最近跟朋友到中環feast oyster bar and restaurant 享用了一頓海鮮大餐,整體效果非常滿意。🌼 炭燒紐西蘭羊T骨扒伴紅酒汁148,羊扒外脆內嫩,入口即化,非常鮮甜,搭配紅酒汁更添層次。再來是新鮮的生蠔🦪 28 ,蠔肉肥而甜美,完全 retain 了海水的鮮味。蒜香牛油焗聖子 28 也做得恰到好處,聖子煙燻的香氣讓人回味無窮😌🌼 羅宋湯🌼 龍蝦湯 58羅宋湯清爽利口,龍蝦湯鮮甜複雜😚🌼 煙三文魚水牛芝上蕃茄意式包 138三文魚和蕃茄的鮮甜配上芝士的濃郁,都表現得恰到好處,可口程度一流👍🏻食物質量相當高,海鮮新鮮可口,各道菜餚都以簡單的烹調方式完整保留食材的原味 ❤️

🌼 炭燒紐西蘭羊T骨扒伴紅酒汁148

🌼 羅宋湯
🌼 龍蝦湯 58

羅宋湯清爽利口,龍蝦湯鮮甜複雜😚

🌼 煙三文魚水牛芝上蕃茄意式包 138

2023-03-30 44 瀏覽
難得約到好朋友聚會當然要食返餐好架啦,朋友就揀左呢間蠔吧,地點好方便係中環街市隔離,地鐵站行過黎都係幾分鐘。。我地提前book 左位,一黎到職員已經安排我地入座, 餐廳嘅感覺好舒服,而且座位好闊落同朋友係呢度聚會傾計就岩晒啦日本真牡蠣黎到呢度當然重點係食蠔喇,出到去見到有成廿款黎自世界各地唔同國家既生蠔,真係花多眼亂, 好彩餐廳既職員好好,推介左幾款精選比我地,最後我地揀左一打日本真牡蠣,估唔到都幾有驚喜,好新鮮蠔肉幾厚身,而且好Creamy, 岩晒我口味手工蜜桃風乾火腿薄餅望落已經覺得好吸引,係我最鐘意既薄脆餅底,非常脆口,而水蜜桃亦非常新鮮,配合埋較為濃味既Parma ham一齊食,有中和作用感覺啱啱好溫泉蛋卡邦尼寬條麵配巴馬火腿乾非常足料既卡邦尼闊條麵,除左有煙肉碎同菇類以外,仲有大大塊Parma Ham做點綴,食落好重忌廉味我最鐘意架,將溫泉蛋攪拌埋一齊享用就更完美啦小食方面我哋就揀咗法式焗田螺,田螺墊住係蘑菇上面,夾住一齊食原來都幾滋味,另外最吸引我既就係旁邊伴碟香濃幼滑嘅薯蓉,真係無得頂呀

日本真牡蠣

手工蜜桃風乾火腿薄餅

溫泉蛋卡邦尼寬條麵配巴馬火腿乾

每個月的25號,老公工作再忙都會和我一起吃晚飯🥣偶爾會很有儀式感,book 一家靚餐廳🍴開瓶酒,小酎一下~這次,我們再到中環吃生蠔🦪(*ˉ︶ˉ*)餐廳的裝修高貴典雅,燈光浪漫,用餐體驗愉快~🌹很適合慶祝的時候去! 我們點了:🦪精選生蠔推廣一打 $298 日本廣島生蠔:真•牡蠣和法國、澳洲、等地的生蠔相比,日本生蠔鮮有大大隻、肉身肥厚,看似瘦削,但是味道毫不輸蝕!蠔肉的味道鮮甜可口,帶有淡淡的海水味,口感較為爽滑! 非常容易入口,令人一試愛上💕🍷一打生蠔送一瓶白酒:Casillero de Diablo Pinot Grigio 白酒和生蠔向來是最佳拍檔,白酒的酸度較為高,把生蠔的鮮甜昇華至另一層次(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)本人不是什麼品酒能手,說不出什麼形容詞,但是這瓶酒非常易入口,是好喝的(≧∇≦)手工蜜桃風乾火腿薄餅 $188薄餅是脆薄底~鋪滿風乾火腿、芝士、蜜桃🍑、火箭菜、車厘茄,鹹香的火腿配上甜甜的蜜桃在半融化的芝士上,層次豐富,相當好食! 二人分享,分量剛剛好!香蒜橄欖辣椒意粉 $138絕對有意外驚喜!本人對蒜味的食物又愛又恨,最怕蒜頭的味道太濃烈,彷彿在胃裏不能好好消化( ̄▽ ̄)這裏的

