2024-03-02 92 瀏覽
油甘魚刺身新鮮,厚切嫩滑,以咸蛋黃和苦瓜醬油醃製過,加上賣相美觀的三文魚籽增加鹹香,非常美味!醃蕃茄沙律配奶油,蕃茄鮮甜多汁。焦糖南瓜配杏仁及肉桂,面層是香脆的焦糖,滿滿南瓜香,是這餐中最令人回味的。炸伊比利亞豬扒配梅子酸奶醬,極度邪惡之物,面層在加上麵包糠同炸後,豐富了口感,既酥脆又鬆化。大閘蟹烏冬,在其上加了隻生蛋黃,可拌勻同吃,蟹肉撒有黑芝麻、蔥花等增加口感層次。芝士蛋糕的水準亦不錯,濃厚綿密。餐廳環境不論室內還是室外都富設計感及現代感。服務親切、有笑容。

醃蕃茄沙律配奶油,蕃茄鮮甜多汁。

芝士蛋糕的水準亦不錯,濃厚綿密。

餐廳環境不論室內還是室外都富設計感及現代感。

服務親切、有笑容。
  • HAMACHI
  • CARAMELIZEDPUMPKIN
最近中環新開業的AOAO主打西日Fusion菜,每樣菜色都幾有驚喜環境氛圍有格調,情調滿滿▪️前菜漬物▪️HAMACHI擺盤好精緻,下面是肥美獅魚,魚肉柔軟而魚味濃再用三文魚籽點綴,增添貴氣▪️PICKLED TOMATO SALAD蕃茄配以絲滑忌廉,第一次試這樣的配搭清爽而不膩口,但要盡快食用,忌廉會慢慢化掉!▪️CARAMELIZED PUMPKIN本日最愛之一焦糖南瓜,上面灑滿杏仁同肉桂粉外脆內綿密,相當出色▪️TONKATSU選用伊比利亞豚肉,脂肪同肉比例剛好,入口是肉香油香並共,不會太膩,反而會有想吃下一件的滿足▪️HAIRY CRAB BUTTER UDON滿滿的食慾感,烏冬上舖滿大閘蟹肉同蟹膏,拌入蛋黃令醬汁更creamy香濃,超令人滿足▪️Matcha Tiramisu 提拉米蘇口感幼滑,但如果抹茶味更濃點會更好▪️Apple Juice
最近中環新開業的
AOAO
主打西日Fusion菜,每樣菜色都幾有驚喜
環境氛圍有格調,情調滿滿

▪️前菜漬物

▪️HAMACHI
擺盤好精緻,下面是肥美獅魚,魚肉柔軟而魚味濃
再用三文魚籽點綴,增添貴氣

▪️PICKLED TOMATO SALAD
蕃茄配以絲滑忌廉,第一次試這樣的配搭
清爽而不膩口,但要盡快食用,忌廉會慢慢化掉!

▪️CARAMELIZED PUMPKIN
本日最愛之一焦糖南瓜,上面灑滿杏仁同肉桂粉
外脆內綿密,相當出色

▪️TONKATSU

▪️HAIRY CRAB BUTTER UDON

▪️Matcha Tiramisu
提拉米蘇口感幼滑,但如果抹茶味更濃點會更好

▪️Apple Juice
去左一間新開既日本摩登居酒屋,裡面雜合左藝術x音樂x光與影元素,充滿空間感,可以揀indoor & outdoor area 享受美食🐟HAMACHI 鰤魚搭配咸蛋黃、蜜瓜和南瓜泥一齊食,鰤魚肉質鮮嫩,每一口都帶有微咸的風味,搭配淡淡既蛋黃和甜蜜瓜,口感層次豐富🥗PICKLED TOMATO SALAD 呢道沙律以醃製既蕃茄為主,再加上蕃茄清湯奶油!蕃茄既香甜味配合清湯奶油既濃郁、綿密口感完美結合,帶出一份清新既口味🎃CARAMELIZED PUMPKIN 外層焦糖包著南瓜,焦糖令南瓜變得甜蜜且微焦,帶有肉桂既味道🐖TONKATSU 選用左伊比利亞豬肩胛肉搭配李子乳酪醬半肥瘦既豬扒炸得酥脆,口感外酥內嫩,搭配李子乳酪醬增添左微酸既風味🦀HAIRY CRAB BUTTER UDON 大閘蟹烏冬搭配蔥絲、芝麻&蛋黃。烏冬麵條Q彈滑順,大閘蟹味道濃郁,仲帶有蟹肉&蟹膏,再加上芝麻的香氣,好creamy 🍰CHEESE CAKE 作最後結尾大滿足🍶HOUSE SAKE📍 AOAO 中環皇后大道中38號萬年大廈14樓

