2025-04-16 0 瀏覽
呢度位於中環核心地區鄰近蘭桂坊,餐廳設計時尚除咗室內用餐區,仲有個開揚嘅户外區,岩晒放工之後happy hour或者係搞event,當日就俾人包咗場喺戶外搞evening event啦。食物方面睇得有食得,三個前菜整體水準高:🍽Akagai($128):以為系三文魚卷,原來係蚌片蔬菜卷,好爽口,作為頭盤好驚喜,配埋小碟蕎頭食,口感豐富👍👍👍👍👍🍽Caramelised Pumpkin($88):焦糖南瓜,切開一粒粒嘅南瓜外面脆皮嘅糖衣👍👍👍👍🍽Shredded Celtuce Salad($68):窩筍刨成麪條,淋上鏗魚汁及蟹子,又係震撼味蕾,爽得嚟好鮮味,食完主菜吉列和牛三文治,再食翻呢個完全除油膩感👍👍👍👍👍🍽A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando($328):吉列A4和牛三文治係餐廳嘅signature😍厚切A4和牛油脂感肉味濃郁,外表鬆脆,配上烘底炭三文治,食完想再食,記得趁熱食先夠脆👍👍👍👍👍🍽Charcoal Grilled Eel($288):呢個炭燒鰻魚並唔係日本傳統嘅烤鰻魚,而係調轉,將烤熱嘅炭直接辣喺嘅熟咗嘅鰻魚皮上面,所以外面喺焦脆,而裡面嘅

食物方面睇得有食得,三個前菜整體水準高:

🍽Charcoal Grilled Eel($288):呢個炭燒鰻魚並唔係日本傳統嘅烤鰻魚,而係調轉,將烤熱嘅炭直接辣喺嘅熟咗嘅鰻魚皮上面,所以外面喺焦脆,而裡面嘅肉係嫩滑兼彈牙👍👍👍👍

🍸Blooming Beauty($138):呢款cocktail係以sake,蘋果汁等材料調製而成,所以好fresh,上面有一個係煙燻嘅橙肉,加深咗香味,所以配上面嘅鰻魚同埋和牛三文治非常夾👍👍👍👍👍

🍸A0A0 Sangria($118):餐廳另一個招牌cocktail,賣相打卡一流,滿滿生果👍👍👍👍

晚市差唔多full house, 最好提早預訂

2025-03-12
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • CaramelisedPumpkin
  • ShreddedCeltuceSalad
  • A4WagyuCutletCharcoalSando
  • CHARCOALGRILLEDEEL
  • Akagai
二訪中環這間Rooftop Bar! 他們最大賣點是設有室內+超~大室外位置室外座位有現場DJ打碟,還有巨型藝術投影室內位置則比較昏暗,挺適合舉著酒杯來約會的喔~‣ Pickled Tomato salad ($78)with Tomato Consomme cream賣相很好看,是花瓣的造型,番茄的酸甜加上濃郁不膩的cream吃起來挺清爽開胃🤤‣ Caramelized pumpkin ($88)Almonds|cinnamon這份焦糖南瓜是這餐的MVP! 南瓜表面燒了一層薄薄的焦糖令南瓜味更加濃郁和香甜,杏仁和肉桂味道不是很突出(我喜歡) ‣ Hamachi Crudo ($148)油甘魚的擺盤好好看! 將刺身卷成花朵的造型魚肉新鮮,搭配簡單的調味,突出了鰤魚本身的鮮美❤️‣ Tonkatsu ($238)Iberico Pork Collar with Plum Yogurt Sauce吉列豬扒採用來自伊比利亞黑毛豬外層超~香脆而不會很油膩豬肉也很厚軟,搭配梅子酸奶醬,酸甜的醬汁中和了炸物的油膩感🤣‣ Hairy Crab Butter Udon ($278)Shirag
二訪中環這間Rooftop Bar!
他們最大賣點是設有室內+超~大室外位置
室外座位有現場DJ打碟,還有巨型藝術投影
室內位置則比較昏暗,挺適合舉著酒杯來約會的喔~

