2023-03-06 42 瀏覽
🥂係中環街市打完卡,見到附近呢間生蠔Bar做緊promotion,$298一打生蠔送埋一支白酒,真係好吸引!✨餐廳環境優雅有格調,而且有大梳化位,坐得咁舒服,氣氛都唔錯,最啱同朋友仔談心摸吓酒杯底!🦪精選生蠔一打+一支白酒($298)法國黑騎士雖然細隻啲,但鮮味爽口,海水味濃郁帶一點礦物味,配白酒一流呀!🌸紅菜頭鮮三文魚他他($128)三文魚肥美新鮮,啖啖都好滿足,加埋清新沙律,零舍開胃!🦐海鮮喇沙闊條麵($178)海鮮份量好多,豐富又新鮮,喇沙醬汁奶滑濃稠,包著每條闊條麵,口感煙韌帶小小辣,越食越惹味呀!🐮香煎鵝肝拼紐西蘭牛柳($308)牛柳煎得好香口,內裡肉質粉嫩,充滿肉汁,與鵝肝同食,極度邪惡同享受!🍨Tiramisu($78)奶香濃郁,咖啡味突出,口感鬆軟好味!

🥂

🦪
精選生蠔一打+一支白酒($298)

🌸
紅菜頭鮮三文魚他他($128)
三文魚肥美新鮮,啖啖都好滿足,加埋清新沙律,零舍開胃!

🦐
海鮮喇沙闊條麵($178)

🐮
香煎鵝肝拼紐西蘭牛柳($308)

🍨
Tiramisu($78)
奶香濃郁,咖啡味突出,口感鬆軟好味!
2023-03-04 34 瀏覽
最chill既星期日去左中環一間蠔吧餐廳,環境好有情調,侍應都非常有禮貌!呢日我地試左幾款菜式🦪生蠔盤一盤12隻大大小小既生蠔,食落去肉身爽口,帶有少少海水既咸味同有少少回甘味道,配埋店員介紹既智利白酒,令到鮮味再升一級。🥑蟹肉牛油果沙沙🦀牛油果配搭蟹肉同蕃茄粒,做成左三層layer,味道好清新,配個沙沙醬,令到所有味道再升高一級😝🦞龍蝦汁大蝦扁意粉🦐聽講啲扁意粉係handmade,口感唔錯,個龍蝦汁配個扁意粉好match同creamy🤤整體來講餐廳環境好有情調好適合拍拖嚟食晚餐🤣📍Feast Oyster Bar & Restaurant📍 中環域多利皇后街15-16號地下 及1樓

🦪生蠔盤

🥑蟹肉牛油果沙沙🦀

🦞龍蝦汁大蝦扁意粉🦐

整體來講餐廳環境好有情調好適合拍拖嚟食晚餐🤣

📍 中環域多利皇后街15-16號地下 及1樓
2023-02-26
  • 生蠔
2023-03-03 28 瀏覽
本人時常出沒在中環,銅鑼灣一帶,而下午一般亦較空閒,喜歡找一些地方可以坐得舒適,吃得開心而價錢亦合理的地方看看手機,消磨時間。此店位於中環Donki對面,地點是一流,其推廣的6隻生蠔+2杯白酒,售價168,連服務費剛好200元。其生蠔頗新鮮,亦算肥美。其環境舒適寬敞,服務亦佳,是一很不錯的選擇。我另叫了一份巴馬火腿配蜜瓜,售價108,其質量份量都不錯,值得推介。遇到好的地方,我都會稍作分享,因我覺得店主亦必花了很多心思,所以值得推介鼓勵!
2023-03-02 45 瀏覽
今日同朋友黎咗中環嘅蠔吧黎呢度當然唔可以錯過生蠔啦 我地試咗法國黑騎士 ($298)點一打生蠔會送埋一支白酒呢款蠔比較爽身淡味 食嘅時候會食倒濃濃海水味白酒Casillero del Diablo Reserva Pinot Grigio 2016Limari Valley, Chile白酒好易入口 配生蠔令鮮味昇華Crab Meat Salsa 蟹肉牛油果沙沙 ($138)蟹肉 牛油果 番茄粒 味道配合得幾好 係一道唔錯嘅前菜Soft Shell Crab Tagliolini 軟殼蟹蟹皇意粉 ($248)手工意粉係特別煙韌 軟殼蟹size都唔細Ibérico Pork Chop with Apple Chutney 香煎西班牙黑毛豬胺架 ($268)豬胺有肉香味 肉質都唔錯
今日同朋友黎咗中環嘅蠔吧
黎呢度當然唔可以錯過生蠔啦

