《黑樺牧場和牛火鍋放題》$398一坐底就上左個蟲草花魚肚螺片烏雞湯超級足料 飲完真係有一種暖胃嘅感覺.今次揀左花雕日本薩摩雞藥膳鍋湯底🐔湯底好香藥膳味 雞肉都吸收到湯嘅精華.除左送黑樺牧場精選層架(當中有牛肉豚肉同蝦膠)另外仲加送北海道元貝同蠔海鮮拼盤落左少少玫瑰露一齊蒸 隻隻都飽滿又香🌹店員好細心咁提供埋計時器 唔怕蒸過龍.放題黎講肉類選擇好多 每碟份量都唔少上碟賣相出色吸睛 有三款真係要必叫:⭐️A5熊本黑樺和牛特上霜降小排🥩肉紋好靚 肉又嫩滑 入口即化⭐️A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉🐮口感較厚 牛味好重⭐️醉玫瑰日本佐賀名水豚梅花肉🐽真係食到淡淡玫瑰味🌹.飲品方面款式貴精不貴多有茶類、汽水、砂冰等等 全部任飲🤩仲有多類雪條做甜品添

《黑樺牧場和牛火鍋放題》$398

一坐底就上左個蟲草花魚肚螺片烏雞湯
超級足料 飲完真係有一種暖胃嘅感覺

今次揀左花雕日本薩摩雞藥膳鍋湯底🐔
湯底好香藥膳味 雞肉都吸收到湯嘅精華

除左送黑樺牧場精選層架(當中有牛肉豚肉同蝦膠)

另外仲加送北海道元貝同蠔海鮮拼盤

口感較厚 牛味好重
⭐️醉玫瑰日本佐賀名水豚梅花肉🐽
真係食到淡淡玫瑰味🌹

飲品方面款式貴精不貴多
有茶類、汽水、砂冰等等 全部任飲🤩
仲有多類雪條做甜品
2023-04-11 42 瀏覽
今天已是第三次來黑樺牛吃火鍋放題,每次來吃都感到非常滿意,除了職員服務殷勤外,食品質素也非常之好。這店主打自家牧場的日本A5和牛,提供不同部位的和牛肉片,我最喜愛吃霜降牛小排及後腰肉,牛油花均勻,味道濃郁而且嫩滑,玫瑰豚肉也很特別(真的有玫瑰香味啊! )。在吃火鍋前,餐廳加送每人一個烏雞蟲草花燉湯(材料充足,湯頭濃郁,很好飲),另外每檯也有一份蒸焗海鮮,包括有蠔、扇貝、鮮蝦,我最喜愛蠔,非常鲜味而且飽滿,職員也很細心為每檯食客煮理及開蠔殼。小食方面也很不錯,有麻辣皮蛋、牛及牛百葉、涼拌鯇魚皮及青瓜、東坡肉、椒鹽雞軟體及雞翼、唐揚炸雞、墨魚膠釀油炸鬼。其他配料有炸響鈴、手行雞肉丸、和牛餃子、蟹子松露墨魚滑、鲜蝦滑、各式肉丸、蓮藕片、滑豆腐、鮮、多種蔬菜。飲品方面,有罐裝汽水(但種類不多,而且唔凍,要問職員攞冰),也有自家調製的花茶(推介:甘橘蜂蜜)及沙冰(有蜜瓜、菠蘿及士多啤梨味)。甜品種類相對較少,只有兩款雪條(紅豆味及榴槤味)。整體來說非常滿意及值得介紹給朋友!

2023-04-08
2023-04-10 24 瀏覽
今日同大家推介一間性價比超高既放題400蚊唔洗就可以任食高質A5和牛提前訂座仲有蒸海鮮拼盤CP值爆晒表🔸海鮮拼盤有蝦 蠔 帶子 3種海鮮蒸出黎既熟度啱啱好全部都好新鮮,唔洗點醬油都好夠鮮味蝦肉彈牙 蠔肉嫩滑 帶子鮮甜強烈建議大家提早訂位唔好錯過🔸 頭盤除左火鍋料之外,呢到既頭盤都相當唔錯麻辣拼盤有魚皮,牛碾等等夠晒麻香辣,魚皮同牛碾都好爽口,另外既鬼馬油炸鬼係用油炸鬼包住墨魚滑黎炸,外脆內軟滑🔸和牛放題鍋底方面我揀左個清d既,怕搶晒牛肉既鮮味,所以揀左黑松露野生竹苼松茸鍋,比較可以突顯和牛既牛味,放題真係好正,想揀邊樣就可以任意點🤣🤣叫左幾款食都已食到超飽 我地叫左肩胛梅花,玉子後腰肉,特上霜降小排,牛頸脊同特上霜降小排,全部都好有牛味,雪花好靚😍🍀總結cp值又高,鐘意食牛又唔想就住食既人岩曬!
今日同大家推介一間性價比超高既放題
400蚊唔洗就可以任食高質A5和牛
提前訂座仲有蒸海鮮拼盤
CP值爆晒表