‣ Pickled Tomato salad ($78)
with Tomato Consomme cream
賣相很好看,是花瓣的造型,
番茄的酸甜加上濃郁不膩的cream
吃起來挺清爽開胃🤤

‣ Caramelized pumpkin ($88)
Almonds|cinnamon
這份焦糖南瓜是這餐的MVP!
南瓜表面燒了一層薄薄的焦糖
令南瓜味更加濃郁和香甜,
杏仁和肉桂味道不是很突出(我喜歡)

‣ Hamachi Crudo ($148)
油甘魚的擺盤好好看! 將刺身卷成花朵的造型
魚肉新鮮,搭配簡單的調味,突出了鰤魚本身的鮮美❤️

‣ Tonkatsu ($238)
吉列豬扒採用來自伊比利亞黑毛豬
外層超~香脆而不會很油膩
豬肉也很厚軟,搭配梅子酸奶醬,
酸甜的醬汁中和了炸物的油膩感🤣

Shiraga Negi|Sesame|Egg Yolk
烏冬麵條彈牙,啖啖都吃到蟹肉🦀

‣ Matcha Cheesecake ($68)
‣ Red Bean Daifuku ($68)
抹茶芝士蛋糕的茶香濃郁

紅豆大福外皮軟糯,內餡香甜

‣ AOAO Sangria ($118)
‣ L’ incomparable ($148)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳食物真高質👍🏻 加上環境舒適很Chill
推薦大家約伴侶/三五知己過來試試!

💰Total: $1355 ($677.5pax 已包括10%服務費)
📍AOAO|@aoao_hk
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
2025-04-16 1 瀏覽
“Akagai”($138)“Shredded Celtuce Salad”($68)“Caramelized Pumpkin”($88)“Charcoal Grilled Eel”($288)“A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando”($328)返咗全日工咁辛苦,放工就梗係要飲返杯啦🍹今次就去咗間喺中環嘅酒吧餐廳除咗各種調酒,呢道嘅食物都好高質我地點咗幾款好多人推介嘅菜式Akagai用赤貝包住露荀加上少少辣汁又鮮又開胃😋Shredded Celtuce Salad切成絲嘅萵笋十分清爽加上鰹魚湯汁好似食緊冷麵咁好特別☺️Caramelized Pumpkin🎃每粒南瓜都裹上香脆焦糖夠哂甜蜜蜜🥰連平時唔太食南瓜嘅我都覺得好好味😚Charcoal Grilled Eel店員即席用炭燒香鰻魚表面鰻魚肉質肥厚,加上炭香好惹味最後係主角A4吉列和牛竹炭三文治🐃和牛油脂豐盈,肉味香濃吉列後外層酥脆,肉質依然腍滑🤤真係超級好味😍大大力推介🤣
“Akagai”($138)
“Shredded Celtuce Salad”($68)
“Caramelized Pumpkin”($88)
“Charcoal Grilled Eel”($288)

