱匯,裡邊有間酒吧西餐廳,環境不大,繁忙時間還會坐得頗迫,打卡位是餐廳的酒吧位,happy hour 還買一送一,每晚會提供不同的優惠,雖然餐牌選擇不多,但價錢親民。外邊還有一個空中花園,十分舒服。點了一個蟹肉芝士焗粟米片,除了有莎莎醬,仲有鮮甜的蟹肉、香濃的芝士,配上鬆脆粟米片,送啤酒一流。啤酒就選了手工啤Heroes  Cereusly, 有很濃的果香味。點了是日餐湯-蘑菇湯,打得香濃幼滑,仲有靚靚拉花。大大碗都是$28.主菜就點了半隻葡式香辣燒雞配香烤雜菜,外皮燒得香脆,雞肉仍然嫩滑,沾上香辣醬更好味,烤過的配菜都很好味。
半隻葡式香辣燒雞配香烤雜菜

外邊還有一個空中花園,十分舒服。

蟹肉芝士焗粟米片

Heroes Cereusly
蘑菇湯
  • HeroesCereusly
2020-03-11 797 瀏覽
雖則話停課,但係停課不停學,阿女星期一至五都要E-learning,佢話仲辛苦過返學。趁住星期五晚,我哋決定去觀塘海濱長廊走走,先到海濱盡頭嘅牛頭角食個晚餐。呢頭好多新型商廈,我哋去嗰間餐廳喺海濱匯,舊年初先落成,設計新式,又鄰近海皮。餐廳位於商場裡面,格局開揚,有一邊跟出面嘅草原連接,可以呼吸新鮮空氣。唔知係咪今晚係星期五晚嘅緣故,加上呢度有好多金融,跨國企業嘅租戶,有好多打工仔落嚟飲番杯,還有不少外籍人士,似乎大家都忘卻現時疫情嘅煩惱,開懷共聚。我哋揀咗兩個主菜,一個小食,兩杯飲品。蟹肉香草蕃茄汁扁意粉蟹肉豐富,茄汁加上香草很惹味,扁意粉軟硬適中,份量比一般西餐廳多,啖啖蟹肉都充滿意粉上。香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉牛面肉非常之淋,呢個比蟹肉意粉味道較濃,但扁意粉同樣烹調得恰到好處,不淋也不硬,份量也非常大,我倆一口一口地吃也吃過不停。香辣炸雞應該係即叫即炸,炸雞脆口,裏面仲好嫩滑,呢個配啤酒一流,但係我哋兩個都係飲咗Coke Zero同菠蘿汁。侍應們快手快腳,充滿熱誠。感受完開心星期五,我哋過返對面馬路, 照原定計劃,漫步行走海濱長廊。

我哋揀咗兩個主菜,一個小食,兩杯飲品。

香辣炸雞

侍應們快手快腳,充滿熱誠。

2020-03-06
2020-03-11 512 瀏覽
海濱長廊+戶外草披地+燭光下的晚餐難得放幾日假,朋友介紹了一個好地方食飯,乘搭港鐵牛頭角站出,去到觀塘海濱道的海濱匯1樓的餐廳飲杯野食個晚飯。餐廳叫「Flame」,幸好友人一早預訂了枱,所以可以好快就入座,店中門外有酒精搓手液供應,入座前消毒下雙手。餐廳外有草披地,晚上時份行出戶外,鄰近觀塘的海濱走廊,在LED燈光效果下營造出美麗的夜景,微風下在草地行下,遠離熱鬧市區好像身處外國般,這裏的lunch time是輕鬆的氣氛,而夜晚則是happy hour及做酒吧形式,每日推出不同的優惠。吃飯前點了杯mocktail,點了杯Lemon,Lime&Bitters($68),主要都是雪碧加上了一些檸檬及青檸,再加滴  bitters,味道香甜帶清新,冰涼可口。餐廳設計採用單一的白色色調,提升光明亮度及帶出和諧的視覺,燭光下與友人共享晚飯,點了一份小食先,Margarita Pizza($78),一份共有四件,輕輕地咬一口已經覺得餅底烤得十分香脆,鋪了基本的蕃茄醬、羅勒葉及芝士,還加入了一些鲜嫩雞肉,讓整個pizza 帶出鹹香鮮甜的味道,有別於意式傳統的Margarita Pizza,嘗試下新的
海濱長廊+戶外草披地+燭光下的晚餐