我地試咗法國黑騎士 ($298)
點一打生蠔會送埋一支白酒
呢款蠔比較爽身淡味 食嘅時候會食倒濃濃海水味

Limari Valley, Chile
白酒好易入口 配生蠔令鮮味昇華

蟹肉 牛油果 番茄粒 味道配合得幾好 係一道唔錯嘅前菜

手工意粉係特別煙韌 軟殼蟹size都唔細

豬胺有肉香味 肉質都唔錯
2023-03-02 30 瀏覽
放工聚聚好地方,位於中環街市附,食蠔飲酒聚舊好地方👍精選生蠔12隻配白酒 🦪🍸$298 做緊Promotion 先有呢個優惠,可以享受白酒之餘仲有一枝白酒,認真抵食😋法國蠔黑騎士生蠔 Les Chevalier NoirCasillero de Diablo Pinot Grigio白酒味道少少酸甜,滲出陣陣葡萄香味,配合海水味濃嘅法國生蠔就更出色巴拿馬火腿蜜瓜拼盤🥓🍈巴拿馬火腿配蜜瓜加白酒味道非常配合,可以慢慢享受一下香煎鵝肝配多士🍞鵝肝煎香後外脆內軟,滲有濃香味,配多士一流👍龍蝦汁大蝦扁意粉🍝大蝦味道惹味多汁,加埋龍蝦汁,令扁身意大利粉更入味手工蜜桃風乾火腿薄餅🍕香脆薄餅外旁,而中間有麵包感,有蜜桃及風乾火腿🥓,加上黑醋汁同火箭菜,令整個Pizza 更美味😋
放工聚聚好地方,位於中環街市附,食蠔飲酒聚舊好地方👍

精選生蠔12隻配白酒 🦪🍸$298

法國蠔黑騎士生蠔 Les Chevalier Noir

巴拿馬火腿蜜瓜拼盤🥓🍈
巴拿馬火腿配蜜瓜加白酒味道非常配合,可以慢慢享受一下

香煎鵝肝配多士🍞
鵝肝煎香後外脆內軟,滲有濃香味,配多士一流👍

龍蝦汁大蝦扁意粉🍝
大蝦味道惹味多汁,加埋龍蝦汁,令扁身意大利粉更入味

手工蜜桃風乾火腿薄餅🍕

2023-03-02 24 瀏覽
坐落中環的Feast Oyster Bar and Restaurant 宛如去到外國的高檔餐廳,其輕奢華風格時尚又不會太過嚴謹拘束,舒服的梳化座位,營造優雅的空間。這裡亦有雙人桌,四人桌和吧枱位,寬敞不擠擁,打造精緻用餐體驗。龍蝦汁大蝦扁意粉最重要的就是龍蝦汁,龍蝦汁取自於龍蝦殼和蝦膏,下鍋前一隻隻剪開龍蝦殼,擠出蝦膏,再與洋蔥、白酒、高湯一同煮汁,最後拌入扁意粉,充分吸允了龍蝦香,濃郁滋味非常動人。虎蝦吃起來脆彈,嚐得到蝦肉的鮮甜,麵條軟硬適中,好不彈牙,完全沒愧對扁意粉之名。是日精選焗蠔焗法可以隨自己所想的選擇,我分別選了煙肉洋蔥焗及忌廉菠菜焗,生蠔極為肥美,焗過的生蠔香味撲鼻,煙肉鹹香和洋蔥清爽帶出生蠔鮮美,豐富蠔味。忌廉菠菜焗生蠔嚐起來滑嫩爆漿,生蠔多了忌廉菠菜輔佐,使它更有人間煙火氣息,鮮美宜人。說到韓式料理不能不吃韓式燒豬五花腩,旁邊還附有泡菜,可以佐以豬五花腩一起吃,相當對味。豬五花腩以直火炭烤再厚切,瞧瞧豬五花腩焦脆的邊緣,中間卻粉嫩無比,豬五花腩頗有彈性不乾柴,十分厲害。鹽燒原條鮮馬友魚現點現烤,所以要耐心等待啊。鹽燒原條鮮馬友魚的魚皮被我們完整地撥開,散發來自大海

