黑門水產すいさん (Fashion Walk)

2023-06-12 45 瀏覽
實在係太掛住呢個甲羅燒 ,所以終於約齊腳就過嚟食我就梗係要獨食一隻甲羅燒 呢間餐廳最正係甲羅燒有幾款唔同嘅味 上次食咗赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒今次要食海膽蟹味噌甲羅燒配餅食好食,空口就咁食呢個甲羅燒又係好正仲有叫咗好多其他嘅嘢食嘅磯燒岩手縣生蠔, 燒宕仍然肥美多汁另外落咗一啲 味噌湯落去一齊燒所以令到蠔肉更加甜美燒鮑魚爽口彈牙, 完全唔會覺得韌, 而且燒完之後有面微焦香味好好食赤身拖羅蓉千本太卷拖羅好新鮮,同飯嘅配搭 唯一係覺得太少,食完又想再叫多份帆立貝伴魚子醬帆立貝係有少少脊燒內脆外軟鰻魚蛋捲比想像中多好多鰻魚,蛋捲偏甜, 同鰻魚非常之夾最後叫多個關東煮有蒟蒻、福袋、獅子狗、底仲有啲豚肉片整體所有食物都非常好食下次都會繼續再食甲羅燒
實在係太掛住呢個甲羅燒 ,所以終於約齊腳就過嚟食

我就梗係要獨食一隻甲羅燒
呢間餐廳最正係甲羅燒有幾款唔同嘅味
上次食咗赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒
今次要食海膽蟹味噌甲羅燒

配餅食好食,空口就咁食呢個甲羅燒又係好正

仲有叫咗好多其他嘅嘢食嘅

磯燒岩手縣生蠔, 燒宕仍然肥美多汁
另外落咗一啲 味噌湯落去一齊燒
所以令到蠔肉更加甜美

赤身拖羅蓉千本太卷
拖羅好新鮮,同飯嘅配搭
唯一係覺得太少,食完又想再叫多份

帆立貝伴魚子醬
帆立貝係有少少脊燒內脆外軟

鰻魚蛋捲
比想像中多好多鰻魚,蛋捲偏甜, 同鰻魚非常之夾

最後叫多個關東煮
有蒟蒻、福袋、獅子狗、底仲有啲豚肉片

整體所有食物都非常好食
下次都會繼續再食甲羅燒

2023-06-08
2023-06-12 45 瀏覽
我今次去咗一間尖沙嘴既日本菜,絕對係一間要試嘅餐廳!我叫左佢地既蜜糖芥末火燒安格斯牛肉沙律,佢哋將嫩滑多汁嘅安格斯牛肉烤得恰到好處,搭配香甜嘅蜜糖芥末醬。啲牛肉入口即溶,醬汁嘅酸甜味道同芥末嘅微辣都好平衡,帶出牛肉嘅原汁原味!🥗跟著,我仲試咗佢哋嘅鐵板燒海鮮雜菌,入面包括鮑魚、海老同魷魚,簡直係海鮮控嘅天堂!🦐🦑🍄鮮嫩嘅鮑魚肉質鮮美,加上鮮甜彈牙嘅海老同軟綿綿嘅魷魚,真係一口咬落去就可以感受到豐富嘅海鮮鮮味!鐵板燒令到啲海鮮散發出獨特嘅香氣同滋味,每一口都帶來滿滿嘅滿足感!🔥🦀唔好忘記試下佢哋嘅赤鬼蟹味噌甲羅燒!呢個真係太特別,絕對係一個驚喜!🦀🔥佢哋將新鮮嘅蟹肉同獨家醬汁煮成濃郁嘅味噌醬汁,再放上喺鬆脆嘅甲羅上,烤得恰到好處,外脆內軟,味道香濃!食落去,味道層次分明!係我試過最特別嘅蟹料理之一!🦀🌶️另外,佢哋嘅黑門令鰻魚漢堡絕對要試!🍔🐟軟嫩多汁嘅鰻魚肉夾喺鬆脆嘅漢堡包裡面,加上醇厚嘅鰻魚醬汁同新鮮嘅生菜,每一口都帶來滿滿嘅美味!🍔👍除咗咁多精彩嘅海鮮料理之外,我仲試咗佢哋嘅三文魚刺身、油甘魚刺身同吞拿魚刺身,真係鮮甜!🍣🐟 三文魚刺身鮮嫩滑溜,入口即化,每一口都係大滿吹!油甘魚刺身

