2018-06-29 189 瀏覽
中環里間Espuma環境勁靚呀💛 大大個透明玻璃窗,無論係牆/枱/櫈/連地板都勁靚😚 岩哂影相📸 而且食物都好靚又好味👍🏻先講食物,最後有環境相喔✨⠀▫天多利香草烤雞腿(HKD 168)🇪🇸🇮🇳Spanish-Indian style😻好喜歡佢嘅香料呀🌿夠哂濃味🍗雞腿肉入哂味同好嫩滑👍🏻 仲有迷你甜椒同薯仔🥔又好睇又好食😋⠀▫Avocado & Prawn Salad (HKD 98)牛油果🥑 蝦🍤 Peach🍑 沙律菜🥗 配芝麻汁好fresh✨⠀▫Sweet COPPER (Full - HKD 135)🍨🥔甜薯窩夫😻 配strawberry🍓, blueberry, macaron & ice cream🍨 最後再倒埋沖繩黑糖 perfect👏🏻⠀▫Signature Fruit Espuccino (HKD 48)🍧雜果沙冰有青蘋果紅蘋果🍎 菠蘿🍍 酸酸甜甜好岩夏天飲☀ 同埋勁大杯呀 可以2個人share一齊飲🥤⠀▫環境⠀▫Menu

▫天多利香草烤雞腿(HKD 168)

Avocado & Prawn Salad

Signature Fruit Espuccino

▫環境

▫Menu
午餐
Avocado & Prawn Salad
2018-06-28 119 瀏覽
呢間餐廳之前有食過佢既hight tea,食物好味又吸引,所以今日決定去食晚飯,呢度有套餐,但唔係太岩我,所以就決定散叫啦飲品叫左招牌水果茶,本身以為水果茶味道會好淡,但飲落有少許甜甜的味道,同水果本身既清新感覺,真係值得試試香烤安格斯肉眼粒配草莓香茅醬,肉眼粒軟腍唔韌,估唔到又同草莓醬咁夾,香甜滋味,唔使一陣就食曬蟹肉白酒青胡椒天使麵,份量夠大,天使麵帶有的白酒味同香口的青胡椒夠吸引,令麵的味道更特出,但蟹肉略為少了d,不過整體唔錯

2018-06-28 993 瀏覽
來到星期五晚上,又和朋友到中環區覓食,之前多到Espuma 歎下午茶,今次特意前來品嚐晚餐。晚上的餐廳很熱鬧,座無虛席。有幸被安排到窗旁位置,望著街景挺不錯。蜜桃柚子茉莉茶 (Ice) ($43)渴極的我先喝一口冰凍花茶,這絕對是我杯茶,味道屬清甜,又能解渴。主廚精選沙律 ($158)份量相當之多,以油醋醬調制的沙律,生菜夠fresh,其他材料有黑白芝麻吞拿魚卷、巴馬火腿、西班牙臘腸、黑橄欖、麵包棒,當然最喜歡是吞拿魚卷,啖啖鮮肉很有口感,加上芝麻香味,實在令人回味。法式油封鴨腿肉喇沙燴飯 ($128)鴨腿烤過很有油香,肉質很緊實,至於燴飯帶有微微的辣度更令人開胃,很不錯。天多利香草烤雞腿 ($168)具有西班牙加印度風味的料理,經過烤製特別惹味,雞腿表面帶有焦香,肉質依然嫩滑,但略為偏油了點呢。流心軟芝士麻糬厚鬆餅 ($108)吃甜品又是另一個胃,這厚鬆餅熱呼呼的登場,蛋香味濃,望見即刻吞口水。切開即流出芝士,用鬆軟的餅身沾滿來吃,誇張點說,吃甜點真的令人有幸福感呀~

蜜桃柚子茉莉茶 (Ice) ($43)
蜜桃柚子茉莉茶

蜜桃柚子茉莉茶

主廚精選沙律 ($158)
主廚精選沙律

法式油封鴨腿肉喇沙燴飯 ($128)
法式油封鴨腿肉喇沙燴飯

法式油封鴨腿肉喇沙燴飯

天多利香草烤雞腿 ($168)
天多利香草烤雞腿

流心軟芝士麻糬厚鬆餅 ($108)

