我相信鍾意食蠔嘅都一定知道呢間餐廳,佢哋嘅生蠔自助真係好抵食,但今次就冇試佢哋生蠔,反而試吓佢哋其他餐牌,係唔係同樣咁出色?一入到去就已經比人感覺到好寫意,柔和嘅燈光和令人舒適嘅音樂,就算唔係夜晚嚟食燭光晚餐,下午同朋友嚟食嗰下午茶都係一個唔錯嘅選擇,因為佢哋啲甜品都十分之吸引,但可惜今日沒有機會嘗試,下次有機會一定要試吓炸魚柳拼薯條 $68因為我哋係3點之後先去到,所以有下午茶食(但我唔係好肯定下午茶包唔包野飲)咁當然下午茶就一定有炸魚柳拼薯條這款必點菜式佢嘅炸魚柳唔會炸到乾晒,而且食落去唔會有腥味(但係佢唔會有好重嘅調味料味,即係佢唔係用調味料掩飾佢嘅腥味)代表佢用嘅食材都唔差,因為出面好多炸魚柳你食到腥味好多時都係因為佢唔新鮮已經存放咗好耐;又或者你會食到好重調味,因為餐廳為咗掩飾炸魚柳嘅腥味,加重調味,令你唔太食到腥味,但係咁樣就會好鹹,一啲都唔好食。而依份炸魚柳就非常好,食落外皮炸到香脆,但係都唔會好厚身,裡面嘅魚肉就剛剛好,非常嫩滑薯條都知道係急凍貨嚟,但係佢唔係單純炸完就上枱,有再自己落調味粉,而且明顯有撈勻過,唔會有啲冇味有啲好重味,我幾欣賞會係啲細節位做好嘅餐廳龍蝦汁

炸魚柳拼薯條

炸魚柳拼薯條 $68

龍蝦汁大蝦手工扁意粉

龍蝦汁大蝦手工扁意粉 $178

咁因為我未食午餐,所以就唔叫下午茶,單點咗依個龍蝦汁大蝦手工扁意粉,唔好睇佢細細份咁,但食落都好飽肚架;佢嘅龍蝦汁原本都已經好濃稠,再加上佢係扁意粉,所以基本上食每一啖都係濃濃嘅龍蝦味,而且唔會鹹,調味剛剛好

大蝦就煎到金黃色,食落去好彈牙,再點埋啲龍蝦汁一齊食,一絕!🤤🤤

Earl Grey Tea (Hot) $18

最初以為下午茶會包一杯野飲,但睇單先知唔係🤔🤔不過Earl Grey 真係唔錯嘅,食完咁多油膩嘅嘢,最尾飲返杯茶,為這一餐畫上完美的句號

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

2023-02-09
炸魚柳拼薯條
龍蝦汁大蝦手工扁意粉
2023-02-09 52 瀏覽
慶祝男友生日,揀咗一間中環街市旁生蠔出名嘅蠔吧慶祝🎊餐廳環境好寬敝,裝飾高級,主要用純木色嘅木材來佈置🪵,仲有少少心思係門口地下仲用了瓷磚砌左餐廳名😆佢其中一個特色就係全部不同產地嘅生蠔都列在吧枱前,好壯觀😎香港好少食到新鮮嘅生蠔,但這裡嘅生蠔即點即開😍員工好仔細地每隻掃生蠔,以免有蠔殼碎殘餘😚我哋沒有叫套餐,原因係想試晒自己鍾意食嘅生蠔🥰 一上盤,就令我哋垂涎欲滴😛 日本令和怪物生蠔 XXL $168大大隻嘅剛落飛機既日本令和怪物生蠔味道清爽新鮮,佢嘅大賣點係裙邊好煙靭,好有口感💘沾點檸檬汁和配白酒係最佳配搭💯Fleur Des Eaur 法國水中花蠔 $78Brian Prieur 法國黑鑽蠔 $98小編覺得兩款生蠔都冇乜大分別🤔味道先咸後甜🫦肉質偏肥美,爽甜清脆,鮮甜而飽滿,加左檸檬汁完全可以蓋過海水味水牛芝士番茄沙律🥗 $138沙律新鮮,擺盤精緻💚❤️大大粒蕃茄一開四,還有紫椰菜、車喱茄、生菜等😋水牛芝士口感柔軟濃郁和新鮮,配上黑醋、橄欖油、香草醬,十分誘人🤩堡雲酥慢煮紐西萌蘭羊架 $288羊架烹調得唔錯,叫左medium rare,羊架脂肪適中,其中一面沾上麵包糠加上蜜糖芥末醬

