2022-05-23
好姊妹👭🏽話我知觀塘開咗間新式點心店🤩。話d點心做得好精緻同好特別🥳,叫我陪佢一齊去食🥰。🧆 一龍大滿足有6款🍴特色點心。包括筍尖蝦餃皇、酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃、蟹粉菠菜香蝦餃、糯米燒賣、豌豆桃子🍑。好姊妹話個大滿足好正🤣,要一人一份先夠過癮🫣!上到枱,剩係睇到個賣相📸已經覺得好吸引😚,味道仲要好好食😋。🧆 拉絲菠蘿包一碟3個芝士菠蘿包😍。搣開個麵包🥯真係有拉絲感覺。🧆 一口鹹水角有2串綠色+橙色嘅鹹水角🍡好吸睛。2個顏色嘅鹹水角😋味道都係一樣嘅。🧆 馬拉小籠包一籠4個啡色外皮嘅小籠包😉。整體味道鹹鹹地,好特別。😙而且唔會乾爭爭,咬落去小籠包有滿滿嘅湯汁。🤠🧆 黃椒醬排骨 (辣)肉質嫩滑🤩。雖然menu話係辣🌶,但我地覺得唔算太辣,可以接受。🙂🧆 黑椒牛肉球 (辣)一大粒可以分到4份嘅牛肉球🐮。肉質腍,黑椒味道濃。🤭🧆 口水汁龍利魚腸粉 (辣)平時叉燒腸、蝦腸見得多,魚腸粉就第一次見。😎口水汁嘅麻辣調教得啱啱好😍,夠哂惹味。🤤🧆 番茄蛋春卷有蕃茄炒蛋嘅味道🤓,估唔到春卷皮🫔包住番茄蛋個味道都幾夾。🫠酸酸甜甜又脆卜卜嘅😋好好味。
🧆 一龍大滿足
有6款🍴特色點心。
好姊妹話個大滿足好正🤣,要一人一份先夠過癮🫣!
🧆 拉絲菠蘿包
一碟3個芝士菠蘿包😍。搣開個麵包🥯真係有拉絲感覺。
🧆 一口鹹水角
有2串綠色+橙色嘅鹹水角🍡好吸睛。
2個顏色嘅鹹水角😋味道都係一樣嘅。
🧆 馬拉小籠包
一籠4個啡色外皮嘅小籠包😉。整體味道鹹鹹地,好特別。😙
而且唔會乾爭爭,咬落去小籠包有滿滿嘅湯汁。🤠
🧆 黃椒醬排骨 (辣)
🧆 黑椒牛肉球 (辣)
一大粒可以分到4份嘅牛肉球🐮。肉質腍,黑椒味道濃。🤭
🧆 口水汁龍利魚腸粉 (辣)
平時叉燒腸、蝦腸見得多,魚腸粉就第一次見。😎
口水汁嘅麻辣調教得啱啱好😍,夠哂惹味。🤤
🧆 番茄蛋春卷
酸酸甜甜又脆卜卜嘅😋好好味。