2019-01-28
見到宣傳文,之前已經想班朋友食但約5成,但心有不甘所以最後都約左tea time好友尼試見到宣傳照其實已經好期待,卜左3點鐘好早就尼到,不過上到去就係咁見到有人出尼,但就無侍應,打開門望左一下入面但又無咩人,同埋之前見到都有講tea time3點鐘先開始所以我地好乖咁企係門口出面等夠鐘,但就快差5多時候有個侍應叫我地不如入去坐住等,梗係好啦,我係之前仲未坐過已經好鬼攰一坐地侍應就講左而家係tea set同埋飲品邊d要加幾多錢之後就走左去,之前我食開果d明知tea time得set通常就好快再反尼問野飲點樣,up 5 upgrade, 但我地坐左成10分鐘都無人尼,唯有我地主動叫佢落野飲,先好似叫做正常落左order, 尼個位我認真提議員工既主動性要提高,加埋我地先得4枱客,人手有就咁睇都3/4個,suppose都應該處理得好好。揀左rooibos tea,茶味一般,有d清香。等左10分鐘左右,set到啦,就緊係不停咁影影影影影影,真係好令好上鏡呀不過... 當落手食果陣就覺得個set擺得5係好正式,正常都應該上面咸點,之後甜點,不過都考慮可能配合反個顏色同埋碟仔大細。逐層講!蘋果同檸檬
揀左rooibos tea,茶味一般,有d清香。
逐層講!
蘋果同檸檬形狀既係cream比較重既一口蛋糕,我同朋友一分為二每人淺嘗,感覺好清新而且開胃。
跟住就係檻欖油蕃茄軟芝士串,清新,香口。同層係魚子醬吞拿魚吐司,非常好味
下一層青瓜片魚籽龍蝦,肉質幾爽口,但咪偏淡
到甜品藍莓... 有d似奶凍,但清清地5太甜隔離係鮮果撻,非常好食,cream清新香口而且5太甜最後係蛋糕仔就比較甜啦,麻麻地
最底果層,pamaham加蘆荀,一咸一淡平衡得5錯,中間有炸蝦,爽口但無蝦味。最後係鴨肝吐司(?)好味!
不過,d餐具就有少少污糟... 個洗手間係無tissue 既.....
服務態度就不過不失啦,tea set上完侍應們就坐埋晒一邊,應該算係落場既時間,咁既安排就有少少怪怪地,因為尼個算係佢地休息時間,但我地有個tea就自然5會有咩會叫佢地,其實就無矛盾既但就係..... 埋單都5係好敢叫佢地咁囉可能就係我自己糾結姐
整結個體驗5錯,都係開心既時間尼,無尼錯既!