日本令和怪物生蠔 XXL $168

Fleur Des Eaur 法國水中花蠔 $78
Brian Prieur 法國黑鑽蠔 $98

水牛芝士番茄沙律🥗 $138

堡雲酥慢煮紐西萌蘭羊架 $288
羊架烹調得唔錯,叫左medium rare,羊架脂肪適中,其中一面沾上麵包糠加上蜜糖芥末醬,配搭小小白酒🥂有效將肉香提升,味道更佳💋 配菜方面有薯角、南瓜、翠玉瓜調味剛好

香蒜白酒蜆肉扁意粉🍝 $178
蜆肉十分鮮甜飽滿,熟度剛好,好香蒜香再配微辣,非常開胃🤰🏻意粉軟硬度反而偏霖身了

龍蝦汁大蝦扁意粉🦞 $178
大蝦肉質超級新鮮鮮甜,爽脆彈牙❤️‍🔥 手製扁意粉份量比較偏小,粗度剛好,龍蝦汁反而冇香蒜味咁突出

招牌巴馬大腿手工薄餅🍕 $188
薄餅形狀特別,係長型嘅🍕鋪滿咸香 Parma ham 和微甜蜜桃,温度微暖,口感十分香脆👍🏻

三文魚扒菠菜意大利飯 $198
呢款菜式賣相靚,意大利飯口感一般🫢反而三文魚皮脆身香脆,肉十分嫩滑,不太油膩👅最後喺面頭加咗紫薯乾做裝飾💜

Soufflé $78
好期待依款甜品,又熱又震騰騰的梳乎厘嘅樣好吸引,面層撒上糖霜,食落去口感
蛋味不是太濃郁,不過十分鬆軟和空氣感十足🤭可以值得一試🫣因為生日嘅關係,員工用朱古力畫咗個靚靚圖案用嚟打卡📸🤍

Crème brûlée $68
呢款都好期待,以為係熱騰騰但食落口感冰凍的,少少偏硬身,冰糖用火槍燒完好薄脆❣️ 面層加左少少生果做裝飾🫶🏻🫐🍓

📍中環域多利皇后街15-16號地下及1樓
2023-02-08 42 瀏覽
喺中環街巿附近有一間蠔吧,餐廳糅合西式及輕工業風格,Teatime 仲有三層架tea set 💰2️⃣9️⃣8️⃣,價錢吸引😆 依家仲做緊優惠每人免費送一杯有氣葡萄酒,同時亦可以優惠價$88 升級至個半鐘任飲有氣葡萄酒🥂🍰下午茶三層架 (二人用) ⏰每日三點至六點供應 ✨頂層挪威煙三文魚脆餅巴馬火腿配蜜瓜迷你牛肉芝士漢堡厚切巴馬火腿鹹鮮味濃,加上哈密瓜甜味,增加味道嘅層次Mini burger 好可愛,牛肉漢堡肉汁juicy✨中層手工窩夫朱古力布朗尼法式馬卡龍香口嘅手工窩夫配埋香甜士多啤梨醬汁食,甜甜蜜蜜Macarons外層薄而酥,甜度適中✨底層意式奶凍法式焦糖燉蛋蘋果金寶意式奶凍有牛奶同雜莓兩款,入口柔軟順滑Apple crumble 鮮蘋果粒,焗完都係爽口☕飲品Mocka 拉花好靚,有巧克力嘅甜味同濃縮咖啡嘅苦味之間完美平衡🎈Feast Oyster Bar and Restaurant🎈中環域多利皇后街15-16號地下及1樓