我們點了:
🦪精選生蠔推廣一打 $298
日本廣島生蠔:真•牡蠣

手工蜜桃風乾火腿薄餅 $188

香蒜橄欖辣椒意粉 $138

這裏的香蒜味道來自乾蒜片,會較容易入口。大愛意粉的質感,比平常的較為幼身一點,但更爽口,充滿小麥香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)三扒兩撥便KO 一碟(*ˉ︶ˉ*)

總括來說,餐廳無論是環境、食物質素、
服務都非常不錯,👍🏻店員相當友善,會主動斟酒、換走餐具等,值得下次再來!
2023-03-26 147 瀏覽
系中環試過最伏噶餐廳‼️懷疑主廚之前係老麥做⁉️個技術基本上就係 = 學識炸薯條無耐ge水平‼️兩個人食佐1k出頭首先個扒要medium rare,上離之後完全唔係個回事,直接做到medium,塊扒薄切切,三歲細路都食唔len飽蒜油意粉同樣無任何水準,啲蒜種要略苦????最離譜係生蠔,個waiter一味sale你食貴價品種,而且品質上到離之後只可以話一般,無咩特別跟住開生蠔個師傅同個waiter都唔係十分專業,生蠔名都記錯,有兩個品種都係我自己糾正翻,先至知道介紹錯佐,好心就唔好sell話自己係主打生蠔😓😓總之一句到尾,係有心食西餐一定要避開,唔好中伏💔💔
兩個人食佐1k出頭
蒜油意粉同樣無任何水準,啲蒜種要略苦????
總之一句到尾,係有心食西餐一定要避開,唔好中伏💔💔
2023-03-26 115 瀏覽
話說之前lunch time見到呢間餐廳新開 裝修都吾錯 再睇下menu set lunch都系around $160 中環黎講都算合理 所以就入左去食😆Feast Oyster Bar & Restaurant其實主打生蠔🦪不過lunch time食好似有啲chur 留返下次chill個陣先試啦 講返個set lunch先👇🏻 有沙律🥗 湯🥣 主食🍖 加$18再有餐飲🥬自助沙律吧有羅馬生菜 粟米 車厘茄 青瓜絲 薯仔沙律 茄子等等 另外有6款沙律醬 任君選擇沙律菜新鮮爽口 好青綠 幾嫩口茄子用鹽 黑椒調味 好好食😇🍄忌廉磨菇湯有啲磨菇粒系入面 味道都算濃郁😊🐏炭燒羊西冷扒伴紅酒汁 $188呢個main真系不得鳥😋肉質非常嫩滑 又juicy 吾系羊架部位都可以做到咁 超驚喜👍🏻仲有兩大塊 好足料而且成塊排冇骨 食起上黎都幾方便 同同事食都吾怕尷尬😂羊羶味岩岩好 岩曬中意食羊既朋友配菜有翠玉瓜粒 黃椒 薯蓉 解膩又飽肚💭set lunch好高質 羊排堅有驚喜 而且價錢都算合理 lunch time想食下好西 獎勵下自己都不失為一個好選擇💯