鹽燒原條鮮馬友魚現點現烤,所以要耐心等待啊。鹽燒原條鮮馬友魚的魚皮被我們完整地撥開,散發來自大海的天然鮮味,魚肉口感細嫩,鹽燒雖然是最樸實的烹調手法,但可以把魚汁鎖住,讓人吃到馬友魚的原味。

想來點好喝的,可以選喝Signature Drinks,God's Passion以橙汁和蔓越莓汁為基調,混合士多啤梨果漿與梳打,God's Passion酸酸甜甜,有夠清涼,幫助消化,讓人一口接一口。

Earl Berries超好拍的,可謂萬紫千紅美美的,Earl Berries的冷萃伯爵茶甘香順口,香韻充滿口腔,再搭配藍莓,士多啤梨,覆盆子與龍舌蘭調製,Earl Berries有著明顯的莓果甜美,刺激食慾又開胃,是女生們喜歡的風味。
2023-02-28 42 瀏覽
出到中環食飯,見到中環街市隔離既呢間西餐廳裝修幾靚,同時又有蠔set食,就行左入去試~佢地bar台乾淨企理,成個場空間感幾好,坐得舒服唔擠迫。先黎叫左個生蠔精選,有一打生蠔加一支白酒,店員話因為生蠔偏crispy同咸,所以揀左酸啲,黎自智利既Pinot Grigio 黎配,食落會更甜。然後叫左紅菜頭鮮三文魚他他,味道唔錯,balance得黎三文魚唔腥。然後係香煎鵝肝多士,鵝肝相對上比出面既唔油膩,煎得外脆內軟。伴菜我估應該係紅酒煮梨,呢個煮得唔錯,味道幾好同時又可以清一清鵝肝既油膩感,好清爽。主食我地淨係叫左溫泉蛋卡邦尼寬條麵配巴馬火腿乾。我個人黎講比較鐘意食寬條麵,有咬口,麵本身既蛋香味都突出。但我覺得可以再掛多啲汁,成件事會更出色。

2023-02-22
2023-02-27 27 瀏覽
這間西餐廳位於文青聖地中環街市附近的地鋪,主打生蠔及其他西餐菜式,最近推出性價比超高的下午茶套餐,人均消費不用二百元。Afternoon Tea Set for two - $298First Tier 第一層挪威煙三文魚脆餅肥美豐滿的煙三文魚,豐盈的魚脂肉香久久不散,脆餅增添口感又解膩;巴馬火腿配蜜瓜意大利人最愛的黃金組合,清甜的密瓜正好與鹹香的巴馬火腿互相中和,帶出平衡口感。迷你牛肉芝士漢堡酥脆的漢堡包夾著牛脂香的漢堡,濃郁多肉汁,更有蕃茄及酸青瓜等平衡膩感。Second Tier 第二層手工窩夫即叫即製的窩夫好鬆軟綿密,淋上酸甜的果醬好清新。朱古力布朗尼表層酥脆的布朗尼內層略帶軟黏,富濃厚的可可豆香,更有少少堅果類增添口感。Macaron極薄酥的馬卡龍中間濕潤,減糖風味甜而不膩。Third Tier 第三層意式奶凍綿密細膩的奶凍富濃厚的奶香好絲滑,酸甜的藍莓及紅桑子更清新。法式焦糖燉蛋綿滑緊緻的燉蛋有一層又薄又脆的焦糖好甘香。蘋果金寶一粒粒蘋果粒帶有淡淡肉桂香氣,酸度與甜度好平衡,有少少爽脆的奶油香酥碎。Set Coffee / Tea Matcha Latte柔滑的鮮牛奶剛好不