🍰下午茶三層架 (二人用)
⏰每日三點至六點供應

✨頂層
挪威煙三文魚脆餅
巴馬火腿配蜜瓜
迷你牛肉芝士漢堡

厚切巴馬火腿鹹鮮味濃,加上哈密瓜甜味,增加味道嘅層次
Mini burger 好可愛,牛肉漢堡肉汁juicy

✨中層
手工窩夫
朱古力布朗尼
法式馬卡龍

香口嘅手工窩夫配埋香甜士多啤梨醬汁食,甜甜蜜蜜
Macarons外層薄而酥,甜度適中

✨底層
意式奶凍
法式焦糖燉蛋
蘋果金寶

意式奶凍有牛奶同雜莓兩款,入口柔軟順滑
Apple crumble 鮮蘋果粒,焗完都係爽口

☕飲品

中環域多利皇后街15-16號地下及1樓

今日同朋友第一次嚟中環Feast Oyster Bar食晚飯,因為見到佢做緊買一打生蠔送一枝白酒既promotion,超級抵玩,估唔到質素仲係勁高👍🏻餐廳環境走中高檔西餐路線,座得舒服服務唔錯,出面仲痛個蠔吧見到啲生蠔勁新鮮😍今日既生蠔係法國黑騎士生蠔,每隻都大大隻即開,勁肥美!!黑騎士既味道非常清爽,口感軟滑,冇咩金屬味同完全冇蠔臭味,勁易入口😋生蠔配埋白酒去嘆就最正啦,餐廳送既呢枝白酒質素都唔錯,甜而不膩,有冰桶雪住夠凍👍🏻主菜是一份美國燒走地春雞,春雞皮非常香脆、內裡嫩滑,燒到岩岩好,勁正😋Carbonara夠香濃,火腿片高質素,幾足料👍🏻

Carbonara夠香濃,火腿片高質素,幾足料👍🏻

2023-02-07 104 瀏覽
由Order Promotion $299生蠔 + 白酒,而唔係侍應吹到識飛嘅貴價蠔開始,啲服務質數就直線下降!唔好話水唔會有人Serve,白酒都係自己Serve自己㗎!侍應就算見到都係視而不見!Main clause食緊 都夾硬要伸手收走你碟嘢可能西餐廳侍應唔識Table Manner掛?牛扒medium係熟到welldone咁侍應只會同叫貴生蠔嘅客small talk㗎問下啲嘢啱唔啱食 好唔好食 又講到自己外國翻嚟blah blah blah ~如果咁唔想做Promotion建議餐廳唔好做做唔到咁高級 麻煩自己降翻Grade2個人埋單$2000幾,中環食晚飯我覺得還好,不過呢間嘢唔值,唔會有下次,亦不推介!!!

Main clause食緊 都夾硬要伸手收走你碟嘢
可能西餐廳侍應唔識Table Manner掛?

牛扒medium係熟到welldone咁

侍應只會同叫貴生蠔嘅客small talk㗎

如果咁唔想做Promotion建議餐廳唔好做
做唔到咁高級 麻煩自己降翻Grade

2023-02-07
用餐優惠
試食活動
2023-02-06 48 瀏覽
行完大館及中環街市,已經到食飯時間,想同朋友chill下傾下計,想食好野又想飲酒,Bingo🎉,突然眼前一亮出現咗呢間餐廳,酒🥂、蠔🦪、小食🍟及意粉🍝呢啲元素,好吸引呀🤩,當然要入去試下啦🦪生蠔1打+🥂白酒1枝$298🥂Casillero del Diablo Pinot Grigio Reserva 2016 Chile清清地微酸,好易入口,飲落好開胃,做餐前酒唔錯🦪生蠔 法國黑騎士入口有海水味及帶礦物味,雖然細細隻,但係帶子位都非常爽口,蠔味夠鮮🍽椒鹽白飯魚$88熱辣辣脆卜卜,少少淮鹽調味,非常香口惹味🍟黑松露蛋黃醬薯條$68黑松露醬香濃,薯條香脆且薯味濃,點埋黑松露醬增添風味🍝香蒜欖油辣椒意粉$138乾蒜片、紅椒及洋蔥,令到意粉香口惹味,亦都炒得好乾身,意粉帶有少少香辣味;由於係手工意粉,質地爽口彈牙,亦有啲似日式拉麵另加配左挪威煙三文魚$25有煙燻味,但係又唔會死鹹餐廳環境闊落,坐得舒服,係同朋友邊食嘢邊傾計嘅好地方👍魚堅總評性價比 5👍(以5👍為滿分)

