2019-07-18
🥚帶👧🏻食好西,間餐廳主打北歐菜,我都好好奇北歐菜到底有啲乜野食呢?今餐就交俾男朋友🥚發板。Appetizer點咗【Salmon In Six Ways🐟挪威三文魚驚喜六重奏$198】份量少到只可以僅僅夠淺嘗,莫講話兩個人share,一個人獨食都未必可以試真個味🤭【Skrei Codfish Cheek & King Crab Soup挪威鱈魚帝王蟹湯$148】個湯好重魚味🐟但係唔會腥,湯裡面有唔少蟹肉🦀,而湯上面既忌廉令到成個湯更滑更濃郁,好creamy好正👍🏻;👧🏻對哩個湯好滿意【Grilled Black Angus ‘Prime’ Rib-Eye Steak🐂安格斯肉眼扒$488】要咗medium🥩,肉質啱啱好,配埋個紅酒汁好夾好好食👍🏻