返咗全日工咁辛苦,放工就梗係要飲返杯啦🍹
今次就去咗間喺中環嘅酒吧餐廳
除咗各種調酒,呢道嘅食物都好高質
我地點咗幾款好多人推介嘅菜式

每粒南瓜都裹上香脆焦糖夠哂甜蜜蜜🥰
連平時唔太食南瓜嘅我都覺得好好味😚
Charcoal Grilled Eel
店員即席用炭燒香鰻魚表面
鰻魚肉質肥厚,加上炭香好惹味
最後係主角A4吉列和牛竹炭三文治🐃
和牛油脂豐盈,肉味香濃
吉列後外層酥脆,肉質依然腍滑🤤
真係超級好味😍大大力推介🤣
2025-04-16 1 瀏覽
冇諗過中環除咗蘭桂坊之外,樓上舖都有氣氛正環境chill嘅酒吧餐廳AKAGAI 用上鮮甜嘅赤貝包住爽甜蘆筍,食起嚟清新又開胃。 SHREDDED CELTUCE SALAD萵筍絲上面鋪住蘿蔔蓉同埋三文魚子,再配上鰹魚乾湯底,混合食落清甜, 散發清香。CARAMELIZED PUMPKIN焦糖南瓜,以脆脆嘅焦糖模仿南瓜皮,南瓜軟熟而不爛,口感一流。CHARCOAL GRILLED EEL喺上菜嘅時候用熱炭即場燒鰻魚皮,夠晒視覺效果之餘,仲確保鰻魚皮夠晒香脆,而且十足炭火香味,魚肉鮮甜,而烹調煮法保護住魚肉嘅鮮嫩,鎖住肉汁。 A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO 一定要趁熱食!竹炭麵包包住吉烈A4和牛,和牛充滿油香,夠晒Juicy,麵包外脆內軟,為和牛解膩。最後以抹苶芝士蛋糕及紅豆大福做甜品作結,配上兩杯mocktail, 摸著杯底過左個美好嘅夜晚。

AKAGAI
用上鮮甜嘅赤貝包住爽甜蘆筍,食起嚟清新又開胃。

2025-04-16 4 瀏覽
搵個地方靜靜地和朋友聊天,朋友推薦環境濃濃氣氛之店,朋友輕鬆,棒棒,可以和朋友在戶外區歡樂時光,店內也有很多招牌雞尾酒可選餐廳型格,滿滿情人浪漫餐廳,店員服務幾好,會細心注意客人需要AKAGAI赤貝刺身,新鮮又香濃,爽口,搭配清新蘆筍,配搭新鮮,菜式擺盤美! 人氣餐廳,以日式居酒屋食物作主角,西方薈萃風味SHREDDED CELTUCE SALAD萵筍絲沙律,精緻特別,口感爽脆滿滿口感,醬汁香濃,三文魚子,白蘿蔔和鰹魚乾混合而成的特製湯底,香濃喔CARAMELIZED PUMPKIN南瓜有濃郁焦糖包住,非常脆口,南瓜有肉汁CHARCOAL GRILLED EEL吸引的,鰻魚脆香,即叫即烤,店員會細心地炭烤鰻魚之外皮,脆口,鰻魚脆皮,魚肉香濃,淡淡香氣!A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO炸到金黃吉烈A4和牛,滿滿肉汁,香濃味道,面包焗到脆身,有口感,牛肉滿滿肉香,有驚喜MATCHA CHEESECAKE 甜品是期待的環節,抹茶味芝士味,奶香,快樂味道~RED BEAN DAIFUKU紅豆大福,外皮煙靭鬆軟,甜品的紅豆餡料輕鬆自由酒吧餐廳,吃出快樂

