2024-01-15
assy la carrie西環歐洲白雪小屋🛖今年聖誕節涷就夠涷啦❄️但係咪硬係覺得好似香港依個地方未有一個好好感受聖誕既地方呢?堅尼地城既Classy Le Carré就絕對係一個令你短暫地放空到「法國」既好地方🇫🇷法式小櫥窗同埋白色為主調既歐陸風開放式廚房令到依到更加有格調🫶前菜三款法式餐包配上蒜蓉牛油醬同埋南瓜忌廉醬😗個人最鍾意黑色酸種法包配上蒜蓉牛油醬😍黑色酸種包好鬆軟😍淡淡既木糠麵包屑連埋順滑嘅牛油醬幾開胃🤓🍝 九州福岡明太子三文魚籽扁意粉 細細碟幾岩個vibe😚個汁較得好濃郁😍蘸汁既意粉連埋明太子同三文魚子一齊食好鮮味同食到好多層次😋🐷 慢煮加拿大保濕豬斧頭扒配自家製XO醬 只可以講依個組合真係不得了😗自家製既xo醬好惹味😋辣辣哋點落個勁juicy既斧頭扒到真係食到慾罷不能☺️肉間滲透住xo醬瑤柱同蝦米啲咸香😗越食越想食🥹🍫 秋季限定炭烤榛子朱古力濃濃既榛子味😚連埋朱古力既泡泡飲落口好絲滑😜甜又唔拿太甜🥹就好似去左🗼低既cafe慢慢睇住夕陽落下個種舒服既感覺🤣🍫 66%加勒比朱古力66%既朱古力果然真係好66%😎苦中帶點回甘 甘中又點甜😚岩曬我依啲唔係太鍾意食得太甜既人🥹
前菜
🍝 九州福岡明太子三文魚籽扁意粉