🦪生蠔1打+🥂白酒1枝$298
清清地微酸,好易入口,飲落好開胃,做餐前酒唔錯

🦪生蠔 法國黑騎士

🍽椒鹽白飯魚$88
熱辣辣脆卜卜,少少淮鹽調味,非常香口惹味

🍟黑松露蛋黃醬薯條$68
黑松露醬香濃,薯條香脆且薯味濃,點埋黑松露醬增添風味

🍝香蒜欖油辣椒意粉$138
另加配左挪威煙三文魚$25
有煙燻味,但係又唔會死鹹

餐廳環境闊落,坐得舒服,係同朋友邊食嘢邊傾計嘅好地方👍

魚堅總評
性價比 5👍
(以5👍為滿分)
2023-02-02 475 瀏覽
爸爸跟我都頗喜歡吃蠔, 尤其是鮮嫩的生蠔! 但在香港吃生蠔感覺有點怕, 畢竟有太多食物中毒的新聞 友人介紹了一家在中環的蠔吧, 去過比較有信心, 所以就帶爸爸來試嘍餐廳門面很易找, 原來就在中環街市旁, 這條街也有另一家我非常喜歡的台灣菜! 可以多來這邊了這家蠔吧十分光猛, 內裡的裝飾高級得來帶點優雅, 用上木材更有親切感。完全不像是黑漆漆的酒吧風格, 感覺更乾淨企理。生蠔列在吧枱前, 產地非常的多, 由日本的令和怪物到法國的都有。後面的酒櫃也很吸睛, 整個感覺很討好。於是我們點了生蠔拼盤, 一打生蠔還會送一整枝酒。吃生蠔當然要配白酒啦! 這支2016年來自智利的 Reserva Casillero del Diablo  Pinot Grigio 白酒一開瓶時白葡萄甜味洋溢, 但喝上去酸味較重, 刺激口水分泌, 更能突顯法國蠔的海水味, 不會蓋過生蠔的鮮味。店員為我們推薦法國的黑騎士生蠔, 蠔身蓋滿整個蠔殼的平面, 光澤非常。值得一讚是這裡的生蠔即點即開, 看店員非常仔細地逐一掃掃開了的生蠔, 免得有蠔殼碎殘留, 十分細心。法國蠔的海水味很濃郁, 簡單配檸檬汁調調味是我最喜歡的吃法,

於是我們點了生蠔拼盤, 一打生蠔還會送一整枝酒。吃生蠔當然要配白酒啦! 這支2016年來自智利Reserva Casillero del Diablo  Pinot Grigio 白酒
Reserva Casillero del Diablo Pinot Grigio

Pinot Grigio
Raw Oyster Platter
生蠔
法國蠔的海水味很濃郁, 簡單配檸檬汁調調味是我最喜歡的吃法, 不用多加Tabasco。生蠔配白酒, 一流!
生蠔拼盤
吃過冷盤, 也要來點肉食。鵝肝十分大件, 香煎至脆邊, 帶出油份而又不會過膩。口感非常細滑, 沒有一絲苦澀味, 加了陳醋更是惹味開胃。
香煎鵝肝配多士
配菜蘋果也是一大點綴, 原來是用mulled wine燉過的蘋果, 很有心思, 味道也非常香甜, 跟鵝肝在一起是很搭配的。
香煎鵝肝配多士
想不到蠔吧也有handmade pasta and pizza, 當然要點一個來試試。自家製的扁意粉蛋有香濃蛋香, 蛋黃色也很討喜。大蝦肉質爽脆彈牙, 鮮味十足
龍蝦汁大蝦扁意粉
扁意粉口感彈牙不糊口, 粗度剛剛好用來掛汁。
 龍蝦汁鮮得來不會很artificial, 是真材實料的味道。
龍蝦汁大蝦扁意粉