2018-06-28 135 瀏覽
男友轉了去中環返工,所以我地都要轉場搵食了星期三晚收7點,便隨意找上這間西班牙菜,之前幾次在厚福街經過都未有機會試、就今晚一於試下。本來一想到食西班牙菜就會想到食tapas或paella,但一睇menu男人竟然話想食豬手而且paella的份量好像頗大,所以應該等4人來的時候再試,哈。結果我們點了香脆咸烤豬手、黑松露醬野菌椰菜花忌廉燴飯、巴馬風乾火腿芝士薯波。再點了一個啤酒及orange sangria。第一個來的薯波,賣相幾可愛、我覺得芝士味不太重,炸得不會太油、但男人則覺得沒有醬去點有點乾燴飯很有驚喜,份量剛好、忌廉和飯的比例也剛好,汁很香。最後上菜的是豬手,果然好香脆!而且配上酸菜、蘋果蓉和mustard,蘋果蓉用來點咸豬手原來很配的連飲品及加一賣單670,以在中環吃晚餐這價錢也很合理,而且餐廳也很舒適,值得一試
男友轉了去中環返工,所以我地都要轉場搵食了

巴馬火腿芝士薯波

黑松露醬野菌椰菜花忌廉燴飯
脆皮咸豬手

2018-06-27
巴馬火腿芝士薯波
黑松露醬野菌椰菜花忌廉燴飯
脆皮咸豬手
2018-06-27 672 瀏覽
小魔怪扭計,不願意到友校表演跳舞。我們一家人連哄帶騙,用她最愛的東西引誘,她才屈服。星期六,表演順利完成。星期天,我們也一一兌現承諾…… 首先,是兩大美女,帶著小魔怪,去中環御用餐廳 - Espuma,吃飯慶祝﹗ 小魔怪一向喜歡「咬冰粒」,這天,我們決定放縱她,點來一杯招牌雜果沙冰$48,讓她吃個痛快﹗這杯雜果沙冰,夠大杯抵飲之餘,沙冰幼滑,入口清爽微甜,且夾雜了青紅蘋果片在內,炎夏佳選﹗Sunday Brunch,何其悠閒與寫意﹗C,點來一杯白葡萄酒,配上清爽沙律,一絕也﹗Espuma House Wine- Moscatel $68/Glass, 酒入口帶洋梨、橘子、菠蘿等熱帶水果的甘甜芬芳。 牛油果蝦沙律配芝麻汁$98,材料除了主角牛油果外,還有大蝦、蜜桃、沙律菜、車厘茄、麵包粒和芝士粉,配以濃香芝麻汁,清爽輕盈且美味。 雙重芝士蟹肉薄餅$118,薄餅烘得香脆可口,配上鹹香惹味的雙重芝士,再加上蟹肉,滋味無窮。 鵝肝黑松露醬意大利麵$148,這一道主菜,是我們每次必點的菜式。鵝肝,是C的最愛;黑松露意粉,是小魔怪的最愛。前者煎外脆內軟,煞是美味;後者,入口條條爽滑具性

鵝肝黑松露醬意大利麵$148,這一道主菜,是我們每次必點的菜式。鵝肝,是C的最愛;黑松露意粉,是小魔怪的最愛。前者煎外脆內軟,煞是美味;後者,入口條條爽滑具性,且沾滿了惹味黑松露醬,難怪小魔怪吃得甚是津津有味﹗

飯後,我們去IFC看恐龍展。然後,去買了兩條魚仔。一次過, 兌現了三個承諾﹗

2018-06-17
午餐
話說幾個星期前帶外地朋友來到 一行6人進餐 感覺不錯 環境舒適 食物不錯 侍應好友善於是今次再來朋友來 2位點了水果茶 流心pancake waffle 水果茶很快來了 但傾傾下驚覺食物等了半小時未上桌 當日只有幾台客人唔忙 咁我就問一問可否跟跟 3分鐘後侍應同我地講 因為剛剛師父不在 現在要等多30分鐘就走左**一句通知冇 一句唔好意思都冇 當下我同朋友呆左 唔識反應 真係真係難以置信2分鐘後再同我地講 以家等多8分鐘然後 流心pancake個底未熟.... waffle個cone上台時掉下 侍應直接用手不停移返正....

