2019-02-10
我個friend之前嚟過呢度食嘢,我見到啲相好靚,所以今日專登要佢帶我嚟食tea set 。一入到餐廳,果然是打卡好地方,光亮的大玻璃窗,四處是花草裝飾佈置,好優雅,好美麗的地方。我哋 order 咗一份 2 人 tea set, tea set tray有花㚏做裝飾,好吸睛,一定要相機食先。tray上放有多款小食,其中我最喜歡的鹹點係 Lobster Salad Sandwiches 龍蝦沙律三文治,外層用薄薄的青瓜片包著,又爽又清新,賣相亦很美。甜點最鍾意係 Apple Cream Cheese Mousse, 青蘋果做型好精緻,外面是一層綠色啫喱包著忌廉芝士慕絲,細細隻唔會太甜。除此之外還有 Prosciutto Asparagus 意大利煙火腿蘆筍卷,外層的煙火腿唔係太鹹,蘆筍好嫩鮮甜,兩樣嘢好夾,食物上面仲放鮮花增美感。仲有其他如車厘茄水牛芝士,蟹肉魚子牛油果卷,鵝肝魚子醬,藍莓芝士杯,自家製餅乾 .... 等等;份量都足夠2人的。同朋友坐足個半小時,除咗食嘢,都好享受舒適嘅環境。
同朋友坐足個半小時,除咗食嘢,都好享受舒適嘅環境。