除咗咁多精彩嘅海鮮料理之外,我仲試咗佢哋嘅三文魚刺身、油甘魚刺身同吞拿魚刺身,真係鮮甜!🍣🐟 三文魚刺身鮮嫩滑溜,入口即化,每一口都係大滿吹!油甘魚刺身有著豐富嘅油脂,質感彈牙,鮮味十足!吞拿魚刺身則帶有濃郁嘅油脂!每一款都係唔同嘅美味享受!🍣🐠

呢度嘅食物真係幾好!每一樣都好好味,絕對令人滿足!我一定會再去試其他嘅菜式!👏🍽️
2023-06-12 1166 瀏覽
話說早排去Sogo感謝祭血拼後,順手同fd子試咗呢間高質磯燒水產店,店內裝修幾有日本feel,天花掛咗好多貝殼+燈籠,野食用料新鮮又惹味,唔錯🫶🏻❀海膽蟹味噌甲羅燒❀靚女店員響我地面前燒埋,覺得好貼心😙鮮甜海膽同美味香濃蟹味噌簡直係perfect match,蟹膏上面仲加咗少少蟹肉,經過炭燒後超香,未食已經流哂口水。❀赤鬼蟹味噌甲羅燒❀呢款甲羅燒係餐廳首創,加咗超大舊明太子,本身以為會好鹹,估唔到係少少辣又幾惹味,配埋梳打餅食話咁快就食哂。❀黑門令大漁魚子醬脆脆包❀據說係呢度嘅名物,多士上面有海膽、吞拿魚蓉、蝦、蟹肉、蟹籽、黑魚子、炸蒜及蔥,用料豐富,入口鮮味十足,又好有層次感。❀黑門令鰻魚漢堡❀好得意嘅配搭,用鰻魚當係漢堡咁,包住甜蛋+飯,再用紫菜包住食。❀磯燒鮑魚一本及海苔酒盜燒帆立貝❀鮑魚超生猛又大隻,甜甜嘅醬汁滲入鮑魚當中,令鮑魚鮮嫩多汁。帆立貝用上冬菇 、蟹籽+海苔一齊燒,將食材嘅鮮味帶哂出黎,連d湯汁都咁好飲,而且店員會幫手剪到細細粒咁方便進食👍🏻❀黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯❀炒飯都幾大碗,炒得夠乾身,有鹹香三文魚籽+鮮甜肥美嘅海膽鋪面,影相靚之餘,味道都幾好。❀黑門大阪燒❀
話說早排去Sogo感謝祭血拼後,
順手同fd子試咗呢間高質磯燒水產店,
店內裝修幾有日本feel,
天花掛咗好多貝殼+燈籠,
野食用料新鮮又惹味,唔錯🫶🏻

❀海膽蟹味噌甲羅燒❀
靚女店員響我地面前燒埋,覺得好貼心😙
鮮甜海膽同美味香濃蟹味噌簡直係perfect match,
蟹膏上面仲加咗少少蟹肉,
經過炭燒後超香,未食已經流哂口水。

❀赤鬼蟹味噌甲羅燒❀
呢款甲羅燒係餐廳首創,
加咗超大舊明太子,
本身以為會好鹹,
估唔到係少少辣又幾惹味,
配埋梳打餅食話咁快就食哂。

❀黑門令大漁魚子醬脆脆包❀
據說係呢度嘅名物,
多士上面有海膽、吞拿魚蓉、蝦、
蟹肉、蟹籽、黑魚子、炸蒜及蔥,
用料豐富,入口鮮味十足,
又好有層次感。

❀黑門令鰻魚漢堡❀
好得意嘅配搭,用鰻魚當係漢堡咁,
包住甜蛋+飯,再用紫菜包住食。

❀磯燒鮑魚一本及海苔酒盜燒帆立貝❀
鮑魚超生猛又大隻,
甜甜嘅醬汁滲入鮑魚當中,
令鮑魚鮮嫩多汁。

帆立貝用上冬菇 、蟹籽+海苔一齊燒,
將食材嘅鮮味帶哂出黎,
連d湯汁都咁好飲,
而且店員會幫手剪到細細粒咁方便進食👍🏻

❀黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯❀
炒飯都幾大碗,炒得夠乾身,
有鹹香三文魚籽+鮮甜肥美嘅海膽鋪面,
影相靚之餘,味道都幾好。

