2006-03-21 1 瀏覽
生日前夕.. best friend訂左黎呢間試下.. 我覺得呢間餐廳既自助餐都算有好多選擇.. 而食物質素都好ok.. 服務方面好唔錯.. 個個都好nice.. 我個best friend仲不斷讚話服務好添.. 我地都試左好多野.. 冷盤、沙律、熱盤、意粉、粥、車仔檔同甜品.. 真係好多好多.. 總括黎講樣樣都唔錯.. d麵包好好味.. 甜品亦有很多選擇.. 正!!!
生日前夕.. best friend訂左黎呢間試下..
2006-02-26 10 瀏覽
因為hsbc card有25%off,lunch buffet一位都係$163, 所以特登一家大細去試下, 真係好抵食,食物比我想象中多好多, 特別d 甜品, 仲正過cafe too呀, 因為優惠期會去到年底, 臨走時已經約定再encore !!!
2006-01-15 2 瀏覽
係我同埋D 朋友仔第1次去CAFE KOOL 到BUFFET.D FOOD 都好好.特別係D DESSERT.太多CHOICE,真係冇得停呀..至於D SERVICE.....多好好.有個靚仔WAITER 好似叫CORY.SERVICE都好好,SMART,見到咁BUSY.多唔好意思問HE 嘢~下次一定會再去CAFE KOOL~~
2006-01-03 4 瀏覽
一年一次請父親&母親大人食buffet,今年加埋bf,四人一起celebrate new year eve!! 海鮮款式非常之多,蝦,蟹腳,龍蝦尾,鮮鮑魚,螺也有好幾種,味很鮮,量也多,不用爭磨姑湯非常香濃,羊鞍很嫩,最令人開心的是甜品!! 甜品種類很多,有廿多款,每件細細的讓人可以多試幾款,而且賣相也非常漂亮,的確是一分錢一分貨p.s.見到你地咁融洽,我真係好高興ar

p.s.見到你地咁融洽,我真係好高興ar
2005-12-16 8 瀏覽
我同屋企人成日都會食自助餐,日航,九龍香格里拉,帝宛,洲際都會倫流去...不過我地都係最enjoy 香格里拉~salad and hot food 都好好,選擇多,水準都一流! 我最focus就更係DESSERT啦!!!~ 每次都起馬去5-6 round先開心, 哈哈...樣樣都正!! 琴晚最鍾意個綠茶士多碑利芝士蛋糕and開心果白朱古力mousse cake....好好味呀!!!my all time favorite: tiramisu 酒味琴晚太勁,食左兩件候都醉醉地呀....哈哈哈

同太座出席朋友的生日飯,主角好喜歡吃自助餐,原本去Cafe Too,但一個星期前都已卜滿。退而求其次來這裡,兩間話晒都係同一個酒店集團,估唔會差好遠卦?一行十四人,安排了一張大檯。呢度裝修過,幾骨子。但坐落環境原來麻麻,好嘈雜,亦好似唔夠冷氣,焗焗熱熱的,可能因為對著open kitchen的關係。同Cafe Too相若,食物都可以分作冷盤、沙律、熱盤、粥粉麵小炒及甜品幾款,快速的行了一圈,感覺上是比州際及Cafe Too少野食。先看冷盤,刺身四款,八爪魚、章紅、三文及吞拿,還有卷及握壽司,不過統統放在那裡不知多久,不用吃也知不會好。生蠔得一款,反而幾新鮮,吃落爽口甜美,有海水味,一來就拍左一打。另外還有凍蝦、青口及凍蟹,最好味的是凍蟹,雖然不大隻,但有羔又好肉,吃落鮮甜,又拆了幾隻蟹鉗;沙律檯有兩邊,一邊是成十款撈好的沙律,似乎唔係咁受歡迎,因為食到尾都未使refill,味道不太差,尤其一味泰式粉絲沙律,辣辣地幾開胃。另一邊就自己執料,有人幫忙撈沙律,油醋汁、藍芝士汁或凱撒沙律汁都適隨專便。我最有興趣的只是那原隻薄切的巴馬火腿,味道是對辦的鹹香好味,可惜找均全場,也沒有甜美的哈密瓜作