AKAGAI

人氣餐廳,以日式居酒屋食物作主角,西方薈萃風味

CARAMELIZED PUMPKIN
南瓜有濃郁焦糖包住,非常脆口,南瓜有肉汁

MATCHA CHEESECAKE
甜品是期待的環節,抹茶味芝士味,奶香,快樂味道~

RED BEAN DAIFUKU
紅豆大福,外皮煙靭鬆軟,甜品的紅豆餡料

輕鬆自由酒吧餐廳,吃出快樂

2025-04-15 28 瀏覽
呢間日式居酒屋型到裂!全層打通仲有室內外兩種玩法:👉🏻室內玩暗黑格調,水泥牆配射燈型格到爆👉🏻頂樓戶外位夠開揚,晚風吹住飲sake超chill🍣赤貝卷 $138赤貝鮮甜爽到好似食緊海之寶石!捲住幼蘆筍同蔥絲,微辣醬吊味勁過癮~🥗萵筍絲沙律 $68師傅刀工了得!萵筍刨到幼過麵線,浸住冰涼日式醬汁,食落爽脆過涼拌青瓜!面頭三文魚子卜卜脆加鰹魚碎,鹹鮮味即刻升呢~🎃焦糖南瓜 $88脆皮焦糖包住軟糯南瓜,玉桂香偷偷飄出嚟!杏仁片脆口加持,呢個甜鹹配搭意外地夾!🔥炭燒鰻魚 $288重頭戲!店員即場用火槍炙燒,魚皮燒到啪啪聲脆到似食薯片!魚肉肥嫩到滴油,炭香仲纏繞成晚唔散~🥪A4和牛三文治 $328竹炭包烘到脆身,夾住炸到外脆內嫩嘅和牛!和牛油脂係舌尖跳舞,沙律醬神助攻解膩,邪惡但值得!🍰芝士蛋糕壓軸驚喜!甜度啱啱好唔漏~P.S. 侍應哥哥會好詳細介紹菜式,坐戶外仲可以望住夜景慢慢嘆。人均$500左右,但環境食物質素拍得住高級餐廳,慶祝特別日子一流!🌃✨
呢間日式居酒屋型到裂!全層打通仲有室內外兩種玩法:
👉🏻室內玩暗黑格調,水泥牆配射燈型格到爆
👉🏻頂樓戶外位夠開揚,晚風吹住飲sake超chill

🍣赤貝卷 $138

🥗萵筍絲沙律 $68

🎃焦糖南瓜 $88

🔥炭燒鰻魚 $288

🥪A4和牛三文治 $328

🍰芝士蛋糕
壓軸驚喜!甜度啱啱好唔漏~

1️⃣炭烤鰻魚🐟🔥炭烤鰻魚經過精心醃制,外焦里嫩,每一啖都taste到鰻魚肉質的鮮美與炭烤的獨特風味,仲會係你面前顯示成個炭燒嘅過程,係視覺上嘅獨特享受,令人回味無窮。2️⃣A4和牛炭烤三明治🥩🥪🔥三明治選用頂級A4和牛,肉質細膩,油花分布均勻,夾在炭烤鬆軟既麵包中,每一啖都感受到肉汁超Juicy同層次感,絕對是肉食愛好者必試之選♥️3️⃣抹茶芝士蛋糕🍰細膩既芝士同濃郁的抹茶完美融合,口感綿柔,每一啖都係蛋糕體與順滑既奶酪層交織,絕對係抹茶愛好者的絕佳選擇。4️⃣焦糖南瓜🎃焦糖南瓜係經過慢火烹煮,外層包裹著香甜的焦糖,形成一層誘人的金黃色外衣。每一口都能感受到南瓜的與焦糖的甘甜,好開胃啊🤤5️⃣AOAO Sangria🍸Sangria係一種非常受歡迎既西班牙飲品,通常由紅葡萄酒、各種水果切片、果汁和少量烈酒混合而成。但係AOAO用左香檳做base,口感清新,喝上一口就能感受到水果的香甜和酒的醇厚,非常適合呢排悶熱既日子!估唔到甲級商業區嘅中環可以有呢啲咁超嘅地方,啱晒星期五放工同同事去聚吓!
1️⃣炭烤鰻魚🐟🔥

2️⃣A4和牛炭烤三明治🥩🥪🔥

3️⃣抹茶芝士蛋糕🍰

4️⃣焦糖南瓜🎃

5️⃣AOAO Sangria🍸

2025-04-15 23 瀏覽
呢一間西式餐廳之前食過好高質,所以今日決定再嚟chill下啦🥳AKAGAI 呢個赤貝肉質爽脆😝,加埋蘆筍同辣醬,個配搭好夾。辣醬唔會太搶,反而帶出赤貝嘅鮮甜🤤SHREDDED CELTUCE SALAD 萵筍絲切得好幼細😙,口感爽脆,加埋三文魚子、蘿蔔蓉同鰹魚片,味道層次好豐富😎CARAMELIZED PUMPKIN 南瓜焦糖香得嚟唔會太甜🤩,加埋杏仁片同肉桂粉,個配搭好正💯 CHARCOAL GRILLED EEL鰻魚燒得啱啱好,外皮微脆,炭燒香氣十足👅A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO和牛炸得外脆內嫩😛,油脂香濃,牛肉味十足,加埋蘿蔔蓉同蛋黃醬,可以中和油膩感🤪MATCHA CHEESECAKE芝士部分夠晒濃郁❤️,但一啲都唔膩,抹茶味好出,帶住微微嘅苦澀,同芝士嘅甜香平衡得啱啱好😍AOAO SANGRIA GOLDEN HARMONY