First Tier 第一層
挪威煙三文魚脆餅
巴馬火腿配蜜瓜

迷你牛肉芝士漢堡

Second Tier 第二層
手工窩夫
即叫即製的窩夫好鬆軟綿密,淋上酸甜的果醬好清新。
朱古力布朗尼
Macaron
極薄酥的馬卡龍中間濕潤,減糖風味甜而不膩。

Third Tier 第三層
意式奶凍
法式焦糖燉蛋

綿滑緊緻的燉蛋有一層又薄又脆的焦糖好甘香。
蘋果金寶

Set Coffee / Tea

Matcha Latte
柔滑的鮮牛奶剛好不會蓋過香濃的抹茶甘香。
Chocolate

Chocolate
超濃厚的特濃朱古力,入口幼滑,充滿著堅果風味。
Nina Brut Blanc de Blancs NV

Nina Brut Blanc de Blancs NV
推廣期內送贈每人一杯。這款Blanc de Blancs充滿柑橘香氣,富清爽氣泡口感,入口清爽怡人。
2023-02-26
下午茶
2023-02-26 29 瀏覽
今晚同親友專程去到Feast Oyster Bar and Restaurant享用晚餐,餐廳主打高質生蠔配上美酒,而且餐飯環境優雅,地方闊落,可以舒適地享用晚餐!另外,餐廳亦供應多款西方美食,全部都係廚師精心製作。無論係食物嘅味道、擺盤,都做得非常出色!十分推薦呢間餐廳!France Oyster 法國黑騎士生蠔餐廳今晚供應來自法國嘅黑騎士生蠔,非常新鮮,入口可以食到天然海水鹹味,然後慢慢會陣鮮甜嘅味道。另外嘅一種食法就係生蠔上加檸檬汁/茄汁, 不過個人認為原味食係最鮮甜,配上餐廳嘅精選白葡萄酒,簡直係高級嘅享受!鮮三文魚紅菜頭他他作為前菜嘅冷盤,口味清新,再帶點酸甜感,非常開胃又美味。龍蝦汁大蝦手工扁意粉一個完美擺盤送上面前,大蝦煎至金黃色,配上秘製嘅龍蝦汁,味道而升華,而且一啲都唔鹹。手工扁意粉入口彈牙,所以呢一個意粉整體來說好,有口感又美味,值得點嚟食!🤤🤤Homemade Waffles整個甜品由頭到尾都係精心製作出嚟,就連所配搭嘅雪糕,都係由餐廳自家製作!

France Oyster 法國黑騎士生蠔

鮮三文魚紅菜頭他他
作為前菜嘅冷盤,口味清新,再帶點酸甜感,非常開胃又美味。

龍蝦汁大蝦手工扁意粉

Homemade Waffles
2023-02-26 30 瀏覽
Full of fresh taste from Oyster, 會食完想再食Must try超濃Lobster sauce 大蝦扁意粉Homemade cookie ice cream 配香脆waffle,大滿足
Homemade   Waffle     With  cookie  ice  cream
Salmon  Tarta
大蝦龍蝦汁扁意粉
之前吃過餐廳的生蠔🦪和甜品,覺得食物質素很好,這次和朋友來嚐嚐他們的三層架下午茶,推廣期內還每位贈送一杯有氣萄葡酒呢!餐廳坐位寬敞舒適,環境寧靜,螢幕播映着外國美麗的景色,背景播着外國音樂,和朋友把酒談心,氣氛很好啊~而職員也很細心,留意到我們跌了口罩在地上,問我們有沒有後備口罩,十分貼心呢🫶♡Afternoon Tea Set For Two$298三層架甜點有六款,而咸點有三款,包兩杯即磨咖啡或茶。入座點餐後,職員先送上兩杯有氣萄葡酒,然後再把三層架下午茶送上了。第一層是咸點,有挪威煙三文魚脆餅、巴馬火腿配蜜瓜、迷你牛肉芝士漢堡。咸點特別推介✨️•挪威煙三文魚脆餅煙三文魚上放有黑色和紅色的魚子,底下是脆餅,咸咸的頗有風味。•巴馬火腿配蜜瓜十分大件呢!咸香味的巴馬火腿包着香甜多汁的蜜瓜,咸甜交集~•迷你牛肉芝士漢堡貼心放上全熟的牌子,牛肉肉味香濃有肉汁,味道不錯。第二和第三層是甜點,第二層有有手工窩夫、朱古力布朗尼、馬卡龍。而第三層有意式奶凍、法式焦糖燉蛋、蘋果金寶。甜點特別推介✨️•手工窩夫附上果醬,有蛋香味道,口感外脆內裏鬆軟👍•朱古力布朗尼好吃😋朱古力味濃郁,口感比較濕潤,內裡有果
之前吃過餐廳的生蠔🦪和甜品
覺得食物質素很好,
這次和朋友來嚐嚐他們的三層架下午茶,
推廣期內還每位贈送一杯有氣萄葡酒呢!