❀黑門大阪燒❀
木魚碎碎堆到成座小山咁好正,
切一小塊大阪燒放入口度,
就會食到豬肉嘅鮮味,
香濃又酸甜嘅醬汁,好邪惡😣
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
之前就已經在尖沙咀試過這間黑門水產,超高人氣,每一晚都爆滿。終於都在銅鑼灣開新分店,地方比尖沙咀分店更大,而且有露天座位,很chill👏🏻👏🏻 餐廳跟尖沙咀設計一樣,以用木系為主調,擺滿日式裝飾,而且很有創意用蠔殼作為吊飾,差點覺得自己在日本的居酒屋。餐廳主打海鮮磯燒,而食材係由日本黑門市場直送香港,用料絕對新鮮上乘。我同朋友每人點了一個甲羅燒,分別是赤鬼明太子甲羅燒,海膽蟹味噌甲羅燒。店員一開始拿過來給我們先拍照,然後拿走去他們的爐那邊燒,燒完就拿回來給我們。赤鬼明太子的有點辣辣,非常適合我們的胃口,混合了鵪鶉蛋、三文魚子及蟹籽,增加了蟹膏的口感,十分過癮。海膽蟹味噌甲羅燒的蟹膏因為混合了海膽,大大增加了蟹膏的鮮味,完全不會覺得鹹,配搭脆脆的餅,非常好吃。極上·壽司盛合這個盛合有齊我最喜歡的壽司,有大拖羅、松葉蟹膏、松葉蟹肉、赤貝、油甘魚、海膽、三文魚,三文魚子、牡丹蝦、帆立貝、深海池魚及金目鯛,這裡共有12款壽司。帆立貝依舊巨型,大拖羅入口即溶,海膽鮮甜,全部都很新鮮,大滿足。明太子赤鬼炒飯朋友說一定要點這個炒飯,原來非常好吃,珍珠米炒到粒粒分明,每粒米都沾上明太子及醬汁,而且非常

明太子赤鬼甲羅燒

極上·壽司盛合
極上壽司盛合

明太子赤鬼炒飯
朋友說一定要點這個炒飯,原來非常好吃,珍珠米炒到粒粒分明,每粒米都沾上明太子及醬汁,而且非常香蛋香味,吃到停不了😚

廣島吉列炸蠔
炸物方面,炸蠔外層薄,一咬下去就吃到蠔的香味,店家完全不吝嗇,好大隻蠔,而且蠔味濃郁,吃完好有滿足感!
廣島吉列炸蠔

今晚的食物充滿驚喜,保持了尖沙咀的高水準,如果來這間餐廳慶祝生日,餐廳會關燈,全場播生日歌替你慶祝,超級有氣氛👍🏻
2023-06-09
明太子赤鬼甲羅燒
極上壽司盛合
2023-06-10 51 瀏覽
得知銅鑼灣都開左分店,今晚約埋朋友一齊食!🤣🤣銅鑼灣店既環境好光猛、乾淨、闊落,坐得好舒服!1.黑門令大漁魚子醬脆脆包 $216有蝦 蟹籽 三文魚籽 海膽 魚子醬 吞拿魚蓉,鮮味大集合!正!2.黑門令鰻魚漢堡 $118係鰻魚夾住玉子同飯,用紫菜包住咁食😋😋3.黑門大阪燒 $98有豚肉,椰菜,唔多麵粉,調味適中,唔會膩!👍🏻4.海膽蟹味噌甲羅燒 $128必點!有店員幫手烹調👍🏻海膽同蟹既天然鮮咸味,好味到食唔停口😋5.黑門大漁冷蕎麥麵 $288有大量既蟹籽 三文魚籽 海膽 魚子醬,正!蕎麥麵既蕎麥味夠突出👍🏻6.黑門三文魚加州反卷 $1387.玉子壽司 $38都到位😀總結:食材新鮮,物有所值😋
得知銅鑼灣都開左分店,今晚約埋朋友一齊食!🤣🤣
銅鑼灣店既環境好光猛、乾淨、闊落,坐得好舒服!
1.黑門令大漁魚子醬脆脆包 $216
2.黑門令鰻魚漢堡 $118
係鰻魚夾住玉子同飯,用紫菜包住咁食😋😋
3.黑門大阪燒 $98
有豚肉,椰菜,唔多麵粉,調味適中,唔會膩!👍🏻
4.海膽蟹味噌甲羅燒 $128
必點!有店員幫手烹調👍🏻
海膽同蟹既天然鮮咸味,好味到食唔停口😋
5.黑門大漁冷蕎麥麵 $288
有大量既蟹籽 三文魚籽 海膽 魚子醬,正!
蕎麥麵既蕎麥味夠突出👍🏻
6.黑門三文魚加州反卷 $138
7.玉子壽司 $38
都到位😀