CARAMELIZED PUMPKIN
南瓜焦糖香得嚟唔會太甜🤩,加埋杏仁片同肉桂粉,個配搭好正💯

CHARCOAL GRILLED EEL
鰻魚燒得啱啱好,外皮微脆,炭燒香氣十足👅

MATCHA CHEESECAKE

AOAO SANGRIA

GOLDEN HARMONY
呢間餐廳主要做西日fusion菜式,同時亦都係一間酒吧,我哋今日食咗好幾款菜式都唔錯HAMACHI調味唔錯,又唔會蓋過鰤魚嘅新鮮甜美,清新開胃PICKLED TOMATO SALAD以為番茄沙律就好普通,點知呢個番茄唔止擺盤用心,番茄去皮、醃過、酸酸甜甜,cream 很輕盈,唔會好似cheese 咁膩👍🏻CARAMELIZED PUMPKIN焦糖南瓜真係不得了😱焦糖又薄又脆,唔會蓋過南瓜嘅甜味,仲加咗杏仁同肉桂增加香味,咬落仲要唔黐牙,趁熱食一流👍🏻(凍左都好食🤣)TONKATSU成世人都未食過咁稔咁鬆軟嘅吉列豬扒🥹肥瘦適中,炸得剛剛好,醬汁酸酸地好解膩HAIRY CRAB BUTTER UDON蟹肉同蟹膏好豐富,好香濃嘅蟹膏味,烏冬好煙靭彈牙,加埋蛋黃,Texture更加豐厚是日甜品有兩款,紅豆大福,煙靭得嚟紅豆餡唔會太甜👍🏻抹茶cheese cake ,超濃抹茶味,但唔會太苦澀,甜度剛好,芝士好濃郁,簡直超水準😋😋呢度有好多唔同種類嘅酒、Cocktail等,見到隔籬枱叫咗好靚嘅Cocktail,我哋又忍唔住叫🤣餐廳服務都一流,Staff好貼心,收碟嘅時候會問我哋感覺如何,食物啱唔啱

HAMACHI
調味唔錯,又唔會蓋過鰤魚嘅新鮮甜美,清新開胃

PICKLED TOMATO SALAD

TONKATSU

HAIRY CRAB BUTTER UDON

是日甜品有兩款,紅豆大福,煙靭得嚟紅豆餡唔會太甜👍🏻

餐廳服務都一流,Staff好貼心,收碟嘅時候會問我哋感覺如何,食物啱唔啱口味等等,整體感覺非常好👍🏻👍🏻
5 分鐘 (堂食)
  • CARAMELIZED PUMPKIN
  • Hairy Crab Butter Udon
  • Tonkatsu
  • Pickled Tomato Salad
Blingbling美食推介✨ 📍中環 🍸 AOAO ✨ 中環超有格調roof top bar✨💠💠💠💠💠💠💠💠 萬年大廈有好幾間高級餐廳同會所,無論係同同事收工happy hour定同屋企人食飯都有好多選擇!☺️今晚就同朋友黎食晚飯~ 好鍾意呢度既vibes, AOAO仲有戶外座位,有DJ,岩曬我地收工過黎好好chill下~‼️💠 𝔸𝕜𝕒𝕘𝕒𝕚 $138 - Ark Shell Clam, Asaparagus, Spicy Sauce 赤貝非常新鮮,肉質爽脆幼嫩🧡中間包住蘆筍同京蔥,口感好夾,而且仲帶出左赤貝既鮮甜☺️💠 𝕊𝕙𝕣𝕖𝕕𝕕𝕖𝕕 ℂ𝕖𝕝𝕥𝕦𝕔𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 $68 - Salmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes 萵筍絲沙律好特別,而且好清爽☺️配合鰹魚汁,更加帶出三文魚子既清爽‼️💠 ℂ𝕒𝕣𝕒𝕞𝕖𝕝𝕚𝕤𝕖𝕕 ℙ𝕦𝕞𝕡𝕜𝕚𝕟 $88 - Almonds, Cinnamon 焦糖南瓜有一層薄薄既焦糖包住,焦糖有少少脆,同好軟既南瓜好夾☺️💠 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕔𝕠𝕒𝕝 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝔼𝕖𝕝 $288炭燒鰻魚係AOAO既Signature‼️必點推介‼️ staf
Blingbling美食推介✨
 📍中環
🍸 AOAO
✨ 中環超有格調roof top bar✨
💠💠💠💠💠💠💠💠