餐廳坐位寬敞舒適,環境寧靜,
螢幕播映着外國美麗的景色,背景播着外國音樂,
和朋友把酒談心,氣氛很好啊~

而職員也很細心,
留意到我們跌了口罩在地上,
問我們有沒有後備口罩,十分貼心呢🫶

Afternoon Tea Set For Two

三層架甜點有六款,而咸點有三款,
包兩杯即磨咖啡或茶。

入座點餐後,職員先送上兩杯有氣萄葡酒,
然後再把三層架下午茶送上了。

第一層是咸點,有挪威煙三文魚脆餅、
巴馬火腿配蜜瓜、迷你牛肉芝士漢堡。

咸點特別推介✨️
•挪威煙三文魚脆餅
煙三文魚上放有黑色和紅色的魚子,
底下是脆餅,咸咸的頗有風味。
•巴馬火腿配蜜瓜
十分大件呢!咸香味的巴馬火腿包着香甜多汁的蜜瓜,
咸甜交集~
•迷你牛肉芝士漢堡
貼心放上全熟的牌子,
牛肉肉味香濃有肉汁,味道不錯。

第二和第三層是甜點,

第二層有有手工窩夫、朱古力布朗尼、馬卡龍。

而第三層有意式奶凍、法式焦糖燉蛋、蘋果金寶。

甜點特別推介✨️
•手工窩夫
附上果醬,有蛋香味道,
口感外脆內裏鬆軟👍
•朱古力布朗尼
好吃😋朱古力味濃郁,口感比較濕潤,內裡有果仁,
表面放有金箔、銀箔,更添奢華感。
•法式焦糖燉蛋
表面放有藍莓紅苺,
燉蛋口感幼滑,帶有焦糖香味。
•蘋果金寶
外皮烤焗得很香脆,帶有牛油香味,
內裡是酸酸甜甜的蘋果粒。

整體食物感覺很不錯啊~
最欣賞是飲品不是一貫的只有英式茶選擇,
可以配Latte、Flat White、Cappuccino等等,
選擇不少,表面還有美美的拉花呢!
令整個下午茶生色不少啊😍

另外朋友留意到餐廳的生蠔餐優惠很吸引,
喜歡吃生蠔的朋友們可以嚐嚐。

✔️餐廳設加一服務費
下午茶
Afternoon Tea Set For Two
  • AfternoonTeaSetForTwo
2023-02-23 416 瀏覽
人大左開始食好多以前唔食嘅嘢(生蠔以前都係睇住先生食😂因為佢好鍾意)話說 最近對生蠔興趣大咗然後咁啱見到呢間餐廳主打生蠔Openrice 網上訂座(週一至週四,週六,週日)有優惠價HK$298堂食現場享用原價$696指定推廣生蠔一打(12隻)再送精選白葡萄酒一支😯我呢啲新手 覺得價錢好吸引😋餐廳環境都舒服 我多口講我係食生𧐢新手店員話啱哂~ 因為餐廳其實想俾多唔同接觸程度嘅新手去試吓食所以先有呢個promotion 😊 而且今次我哋食$298 promotion 呢打生蠔都係會揀一啲口感味道都比較容易入口嘅品種例如今日呢款蠔 食落比較爽口 (啱我😂因為咬落去係有咬口唔係入口即溶 我未接受到啲好creamy嘅 ) 而且蠔嘅甜味同埋大小對我非常之fit 😂所以今次一個人食到6pcs 係好開始😌配埋白酒 巧relax 另外佢都有唔同嘅熟食不過今次我主打係想食生蠔同飲白酒,所以叫多咗一個地中海手工海鮮pizza,同埋我最鍾意嘅巴拿馬火腿配蜜瓜😋即制Pizza 🍕 新鮮熱辣上枱~~蝦🦐大粒仲有青口加火箭菜配上意大利黑醋 ~~開胃❤️我好開心,因為我唔抗拒食生蠔laaaa😂😋下次可以挑戰吓啲進階嘅口
人大左開始食好多以前唔食嘅嘢
(生蠔以前都係睇住先生食😂因為佢好鍾意)
話說 最近對生蠔興趣大咗
然後咁啱見到呢間餐廳主打生蠔
Openrice 網上訂座(週一至週四,週六,週日)
有優惠價HK$298堂食現場享用原價
$696指定推廣生蠔一打(12隻)
再送精選白葡萄酒一支😯