沙律檯有兩邊,一邊是成十款撈好的沙律,似乎唔係咁受歡迎,因為食到尾都未使refill,味道不太差,尤其一味泰式粉絲沙律,辣辣地幾開胃。另一邊就自己執料,有人幫忙撈沙律,油醋汁、藍芝士汁或凱撒沙律汁都適隨專便。我最有興趣的只是那原隻薄切的巴馬火腿,味道是對辦的鹹香好味,可惜找均全場,也沒有甜美的哈密瓜作配只有蜜瓜,仲要行老遠去到甜品檯至拿到;

熱盤方面,以燒烤類比較好。燒牛肉原條即烤,火光熊熊,肉質不錯,四成熟剛剛好。燒雞也不鞋,燒鴨胸都不錯,燴牛尾又濃又入味,可惜不是連皮的。這裡有芝士火煱及rachelle,味道當場不及正式的好,但都做得似模似樣。印式食物就真是乏善可陳,naan很硬又實,papadum又凍晒,幾款咖喱以咖哩薯仔比較好味,辣辣地又幾香香料的味道。另外當然有燒味、中式的蓀魚、豬牛雞、點心等,但沒什興趣,俱沒有試;

粥粉麵只是填肚之物,當然說不上什麼出色,又可能因為無咩好食,我都吃了一碗粥。特別有一些生猛的大頭蝦新鮮白灼,有膏,爽身但完全沒有甜味;

甜品零零舍舍在另一邊,可能要就番個門市。呢度cake不多,只係有芝士蛋糕及tiramisu及幾款批,反而細細件、小杯的甜品就不少。論水準,只麻麻,如tiramisu就又無芝士味又缺咖啡酒味,只係食到魚膠的口感,好唔掂。心太軟幾濃郁,朱古力醬就杰了一點點;雪糕是盛好再放入凍櫃,得士多啤梨及綠茶兩種,另外有雪米滋,種類少,味道一般,綠茶雪糕色水太過「綠」,雪米滋皮厚又硬,唔掂;

侍應收碟奇快,食物亦源源不絕,不過就感受不到有誠意的服務,在廚房那邊的師傅就不錯。

連一杯飲品,埋單368蚊加一,用AE白金咭有八五折。

比較起貴一些的自助餐,無論地方及食物質數,這裡當然比州際為差,就算Cafe Too也比不上。以近四百蚊一位的價錢來說,不算物有所值。
2005-08-11 5 瀏覽
Cafe Kool is one of the buffet that we love the most, but this time I went here in early morning for a business b'fast. The meeting was pretty smooth, and after that we had some b'fast. Cause my client got to leave early, I could only try very few things here:1.咖啡:6分, I prefer HK-styled better. This was not very tasty.2.菠蘿汁:7分, quite fresh, not very sweet.3.生果:8分, it is always good to get some fresh fruit in the morning, and Cafe Kool offer pretty good ones here.4.牛肉粥:6分, one of the 即煮檔, 牛肉was

4.牛肉粥:6分, one of the 即煮檔, 牛肉was over-cooked. For good congee, we should look for 景叔.

The environment was perfect for business b'fast. The food was not in a very high standard, but acceptable. Would this $207 be worth to pay? Oh well, this price was still ok, but I would love to go there for dinner. At least a wider choices.
2005-07-28 23 瀏覽
裝修後第一次黎, 試完後真係希望越多失望更大, 比以前冇得比. 雖然食物款式好多, 但都係一般貨式, 魚生, 壽司, 凍蝦及蟹..., 沙律bar, 中式及西式熱盤, 粉麵檔, 意粉檔等等... 甜品檔- 款式好少, 味道麻麻, 就連最Basic既Tiramisu都冇??? 相比Cafe Too Tea Buffet 既甜品簡直冇得比. 服務方面: 唔係好得! 唔收碟之餘仲要叫先加水.以$328 + 10% 好唔抵, Cafe Too Tea Buffet仲好味!

服務方面: 唔係好得! 唔收碟之餘仲要叫先加水.