整體感覺良好, 而且我倆的肚子吃過後也非常好, 代表這裡出品有質素, 食材也處理得宜
 難怪平日晚上也有不少人前來喝酒開蠔, 作為下班後的happy hour聚腳點真是不錯!
Pinot Grigio
Raw Oyster Platter
生蠔
生蠔拼盤
龍蝦汁大蝦扁意粉
✨Mont Blanc 生蠔 + 白酒 💰298呢個優惠lunch同dinner都係一樣!💫評分: 7.9/10📝生蠔新鮮,海水味重,呢個價錢真係性價比高,生蠔跟埋檸檬🍋 ,兩個人share食哂一打好滿足,送埋智利嘅chardonnay配蠔一流🥳✨炸薯條伴黑松露蛋黃醬🍟 💰68💫評分: 7.3/10📝食生蠔之前食啲小食暖吓胃,絲身嘅薯條配黑松露蛋黃醬無得輸!✨地中海海鮮手工薄餅 💰238💫評分: 7/10📝切咗5塊,方便食,個餅底係偏厚身,芝士微拉絲,有大隻彈牙嘅蝦同青口,配juicy嘅蕃茄仔同火箭菜Feast Oyster Bar and Restaurant📍中環域多利皇后街15-16號地下及1樓(中環🚇D2出口行3分鐘就到)💫評分: 7.5/10💬環境坐得好舒服,音樂都幾chill,lunch set之前嚟食仲有任食salad吧, 晚市仲12款唔同種類嘅生蠔set,店員會好用心introduce,中環嚟講overall性價比幾高、值得一試😋🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴#中環 #香港美食 #中環美食 #西餐 #西菜 #followforfollow #foodieblog #hkfo
✨Mont Blanc 生蠔 + 白酒 💰298
呢個優惠lunch同dinner都係一樣!
💫評分: 7.9/10

✨炸薯條伴黑松露蛋黃醬🍟 💰68
💫評分: 7.3/10

✨地中海海鮮手工薄餅 💰238
💫評分: 7/10

📍中環域多利皇后街15-16號地下及1樓
(中環🚇D2出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.5/10

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#中環 #香港美食 #中環美食 #西餐 #西菜 #followforfollow #foodieblog #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #825food #新鮮生蠔 #外賣 #生蠔 #蠔 #oyster #oysterhk #oysterhongkong #小店 #蠔推介 #海鮮 #蠔控 #新鮮蠔 #打卡 #海鮮送貨
套餐都算幾多選擇嘅自助沙律吧,尤其鍾意有紅甜甜嘅紅菜頭呢!餐湯仲有得+$58升級揀酥皮龍蝦🦞湯!酥皮龍蝦🦞湯性價比高,濃厚龍蝦味,仲有粒粒龍蝦肉,夠哂好感😋香煎鱈魚柳配忌廉薯菜塊鱈魚柳都幾大塊,質感厚實。不過最推係招牌巴馬火腿薄餅,用脆薄底,脆卜卜,上面加咗巴馬火腿,同朋友share一流。꧁☬小編食左咩☬꧂✅自助沙律吧✅招牌巴馬火腿薄餅✅香煎鱈魚柳配忌廉薯菜✅酥皮龍蝦湯(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $150♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅自助沙律吧
✅招牌巴馬火腿薄餅
✅香煎鱈魚柳配忌廉薯菜
✅酥皮龍蝦湯

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $150♥
2023-01-31 45 瀏覽
朋友生日又喜愛吃蠔,看過openrice發現這間餐廳的蠔拼盤好像很抵,就訂來試試看.$298有12隻蠔還加一枝白酒,其實真的很超值,只是我看openrice說侍應會介紹這些是什麼品種的蠔,但我這次沒有,所以我不知道自己吃了什麼品種的蠔和有多少種的蠔,感覺有點失望.意粉混了蟹皇好惹味,意粉質感煙韌,如果軟殼蟹再多一點就好. 訂枱的時候說想要靜一點的位置,最後都安排到,這個很滿意.由於有點趕時間,都不能慢慢享受完枝白酒,有點可惜.

蠔拼盤

軟殼蟹蟹皇意粉
意粉混了蟹皇好惹味,意粉質感煙韌,如果軟殼蟹再多一點就好.

訂枱的時候說想要靜一點的位置,最後都安排到,這個很滿意.