💠 𝔸𝕜𝕒𝕘𝕒𝕚 $138

💠 𝕊𝕙𝕣𝕖𝕕𝕕𝕖𝕕 ℂ𝕖𝕝𝕥𝕦𝕔𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 $68
💠 ℂ𝕒𝕣𝕒𝕞𝕖𝕝𝕚𝕤𝕖𝕕 ℙ𝕦𝕞𝕡𝕜𝕚𝕟 $88
- Almonds, Cinnamon
💠 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕔𝕠𝕒𝕝 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝔼𝕖𝕝 $288
炭燒鰻魚係AOAO既Signature
‼️必點推介‼️
staff會係客人面前用燒紅左既炭燒鰻魚,魚皮燒到焦香,有陣陣炭燒香,而且鰻魚好厚身,肉質鮮味☺️
💠 𝔸𝟜 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 ℂ𝕦𝕥𝕝𝕖𝕥 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕔𝕠𝕒𝕝 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕠 $328
- Grated Daikon with Mayonnaise
Another signature dish from AOAO‼️‼️
吉列A4和牛竹炭三文治外表超級型格!同AOAO既style一致😍 和牛炸到外皮酥脆,肉質好嫩好juicy,被竹炭麵包夾住,可以吸收左和牛既油膩‼️😍

💠 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 $68
 cheesecake口感好軟,比較似mousse cake口感,唔會太甜,不錯~

💠ℝ𝕖𝕕 𝔹𝕖𝕒𝕟 𝔻𝕒𝕚𝕗𝕦𝕜𝕦 $68
大福煙韌,紅豆蓉都唔會太甜,好味~
💠 ℍ𝟚𝕆 𝕊𝕠𝕦𝕣 $128
 - Gin, Apple, Rose Timurberry Elderflower

