2017-07-15
家姐send俾我有個3週年promotion,中左3個號碼有85折優惠,即刻打去book枱!因為知道個景好靚,所以趁未天黑晒就到,係perfect timing,又可以睇日景,又可以睇夜景,環境仲好cozy。咖啡options都幾廣,手搖咖啡$40幾有特色,都唔係好多間cafe有。Shakeratto 聞到很香咖啡味,甜度已幫你調好,味道適中,值得一試。牛油果蝦沙律$98,擺盤十分精美。芒果又甜又多汁,配胡麻醬dressing,仲有蕃茄仔,加上熟透的牛油果,新鮮又健康。最怕D餐廳放D未熟的水果,但依家配合得非常好。八爪魚配欖油及柚子醋$98,八爪魚肉好嫩滑,時間控制得很好,令到texture又Q彈,柚子醋味道可以加強些。你是女神$45,用吹氣動物上超級可愛,其實係Strawberry & taro smoothie,很有texture,用上真花黎decorate,美輪美換。烤風乾蕃茄及菠菜釀豬柳卷配蘋果蓉$158,製作很有心思,豬柳包住 Bacon再包住菠菜和蕃茄,豬柳肉質不錯,唯水份略嫌不夠,另外如果apple jam 多一點就好。上菜速度不會太快,唔會一次過上晒。可能個晚都幾多人,
上菜速度不會太快,唔會一次過上晒。可能個晚都幾多人,所以西班牙黑毛豬薄餅$108都等左一陣。
Pizza夠薄夠脆,係我喜歡的口感,而Jamón的咸香味和mozzarella cheese 好夾,yummy!
鮮難果麻糬窩夫雪糕$128 (full),仲係Movenpick ice-cream,甚有質素。Full可揀兩種雪糕,有椰子朱古力和Cream brulee口味,幾特別。可惜,雪糕上枱已經溶左D,如果可以快D上枱就好啦。Waffle 脆脆,mochi 有嚼頭,加上蜂蜜,口感有多種層次享受,很是不錯。