🐟HAMACHI

🥗PICKLED TOMATO SALAD

🎃CARAMELIZED PUMPKIN
外層焦糖包著南瓜,焦糖令南瓜變得甜蜜且微焦,帶有肉桂既味道

🐖TONKATSU

🍶HOUSE SAKE

📍 AOAO
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓

2024-02-29 114 瀏覽
米之連創意班底進駐中環‼️.佔地5000尺, 裝潢走型格藝術路線。上網找了家由前米芝蓮及日本傳統餐廳廚師組成的AOAO,以本地食材創製出別出心材食物,創意十足的西日fusion居酒屋, 今晚來到看看有什麼驚喜😎.位置近就腳,地鐵出來1-2分鐘就到,於中環萬宜大廈14樓,設有室內及室外位置,晚間時段非常熱鬧,服務非常細心,亦會問問客人對食問滿意度👍🏻.我們隨意點了些食物品嘗,當然酒精不能少😎 香檳🥂入口清爽💞.🔺AKAGAI以赤貝刺身包裹著大蔥香蔥等,入口辛辣,但不會過搶,非常刺激開胃😎.🔺SHREDDED CELTUCE SALAD初頭以為是芹菜絲沙拉🤣,原來是萵笋絲沙律,萵笋絲入口清爽彈牙,配上蘿蔔蓉、木魚絲及三文魚子,口感清爽,層次豐富💞.🔺CARAMELIZED PUMPKIN 焦糖南瓜,這個很驚喜,南瓜面佈滿蕉糖,入口外脆內軟,而且新鮮熱辣,以蕉糖再帶出南瓜原有甜味,入口香軟,吃不停口💞.🔺CHARCOAL GRILLED EEL 炭烤鰻魚,上枱後再現場嫁備長炭炙燒白鱔,炭燒後滿滿炭香,面頭魚皮有蕉香咪,肉質肥味爽彈,食時感受到魚油滲出來,陣陣炭燒香味,必點之一💞.🔺A4 WAG
米之連創意班底進駐中環‼️
我們隨意點了些食物品嘗,當然酒精不能少😎 香檳🥂入口清爽💞
🔺AKAGAI
🔺SHREDDED CELTUCE SALAD
🔺CARAMELIZED PUMPKIN
🔺CHARCOAL GRILLED EEL
🔺A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO
炸和牛肉排和牛三文治,和牛以5成熟主理,肉質粉嫩,入口軟腍, 牛味濃郁,再配上烤香的竹炭麵包,再拌上磨碎的白蘿蔔佐蛋黃醬,入口非常香脆可口💞
Dessert of the day
軟芝士忌廉抹茶蛋糕,軟芝士忌廉入口香滑,配抹茶簡直時絕配,抹茶味濃而回甘,是近期吃過最喜愛的抹茶蛋糕👍🏻💞
餐廳 : AOAO
地址:中環皇后大道中 38 號萬年大廈 14 樓
2024-02-29
2024-02-29 69 瀏覽
另一半無意間係網上見到呢間餐廳廣告,就咁俾佢吸引左,咁我地都特別中意試下新野,見佢主係新派美食,而且crossover藝術空間,於是我地決定一探究竟。一行出電梯門口已經見到一個餐廳門口放置左個旋轉裝置藝術,而餐廳內裡的枱櫈擺設,都相當前衛。Akagai赤貝包夾蘆筍,會帶有小小辣,赤貝食落好爽口同鮮甜味Shredded Celtuce Salad萵笋切成絲,再與三文魚子、蘿蔔等混合,作為一個前菜,可以將你的味蕾帶來清新感覺Caramelized Pumpkin南瓜烤出軟冧程度岩岩好,再灑上一浸焦糖,做到外層內軟Charcoal Grilled Ee白鱔係main course 之一,捧上枱之後,侍應會用燃燒的炭去炙燒白鱔表皮,帶出小小微焦效果,食落個時更加有香脆感覺A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando不能不提呢個A4和牛三文治,和牛質素高不在話下,加上外層竹炭麵包,口感更加豐富Double Fromage Cheesecake最後個芝士蛋糕都為左呢一個完美的晚餐作出一個美好的完結
Akagai
赤貝包夾蘆筍,會帶有小小辣,赤貝食落好爽口同鮮甜味