**一句通知冇 一句唔好意思都冇

當下我同朋友呆左 唔識反應 真係真係難以置信

2分鐘後再同我地講 以家等多8分鐘

60 分鐘 (堂食)
星期日約左朋友去中環行街,然後我地去左威靈頓街M88呢度搵野食。最後都係揀左之前都食過既餐廳Espuma。呢度既環境好闊落,又開揚,十分舒服。而且都有打卡位,咁岩坐呢度既可以影下相。食物方面,我地今次好貪心地叫左好多野! 首先有邪惡一號Nachos!烤得脆脆既墨西哥玉米片上面伴左一大pat牛油果醬、sour cream、蕃茄莎莎、溶左既芝士同埋酸瓜,超級大份,而且好好食!之後就到邪惡二號炸魚薯條,雖然炸魚外層炸漿有點過厚,但好在佢做得非常脆,而且入面既魚仍然保持到好嫩滑。至於薯條都炸得幾香脆。呢排鹹蛋黃熱潮令唔少餐廳都加入鹹蛋黃落唔同菜式入面。呢度都有慢煮牛頰肉鹹蛋黃醬寬管麵,我地當然要試下!醬汁同想像中有d唔同,係普通既忌廉汁入面加左幾嚿鹹蛋黃,2者係分開,而唔係已經將鹹蛋黃整碎混入忌廉汁。雖然係咁,本身個忌廉汁其實都已經好味,用左寬管麵更加可以吸更多汁。主角牛頰肉更值得讚賞!炆到非常淋,輕輕一按已經可以將肉拆成一絲絲。而且個汁都好濃,入哂味,超好食!飲品方面,朋友要左杯Ice Mocha,本身朱古力同咖啡味兩者都配合得好好,加$4加左Hazelnut,飲落更加有層次,偏甜,女仔應該

呢度既環境好闊落,又開揚,十分舒服。

而且都有打卡位,咁岩坐呢度既可以影下相。

之後就到邪惡二號炸魚薯條,
雖然炸魚外層炸漿有點過厚,但好在佢做得非常脆,
而且入面既魚仍然保持到好嫩滑。
至於薯條都炸得幾香脆。

飲品方面,朋友要左杯Ice Mocha,
本身朱古力同咖啡味兩者都配合得好好,加$4加左Hazelnut,飲落更加有層次,偏甜,女仔應該會好中意。

而我自己就要左杯凍水果茶,
入面有青紅蘋果、橙、同奇亞子,淡淡既茶香加上水果同橙汁,十分refreshing。

呢度既食物食份量十足! 岩哂一大班朋友開心share,而且環境都好舒服,好適合聚會。
星期日想找一個人煙稀少的地方,但在香港真係一件難事!同朋友相約在中環,吃個下午茶,放鬆一下心情啊!在威靈頓廣場的一間西班牙餐廳,位置都方便易找入到去餐廳,眼見差不多滿座位置闊落,適合三五好友相約來喝咖啡吃東西,輕輕鬆鬆渡過一個下午看見菜單,被這個新款甜品深深吸引着!一會兒一定要點這甜品😂首先叫一個法式油封鴨腿肉娘惹燴飯!不得了! 沒想過西班牙燴飯可以演變出這個味道! 救命, 會不會這樣好吃! 飯的味道不會很辣,少少辣味作調味! 入口很香每一口飯也滿滿喇沙湯的精髓!天氣的確太熱,就連養生的我也忍不住叫了沙冰解解暑! 這個草莓鮮果沙冰除了外表美美的,還滿滿水果,感覺還蠻健康啊! 重點是滿足是我的少女心!哈哈最令我期待的重點來了! 流心朱古力軟芝士麻糬厚鬆餅🤤一刀! 朱古力溶漿全都流出來😻😻😻厚鬆餅軟軟的,富有彈性,入口啖啖蛋香, 再沾點朱古力漿,怎能忍口不吃下去🤤🤤🤤難怪是限量供應!明白了,好吃的東西都是不等人的😝(跟友人繼續細味品嚐!)

在威靈頓廣場的一間西班牙餐廳,位置都方便易找

入到去餐廳,眼見差不多滿座

看見菜單,被這個新款甜品深深吸引着!一會兒一定要點這甜品😂

法式油封鴨腿肉娘惹燴飯
首先叫一個法式油封鴨腿肉娘惹燴飯!