有沙律🥗 湯🥣 主食🍖 加$18再有餐飲

2023-02-10
午餐
自助沙律吧
炭燒羊西冷扒伴紅酒汁
中環街市對面的這間主打生蠔的西餐廳,其實也有美美的Afternoon tea set($298 加一) 以精緻的金邊三層架呈上💛打卡之餘,味道也非常可以,加上有情調的環境,挺適合跟朋友來high tea的 --- FIRST TIER ---。挪威煙三文魚脆餅 - 煙三文魚配上脆餅,是一道開胃的前菜。巴馬火腿配蜜瓜 - 清新的密瓜配火腿薄片,咸甜適中。迷你牛肉芝士漢堡 - 漢堡扒牛味香,酸瓜及茄汁份量剛好,整體味道精緻平衡 --- SECOND TIER ---。手工窩夫 - 窩夫香脆內軟,配草莓醬不錯。朱古力布朗尼 - 質感濕潤creamy,朱古力味濃郁,喜歡合桃碎的口感。法式杏仁餅 - 杏仁味香,外脆內軟,2款分別為開心果及杏桃味 --- THIRD TIER ---。意式奶凍 - 奶香濃軟滑,表面的啫喱反而偏淡,不影響整體的奶香味。法式焦糖燉蛋 - 表面微量焦糖,雲尼拿味道香。蘋果金寶 - 新鮮的蘋果還保持一點爽口,肉桂味與整體平衡 🍵 Coffee or Tea🥂 現時餐廳優惠,每人送汽酒一杯💵 現為惠顧餐廳即送$100餐券一張

--- FIRST TIER ---

。挪威煙三文魚脆餅 - 煙三文魚配上脆餅,是一道開胃的前菜
。巴馬火腿配蜜瓜 - 清新的密瓜配火腿薄片,咸甜適中

--- SECOND TIER ---

。手工窩夫 - 窩夫香脆內軟,配草莓醬不錯

--- THIRD TIER ---

。法式焦糖燉蛋 - 表面微量焦糖,雲尼拿味道香
。蘋果金寶 - 新鮮的蘋果還保持一點爽口,肉桂味與整體平衡

🍵 Coffee or Tea

🥂 現時餐廳優惠,每人送汽酒一杯

💵 現為惠顧餐廳即送$100餐券一張
2023-03-25
  • 二人下午茶層架
2023-03-23 114 瀏覽
首先黎一餐3個人食左22xx$有個798 12隻生蠔 加2個598既晚市套餐佢地晚晚市套餐主打係壕 我地又鐘意食壕既我叫左既餐就包括三隻壕 壕煮既湯 壕整既西班牙飯仲有個好食既焦糖燉蛋咁第二個餐係西班牙飯轉牛扒(跟本極品)生壕就唔講幾多 服務態度幾好有禮貌咁介紹 由邊隻食先 加唔加醬等等幾仔細 味係每隻都篇咸 岩我心水咁到重點啦!點諗到壕湯同壕飯可以味道差成咁 其實差到唔知點形容 西班牙飯食落支白酒味勁突出 點解突出? 你會食到支酒既烈同酸仲有啲淡 係 你無睇錯 係又烈又酸得黎 個飯淡到白酒加壕加飯max埋既垃圾😫 壕湯係小小壕味既淡湯… 拍,拍,拍真正令我食完唔寫差評唔得既位出現啦 第一次寫評價 令我咁嬲既地方係 佢牛扒跟餐貴68定唔知幾多 仲要塊扒 切粒粒都可以一粒牛 7成係根位/肥膏….粒粒唔係成口油就係香口膠…———————-當然差極仲有人去食既原因都唔可以唔讚一句佢既鵝肝麵包(配既紅酒煮蘋果*重點*10/10分真心推薦)仲有法國田螺配菇 黎個比8分 幾好食最後啦 講番 牛同熟壕制品 入去都唔好叫 0/10分生壕價錢偏貴 但幾新鮮 我食都幾多種 多數都係咸 鐘意既應該都幾高分(
首先黎一餐3個人食左22xx$
有個798 12隻生蠔 加2個598既晚市套餐
佢地晚晚市套餐主打係壕 我地又鐘意食壕既
我叫左既餐就包括三隻壕 壕煮既湯 壕整既西班牙飯
仲有個好食既焦糖燉蛋咁
第二個餐係西班牙飯轉牛扒(跟本極品)
係每隻都篇咸 岩我心水咁
拍,拍,拍
佢牛扒跟餐貴68定唔知幾多
仲要塊扒 切粒粒都可以一粒牛 7成係根位/肥膏….
粒粒唔係成口油就係香口膠…
———————-
當然差極仲有人去食既原因都唔可以唔讚一句
佢既鵝肝麵包(配既紅酒煮蘋果*重點*10/10分真心推薦)
仲有法國田螺配菇 黎個比8分 幾好食