由於有點趕時間,都不能慢慢享受完枝白酒,有點可惜.
2023-01-28
慶祝紀念
生日
蠔拼盤
軟殼蟹蟹皇意粉
2023-01-30 61 瀏覽
喺中環街市附近見到呢間餐廳有high tea set 食,$298包埋嘢飲,好抵食,而且餐廳依家仲做緊promo每人會有一杯有氣葡萄酒free😍 同時亦可以優惠價 $88 升級至個半鐘任飲有氣葡萄酒☆:**:. αfтєяиσσи тєα ѕєт .:**:.☆*╰☆☆ 𝔽𝕀ℝ𝕊𝕋 𝕋𝕀𝔼ℝ ☆☆╮ 挪威煙三文魚脆餅 巴馬火腿配蜜瓜 迷你牛肉芝士漢堡╰挪威煙三文魚嫩滑帶點煙薰味,巴馬火腿嘅鹹鮮味、油脂甘香,加上哈密瓜嘅甜味,仲提升咗火腿嘅鮮味!漢堡嘅牛肉厚身鬆軟入口juicy,而且有我最鍾意嘅酸瓜,好好味😋╰☆☆ 𝕊𝔼ℂ𝕆ℕ𝔻 𝕋𝕀𝔼ℝ ☆☆╮ 手工窩夫 |馬卡龍 |朱古力布朗尼╰窩夫香脆口感好,朱古力布朗尼朱古力味非常濃郁,另外仲有兩款唔同味道嘅馬卡龍 ╰☆☆ 𝕋ℍ𝕀ℝ𝔻 𝕋𝕀𝔼ℝ ☆☆╮ 意式奶凍|法式焦糖燉蛋|蘋果金寶╰奶凍入口柔軟順滑質地細膩,燉蛋味道香濃軟滑,加上香脆糖衣,但唔會過甜,蘋果金寶香軟帶甜,份外滋味✿ 𝔐𝔞𝔱𝔠𝔥𝔞 𝔏𝔞𝔱𝔱𝔢✿ ℭ𝔞𝔭𝔭𝔲𝔠𝔠𝔦𝔫𝔬 ✿◉●•◦兩杯飲品拉花都好靚😍而且味道都唔錯
同時亦可以優惠價 $88 升級至個半鐘任飲有氣葡萄酒

╰☆☆ 𝕋ℍ𝕀ℝ𝔻 𝕋𝕀𝔼ℝ ☆☆╮
意式奶凍|法式焦糖燉蛋|蘋果金寶

兩杯飲品拉花都好靚😍而且味道都唔錯
2023-01-27 69 瀏覽
在中環呢間專門食生蠔嘅高級餐廳有90分鐘生蠔放題(每位$328)見到佢地嘅宣傳立即要去試試!而且每位加$68還有任飲紅白餐酒,汽水、汽水咖啡或茶,啱晒我呢d鍾意食生蠔配白酒嘅人首先餐廳先送上每位客人半打來自澳洲嘅生蠔,之後每次order可以每次3隻,叫幾多round都得!生蠔唔算好大隻,但隻隻新鮮,肉質爽甜充滿海水味!真係非常好食,而且可以任食食過夠!配上任飲白酒,充滿幸福感🥰 另外放題可以叫其他炸物,我們先來個拼盤,每樣都試試,之後才每款個別追加😊- 美國啤酒薯條- 炸洋蔥圈- 越南脆春卷- 日本吉列炸蝦- 單骨雞翼每款都炸得非常香脆,我特別喜歡炸蝦🍤、雞翼、同春卷,味道醃得好食,外脆內軟,餸酒一流👍🏻另外有兩款意粉同炒飯,我試食咗喇沙青口意粉味道都很好,需然order一份份量都很細,但唔係食得好多野嘅我,當然留d quota食生蠔啦! 如果胃口較大嘅男士都不妨試試!在中環這樣高級嘅生蠔餐廳有抵食放題,啱晒上班一族放工來chill一chill, 傾計享受美食嘅好選擇👍🏻
咖啡或茶,啱晒我呢d鍾意食生蠔配白酒嘅人