而且蠔嘅甜味同埋大小對我非常之fit 😂
所以今次一個人食到6pcs 係好開始😌
配埋白酒 巧relax
另外佢都有唔同嘅熟食

即制Pizza 🍕 新鮮熱辣上枱~~

蝦🦐大粒仲有青口加火箭菜
配上意大利黑醋 ~~開胃❤️
我好開心,因為我唔抗拒食生蠔laaaa😂😋
下次可以挑戰吓啲進階嘅口味
陪先生一齊食😊

2023-02-20
  • 生蠔
  • oyster  platter
2023-02-23 48 瀏覽
精選生蠔一打加白酒都只係$298見到已經雙眼發光星期日嘅夜晚中環區都好滿座啊 (好彩有BOOK檯者)眼見8成客人都有叫生蠔SET就知真係好抵食而最LUCKY嘅就係職員話因為本身套餐嘅生蠔太好賣所以UPGRADE咗我地食 法國水中花 Fleur Des Eaux 肉質爽脆帶有青瓜嘅清新味先係海水鹹味,之後再慢慢滲出蠔嘅鮮甜仲可以加檸檬汁/茄汁食法, 不過我覺得就咁原味食係最配咗果味重嘅 Casillero del Diablo-Reserva Pinot Grigio 非常易入口, 是我喜歡的味道忌廉白酒煮青口 $178好少係餐廳食到每一隻咁大粒厚肉嘅青口咬落新鮮彈牙, 配忌廉汁又香又滑非常推薦香蒜白酒大蜆扁意粉 $178一上檯就聞到蒜蓉同白酒香味蜆肉非常多, 而且完全無食到沙粒意粉亦煮得剛好, 少少香辣好好吃
精選生蠔一打加白酒都只係$298
見到已經雙眼發光

星期日嘅夜晚中環區都好滿座啊 (好彩有BOOK檯者)
眼見8成客人都有叫生蠔SET就知真係好抵食

而最LUCKY嘅就係職員話因為本身套餐嘅生蠔太好賣
肉質爽脆帶有青瓜嘅清新味
先係海水鹹味,之後再慢慢滲出蠔嘅鮮甜
仲可以加檸檬汁/茄汁食法,
不過我覺得就咁原味食係最