最後啦 講番 牛同熟壕制品 入去都唔好叫 0/10分
生壕價錢偏貴 但幾新鮮 我食都幾多種 多數都係咸 鐘意既應該都幾高分(7-9/10分)(鐘意咸壕既應都會鐘意)(屋企有人唔鐘意太咸既比7分)
幾推佢啲小吃 其他未食過 但鐘意食唔太油又想食鵝肝既可以去馬 ) 一個小食拉高番我對黎間野食既評價)
總分5/10 4分比鵝肝同田螺 1分係壕

多謝收睇 我係一個食到差野先會評價既自由人
2023-03-23
  • 香煎鵝肝配多士
  • 法式蘑菇焗田螺
2023-03-23 95 瀏覽
星期六 book 左Total 10位 ,2pm 90mins buffet , 有大人同小朋友第一次寫食評 唔敢想像會出現呢種質素 熟食等左半個鐘先上菜,生蠔外表已經唔妥,一叉落去就知出事 ,朋友形容 生蠔好似未發育咁 細得過份又咸 叫左幾次都係同一個Size ,完全冇辦法接受 轉食焗蠔Size 同生蠔唔同大隻啲肥啲 叫了兩三打後想再order 同我地講 焗蠔的日本蠔 廚房冇晒 會轉用依家食梗生蠔品種去焗🥶(這麼多人 我們一早預約 當時沒有太多客人 為什麼沒有準備食材? )當時即時向職員表示唔滿意生蠔質素非常差 更唔應該轉做焗 佢亦表示會轉用買給客人較好生蠔黎焗 最後當然比原本日本蠔細和質素差 size愈黎愈細另外侍應介紹叫我地加錢order Gillardeau 2 打 最後都係一般 叫左意粉和飯 給小朋友吃 同樣唔掂
有大人同小朋友

生蠔
2023-03-18
午餐
2023-03-22 30 瀏覽
餐廳正在做Promotion,點下午層三層架,會免費送有汽葡萄酒1杯,超正啊有汽葡萄酒~酒精濃度較高的,甜度較少,配合下午茶的糕點同吃,味道剛剛好第一層 鹹點挪威煙三文魚脆餅~煙三文魚很大片,鹹度剛剛好巴馬火腿配蜜瓜~火腿跟蜜瓜真的是完美組合,蜜瓜的甜美令火腿更可口迷你牛肉芝士漢堡~牛肉鬆軟有水份感,不錯第二層甜點手工窩夫~窩夫鬆軟,沾上士多啤梨醬吃一流朱古力布朗尼~頂上鋪了金薄片及銀薄片,感覺特別矜貴,而布朗尼的朱古力味特濃,超正法式馬卡龍~有兩種顏色,紅色的是伯爵茶味,而黃色的是香蕉味,味道很特別第三層 甜點意式奶凍~奶凍很香滑,上層還加了一層紅莓啫喱,兩重口感法式焦糖燉蛋~不太甜,燉蛋很細滑蘋果金寶~金寶粒很鬆脆,蘋果粒還帶點天然果酸,酸酸甜甜,很好吃杞子桂圓紅棗茶~很香紅棗桂圓味,紅棗跟桂圓都細切得十分碎,放在茶袋內,令味道極致溶在水中,超推介