bitters,味道香甜帶清新,冰涼可口。
Lemon,Lime&Bitters

餐廳設計採用單一的白色色調,提升光明亮度及帶出和諧的視覺,燭光下與友人共享晚飯,點了一份小食先,Margarita Pizza($78),一份共有四件,輕輕地咬一口已經覺得餅底烤得十分香脆,鋪了基本的蕃茄醬、羅勒葉及芝士,還加入了一些鲜嫩雞肉,讓整個pizza 帶出鹹香鮮甜的味道,有別於意式傳統的Margarita Pizza,嘗試下新的口味也是不錯,讓人百吃不厭。

Margarita Pizza

再來兩碗黑松露野菌忌廉湯($28 each),端上來已經聞到香噴噴,舀起每啖都有細緻磨菇粒,非常香滑充滿口感,再加上黑松露的幽香的香氣,湯鮮美味,真是不錯。
黑松露野菌忌廉湯

熱辣辣香噴噴的澳洲燒雞是店中的招牌
,我們選了一份1/2葡式燒雞伴薯條$148,以檸檬、蒜、薑、辣椒、橄欖油及海鹽等香料醃24小時,讓醃料時間更長,確保醃料能滲入肉內。店方用了來自法國訂製的烤爐,再以平均的火力把雞去烤焗,雞皮燒至脆香呈微焦色澤,雞肉仍保持豐盈的肉汁,吃起來不但肉質嫩滑,皮脆帶微辣,再蘸上Peri-peri sauce佐食帶出微酸惹味的滋味,而薯條用了粗薯條,即炸起熱辣辣,個人心水推介。

1/2葡式燒雞伴薯條

餐後點了杯Americano($28 ),咖啡香濃馥郁,可以輕減飯後的膩口。
服務員給我熱情的招待,都非常有效率又有禮貌,播著輕快的英文歌曲,營造出輕鬆又舒適的環境。
Americano
2020-03-07
5 分鐘 (堂食)
Lemon,Lime&Bitters
Margarita Pizza
黑松露野菌忌廉湯
Americano
2020-03-10 54 瀏覽
今晚到了觀塘的海濱公園逛逛,之後看到一處有露天吧台的餐廳,氣氛看似不錯,決定一試。黑松露薯條熱辣辣的薯條,份量頗多,即點即炸,粗身薯條外脆內軟,很美味。瑪格麗特披薩是一款小食,但本人認為如能把它變大來做成主菜,效果可能更好,這個披薩茄醬味道濃郁,芝士和雞肉等配料滿佈,餅底烘得不軟不硬,值得推介。鵝肝蛋撻頗有創意的小食,鵝肝味道充滿在蛋中內,一碟有5小件,一口一件,每口都滑滑的蛋和鬆脆曲奇皮,很快清碟,惟價錢相對比較貴。1/2葡式香辣燒雞,配香烤雜菜烤雜菜種類算多,紅橙黃綠都有,味道不過不失。半隻雞烤得很香,外表很脆,雞肉很,嫩,尤其雞胸肉部份,配上辣醬吃很惹味,可能自己近來愛上吃辣,如果雞肉烤來已經是微辣可能會更好。最後可惜的是我被露天的平台吸引,但只能安排坐在室內,原因沒有預約,眼見客人絡繹不絕,看來下次需預約且要求露天座。