2005-05-30 17 瀏覽
星期五收得你$380 加10%, 當然有期望啦! 朱古力噴泉固之然是一大特色(但Grand Hyatt dessert buffet 的朱古力噴泉仲正!), 魚生好鮮, 粥底好綿, 印度薄餅都好夠脆, 沙律是即叫即有專人幫你mix, 有意大利黑醋及其他dressings. d 蠔好大隻, 仲有長腳蟹添!
2005-04-14 13 瀏覽
一路都忙於工作,我都好耐好耐無寫過食評lu....同班朋友,一行七人去食dinner buffet, 估唔到真係甘好, 無論salad, 魚生, 咸野, dessert 都有好多選擇,我至愛既caesar salad,我都食左兩個round,haha....魚生呢我就唔o岩,但我d 朋友話好正又新鮮, 我唯一會食既生野就係八爪魚刺身啦,oishi.....果晚個湯係雜箘忌廉湯,好箘味又好鮮...其他咸野都好好味,而dessert 係太多啦.....連我呢個唔"好"食甜既,都食左8款你就可想而知啦, 另愛strawberry ice-cream 好得.呢餐雖然唔平,但係超值.
一路都忙於工作,我都好耐好耐無寫過食評lu....
2005-04-06 7 瀏覽
早幾日去cafe kool食飯...d食物唔錯喎~但d 服務就....竟然...d廚師仲有禮過d waitress!唔知係咪因為個waitress係黎培訓o既關係,所以特別無皇管,o個日個waitress 嗌極都唔識應~只係識得同廚師傾計,眼見個個都好忙,只有佢有空,打算叫佢收碟,舉極手都睇唔到~又唔識得refill水~完全破壞哂我對cafe kool o既印象~好在佢只係培訓,我都會再考慮再去o既,因為其他人都做得好好~尢其個有d似劉浩龍+亞deep o既max版廚師仔...好有耐性~抵讚~!希望下次黎會有改善,如果唔係真係深圳香格里拉都比它好呢~
早幾日去cafe kool食飯...d食物唔錯喎~
完全破壞哂我對cafe kool o既印象~
希望下次黎會有改善,如果唔係真係深圳香格里拉都比它好呢~
2005-04-01 10 瀏覽
$328 蚊, 一d都唔值壽c飯好酸,又無慢魚,又無北奇貝凍蝦無頭,唔新鮮,海鮮款又少,仲要只有白金card有折,真吹脹.
$328 蚊, 一d都唔值
壽c飯好酸,又無慢魚,又無北奇貝
一件復活節限定o既法式甜餅, 造型係半隻平攤o既大復活蛋, 上面再飾以半粒粉紅色o既小復活蛋, 師傅手工好細緻, 好靚. 大復活蛋以牛奶朱古力慕思外層住開心果慕思, 內藏一粒開心果, 以一層厚牛油曲奇托底. 小復活蛋係小半粒士多啤梨軟心朱古力復活蛋,軟心係牛奶朱古力加士多啤梨果醬.每樣元素都好好味, 配搭得宜, 一個字-- 正!
每樣元素都好好味, 配搭得宜, 一個字-- 正!
2005-01-09 5 瀏覽
同幾個中學同學食Buffet Lunch.食物其實就真係好一般,除即煮Pasta比較好.最好梗係個朱古力噴泉啦!好好玩又好食.其他甜品都幾好水準.不過呢度都真係好貴,Lunch成$300一位,睇落都唔會再去,用咁價錢可以食個Dinner啦!
2004-11-03 12 瀏覽
前兩日同屋企人去食dinner buffet, 本來想去cafe too, 不過諗住楂車去九龍呢間方便d (又有免費泊車3 hrs)..食物方面都ok, 唔... 唔錯啦, 不過又好似講唔出有邊樣野特別出色... 唔.. 但.. 印象都幾好(我爸媽都好滿意)! 食物環境同cafe too差唔多(咁, 當然香港呢間就新d光猛d) 但始終覺得cafe two可能仲會好少少o既!~ 呢餐最開心竟然係我個"bb小公主", 佢坐在bb chair上, 又食菜, 又食生果, 食到唔停得口呀!~ hehe~~ 佢整到d野食四圍係, 個侍應姐姐仲好好人咁幫佢又執又抹, refill水&執碟都好"勤快", service好滿意!~