- 美國啤酒薯條
- 炸洋蔥圈
- 越南脆春卷
- 日本吉列炸蝦
- 單骨雞翼

新年同屋企人食Lunch, 揀咗呢間餐廳環境非常舒適Lunch Set有自助沙律好正蔬菜爽口超新鮮,蕃茄仔大大粒,入口爆汁跟埋餐湯,食完超滿足✨意大利蕃茄海鮮手工薄餅即叫即焗熱辣辣,勁足料面層芝士拉絲,仲有肥美爽口大蝦同青口✨ 無激素燒雞伴燒汁 配 薯菜原隻燒雞啖啖肉,配上燒汁好惹味✨ 酥皮龍蝦湯龍蝦湯味道超濃郁,裡面仲有粒粒龍蝦肉面層嘅酥皮夠香好酥脆✨蘑菇忌廉湯真材實料蘑菇打成蓉,口感豐富下次再嚟一定要食生蠔
新年同屋企人食Lunch, 揀咗呢間餐廳

環境非常舒適

Lunch Set有自助沙律好正

蔬菜爽口超新鮮,蕃茄仔大大粒,入口爆汁
跟埋餐湯,食完超滿足

✨意大利蕃茄海鮮手工薄餅

即叫即焗熱辣辣,勁足料

面層芝士拉絲,仲有肥美爽口大蝦同青口

✨ 無激素燒雞伴燒汁 配 薯菜

原隻燒雞啖啖肉,
配上燒汁好惹味

✨ 酥皮龍蝦湯

龍蝦湯味道超濃郁,裡面仲有粒粒龍蝦肉
面層嘅酥皮夠香好酥脆

✨蘑菇忌廉湯

真材實料蘑菇打成蓉,口感豐富

下次再嚟一定要食生蠔
2023-01-26
午餐
  • 自助沙律吧
2023-01-25 39 瀏覽
平時都比較少去中環,所以都唔係太熟悉呢邊,見到呢間餐廳有做生蠔白酒套餐,望落都幾吸引,望入去都接近滿座,價錢梨講以中環呢個地區,真係極度吸引。由於佢係即刻開蠔,所以都有講要等一段時間先會上。生蠔鮮甜,有海水味,配埋佢支白酒,正。白酒唔算好甜,連我唔多鍾意飲酒嘅朋友都覺得好易入口。黑松露蛋黃醬薯條香脆好味,薯條本來就已經有味道,就算就咁食都已經好味。威靈頓牛柳佢哋推介叫五成熟,脆脆既酥皮入邊食到有火腿嘅鹹香味,仲有蘑菇醬既香氣😍自家製嘅窩夫甜品,配上用心擺盤,而且即叫即整,香噴噴,好食推介。

黑松露蛋黃醬薯條
香脆好味,薯條本來就已經有味道,就算就咁食都已經好味。

威靈頓牛柳

2023-01-24 43 瀏覽
中環街市旁Freast Oyster Bar 最近推出的生蠔配白酒Set 好合我心水,套餐包括了12隻生蠔及一支白酒,生蠔按當天餐廳供應而定,而白酒可按口味請餐廳推薦。---進店的那天,餐廳推薦了來自法國的Mont Blanc 及來自智利D.O. Central Valley 的1818 Classic Chardonnay 2022。Mont Blanc 海水味不算濃,不過肉質creamy肥美,口感爽脆。-配搭的Chardonnay 有陣成熟的桃子和熱帶水果的香氣,入口清新而餘額悠長,非常適合配搭Mont Blanc 。除了生蠔,餐廳也供應其他西餐菜色,凱撒沙律夠晒新鮮,-Parmaham Pizza 屬於像麵包似的薄批底, 咬落帶脆而香軟, Ham 夠咸香, 又有蜜桃的香甜。

套餐包括了12隻生蠔及一支白酒,
生蠔按當天餐廳供應而定,而白酒可按口味請餐廳推薦。

進店的那天,

入口清新而餘額悠長,非常適合配搭Mont Blanc 。

除了生蠔,餐廳也供應其他西餐菜色,凱撒沙律夠晒新鮮,

Parmaham Pizza

屬於像麵包似的薄批底,
咬落帶脆而香軟, Ham 夠咸香, 又有蜜桃的香甜。