天氣的確太熱,就連養生的我也忍不住叫了沙冰解解暑!
最令我期待的重點來了! 流心朱古力軟芝士麻糬厚鬆餅🤤
法式油封鴨腿肉娘惹燴飯
2018-06-24 259 瀏覽
難得星期四晚上同男朋友一起在中環附近上班, 約好晚上食西餐, Espuma我一早已經想試了一早訂好位, 六點多便去到~我最喜歡是它在17樓, 坐窗邊沒有太多大廈阻擋, 可以看到一些特色建築物, 入黑看到四周變暗, 遠處都亮起燈光, 感覺舒服!六點多去到, 暫時只有幾枱客人, 七點多便坐滿, 最好訂定位~同男朋友2人點了2主菜2飲品1甜品, 想不到食物來時發現是超大份量!!!!!!!!!!酥皮香辣橄欖蒜片意大利麵酥皮配意大利麵, 第一次食, 還不錯!酥皮很鬆遠, 裡面的意粉少辣,充滿蒜片香, 很得乾身, 口感剛好, 咬落絕不會淋滋滋或太硬馬來喇沙湯海鮮米線湯汁足料, 喇沙好正, 不會太辣又夠香濃!! 最愛是豆卜, 吸收了湯汁招牌水果茶-熱又美又養身一壺其實夠2人share, 但是男朋友想飲冰野><招牌雜果沙冰很大杯沙冰!!!真材實料, 可以食到沙冰中有打碎的水果, 微甜, 我個人喜歡不太甜的每款都是很多份量!其他這些加起來一定夠飽, 但女孩子總有另一個胃放甜品~招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕我加了$15要多一球雪糕, 是movenpick 窩夫是即製, 要等好一會兒, 建議大家
一早訂好位, 六點多便去到~

酥皮香辣橄欖蒜片意大利麵

酥皮配意大利麵, 第一次食, 還不錯!

又美又養身
一壺其實夠2人share, 但是男朋友想飲冰野><

招牌雜果沙冰

很大杯沙冰!!!

招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕-Full

招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕

我加了$15要多一球雪糕, 是movenpick

窩夫是即製, 要等好一會兒, 建議大家早一點order~
即製窩夫當然又鬆又脆

好滿足~絕對可以再encore!!!
最後一定要讚下服務很好~
2018-06-14
招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕-Full
  • 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕
2018-06-24 170 瀏覽
Espuma食過幾次,主菜味道感覺沒特別,價錢略貴,反而甜品款式多,而味道又會ok,價錢又覺得合理。今次同朋友仔食「流心軟芝士麻糬厚鬆餅($108)」,呢款甜品製造需時半個鐘,等時間都幾長,但列上甜品,就覺得好值得等,因為甜品係即叫即整,一刀切一切,流心芝士即刻流出黎,仲要係暖! 鬆餅幾鬆軟,size似足一磅蛋糕,而且有塊麻糬在中心位,總體好味又抵食💯餐廳面積幾大,店員服務算周到,不時為客人倒水,又有禮貌。

餐廳面積幾大,店員服務算周到,不時為客人倒水,又有禮貌。
下午茶
2018-06-23 917 瀏覽
放工後同朋友過左去威靈頓街M88既Espuma吃晚餐早前已光顧過位於尖沙咀的分店,一直對它們的食物念念不忘,今次來到中環店再回味一下晚上未夠七時來到已有挺多客人,頗受歡迎的啊先點了一個牛油果鮮蝦沙律沙律菜新鮮爽脆,醬料已跟沙律菜拌勻,味道適中,配搭微暖且爽口彈牙的鮮蝦,還有軟滑牛油果,七彩繽紛,感覺健康香煎帶子配牛油果醬及香芒莎莎帶子煎得嫩滑香口,配上香芒莎莎一同食用,感覺清新,是一道出色的Tapas蟹肉西班牙奄列一切開蛋汁四溢出,內裏有洋蔥、薯仔片、蟹肉和煙肉,外表微脆香口,內裏蛋味香濃,好好味啊!不過如吃兩件的話都幾飽滯,建議多人share來吃醬燒豬肋骨配炸薯條豬肋骨已貼心地切成一塊塊,雖然外皮燒得微燶,但內裏肉質依然鬆軟,很惹味,好味道薯條炸得略為過火乾身了一點,我還是比較喜歡更粗的薯條~紙包焗海鮮及雜菜配白酒汁內裏有石斑魚塊、魷魚圈、鮮蝦、帆立貝和雜菜等等,海鮮都幾新鮮,配白酒汁更能帶出海鮮既鮮甜慢煮牛頰肉咸蛋黃醬寬管麵牛頰肉慢煮得非常入味,牛味濃郁!寬管麵很Al Dente,且吸收了鹹蛋黃醬的精髓,很好吃哦最後係甜品: 藍莓窩夫配草莓雪糕草莓雪糕採用了Movenpick,奶味
放工後同朋友過左去威靈頓街M88既Espuma吃晚餐
晚上未夠七時來到已有挺多客人,頗受歡迎的啊

