2017-07-09
女皇尋日同我講話有啲想食我之前同佢食過既麻糬窩夫,反正大帝今晚又喺中環放工,咁就不如一家人去食飯啦我地七點鐘上到去,當時個天都仲未黑,之後一路食一望住個天慢慢變暗,感覺好relax我地叫左一個前菜,兩個main同埋不可缺少既甜品我照舊叫左個“招牌水果茶(熱)”HKd$45+10%同女皇share水果茶依舊甜甜酸酸,飲落暖粒粒好舒服大帝就揀左杯“咖啡瑪琪雅朵”HKd$42+10%賣相都好靚咁啵我所點既前菜“黑白芝麻吞拿卷”HKd$98+10%半熟既吞拿魚入口鮮嫩,周邊既芝麻既添脆口之感之餘,更令吞拿魚多加左一份芝麻既香大帝所點既“醬燒豬肋骨配炸薯條”HKd168+10%豬肋骨烤得骨肉分離,但烤得過左小小過火,所以肉質有啲偏乾幸好薯條炸得金黃香脆女皇上次食完覺得上次食過想encore既“慢煮牛肋骨肉飯配牛肉燒汁(二人份)”HKd$238+10%份量依舊很多,但今次既牛肋骨肉無上次煮得咁軟淋,所以我同女皇都有少少失望!希望只係餐廳一時失手啦今次女皇揀左“日式香芋麻糬窩夫伴香芋忌廉配雪糕 ”HKd$88+10%呢個窩夫就無令我地失望啦,個香芋味唔假我地先醬香芋汁淋落外脆内煙韌既窩夫上面,配埋紅
我地叫左一個前菜,兩個main同埋不可缺少既甜品
水果茶依舊甜甜酸酸,飲落暖粒粒好舒服
大帝就揀左杯“咖啡瑪琪雅朵”HKd$42+10%
賣相都好靚咁啵
我所點既前菜“黑白芝麻吞拿卷”HKd$98+10%
大帝所點既“醬燒豬肋骨配炸薯條”HKd168+10%
豬肋骨烤得骨肉分離,但烤得過左小小過火,所以肉質有啲偏乾
幸好薯條炸得金黃香脆
呢個窩夫就無令我地失望啦,個香芋味唔假
我地先醬香芋汁淋落外脆内煙韌既窩夫上面,配埋紅豆蓉、香滑既吉士醬同香芋忌廉,仲有球Mövenpick既雪糕一齊食
好味得黎仲好滿足添
食埋個甜品我地都真係飽曬啦
雖然今次部分食物有少少失準,但服務仍然唔錯,同時可以望住外邊既靚景,一家人輕鬆舒服咁嘆返餐,呢種快樂係無價既