2023-02-17
首先我一定要肯定呢間餐廳特別嘅位係,佢用咗一種外國人理解中菜嘅方式去整中菜,這絕對是一個獨特同欣賞。因為咁樣嘅做法係香港比較少,而且佢啲食物係好食嘅。店員的服務態度亦非常好。餐廳位於5樓,有戶外地方可供選擇。我同朋友首先叫咗一個蝦多士同甜酸醬,多士外層鋪滿左厚身芝麻,蝦大粒,多士香脆,配埋甜酸醬,除咗令味道更加立體之外,亦都減少入油膩感。之後一定要提喺呢度一個好大嘅特色菜,就係香酥鴨配酥餅,其實根本就係北京片皮鴨嘅進化,亦都更加突顯到呢度係英國同埋中國Fusion餐廳嘅特色。拎起一塊皮,加入香酥鴨,再加入京蔥,點一點甜醬,包起佢,完全就係從來未有試過嘅食片皮鴨嘅體驗,好正。之後亦都點左個主菜:甜酸咕嚕肉,一嚟到嘅時候,除咗伴碟用上新鮮生果之外,咕嚕肉嘅外皮係薄薄一層,唔似傳統中菜會好大嚿,選取的肉亦都不是特別肥膩,酸酸甜甜,有口感,不錯。
餐廳位於5樓,有戶外地方可供選擇。