先點了一個牛油果鮮蝦沙律

香煎帶子配牛油果醬及香芒莎莎

蟹肉西班牙奄列

醬燒豬肋骨配炸薯條
薯條炸得略為過火乾身了一點,我還是比較喜歡更粗的薯條~

紙包焗海鮮及雜菜配白酒汁

最後係甜品: 藍莓窩夫配草莓雪糕
草莓雪糕採用了Movenpick,奶味香濃!窩夫外脆內軟,富牛油香,配搭酸酸甜甜的雜莓和藍莓果醬,毫無膩感!為晚餐畫上完美句號
2018-06-22 126 瀏覽
Went for their lunch set of slow cooked pork shank.. what came was dry, hard pork ribs with flavorless rice. I gave up cutting it as my hands were tired! told the waiter, he took my plate away. that's it - bad food, bad service. Do not let these places exist in HK!
2018-06-22 1319 瀏覽
香港人一向俾人印象都喺好忙碌,有時朋友間約食餐飯都唔容易,有啲人要加班難預時間,有啲人要照顧屋企難就時間,各有原因,各有苦衷。如果彼此工作地點近就可以食餐晏仔,中環一向搵食難,放飯時間周圍都喺人,所以,俾多少少搵間餐廳好坐啲,又舒服嘅跟朋友聚一聚。Espuma幾年前嚟話過,記得環境唔錯,食物又有一定水準,較安心同朋友嚟用餐。店內嘅裝修好似跟幾年前嚟嘅唔同,印象中,以前嘅喺帶點復古典雅,有唔少馬賽克及手繪壁畫作裝飾,但今次再訪,感覺就簡約咗,木地板、木枱椅,牆上少少盆栽做裝飾,無太多餘嘅擺設,一句「Eat for Happiness」點出餐廳方向。我哋被安排後排落地大玻璃旁嘅二人枱,自然光嘅透入,讓人更感舒服。餐廳設午市套餐,以中環區而言,都幾划算,包是日餐湯或沙律+主菜+精選甜品+特選咖啡/茶,定價為$118-168,主菜共6款選擇,有薄餅、豬、牛、魚、海鮮……等種類,可加錢升級其他特飲。田園沙律小弟就喜歡頭盤揀食沙律,可以開開胃嘛。個沙律好簡單,喺慣見嘅組合:沙律菜搭車厘番茄。反而個醬汁有啲特別,辣辣哋,似泰式醬汁,酸酸辣辣咁。南瓜忌廉湯友人揀咗餐湯,伴有一小件香蒜法包,小弟只喺淺嚐
田園沙律

田園沙律
南瓜忌廉湯

友人揀咗餐湯,伴有一小件香蒜法包,小弟只喺淺嚐一口,南瓜味相當濃郁、清甜,質感打得柔滑,算合格有餘。
南瓜忌廉湯
慢煮豬仔脾配香橙汁及煙肉粟米牛油飯 $138

主菜我就想試個豬仔脾,貪其配個香橙汁,睇睇會唔會有啲火花。雖然,話啲豬仔脾喺慢煮,但就未有預期咁軟腍,不過,就燒得幾香口,而且,酸酸哋嘅香橙汁配豬仔脾確喺幾好;只喺煙肉粟米牛油飯就失望啲,煙肉就無影,牛油香欠奉,反而啲伴菜燒意大利黃瓜、蜜糖豆、車厘番茄就好好食。
慢煮豬仔脾配香橙汁及煙肉粟米牛油飯
慢煮豬仔脾配香橙汁及煙肉粟米牛油飯
香煎盲鰽魚柳配西京山葵汁 $158

友人就好滿意佢嘅主菜香煎盲鰽,我都「些牙」咗兩口,條盲鰽的確煎得正,外皮夠香脆,魚肉嘅魚味濃且嫩滑,沾上由白麵豉做嘅西京山葵汁,真喺好得
;而且,除烤菜,仲伴有蕃薯蓉,軟滑香甜,極之好食。
精選甜品

甜品其實唔算喺咩精選,只喺細細件忌廉芝士蛋糕一件,還好喺味道都唔錯,幾有芝士味,口感亦好幼滑。
忌廉芝士蛋糕
焦糖鮮奶咖啡 +$15

飲品方面,一定揀咖啡,因為曾經試過佢哋啲咖啡,確喺沖泡得出色,皆因以西班牙Novell咖啡豆即磨沖製。而我呢杯鮮奶咖啡,加入焦糖元素,入口醇香細滑之外,滲出嘅焦糖香,讓人更添半分寫意。
焦糖鮮奶咖啡
招牌水果茶 +$15