非常易入口, 是我喜歡的味道

忌廉白酒煮青口 $178
好少係餐廳食到每一隻咁大粒厚肉嘅青口
咬落新鮮彈牙, 配忌廉汁又香又滑
非常推薦

香蒜白酒大蜆扁意粉 $178
一上檯就聞到蒜蓉同白酒香味
蜆肉非常多, 而且完全無食到沙粒
意粉亦煮得剛好, 少少香辣好好吃
2023-02-22 36 瀏覽
《$298 中環一打生蠔一支白酒》我自己好鍾意食蠔,今次就專程搵到間係中環街市旁邊嘅西餐廳。餐廳左手邊就係蠔吧,陳列哂廚師精心挑選嘅時令生蠔,右手邊就係木質卡座,天花排住藤製吊燈,環境有格調又有舒適感。最近餐廳做緊$298生蠔推廣優惠,足足有十二隻時令生蠔+一支白酒。咁嘅價錢真係好抵,所以我就諗都冇諗就叫左。餐廳就安排咗一支智利出產嘅白酒Casillero Del Diablo做food pairing,飲落有少少柑桔同埋梨香味,入口清新夠fresh之後微微帶酸又有少少咸味。今日嘅時令生蠔係法國黑騎士,入口係濃郁海水味好重,蠔身唔係好大隻但勁新鮮,冇乜金屬味肉質比較爽身,after taste會有蠔嘅鮮甜味。鮮三文魚紅菜頭他他 $128三文魚他他經過紅菜頭醃製,除咗本身三文魚肉嘅鮮甜味之外,仲有紅菜頭嘅酸甜味,感覺好新鮮,又有魚鮨香。用左黑鐵鑊去承載新鮮炸嘅墨西哥薯片,面頭淋上兩款芝士醬,薯片新鮮炸又香脆。另外有三款醬汁可以選擇,分別係沙律醬、res chill sauce同埋牛油果醬。我自己就最鍾意chili sauce,因為辣辣地又酸酸地,好開胃。新鮮香炸嘅薯條,薯條身係幼長,又加
《$298 中環一打生蠔一支白酒》

鮮三文魚紅菜頭他他 $128

新鮮香炸嘅薯條,薯條身係幼長,又加左少少卡津粉,好岩一邊飲酒一邊食!仲有附送黑松露醬,真係愈食愈停唔到口!

人均💫300

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-02-22 832 瀏覽
難得同閨蜜夾到時間出嚟high tea,我哋搵咗間喺中環嘅西餐廳,好好坐低,邊食邊傾。餐廳喺域多利皇后街,Donki斜對面位置,地點方便。呢度主打食蠔,但都有tea set可以叫。餐廳樓底高,座位舒適濶落,坐得舒服!Tea set $298/2人用,加一後都只係$328,已包三層架下午茶,兩杯即磨咖啡或茶,而家推廣期內仲送多兩杯有氣酒,仲可以加多$88 upgrade1.5小時free flow。FIRST TIER Smoked Salmon Cracker 挪威煙三文魚脆餅,煙三文魚鹹鮮香氣十足,且質感油潤,配埋脆餅一齊食好香口!Parma Ham & Melon 巴馬火腿配蜜瓜,不死嘅配搭,巴馬火腿肉質柔軟,鹹度適中,味道輕柔,配埋香甜蜜瓜,好正!Mini Beef and Cheese Burger 迷你牛肉芝士漢堡,漢煲烘到脆邊,同時保持鬆軟,仲有濃濃嘅牛油味,漢堡煎得啱啱好,肉質鬆化,有肉香之餘唔油膩,配上味道酸甜清新嘅酸瓜,剛好平衡一下肉肉嘅感覺!SECOND TIERHome-made Waffle 手工窩夫外脆水軟,蛋香十足!Chocolate Brownies 朱古

FIRST TIER

SECOND TIER
Chocolate Brownies 朱古力布朗尼,賣相精美,朱古力味香濃,重點係唔會太甜!
Macaron 馬卡龍外層酥脆,入口陣陣杏仁香氣,同樣甜度適中。

THIRD TIER
Panna Cotta 意式奶凍,口感滑溜,每口都散發住淡淡嘅奶香,仲有士多啤梨做點綴。
Crème Brûlée 法式焦糖燉蛋,面層焦糖香脆,但個人唔太好甜,如果焦糖可以薄啲就更好,燉蛋蛋香十足,仲有雲尼拿嘅清香。
Apple Crumble 蘋果金寶,面頭鋪滿脆脆,下層蘋果粒香甜軟腍,加上肉桂嘅香氣,食落有口感,亦有層次。

Matcha Latte
我嘅matcha latte,抹茶味甘香,濃郁,同奶量平衡得好,唔會太多奶而蓋過茶香。

Americano
閨蜜話佢嘅Americano亦唔錯,咖啡香氣十足,味道香醇。

難得一個tea set我款款都鐘意食,而且每人都係二百蚊有找,性價比高,值得下次再嚟!