第一層 鹹點
挪威煙三文魚脆餅~煙三文魚很大片,鹹度剛剛好

迷你牛肉芝士漢堡~牛肉鬆軟有水份感,不錯

第二層甜點
手工窩夫~窩夫鬆軟,沾上士多啤梨醬吃一流

第三層 甜點
意式奶凍~奶凍很香滑,上層還加了一層紅莓啫喱,兩重口感

法式焦糖燉蛋~不太甜,燉蛋很細滑

2023-03-20 45 瀏覽
星期六同朋友去中環聚會,見到呢間餐廳下午茶好抵食!$298有層架下午茶!仲每位客人將免費獲贈一杯有氣葡萄酒仲有包咖啡或者茶!✨挪威煙三文魚脆餅三文魚好厚而且唔算好鹹!面頭仲有啲黑色嘅魚子!✨巴馬火腿配蜜瓜巴馬火腿好新鮮,好多水份,而且巴馬火腿都幾容易咬開!唔會好乾!✨迷你牛肉芝士漢堡本來都有啲驚喜牛肉quite juicy !✨手工窩夫有俾埋士多啤梨醬我哋!✨朱古力布朗尼唔算好甜,而且都唔乾✨法式經典馬卡龍有兩隻味道,包括咖啡味,忌廉味!朋友同我都覺得超好食,出邊簡直係賣成$25一個✨意式奶凍無花果竟然唔會好甜,無花果啫喱酸酸地!感覺幾清新✨法式焦糖燉蛋燉蛋好滑而且幾香✨蘋果金寶唔算好多肉桂味!好多蘋果啖啖肉好開心🤪✨Matcha Latte朋友覺得奶味比較重✨ Mocha拉花好有心機,而且入口都幾滑!
星期六同朋友去中環聚會,見到呢間餐廳下午茶好抵食!
$298有層架下午茶!
仲每位客人將免費獲贈一杯有氣葡萄酒
仲有包咖啡或者茶!

✨挪威煙三文魚脆餅
三文魚好厚而且唔算好鹹!面頭仲有啲黑色嘅魚子!

✨巴馬火腿配蜜瓜

✨迷你牛肉芝士漢堡

本來都有啲驚喜牛肉quite juicy !

✨手工窩夫

有俾埋士多啤梨醬我哋!
✨朱古力布朗尼
唔算好甜,而且都唔乾
✨法式經典馬卡龍

✨意式奶凍無花果

竟然唔會好甜,無花果啫喱酸酸地!感覺幾清新
✨法式焦糖燉蛋

燉蛋好滑而且幾香
✨蘋果金寶
唔算好多肉桂味!好多蘋果啖啖肉好開心🤪

✨Matcha Latte

朋友覺得奶味比較重
✨ Mocha

拉花好有心機,而且入口都幾滑!
2023-03-18 46 瀏覽
呢間餐廳嘅Tea set 加一後都只系💲328,包兩杯即磨咖啡或茶而家推廣期內仲送多兩杯有氣酒,真系好抵👍🏻 氣酒仲好易入口💗第一層🈶挪威煙三文魚脆餅、巴馬火腿配蜜瓜及迷你牛肉芝士漢堡我就最鐘意Burger,牛肉味非常香濃,漢堡烘到脆邊,牛油味十足第二層🈶手工窩夫、朱古力布朗尼及法式馬卡龍窩夫外脆內軟,點上士多啤梨醬食,味道剛剛好朱古力布朗尼面層有金鉑及銀鉑,食落唔會太甜Macaron外層酥脆,咬落好香杏仁味,甜度適中💕第三層🈶意式奶凍、法式焦糖燉蛋及蘋果金寶奶凍口感香滑,每一口都充滿奶香Creme Bralee蛋味香甜,仲有雲尼拿清香Apple Crumble面層鋪滿脆脆,配合埋蘋果粒,口感豐富