總結:食材新鮮,物有所值😋
2023-06-07
2023-06-06 65 瀏覽
同同事慶祝生日食豪D去食日本菜!海膽蟹味噌甲羅燒喺蟹殼上面嘅蟹膏加埋鵪鶉蛋,再加埋海膽同埋蟹子,係爐上燒5-10 分鐘,超級香!香到隔離d 客人都望住我地,再配埋平凡既梳打餅,突顯到佢出色既味道!黑門令極黑鮑海鮮太卷平時真係好少會食有鮑魚嘅壽司,真係第一次食,好特別,鮑魚好爽口,冇諗過鮑魚配壽司咁好食!蜜糖芥茉火炙安格斯牛肉沙律好少食牛肉配沙律,出奇地夾!脆燒白穴子串燒鱔片,好爽口,唔錯。黑門令彩虹丼有好多唔同嘅魚生,有生熟吞拿魚、海膽同埋蟹籽。唔單止外型靚到彩虹咁,連味道都有唔同層次,食完成個飯之後都唔會覺得膩。牛肉烏冬牛肉幾香牛味,烏冬煮得岩岩好👍🏻!出色既一餐,久唔久要搵藉口豪一次!🤭
同同事慶祝生日食豪D去食日本菜!

黑門令極黑鮑海鮮太卷

蜜糖芥茉火炙安格斯牛肉沙律
好少食牛肉配沙律,出奇地夾!

脆燒白穴子串
燒鱔片,好爽口,唔錯。

黑門令彩虹丼

牛肉烏冬
牛肉幾香牛味,烏冬煮得岩岩好👍🏻!

出色既一餐,久唔久要搵藉口豪一次!🤭
2023-06-06 51 瀏覽
今日黎到位於銅鑼灣嘅黑門水產,地點非常方便,Sogo 行完街過黎都唔洗10分鐘,重點係野食勁高質!好有日式居酒屋嘅風味!首先叫左兩個黑門令大漁魚子醬脆脆包,材料非常豐富,有吞拿魚、蟹籽、三文魚籽、海膽同魚子醬,咁多靚野放埋一齊,一睇就知好食啦,鮮味十足🤤🤤為左唔想同人分,就決定叫兩個,一人一個唔洗爭🤣另外都值得推介嘅仲有呢個鰻魚漢堡,脆脆嘅紫菜包上肥美嘅鰻魚同厚厚嘅甜蛋,比起食細細舊鰻魚壽司多十倍嘅滿足😋😋最後當然不得不叫佢地最出色嘅燒物啦,今次就揀左海膽蟹味噌甲羅燒、牛油帆立貝同磯燒鮑魚,海膽加蟹肉又一個冇得輸嘅組合,加埋紫菜味梳打餅一齊食真係一流😋😋另外鮑魚同帆立貝都好新鮮,隻鮑魚都仲識郁,而且之前都會俾你影吓相望一望確保係新鮮嘅,所以新鮮程度絕對毋庸置疑👍🏻

2023-06-06 66 瀏覽
銅鑼灣加寧大廈附近的餐廳一向都好CHILL, 之前都係去食西餐,今日就想食下其他野, 見到呢間黑門水產好有日本FEEL, 所以今晚同朋友去嘆下,入到去感覺就真係似去返大阪居酒屋一樣,好有氣氛!叫了兩款特色啤酒柚子生啤 ($88) -柚子加生啤的味道很特別, 入口香甜又不失酒味🍺黑門令生啤($88) -加左鮮蕃茄汁, 睇到D色, 已經覺得好想飲先來叫幾款幾個甲羅燒,店員好用心咁橈甲羅燒, 一路燒路嗅到D香氣!由原味的黑門令蟹味噌甲羅燒開始食起, 至到辣味既赤鬼蟹味噌甲羅燒黑門令蟹味噌甲羅燒 ($98) 海膽蟹味噌甲羅燒($128)赤鬼蟹味噌甲羅燒($128) 然後就到兩款燒帆立貝海苔酒盜燒帆立貝 ($98)黑松露白汁燒帆立貝($138)– 入口有濃厚的黑松露味, 配起帆立貝,一流味道再來兩款壽司盛合-食材非常新鮮!極上赤子壽司盛 ($468), 極上壽司盛盒 ($498)跟住食埋日式漢堡-黑門令鰻魚漢堡 $236搶眼巨型鰻魚漢堡,以炭烤鰻魚為主要材料,配上特製醬料,用料豐富,鰻魚肉質鮮甜,咬下去非常滿足😁