瑪格麗特披薩

鵝肝蛋撻

1/2葡式香辣燒雞,配香烤雜菜

2K
2020-03-10 54 瀏覽
自從工廈轉型之後,九龍灣和觀塘附近,出現了很多不同類型的商業大廈,相同亦吸引很多不同類型的食肆進駐商廈內,今晚便來到其中一間酒吧西餐。可能正值下班時間,在區內的上班人仕,紛紛在這裏享用晚餐,因此人數比較多。1/2葡式香辣燒雞$148,伴香烤雜菜。燒雞皮脆肉嫩,雞皮帶着香草的鮮味,雞肉肉汁豐富,點些葡式辣汁,味道更加惹味。燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉$148,大蝦生熟程度適中,爽口彈牙,肉質鮮甜,蕃茄香味十足,酸酸甜甜,配上帶點嚼勁的扁意粉,味道更佳。Iced Mocha $35,巧克力味道十足,如果咖啡濃度高一點,味道更適合個人。

1/2葡式香辣燒雞$148,伴香烤雜菜。

2020-03-09 332 瀏覽
昨晚和朋友到Flames晚飯,覺得環境好好。所以,今天再和Honey 來 Flames 午餐。我要求坐high chair,可以望到綠草如茵的草地,和遠處megabox的風景。這個環境,彷如置身外國一樣。午餐不包括餐湯,加$12,可以加餐湯。今天是忌廉蘑菇湯:蘑菇的份量也不少,很creamy,蘑菇味濃,不錯。我們叫午餐。Honey選了烤雞($85):四分一隻烤鷄,配薯條。烤雞就不太好,因為燒得太乾。雞肉「鞋口」。而薯條就好多,新鮮炸起。不過,烤雞和薯條都很乾,吃起來就太「乾爭爭」了!我就叫了蝦肉龍蝦汁意大利粉($108):這個就好好。龍蝦汁很香濃,有燒龍蝦殼的香味,做法認真。而且龍蝦汁很creamy,好味。午餐是包汽水和茶,不包咖啡。但我和Honey都想飲咖啡。所以,叫了一個Hot Latte,一個Iced Cappuccino(@$32)。Hot Latte好飲,有烘焙香味;而Iced Cappuccino就一般,咖啡味太淡。這裏的食物雖然不算太出色,也不算平宜。但是,服務殷勤,環境好,我會再來的。
昨晚和朋友到Flames晚飯,覺得環境好好。
所以,今天再和Honey 來 Flames 午餐。
這個環境,彷如置身外國一樣。

午餐不包括餐湯,加$12,可以加餐湯。
今天是忌廉蘑菇湯:
蘑菇的份量也不少,很creamy,蘑菇味濃,不錯。

我們叫午餐。
Honey選了烤雞($85):
四分一隻烤鷄,配薯條。
烤雞就不太好,因為燒得太乾。
雞肉「鞋口」。
而薯條就好多,新鮮炸起。
不過,烤雞和薯條都很乾,吃起來就太「乾爭爭」了!

我就叫了蝦肉龍蝦汁意大利粉($108):
這個就好好。
龍蝦汁很香濃,有燒龍蝦殼的香味,做法認真。
而且龍蝦汁很creamy,好味。

午餐是包汽水和茶,不包咖啡。
但我和Honey都想飲咖啡。

這裏的食物雖然不算太出色,也不算平宜。
但是,服務殷勤,環境好,我會再來的。

2020-03-09
2020-03-09 46 瀏覽
今日黎到觀塘一間西餐廳flames食野,呢度遠離市區,環境優美。入餐廳前仲有消毒搓手液供客人使用,晚餐有不同的套餐。朋友選了燒肉眼牛扒配大蝦薯條,五成熟。牛扒一來到,份量好大,五成熟的質剛剛好,不太硬,入口剛好。而牛扒味道好香,蝦亦好新鮮。238食到大大塊高質牛扒,抵吃而我選了葡式香辣燒雞,雞的份量也好大份。雞肉十分juicy,配上獨有的香辣醬,味道十分香濃好味。來到西餐廳當然要叫杯酒精飲品,我們點了sangria,配上呢度的風景,確實能令人放鬆。