💠 𝕊𝕞𝕠𝕜𝕖 ℕ𝕖𝕘𝕣𝕠𝕟𝕚 𝕊𝕠𝕦𝕣 $128
 - Negroni, Smoked Red Tea, Egg White, Sour Mix

餐廳環境:💎💎💎💎💎/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
2025-04-13 105 瀏覽
電梯開門見到藝術裝置,餐廳部份柱用上翠綠石材,昏暗環境像入了神秘山洞,設有戶外位置,室外外牆設有巨大投影以加入藝術元素,帶點玩味🤣🐚Akagai 赤貝包裹蘆筍,醬汁帶微辣🥗Shredded Celtuce Salad $68爽脆萵筍切絲浸在日式湯汁中,像變奏版日本冷麵,冰涼清新🎃Caramelized Pumpkin 焦糖化的南瓜帶點咬口💨Charcoal Grilled Eel $288店員會即場用炭炙燒白鱔,燒過後魚皮香脆,魚肉爽嫩🐮A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328和牛吉列後仍保留肉汁,口感軟腍無筋,混入蘿白蓉的蛋黃醬增加風味🍰Matcha Cheesecake $68綿綿口感,有抹茶味🍈Melon Daifuku $68一口一件QQ軟軟有蜜瓜香的大福🍵Hutton Jadeite $148Whiskey加入不同茶類,大人系味道,面段有茶香🍸Crown Of The Andes $168帶點果香酸不乏vodka剛烈的味道
Akagai
🐚Akagai
赤貝包裹蘆筍,醬汁帶微辣
Shredded Celtuce Salad
🥗Shredded Celtuce Salad $68
爽脆萵筍切絲浸在日式湯汁中,像變奏版日本冷麵,冰涼清新
Caramelized Pumpkin
🎃Caramelized Pumpkin
焦糖化的南瓜帶點咬口
Charcoal Grilled Eel
💨Charcoal Grilled Eel $288
店員會即場用炭炙燒白鱔,燒過後魚皮香脆,魚肉爽嫩
Matcha Cheesecake
🍰Matcha Cheesecake $68
綿綿口感,有抹茶味
Melon Daifuku
🍈Melon Daifuku $68
一口一件QQ軟軟有蜜瓜香的大福
Hutton Jadeite
🍵Hutton Jadeite $148
Whiskey加入不同茶類,大人系味道,面段有茶香
Crown Of The Andes
🍸Crown Of The Andes $168
帶點果香酸不乏vodka剛烈的味道
1991 瀏覽
2025-04-07
2025-04-11 105 瀏覽
餐廳位於萬年大廈頂樓,主要以外國店員招待,內有露出既外庭可用餐,更有酒吧提供酒水,餐廳設計具時代感,感覺十分夢幻,都幾chill下。前菜木蒡 生蒜AKAGAI以蛤蜊包裹住京蔥、蘆筍,內裏以特製辣醬調味,味道香辣鮮甜,幾特別既開胃小菜。SHREDDED CELTUCE SALAD蘿蔔切成一條條蘿蔔絲,灑上鰹魚片,頂部再放上蘿蔔蓉和鮭魚卵,整體口感清爽,好refresh既感覺。CARAMELIZED PUMPKIN南瓜表面燒得焦香,每一塊都充分沾滿焦糖,味道甜密,口感特別爽脆,再加上杏仁和肉桂令味道更豐富。CHARCOAL GRILLED EEL以木炭炙燒鰻魚,木炭既香味融入魚肉,有濃厚煙燻既味道,肉質厚身又結實,口感偏彈牙爽口,食落感覺新鮮,主要簡單用鹽、檸檬汁調味,更加食到鰻魚原有味道鮮味。A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO選用A4和牛,和牛肉質鮮嫩多汁,用牙可輕易咬開,熟度剛剛好,兩面有吉列脆邊,而中間色澤粉嫩,口感外脆內軟,有蛋黃醬配搭磨碎的蘿蔔調味。Dessert of the day抹茶芝士蛋糕抹茶味濃郁,餅底香脆有咬口。日本大福味道香甜,口感煙韌。H

前菜
木蒡 生蒜

Dessert of the day
抹茶芝士蛋糕
抹茶味濃郁,餅底香脆有咬口。

日本大福
味道香甜,口感煙韌。

H2O Sour

Golden Harmony

2025-04-11 115 瀏覽
AOAO中環皇后大道中38號萬年大廈14樓經開中環,老友推介日式酒吧餐廳,環境舒適,食材新鮮,果然冇介紹錯。😘油甘魚油甘魚魚油豐富,口感鬆軟,配黃橘精油、鹹蛋黃香料、苦瓜和南瓜泥,層次豐富好味道!🐱醃蕃茄沙律配清湯忌廉,醃製得恰到好處,酸度適中,好開胃!😉焦糖南瓜又香又甜的日本南瓜,佈滿了香脆的焦糖,面層加了杏仁脆片提升層次,好味道!😋吉列豬扒即叫即炸,炸油新鮮,外層香脆,肉汁豐富,口感煙韌,配秘製醬汁,必食!😻毛蟹牛油烏冬將烏冬和配料撈勻,有日本蔥、芝麻和蛋黃,整個烏冬佈滿蟹膏,鮮味十足,烏冬口感煙韌,吸收了醬汁的精華,好惹味!🤤紅豆大福外層鬆軟,皮薄餡靚,So sweet。💖慕絲蛋糕口感嫩滑,甜度適中,喜歡甜品的朋友不能錯過。😍AOAO SANGRIA調酒師將新鮮蘋果、青瓜、紅莓、藍莓、士多啤梨、桃味利口酒和香檳調和,口感順滑,又香又甜,So chill!😽LONG ISLAND🍹調酒師將伏特加、龍舌蘭酒、輕蘭姆、顫酒 橙酒和可樂調和,強度十足,加新鮮青檸和檸檬酸酸甜甜,啱曬我口味,推薦真男人!😎AOAO 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,酒店級服務,生日、週年紀念好去處,還會再來。😎
AOAO

