2023-06-12
我今次去咗一間尖沙嘴既日本菜,絕對係一間要試嘅餐廳!我叫左佢地既蜜糖芥末火燒安格斯牛肉沙律,佢哋將嫩滑多汁嘅安格斯牛肉烤得恰到好處,搭配香甜嘅蜜糖芥末醬。啲牛肉入口即溶,醬汁嘅酸甜味道同芥末嘅微辣都好平衡,帶出牛肉嘅原汁原味!🥗跟著,我仲試咗佢哋嘅鐵板燒海鮮雜菌,入面包括鮑魚、海老同魷魚,簡直係海鮮控嘅天堂!🦐🦑🍄鮮嫩嘅鮑魚肉質鮮美,加上鮮甜彈牙嘅海老同軟綿綿嘅魷魚,真係一口咬落去就可以感受到豐富嘅海鮮鮮味!鐵板燒令到啲海鮮散發出獨特嘅香氣同滋味,每一口都帶來滿滿嘅滿足感!🔥🦀唔好忘記試下佢哋嘅赤鬼蟹味噌甲羅燒!呢個真係太特別,絕對係一個驚喜!🦀🔥佢哋將新鮮嘅蟹肉同獨家醬汁煮成濃郁嘅味噌醬汁,再放上喺鬆脆嘅甲羅上,烤得恰到好處,外脆內軟,味道香濃!食落去,味道層次分明!係我試過最特別嘅蟹料理之一!🦀🌶️另外,佢哋嘅黑門令鰻魚漢堡絕對要試!🍔🐟軟嫩多汁嘅鰻魚肉夾喺鬆脆嘅漢堡包裡面,加上醇厚嘅鰻魚醬汁同新鮮嘅生菜,每一口都帶來滿滿嘅美味!🍔👍除咗咁多精彩嘅海鮮料理之外,我仲試咗佢哋嘅三文魚刺身、油甘魚刺身同吞拿魚刺身,真係鮮甜!🍣🐟 三文魚刺身鮮嫩滑溜,入口即化,每一口都係大滿吹!油甘魚刺身
除咗咁多精彩嘅海鮮料理之外,我仲試咗佢哋嘅三文魚刺身、油甘魚刺身同吞拿魚刺身,真係鮮甜!🍣🐟 三文魚刺身鮮嫩滑溜,入口即化,每一口都係大滿吹!油甘魚刺身有著豐富嘅油脂,質感彈牙,鮮味十足!吞拿魚刺身則帶有濃郁嘅油脂!每一款都係唔同嘅美味享受!🍣🐠
呢度嘅食物真係幾好!每一樣都好好味,絕對令人滿足!我一定會再去試其他嘅菜式!👏🍽️