入餐廳前仲有消毒搓手液供客人使用,晚餐有不同的套餐。

🥂飲酒食飯唔一定要出銅鑼灣、尖沙咀、中環呢d地方,😏觀塘勁有potential 成為九龍區另一個🔥chill out 地方。話說之前係觀塘番工嘅朋友介紹下,知道左有呢一間野存在,佢話由於係商廈低層,🍻放左工都會有好多做銀行嘅落黎飲杯野,⭐️呢到個feel 同view都幾好,對海,出面又有個🌿小草地。而且食物都好好食,😋所以今日我就約左個成日係日本嘅sweetie黎呢到食。🧐佢呢到都有好多promotion! ❤️門口都放左酒精啫喱,好貼心!⭐️Crab meat linguine推薦呢個意粉,佢個cream tomato sauces 味道幾好唔會太酸,又唔會好水或者好油。crab meat 有好多,但食落好似吞拿魚,不過都好味嘅。⭐️Fish & chips 🐟超大份! 🐟每條魚柳都好大條,仲要有4條!底下放左好多薯條🍟,我地都食唔晒,d薯條又粗又脆!不過個fish炸完可能風乾唔夠,仲有點油同林。個肉係Ok嘅,如果可以加d 胡椒等調味再炸可能味道較佳。由於我要番夜,😢唔可以番工前飲酒,所以就叫左杯果汁。佢d果汁好正啊,仲有點果肉係底。👍🏼⭐️Orange Juices🍊⭐️Pineapple J

🧐佢呢到都有好多promotion!

❤️門口都放左酒精啫喱,好貼心!
⭐️Crab meat linguine

⭐️Fish & chips 🐟

⭐️Orange Juices🍊

⭐️Pineapple Juices
2020-02-29 299 瀏覽
是一間環境舒服,氣氛輕鬆的酒吧餐廳,是一個悠閒聊天吃飯飲酒的好地方。這間酒吧餐廳位於觀塘海濱公園附近的新商廈「海濱匯」一樓,餐廳連接著室外的一塊綠油油的草坪,可看到附近的開揚市景,可散步談天,當然也可嘆口飯後煙,感覺輕鬆舒服,來此飲酒聊天的,有一半是外國人,在這裡吃飯,真有點處身歐美的感覺。「黑松露薯條」Truffle Fries($48)份量極多,黑松露香氣撲鼻,配以蕃茄醬趁熱吃,讓人忍不住一條又一條地進嘴巴。經典的「瑪格麗塔披薩」Chicken Margherita Pizza($78)化成小食,早已被分成四件,放於長碟子上奉客。熱力四射的「瑪格麗塔披薩」,批底香脆,下了雞肉在上面,口感更加豐富,芝士味香濃,與茄醬交織一起,也好味道。主菜「香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉」Beef  Ragu Linguine($128)味道挺好,十分開胃,牛面肉腍滑易嚼,扁意粉亦甚有彈力,令人滿意。飲品方面,點來兩杯 Mocktail,Virgin Mojito($78)味道偏酸,醒胃怡神。Lychee Blend($78)荔枝味突出,清新解渴。在這環境舒服的酒吧餐廳中,放下疫症肆虐的陰影,享受一段輕鬆
黑松露薯條Truffle Fries($48)份量極多,黑松露香氣撲鼻,配以蕃茄醬趁熱吃,讓人忍不住一條又一條地進嘴巴。
經典的「瑪格麗塔披薩Chicken Margherita Pizza($78)化成小食,早已被分成四件,放於長碟子上奉客。熱力四射的「瑪格麗塔披薩」,批底香脆,下了雞肉在上面,口感更加豐富,芝士味香濃,與茄醬交織一起,也好味道。
主菜「香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉Beef  Ragu Linguine($128)味道挺好,十分開胃,牛面肉腍滑易嚼,扁意粉亦甚有彈力,令人滿意。
飲品方面,點來兩杯 MocktailVirgin Mojito($78)味道偏酸,醒胃怡神。Lychee Blend($78)荔枝味突出,清新解渴。
在這環境舒服的酒吧餐廳中,放下疫症肆虐的陰影,享受一段輕鬆的時刻,要好好珍惜這美好的時光呢!
  • 香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉
  • 瑪格麗塔披薩