第一層🈶挪威煙三文魚脆餅、巴馬火腿配蜜瓜及迷你牛肉芝士漢堡
我就最鐘意Burger,牛肉味非常香濃,漢堡烘到
脆邊,牛油味十足

第二層🈶手工窩夫、朱古力布朗尼及法式馬卡龍
窩夫外脆內軟,點上士多啤梨醬食,味道剛剛好
朱古力布朗尼面層有金鉑及銀鉑,食落唔會太甜
Macaron外層酥脆,咬落好香杏仁味,甜度適中💕

第三層🈶意式奶凍、法式焦糖燉蛋及蘋果金寶
奶凍口感香滑,每一口都充滿奶香
Creme Bralee蛋味香甜,仲有雲尼拿清香
餐廳環境非常舒適,坐位與坐位之間空間超濶,一入門口左手邊嘅吧枱附設蠔吧,款式之多惹人垂涎。生蠔12隻 及 白葡萄酒1支,les chevalier noir 法國黑騎士生蠔嚟自法國西岸,入口順滑,強烈嘅蠔味隨即喺口中散發,餘韻散發出嘅鹹鮮更係令人滿足。白酒揀咗呢隻嚟自智利嘅 casillero del diablo,味道混合咗柑橘、酸橙同西柚嘅香氣,口感乾淨,餘韻悠長優雅,尾韻有淡淡嘅青辣椒味。蟹肉牛油果沙沙,蟹肉牛油果莎莎賣相精緻,最底層嘅番茄上面嘅係新鮮蟹肉,溝埋最上面嘅牛油果一齊食,味道相當清新。海鮮另沙濶條麵,喇沙闊麵醬汁濃稠,喇沙味道層次豐富,選用嘅海鮮亦都唔係一般嘅雪藏貨,新鮮彈牙嘅魷魚真係好耐都未食過。

2023-03-17 52 瀏覽
Feast oyster Bar 喺中環中心地帶, 地鐵站行過去唔算遠。餐廳裝修十分典雅高級,而且座位好寬敞,唔會有侷促壓迫嘅感覺。嚟到蠔吧,當然唔少得試佢嘅生蠔, 餐廳依家做緊$298有一打生蠔同一支白酒嘅優惠,超抵食。餐廳安排咗一支智利出品嘅白酒叫Casillero Del Diablo, 酒帶點梨同柑桔味,酸酸甜甜又fresh。自己生蠔方面就係嚟自法國嘅黑騎士,屬於海水味比較濃重嘅生蠔,佢唔算大隻但係十分新鮮。主菜方面我地叫左一個黑松露什菌意大利飯同一個香蒜橄欖辣椒意大利粉。意大利飯有好濃重嘅黑松露味,而且有好足料嘅什菌,好食之餘口感都好豐富。最後值得一提喺佢嘅香蒜橄欖辣椒意大利粉,廚師煮到恰到好處而且火候十足,辣椒唔會太辣但又可以令到意粉變得惹味,而蒜香同橄欖香亦都互相輝映令到成個意粉味道更出色。
浪漫情調🌹高質三層架tea set下午茶🥂🍰無可挑剔🤩 🦪Feast Oyster Bar 同豬仔🐷拍拖3周年,終於嚟到我最想試既三層架tea set下午茶!今次我地嚟到中環既一間蠔吧,試吓佢地既下午茶餐🤗餐廳好浪漫🌹好有氣氛,仲有開放式既吧枱,好chill既感覺!仲播放住好有情調既鋼琴音樂🥰值得一讚既係餐廳員工服務態度好好,好細心,好有禮貌,充分感受到店員既熱情🥰🌸餐廳仲做緊推廣優惠,兩人下午茶層架都係做緊$298✨推廣期內仲會獲贈一人一杯有氣葡萄酒🤗Afternoon tea set for two $298✨First Tier巴馬火腿配蜜瓜:巴馬火腿咸咸香香,薄薄一片配上合蜜瓜,好香甜可口,鹹甜交錯 🤗挪威煙三文魚脆餅:滿滿既魚子醬加上煙三文魚,味道好夾,配上脆餅口感一流😋迷你牛肉芝士漢堡:漢堡扒好厚,牛味好濃郁,配上芝士、酸瓜同茄汁🥰漢堡皮烤得微微脆脆的!好出色既漢堡🤗✨Second Tier:手工窩夫:即叫即造的,溫度暖暖,好鬆化,外脆內鬆軟,配上士多啤梨果醬簡直一流🍓朱古力布朗尼蛋糕:口感好濕潤,朱古力味好濃郁🍫馬卡龍:外脆內軟,中間配上檸檬果醬,酸酸甜甜😋✨Third
浪漫情調🌹高質三層架tea set下午茶🥂🍰無可挑剔🤩
🦪Feast Oyster Bar