Shredded Celtuce Salad

Caramelized Pumpkin
南瓜烤出軟冧程度岩岩好,再灑上一浸焦糖,做到外層內軟

Charcoal Grilled Ee

Double Fromage Cheesecake
最後個芝士蛋糕都為左呢一個完美的晚餐作出一個美好的完結
2024-02-27
AOAO為中環新開的西日居酒屋💎以翠綠色寶石為設計概念,室內裝修型格時尚,以翠綠的燈光折射幻影,令漆黑的空間添一份神秘藝術感。 室外露天座位佔地2000尺,配有巨型投射熒幕,充滿立體感,更有駐場DJ即席互動帶動氣氛。服務更令人賓至如歸🐡AKAGAI (Hk$138): 淡淡海洋風味的赤貝帶光澤,肉質柔嫩鮮甜,配上蘆筍及辣醬,口感鮮明🥗SHREDDED CELTUCE SALAD (Hk$68): 芹菜絲沙律混合三文魚子、白蘿蔔、鰹魚乾,口感輕盈、清淡爽口🎃CARAMELIZED PUMPKIN (Hk$88) : 金黃高纖的烤南瓜香糯低脂,經肉桂焦糖化後更是好吃不胖🐟 Charcoal Grilled Eel (Hk$288 ): 即席以備長炭炙燒鰻魚表皮,肉質肥美鮮嫩,外皮香酥微焦、炭香十足🐮A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando (Hk$328): 竹炭麵包外脆内軟,吉烈A4和牛外層薄脆、肉質粉嫩,更帶有蒜香忌廉,非常惹味🍰Dessert of the day (Hk$68): 是日甜品係抹茶Cheesecake,非抹茶控的我都覺得出色,味道天然無人工味,口感

🍰Dessert of the day (Hk$68): 是日甜品係抹茶Cheesecake,非抹茶控的我都覺得出色,味道天然無人工味,口感細膩

🍺Sapporo premium (Hk$88):質感順暢,口感清爽,帶有舒爽的芳醇香氣

🍸Apple Juice (Hk$68): 日本蘋果汁入口清爽温和潤喉,如同新鮮現榨般香甜濃郁

(All subject to 10% service charge)

📍AOAO
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
(港鐵中環站 D2 出口, 步行約2分鐘)
今晚朋友相約去到中環皇后大道中萬年大廈14樓AOAO日本菜酒吧。酒吧採用現代裝潢,分室內和室外,非常之有特色。Shredded Celtuce Salad三文魚仔萵筍絲沙律,蘿蔔蓉、木魚絲以及三文魚仔點輟,口感非常爽脆,清新又健康。Caramelized Pumpkin 焦糖南瓜,甜甜粉粉糯糯,外脆內軟,帶點肉桂香口感尚佳。Charcoal Grilled Eel招牌菜炭燒白鱔,服務生拿著預先燒紅的炭炙燒白鱔,頓時香氣噴鼻,白鱔肉質Q彈鮮美,口感一流。我致愛A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando吉列 A4 和牛竹炭三文治,麵色呈黑色但非常之鬆軟,夾著外酥內嫩嘅和牛,和牛肉質軟腍,口感豐富而有層次絕配!餐後甜品,抹茶芝士蛋糕,濃郁的芝士味令我食到仃不了口。無論從食品的選材到出品,精益求精,精緻美味,以後還會光臨。

2024-02-26 138 瀏覽
「AOAO」位於中環萬年大厦頂樓,環境視野開闊,空間寬敞配上音樂和微暗的燈光,氣氛很chill!餐廳除了有提供餐點服務外,到了夜晚也是人氣十足的酒吧!先來杯香檳開啟美好的夜晚時光今晚點了—🥂AKAGAI天生帶著粉嫩色澤的赤貝,薄切捲著青翠的蘆筍,看上去嬌嫩欲滴。赤貝非常新鮮彈牙,搭配清脆的蘆筍,非常清爽開胃。🥂CHARCOAL GRILLED EEL一整塊的帶皮海鰻,烤得外皮焦酥。上桌時服務生會拿著燒到火紅的木炭在魚皮表面進行二次炭烤,讓魚肉的味道與木炭的香氣在空氣中結合。外皮很酥脆而魚肉十分彈牙保有水分,烤的技術很棒。🥂A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO厚實且油花均勻的和牛,經炭烤後呈現美麗的粉嫩色澤,夾在黑色的吐司間。視覺與味覺的衝擊,讓人看了食指大動。一口咬下,口感非常驚艷,吐司很軟,和牛相當嫩且多汁,爽度爆表之外也很有飽足感。整體而言,餐廳環境很正,食物品質高,但價位在中環並沒有特別高,是放工happy hour或是聚餐好選擇。

