2021-03-07
用心就會發現大角咀有好多特色餐廳,而呢間開咗無耐嘅餐廳就最為吸引我,約三五知己邊吃串燒邊摸酒杯底傾計就最開心啦!一嚟朋友點咗個Welcome drink讓我地清新一下迎接以下不同美味嘅菜式。Open your mouth係用咗柚子酒、燒酎及薑汁做base,仲有柚子酒味啫喱,飲落好清新又易入口。飲酒當然唔少得佐酒小食,先點咗粟米脆片,配嘅醬都相當有特色、唔馬虎,4款醬有墨西哥莎莎酸辣番茄醬、墨西哥莎莎青醬、酸忌廉燒烤醬及酸忌廉牛油果醬。我就最鍾意酸忌廉牛油果醬啦!之後就進行主食部分。燒雞份量都幾大,當然要食雞脾位,整得剛剛好內裡雞肉好嫩又多汁。另外仲點咗西班牙乳豬,皮真係好脆好香口,而肉質亦保持到嫩口啊!除咗讓人流口水嘅食物,當然要試下佢地嘅Signature cocktail,幾款中我就揀咗有elderflower syrup嘅Ka Shin Street,仲帶果味好啱我飲!雞嘅串燒款式相當多,分別食咗雞翼尖、雞胸軟骨、雞頸肉、雞皮,每款都唔錯,而最過癮就係雞胸軟骨咬埋軟骨好脆口。雞翼尖同雞皮仲好送酒啊!免治雞肉棒嘅醬汁調得好好,好入味,而食落不失口感,蘸埋月見汁更滑溜。其中燒粟米超對
之後就進行主食部分。
最誘人畫面必定數到呢個1公斤嘅帶骨肉眼扒,比起iphone max都要大好多,我地四人分享就剛剛好啦!
最後不忘點上一客甜品,為生日嘅友人帶來驚喜。