✨First Tier

✨Second Tier:
簡直一流🍓

朱古力布朗尼蛋糕:口感好濕潤,朱古力味好濃郁🍫

馬卡龍:外脆內軟,中間配上檸檬果醬,酸酸甜甜😋

✨Third Tier:
意式奶凍:莓莓啫喱配上超嫩滑既奶凍,奶味極香濃,兩種層次令口感提升🤩

法式焦糖燉蛋:超嫩滑既燉蛋,蛋味好香濃,配上外層既焦糖簡直一流😋

蘋果金寶:表面鋪上杏仁粉,濕潤既蘋果甜甜酸酸的,配上杏仁片,杏仁味好香濃🥰

包兩杯即磨咖啡或茶

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 Feast Oyster Bar and Restaurant (中環)
中環域多利皇后街15-16號地下及1樓

2023-03-15
慶祝紀念
紀念日
2023-03-16 52 瀏覽
慶祝和朋友一齊差兩日的生日~ 喺中環食左呢啲野🐷西班牙黑毛豬鞍架拌薯菜配特色燒汁~裡面有tender pink colour ~ 靚嘅豬肉係唔同啲~外表有啲炭燒嘅口感、少少脆🐑炭燒羊架配紅酒汁拌烤薯菜~medium-level well control,肉質鮮嫩~週四五點紅酒汁,羊肉本身都juicy 有肉汁🎃南瓜湯南瓜蓉同埋水嘅比例都算係一半一半,唔會太稀,唔會太黏稠~ 調味適中。🥗 Salad Bar沙律吧嘅選擇都有唔少😹🥔馬鈴薯沙律沙律醬都唔算太多,所以都提供唔少碳水化合物😌🍆茄子:無諗過有茄子呢個選擇,味道清甜,唔會太林啤啤🍅車厘茄好鮮甜~ 拎啤拌肉扒食一流環境舒服、服務態度好好
慶祝和朋友一齊差兩日的生日~ 喺中環食左呢啲野

🐷西班牙黑毛豬鞍架拌薯菜配特色燒汁
~外表有啲炭燒嘅口感、少少脆

🐑炭燒羊架配紅酒汁拌烤薯菜
~週四五點紅酒汁,羊肉本身都juicy 有肉汁

🎃南瓜湯

🥗 Salad Bar
沙律吧嘅選擇都有唔少😹

🥔馬鈴薯沙律沙律醬都唔算太多,所以都提供唔少碳水化合物😌
🍆茄子:無諗過有茄子呢個選擇,味道清甜,唔會太林啤啤
🍅車厘茄好鮮甜~ 拎啤拌肉扒食一流

環境舒服、服務態度好好
2023-03-13
慶祝紀念