今晚點了—

🥂AKAGAI

🥂CHARCOAL GRILLED EEL
CHARCOAL GRILLED EEL

CHARCOAL GRILLED EEL
最近在中環新開了一間型格餐酒吧,步出電梯門就看到一顆半遮半掩的仿翡翠原石旋轉裝置藝術,呼應店名意指日文中的翠綠色🤩希望客人能來一起發掘並打磨這家新派居酒屋餐廳分開室內和室外部份,室內有設備酒品齊全的吧檯,用餐廳空間屬fine dining格局🥂室外部份有超大的梳化椅空間和DJ打碟檯面,配合場內的打燈和巨型投影裝置,活動感十足💡🌟Akagai|$138赤貝肉加入微辣醬汁醃製過,包實了一條條蘆筍,味道都幾辣,赤貝爽口清甜🌟Shredded Celtuce Salad|$68將萵笋處理得細長,上面用三文魚籽和鯉魚碎,用鹹香帶出清新感覺🌟Caramelized Pumpkin|$88焦糖南瓜火喉恰到好處,外層焦糖香脆甘甜🥰南瓜質感軟綿細密🌟Charcoal Grilled Eel|$288其中一款招牌菜,選用了白鱔,上檯後店員再用火熱的炭去加熱一下,外脆內嫩👍🏻肉質爽嫩鮮甜🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando|$328壓軸出場的是吉列A4和牛竹炭三文治😍比我嚐過的和牛專門店都好吃,麵包經過簡單烘烤,形成半軟口感,配上酥脆十足的吉列和牛剛剛好💯🌟Red Bean Dai

🌟Akagai|$138

🌟Shredded Celtuce Salad|$68

🌟Caramelized Pumpkin|$88
焦糖南瓜火喉恰到好處,外層焦糖香脆甘甜🥰南瓜質感軟綿細密

🌟Charcoal Grilled Eel|$288

🌟Red Bean Daifuku|$68
2024-02-22
Manning House 啲餐廳應該唔陌生吧~ Αᴏᴄᴏ 有個舒服嘅Rooftop bar ,入面黑暗簡潔嘅裝修都幾有feel~ Dinner之外,Lunch都出咗啲新嘅Japanese comfort food 🥘 signatures include Salmon Sashimi Ikura Don and Tonkatsu Curry Omurice 🍚 餐飲可以選 juice / tea / coffee ☕️ 價位就138-248 店員話Unagi 都幾多人叫,不過我地今次就無試到。反而想讚下個炸豬扒 omurice ! 個豬扒肥瘦好均勻之餘炸得又香又脆!完全無個種油膩感 ❤️𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ TEMPURA PRAWN COLD UDON 158Prawn, Onsen Egg, Inaniwa Udon✨ SALMON SASHIMI KURA DON 168Salmon, Salmon Roe, Raw Egg Yolk, Rice✨ TONKATSU CURRY OMURICE 248Iberico Pork, Omelette Rice with Jap

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ TEMPURA PRAWN COLD UDON 158

✨ SALMON SASHIMI KURA DON 168

✨ TONKATSU CURRY OMURICE 248
Iberico Pork, Omelette Rice with Japanese Curry

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

2024-02-22 325 瀏覽
一行11人嚟食lunch大家都係揀三文魚丼同埋鰻魚飯等上菜等咗差唔多45分鐘可能佢想同步起哂11份比我地啦可惜啲鰻魚飯係凍晒,搞到條魚好硬然後三文魚啲飯亦都好實好硬三文魚亦都略嫌調味鹹咗啲另外店員嘅態度亦都好一般一開頭問我哋飲咩嘅時候明明話有Orange Juice 之後到我地落單又話冇跟住中途有位叫咗西柚汁嘅朋友,佢又叫人哋可唔可以改做橙汁?然後飲蘋果汁嘅飲落都覺得啲味好古怪真係R哂頭~ 同埋唔係點解冇咖啡叫有啲失望另外啲前菜都唔好食 得個酸字環境唔錯,可能用嚟改造婚宴場地都有得諗,但係食物質素真係好唔得
一行11人嚟食lunch
大家都係揀三文魚丼同埋鰻魚飯
等上菜等咗差唔多45分鐘