叫了兩款特色啤酒

($88) -加左鮮蕃茄汁, 睇到D色, 已經覺得好想飲

黑門令蟹味噌甲羅燒 ($98)
海膽蟹味噌甲羅燒($128)
赤鬼蟹味噌甲羅燒($128)

然後就到兩款燒帆立貝
海苔酒盜燒帆立貝 ($98)

再來兩款壽司盛合-食材非常新鮮!

極上赤子壽司盛 ($468),

極上壽司盛盒 ($498)

跟住食埋日式漢堡-

黑門令鰻魚漢堡 $236
黑門令蟹味噌甲羅燒 ; 海膽蟹味噌甲羅燒;)赤鬼蟹味噌甲羅燒
黑松露白汁燒帆立貝
黑門令鰻魚漢堡
極上赤子壽司盛
極上壽司盛盒
柚子生啤
2023-06-01
5 分鐘 (堂食)
黑松露白汁燒帆立貝
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • ) 海膽蟹味噌甲羅燒
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒
2023-06-05 43 瀏覽
約左朋友係cwb食飯 揀左之前係tst食過 好高質ge黑門水產 環境好大 幾舒服 食物好多選擇 海膽蟹味噌甲羅燒$128現場燒 燒得好香 味道好鮮甜 唔會太咸 配埋餅乾食真係停唔到口 蟹油蒜燒帆立貝$98帆立貝一樣燒得好香 好鮮味 加埋d配料好夾 黑門令大漁魚子醬脆脆包$108好多配料 魚子醬 蝦 三文魚子 等等 黑門令鰻魚漢堡$118鰻魚好足料 燒得香 好好味 一d都唔油膩 鍾意食鰻魚必點 巨蜂乳酸$68我揀呢杯 酸酸地 夠晒開胃 玫瑰梅酒$68朋友鍾意玫瑰 揀左呢杯 我試左啖 都幾香 黑門三文魚加州反卷$168好有驚喜 估咁到反卷都可以咁正 食材好新鮮 蟹子脆卜卜 三文魚又正 油甘魚刺身$118朋友鍾意食油甘魚 好新鮮 又鮮味 正 岩手縣赤崎生蠔$98我ge最愛 大大隻 超級鮮甜 配合埋Jelly狀ge調味 好夾好正好滿足 Overall 好高質 食物多選擇又好咪 環境舒服 推介

環境好大 幾舒服 食物好多選擇

朋友鍾意食油甘魚 好新鮮 又鮮味 正

岩手縣赤崎生蠔$98

Overall 好高質 食物多選擇又好咪 環境舒服 推介

2023-06-03 65 瀏覽
夏日炎炎,唔想食太飽,當然日本嘢是首選。本身考慮緊小食要知豆定係要藕片,後來決定揀蓮藕片是因為好少見,的確是一個好選擇,因為上菜的時候不知道會這麼一大籃的蓮藕片,食落去根本是剛剛脆炸的薯片一樣,送酒一流,好像平時在酒吧或者在戲院食的薯片一樣。 壽司方面,我們選擇了三文魚和吞拿魚,三文魚飯卷非常足份量,基本上兩個人食完都很飽。另外原來它的壽司飯是經過調味的,所以不用點什麼醬汁。甲羅燒有我最鍾意的蟹籽,不過原來這個甲羅燒都幾辣的,所以如果唔食得辣的話就一定要同侍應講聲先。大阪燒份量非常十足,基本上叫大阪燒的話,飯也不用叫。我已經好耐未食過章魚燒,即整的章魚燒熱辣辣,配合適當的調味, 10分滿足。雞翼入面的餡料十足,如果你很喜歡吃辣的話,這個就最適合你食完幾味辣的小食,這個沙律就很搶眼了,因為上面的柚子醬10分解辣,而且沙律可以消消熱氣,仲有上面的安格斯牛非常之嫩口矜貴的選擇就可以試吓這個加了魚子醬和海膽的脆脆包,這個簡直就是海鮮軍艦,啖啖擁有豐富的海鮮味。
夏日炎炎,唔想食太飽,當然日本嘢是首選。