水果茶亦喺呢度嘅招牌,大大壺水果茶,浸入唔少新鮮生果。茶底頗清香,滲出微微酸甜果香,予人感覺清爽。
招牌水果茶
除咗小弟嘅煙肉粟米牛油飯失準之外,整體樣樣食物都好稱心。雖然午市有丁點嘈,無晚市有情調,但居高臨下,對上開揚嘅景觀用餐,再者,招呼貼心有禮,確喺讓我哋都食得開懷。
焦糖鮮奶咖啡
招牌水果茶
2018-06-21 126 瀏覽
適逢放假過咗去中環搵朋友晚飯去左連載好評的Espuma餐廳位於M88既17樓可以欣賞到中環夜景餐牌裏有唔少特色西班牙菜先點左個蜂蜜梅子蘋果茶酸酸甜甜都幾開胃接住落黎仲有以下食物前菜叫咗香煎帶子配牛油果醬帶子size正常同埋都煎得幾香配埋打得好幼滑嘅牛油果醬味道好match鮮蝦牛油果沙律雜錦沙律菜好新鮮牛油果同鮮蝦份量足幾樣夾埋一齊食好好味西班牙蟹肉奄列 蛋餅煎得剛好好足料有洋蔥煙肉同蟹肉每一啖都帶蟹肉香慢煮牛頰肉咸蛋黃醬寬管麵牛頰肉好軟林帶蘇香寬管麵令鹹蛋黃醬容易滲入麵裡可惜鹹蛋黃醬味道偏淡建議可以加多少少鹹蛋黃紙包焗海鮮配白酒汁海鮮份量充足夠新鮮吸收哂白酒汁嘅香味BBQ Ribs配炸薯條豬仔骨嘅肉唔算多但都燒得幾香幾入味藍莓窩夫配雪糕成個甜品都堆砌得好靚窩夫好香口又鬆軟加埋藍莓一齊食感覺健康冇咁大罪惡感
適逢放假過咗去中環搵朋友晚飯

窩夫好香口又鬆軟
加埋藍莓一齊食感覺健康
冇咁大罪惡感

2018-06-19
5 分鐘 (堂食)
蜂蜜梅子蘋果茶
香煎帶子配牛油果醬
藍莓窩夫配雪糕
今日做嘢嚟開中環,晏就睇下食咩好,行行下搵到依間喺威靈頓廣場入面嘅espuma決定試下如何。餐廳佈置都十分精緻,窗邊可以俯瞰中環美景。由於我係午餐時段過嚟,人數都比較多。首先我就嗌咗lunch set嘅雜錦海鮮椰汁意大利飯,餐湯就係西蘭花湯,食落仲有少少西蘭花碎,飲落好清新,配埋塊香脆嘅蒜蓉包,浸落個湯到配搭唔錯。然後就係個意大利飯,第一啖食落就feel到充滿椰味,個意大利飯汁調得好濃郁同埋好有椰子味,配埋啲海鮮相當唔錯。而友人就嗌咗鵝肝黑松露意大利麵,意大利麵個汁收水收得好好,黑松露汁啱啱好可以依附喺意粉上面,完全唔會有多餘嘅汁,而且有淡淡黑松露嘅味道唔會太濃。而個鵝肝亦都唔錯,個皮燒到好香,而肉質又夠軟食落又冇渣,相當唔錯。而小食方面就嗌咗黑松露醬配薯條,薯條炸出嚟超新鮮夠曬脆夠曬長,黑松露醬亦都好新鮮,黑松露同沙律醬嘅份量調配得啱啱好,唔會互相搶去咗佢地嘅味道。最後甜品就揀咗雲石流心抹茶戚風蛋糕,本身諗住依啲蛋糕可能只係得個樣用嚟影下相,點知切開個流心就有驚喜,蛋糕食落好清新,有淡淡嘅抹茶香味,配埋流心都係抹茶餡,食落一啲都唔會膩,食完甜品都唔會有罪惡感。最後埋單五百蚊都唔使,中

餐廳佈置都十分精緻,窗邊可以俯瞰中環美景。

由於我係午餐時段過嚟,人數都比較多。

首先我就嗌咗lunch set嘅雜錦海鮮椰汁意大利飯,

最後埋單五百蚊都唔使,中環嚟講有咁嘅質素算係相當超值。