可能佢想同步起哂11份比我地啦
可惜啲鰻魚飯係凍晒,搞到條魚好硬
然後三文魚啲飯亦都好實好硬
三文魚亦都略嫌調味鹹咗啲
另外店員嘅態度亦都好一般
一開頭問我哋飲咩嘅時候明明話有Orange Juice
之後到我地落單又話冇
跟住中途有位叫咗西柚汁嘅朋友,佢又叫人哋可唔可以改做橙汁?
然後飲蘋果汁嘅飲落都覺得啲味好古怪
真係R哂頭~ 同埋唔係點解冇咖啡叫有啲失望
另外啲前菜都唔好食 得個酸字

1K
❀ AOAO #中環 ❀❗近日人氣爆燈新開西日fusion居酒屋 仲有佔地2000尺露台❗——————————————————最近中環開咗間人氣爆燈嘅西日居酒屋🏮位置非常方便,一出中環站行過迪卡儂對面嘅商廈14樓就係😮餐廳裝修時尚簡約,仲有佔地2000尺嘅露天位置,不時會有DJ表演,可以嘆Cocktails,難怪最近見到身邊唔少朋友都到訪。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Hamachi $148 (4/5)Hamachi口感一流,非常嫩滑。用上鹹蛋苦瓜醬油醃製,加上三文魚子,味道鹹鹹甜甜,幾開胃😙.☞ Charcoal Grilled Eel $288 (4/5)係全晚最喜愛嘅菜式,實在太喜歡佢嘅口感。先捧上燒香咗嘅鰻魚,再即時用冒煙嘅備長炭炙燒鰻魚表皮,打卡一流📸入口肥美得嚟肉質爽彈,超喜歡呢種口感!不過燒焦咗嘅表面就唔算好香脆🙈.☞ A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328 (3.6/5)和牛三文治曾經風靡一時,最近呢間餐廳重新再帶起熱潮。麵包鬆軟,當中加咗少少油忌廉醬,味道不過不失。但炸和牛嘅炸皮腍晒,肉質相對韌,呢個價錢相對較進取,少失望😥.☞ Hairy C
❀ AOAO #中環 ❀
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Hamachi $148 (4/5)
Hamachi口感一流,非常嫩滑。
用上鹹蛋苦瓜醬油醃製,加上三文魚子,味道鹹鹹甜甜,幾開胃😙
係全晚最喜愛嘅菜式,實在太喜歡佢嘅口感。
入口肥美得嚟肉質爽彈,超喜歡呢種口感!
不過燒焦咗嘅表面就唔算好香脆🙈
和牛三文治曾經風靡一時,最近呢間餐廳重新再帶起熱潮。
麵包鬆軟,當中加咗少少油忌廉醬,味道不過不失。
☞ Hairy Crab Butter Udon $278 (3.6/5)
越嚟越多地方有呢個蟹肉烏冬🦀
有唔少大閘蟹蟹肉,份量終於大啲,食完終於有少少飽肚感。
不過味道同埋烏冬口感都好正常,欠驚喜🙈
☞ Double Fromage Cheesecake $68 (3.8/5)
雙層芝士蛋糕,同樣正常發揮。
不過最正係慶祝生日嘅話,會有一大班侍應一齊唱生日歌,氣氛唔錯😆
——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 4.2/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
餐廳環境的確幾靚,尤其超大嘅露天室內位置真係啱晒同朋友嘆返杯🥂食物質素就較一般,最大記憶點係個鰻魚,不過定價偏高。
2024-01-26 1055 瀏覽
Ordered stuffed chicken wing, hamachi, wagyu sando, udon, fried chicken karaage. The hamachi had no taste of fish, the sauce was so light too. The wagyu sando was so badly made that we couldnt finish and only ate 2 pieces out of 4 because the meat was tasteless. Fried chicken karraage was plain. It seems that their food all tastes very light and we needed to ask for salt to add to the food. The stuffed chicken wing was so so, compared to other food we had.
2024-01-09 1378 瀏覽
🍽️食物方面:🐟鹹蛋黃苦瓜醬油漬油甘魚⚪️山藥豆腐清爽無負擔嘅組合🥚磯燒鮑魚茶碗蒸凍食 大量三文魚籽 豐富口感🪵炭燒白鱔即場用炭燒 勁香 肉質Q彈 但多骨🐮A4吉列和牛竹炭三文治粉紅色嘅肉肉 整體有少少乾🦀大閘蟹烏冬蛋黃+蟹膏+少量蟹肉 濃味偏鹹 📷打卡方面:即燒好療癒 擺盤精美🔈環境方面:裝修特別 有立體感 鍾意綠色元素💬其他資訊:AOAO 📍中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
🍽️食物方面:

裝修特別 有立體感 鍾意綠色元素

💬其他資訊:
AOAO
📍中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
中環又多間日式居酒屋進駐,隱藏係商廈14樓!餐廳計設落重本,除左門外掛有自轉懸浮石頭外,店内設計靈活運用寶石切割嘅斜線與立體剖面,加上射燈光線嘅配合,令客人好似置身翠綠寶石裏面一樣💎💚 而另一邊係佔地2000呎嘅露天位置, 有成7米高雷投影畫面,加上DJ 現場音樂,邊嘆Cocktails,夠哂有Feel,絕對係會即將火爆嘅中環新蒲點😎🍹-<SASHIMI>•Hamachi 咸蛋黄苦瓜醬油漬油甘魚,油香十足嘅油甘魚,經過苦瓜醬油醃漬過,加上少許蟹籽提升鮮味✨*<SMALL PLATE>•Shredded Celtuce Salad非常清新嘅三文魚子萵笋絲沙律,配搭蘿蔔蓉、木魚絲以及三文魚子,口感非常爽脆,清一清個味蕾迎接下一道菜🤤•Nagaimo & Tofu山藥豆腐,一口食到山藥嘅清爽以及豆腐嘅軟嫩,幾開胃!•Chilled Chawanmushi磯煮鮑魚茶碗蒸,其中最愛嘅一道前菜❤️ 凍食嘅茶碗蒸口感更彈滑,亦keep到蛋香!裏面除左有唔少磯煮鮑魚粒外,面層仲鋪滿脹卜卜嘅三文魚子,加上流心蛋黃,鮮味係口腔大爆發!*<TO SHARE>•C

<SASHIMI>
•Hamachi

<SMALL PLATE>
•Shredded Celtuce Salad

•Nagaimo & Tofu
山藥豆腐,一口食到山藥嘅清爽以及豆腐嘅軟嫩,幾開胃!

•Chilled Chawanmushi

<TO SHARE>
•Caramelized Pumpkin
經過焦糖化嘅南瓜,食落外脆内軟~ 外層嘅焦糖面厚薄適中,帶點肉桂嘅香味🧡

•Takoyaki Style Chicken Wings
雞翼章魚小丸子!絕對又係一道心機手工菜🤓 將雞翼去骨,然後再釀入墨魚滑;炸香後再淋上章魚燒嘅醬油及蛋黃醬,變奏版嘅章魚小丸子就誕生啦~ 啖啖肉而且仲幾有彈性,最重要係做到章魚小丸子表面嘅焦香感,加上惹味嘅醬汁,超適合配清酒的🍶

•Charcoal Grilled Eel
店内其中一道招牌菜- 炭燒白鱔!席前以預先燒熱嘅備長炭炙燒白鱔,炭香瞬間充斥整個餐廳😍 外皮香脆,肉質Q彈爽嫩,可惜魚骨都幾明顯,食嘅時候要小心

•A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando
吉列 A4 和牛竹炭三文治🐂 麵色比想像中鬆軟,加上炸得外酥内嫩嘅吉列 A4 和牛,絕配!和牛唔會過膩,如果配搭返啲醬汁提味,味道會更豐富🤭

•Hairy Crab Butter Udon
大閘蟹烏冬,讓大家捉緊大閘蟹季節的尾巴🥢 大閘蟹reduction,非常濃厚,略嫌偏鹹左啲;除左有唔少蟹肉蟹膏外,仲有大大個蛋黃,所有配料拌入烏冬一齊食太滿足了🥹

<DESSERT>
•Red Bean Daifuku