大阪燒份量非常十足,基本上叫大阪燒的話,飯也不用叫。

雞翼入面的餡料十足,如果你很喜歡吃辣的話,這個就最適合你

銅鑼灣新店地方非常寬敞,用餐環境充滿日本大阪居酒屋氛圍好輕鬆舒服,店員服務好親切😆,坐低慢慢用手機點餐,絕對岩三五知己一齊高談暢飲🍻享受Happy Hour!店員即燒甲羅燒,火喉控制得啱啱好,超高人氣蟹膏甲羅燒,我地一口氣食哂三款,即燒味道特別鮮甜,蟹膏和蟹肉配上脆脆餅干,令人食唔停口😋浜燒推介:黑門令蟹味噌甲羅燒 $98 (原味)海膽蟹味噌甲羅燒  $128赤鬼蟹味噌甲羅燒 $128 (少少辣味)店員即燒帆立貝,加少許特製海鮮汁來提鮮,超鮮甜、濃郁可口、香氣十足貝燒🦪海苔酒盜燒帆立貝 $98黑松露白汁燒帆立貝 $138黑門令鰻魚漢堡 $236搶眼巨型鰻魚漢堡,以炭烤鰻魚為主要材料,配上特製醬料,用料豐富,鰻魚肉質鮮甜,咬下去非常滿足😁兩款高級壽司盛合極上赤子壽司盛 $468 極上壽司盛盒 $498黑門名物-地道特色小食炭燒明太子雞翼 $98 送酒必點香口小食🍗清酒煮白蛤 $148海膽天婦羅 $188 炸功講夠! 紫蘇葉包滿滿海膽,口感外皮酥脆,入面鮮甜多汁,相當特別!特色啤酒柚子生啤 $88 黑門令生啤 $88 加左鮮蕃茄汁好飲爽易入口🍺

浜燒推介:

黑門令蟹味噌甲羅燒 $98 (原味)

海膽蟹味噌甲羅燒  $128

赤鬼蟹味噌甲羅燒 $128 (少少辣味)