中環皇后大道中38號萬年大廈14樓

油甘魚

醃蕃茄沙律配清湯忌廉,醃製得恰到好處,酸度適中,好開胃!😉

焦糖南瓜

吉列豬扒

毛蟹牛油烏冬

紅豆大福

外層鬆軟,皮薄餡靚,So sweet。💖

慕絲蛋糕

口感嫩滑,甜度適中,喜歡甜品的朋友不能錯過。😍

AOAO SANGRIA

LONG ISLAND🍹

AOAO 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,酒店級服務,生日、週年紀念好去處,還會再來。😎🤘🏻

2025-04-02
2025-04-11 105 瀏覽
一直bookmark 了這間餐廳,今天終於和朋友來了,餐廳氣氛極佳,尤其室外位置,投射在外牆上的影畫好有feel。一場來到當然唔少得飲返兩杯Cocktail,分別是AOAO Sangria及H20 Sour,酒味唔太重好啱女士細味。🔸Shredded Celtuce Salad:萵筍絲沙律,以鰹魚汁加入木魚及魚子,口感非常清新。🔸Akagai:赤背刺身,捲着蘆筍,新鮮嘅配搭。🔸Caramelised Pumpkin:焦糖南瓜,味道甜甜的,好脆口,好像食緊拔絲一樣。🔸Charcoal Grilled Eel:非點不可的菜式,店員會在客人面前用炭直接消在鰻魚外皮,充滿嘆香味!🔸A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando:A4吉列和牛竹炭三文治,單看造型已經夠晒吸睛,味道當然不錯,和牛用吉列的形式去食我還是第一次,再以竹炭麵包夾住去食,非常特別。甜品是抹茶Tiramisu及紅豆大福,好好味,這餐很滿足!

🔸Akagai:赤背刺身,捲着蘆筍,新鮮嘅配搭。

甜品是抹茶Tiramisu及紅豆大福,好好味,這餐很滿足!

前排來左呢間天台酒吧餐廳,真正體驗飲飽食醉嘅滿足☺️呢度環境闊落,仲有戶外露天座位,播嘅音樂又唔會太嘈,感覺輕鬆舒適。成餐飯我最喜歡嘅係吉列和牛三文治同萵筍絲沙律。牛肉肉嫩油脂亦豐富,加埋脆脆多士令味道多左層次,而且令牛肉無咁油膩,好滋味👍🏻👍🏻萵筍絲沙律味道清新爽口,面頭嘅蘿蔔蓉竟然有做到蟹肉嘅感覺,加埋啲木魚,好味又健康💚另外炭烤海鰻都係值得叫嘅菜式,店員會首先用炭烤下魚皮,因此會變得更香口,魚肉亦好肥美。赤貝蘆筍卷嘅赤貝新鮮、焦糖南瓜又唔會過甜😋最後以抹茶 mousse cake 同紅豆糯米糍作完美句號。Mousse cake 抹茶味香濃;糯米糍足料煙韌,高質👍🏻呢度嘅員工熱情有禮,服務周到,隔離枱有客人生日,佢地會為客人高唱生日歌😆呢度真係好適合放工或放假來 chill 下☺️
前排來左呢間天台酒吧餐廳,真正體驗飲飽食醉嘅滿足☺️

吉列和牛三文治

萵筍絲沙律