貝燒🦪

• 黑門令生啤
  • 炭燒明太子雞翼
  • 極上壽司盛盒
2023-05-30 46 瀏覽
我向來都很喜歡吃日式料理,壽司、刺身都是必吃的。這天約朋友逛街後,時間比較晚,在銅鑼灣食街找到的餐廳竟然都在10:30或11:00前關門。晚上已不想再吃美式的油膩食品了,怎辦?興幸地看到還有家日式料理開至2:30。那正合我意!本來這日式的裝飾從不會令我有驚喜的感覺,但食物質素應該有保証。誰知道,這壽司併盤的壽司除魚類新鮮以外,飯用醬汁煮成,味道特別且沒有將刺身的鮮味蓋過,醬油飯和刺身組合恰到好處。吃完還會回味。這晚飯全是太好的感覺。
我向來都很喜歡吃日式料理,壽司刺身都是必吃的。這天約朋友逛街後,時間比較晚,在銅鑼灣食街找到的餐廳竟然都在10:30或11:00前關門。晚上已不想再吃美式的油膩食品了,怎辦?興幸地看到還有家日式料理開至2:30。那正合我意!
2023-05-28 56 瀏覽
銅鑼灣食街開咗間新嘅日本餐廳,裝修以木材為主,乾淨齊整,非常有日本風味。先來一杯玫瑰梅酒,梅酒內冰粒放了花,視覺提升👍🏻,梅酒自然更加美味🤭,來浜燒啦,首先係蟹味噌甲羅燒,燒之前望一望樣先,超靚,燒完夾梳打餅再配上熟蒜,太美味,反而係唔夠梳打餅🤣,蟹膏又腫又香😋。之後有赤鬼海老天反卷,咬落去蝦脆卜卜,不錯👍🏻。到海鮮茶碗蒸,超多料,就連大大隻鮑魚都有🤭,蛋吸收晒海鮮料,超甜超正👏🏻👏🏻。跟住這個誇張,極上大漁貝燒(元貝、蠔、蝦、魚子、牛油),隻元貝個殼好大隻先掂🤣,感覺真係超豐富,太吸引,新鮮海鮮真係無得輸👍🏻👍🏻。還有免治雞肉棒,濃濃的醬油配日本雞蛋,最緊要加左櫻花蝦,味道再提升😋😋。超滿足的一餐👍🏻👍🏻👍🏻。
  • 極上大漁貝燒
  • 黑門令味噌甲羅燒
  • 免治雞肉棒
2023-05-25 42 瀏覽
聽到黑門水產呢個名,就諗起大阪嘅黑門市場,呢度嘅裝修風格非常有日本風情,有日本嘅燈籠,海報,水手,貝殼嘅裝飾,真係好似返咗日本嘅感覺✨黑門令鰻魚漢堡 $236嚟到超有驚喜,鰻魚大大塊好厚肉,食得出鰻魚本身嘅鮮味,鰻魚肉質亦都比較重油脂感,細魚骨好少,鰻魚汁亦都好惹味,中間有一層玉子燒配埋日本米加紫菜包住一齊食,真係非滋叶火✨磯燒富山灣營光魷魚 $98螢光魷魚好少日本餐廳可以食到,個螢光魷魚超級鮮味,魷魚質感好爽脆,加埋紫菜醬汁一齊食,簡直一流✨海膽蟹味噌甲羅燒 $128材料有海膽,蟹肉,鵪鶉蛋,蟹子,口感豐富富,除咗食到海膽嘅鮮味,仲有蟹子一粒粒食到,超滿足✨海苔酒盜燒帆立貝 $98醬汁非常惹味,帆立貝好似個拳頭咁大粒,好新鮮好鮮甜,火候煮得剛剛好,唔會過熟✨極尚壽司盛盒$498有成12件壽司,分別有油甘魚,金目鯛,深海池魚,大拖羅,海膽,帆立貝,蟹肉等,拖羅極度肥美,入口柔潤鮮甜,深海池魚🐟油脂最豐富,入口即溶,金目鯛火炙後油香盡情發揮,味道份外鮮甜,海膽非常飽滿,入口充滿鮮味

✨黑門令鰻魚漢堡 $236

✨磯燒富山灣營光魷魚 $98

✨海膽蟹味噌甲羅燒 $128
材料有海膽,蟹肉,鵪鶉蛋,蟹子,口感豐富富,除咗食到海膽嘅鮮味,仲有蟹子一粒粒食到[索索聲],超滿足

✨海苔酒盜燒帆立貝 $98

✨極尚壽司盛盒$498
2023-05-23 59 瀏覽
黑門水產位於銅鑼灣加寧大廈地下,場地非常大,設有吧枱、卡位及小房間。黑門水產木系裝修,食物從日本黑門市場直運水產到港,超有日本旅遊的氣氛,而且晚市時段幾乎坐滿人。岩手縣赤崎生蠔 大大隻赤崎生蠔,非常新鮮。飽滿肉厚,質地較爽口。蠔上放了微酸的啫喱及青蔥,生蠔的鮮味更加岀。海膽蟹味噌甲羅燒店員會在你面前炭燒甲羅燒,有海膽、蟹肉和鵪鶉蛋一起燒,把所有材料一起攪拌,味道很香。塗在餅乾上,味道好夾。蜜糖芥末火炙安格斯牛肉沙律安格斯牛肉口感嫩滑,配上蜜糖芥末醬汁特別開胃。黑門三文魚加州反卷好足料👍🏻三文魚和蟹籽都很新鮮,口感豐富。蒲燒鰻魚飯大大塊鰻魚,賣相相當吸引。一口鰻魚一口飯幸福感滿滿!酥炸日本河蝦仔即叫即炸,送啤酒一流。黑門大阪燒極量木魚,大阪燒搭配醬油和蛋黃醬,非常好吃。

岩手縣赤崎生蠔

蜜糖芥末火炙安格斯牛肉沙律
安格斯牛肉口感嫩滑,配上蜜糖芥末醬汁特別開胃。

黑門三文魚加州反卷
好足料👍🏻三文魚和蟹籽都很新鮮,口感豐富。

蒲燒鰻魚飯
大大塊鰻魚,賣相相當吸引。一口鰻魚一口飯幸福感滿滿!

酥炸日本河蝦仔
即叫即炸,送啤酒一流。

黑門大阪燒
極量木魚,大阪燒搭配醬油和蛋黃醬,非常好吃。