🔸海鮮拼盤
有蝦 蠔 帶子 3種海鮮
蒸出黎既熟度啱啱好
全部都好新鮮,唔洗點醬油都好夠鮮味
蝦肉彈牙 蠔肉嫩滑 帶子鮮甜
強烈建議大家提早訂位唔好錯過

🔸 頭盤
除左火鍋料之外,呢到既頭盤都相當唔錯
麻辣拼盤有魚皮,牛碾等等

🔸和牛放題

🍀總結
cp值又高,鐘意食牛又唔想就住食既人岩曬!
日本黑樺牛火鍋放題揀咗花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐔,濃濃嘅酒味,聞到都覺得滋補未食和牛之前,先食一份北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,當日仲有海蝦🦐,店員將海鮮即蒸,帶出海鮮嘅鮮甜味😍元貝大大隻、牡蠣🦪脹卜卜非常肥美日本A5和牛自己係QR Code點,當然每款都試一試先啦!🐮A5和牛類有、特上霜降小排、上肩胛肉、牛前胸、牛小排、玉子後腰肉、肩胛梅花、牛頸脊同千本筋。🌟特別推介🌟🐮特上霜降小排睇落勁雪花,當然脂肪比例較高,淥幾秒就食得,比較腍身🐮玉子後腰肉因為有蛋汁包住和牛,食落非常嫩滑🐮牛前胸:牛味重、有嚼口除咗火鍋配料,仲有唔少炸物。今次點左🐔炸雞軟骨,同埋即炸響鈴雞軟骨份量都唔少紫菜響鈴即叫即炸,腐皮包住紫菜,脆卜卜非常新鮮🥤飲品方面有好多選擇有韓國飲品、汽水、茶飲、沙冰同埋有冷泡茶,冷泡茶仲會有常溫俾你揀,非常貼心甜品方面有雪糕球🍨同雪條,雪條口味非常獨特,當日嘅口味係黑糯米,好似食緊紫米露咁😆😆
日本黑樺牛火鍋放題

揀咗花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐔,濃濃嘅酒味,聞到都覺得滋補

元貝大大隻、牡蠣🦪脹卜卜非常肥美

日本A5和牛自己係QR Code點,當然每款都試一試先啦!

🌟特別推介🌟

🐮玉子後腰肉因為有蛋汁包住和牛,食落非常嫩滑

🐮牛前胸:牛味重、有嚼口

除咗火鍋配料,仲有唔少炸物。
今次點左🐔炸雞軟骨,同埋即炸響鈴
雞軟骨份量都唔少
紫菜響鈴即叫即炸,腐皮包住紫菜,脆卜卜非常新鮮

🥤飲品方面有好多選擇

2022-12-21
午餐
  • A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
  • 特上霜降小排
2023-04-08 29 瀏覽
同朋友喺尖沙咀發掘到一間好高質嘅任食和牛火鍋店 🥳依間黑樺牧場嘅 環境 食物質素 款式種類 都好出色😋加上員工服務態度親切 食得好開心🤪多得朋友醒目 一早知道二人同行提前訂座會送北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤😎 一入座就可以食咁鮮味嘅蠔 大元貝 同埋蝦 而且又無沙 仲啖啖肉🥰 而頭盤有鬼馬油炸鬼、麻辣拼盤 仲有手拍青瓜😗 脆卜卜嘅油炸鬼加埋墨魚滑 配合得好好🤩 而麻辣拼盤仲好精緻 辣度適中 加埋手拍青瓜 真係好開胃😜湯底我地揀咗黑樺祕製酸辣魚鍋 酸酸辣辣都好開胃 估唔到加埋和牛 都會配合得咁好😍依間火鍋店主打任食和牛🥳梗係要試多啲唔同種類嘅和牛啦👍🏻 當中我最中意嘅係A5熊本黑樺和牛特上霜降小排(碟)🤤油脂好豐富同埋雪花好平均😚咬落好嫩滑又彈牙😻撈埋蛋黃食 簡直係入口即溶☺️ 另外仲有好多款式嘅和牛揀 我第二最喜歡嘅係A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉 佢唔單止擺盤靚 而且肉味好香濃🤩除咗A5和牛之外 依間邊爐點仲有好多其他款式嘅嘢食😋 包括豬肉 雞肉 大量蔬菜 海鮮 同埋小食🤪我地仲叫咗個蟲草花魚肚螺片烏雞湯 諗住打先邊爐 可以下火 同埋滋潤一下🥰 真係好足料呀

今次去尖沙咀發現左Lee間和牛放題,都幾高質,$398+1首先環境方面都OK嘅,好多卡位坐,整間店舖都係日式裝修,衛生乾淨程度都👍🏻服務周到,店員超nice,好耐心咁計定曬時間幫你煮埋,一定唔會overcook 啊👍🏻首先佢會俾你揀咗湯底先,然後我地就揀左北海道豆乳玫瑰芝士鍋👍🏻係等火鍋滾嘅同時會有油炸鬼同埋麻辣拼盤比我地食住先,超級貼心💕而係同一個時間,就會有另外一個鍋煮海鮮,店員煮嘅時間真係一流,全部海鮮都煮到鮮甜嫩口,剛剛好❤️💕👍🏻火鍋滾左之後就可以食和牛啦,本身未叫野食之前已經會有一個好靚嘅3層層架拼盤,打卡able🤭🤭以下係個人覺得必點嘅3款心水和牛推薦:◽️A5 特上霜降小排💕入口融化嘅感覺,油花超香帶點咬口,肉味香濃甘甜👍🏻😋◽️A5 肩胛梅花💕肉味好濃,油花味香,非常嫩口🤤◽️玉子後腰肉💕無咁膩口,肉質爽口,連埋蛋一齊食,好香滑
今次去尖沙咀發現左Lee間和牛放題,都幾高質,$398+1

以下係個人覺得必點嘅3款心水和牛推薦:

◽️A5 特上霜降小排💕
入口融化嘅感覺,油花超香帶點咬口,肉味香濃甘甜👍🏻😋

◽️A5 肩胛梅花💕
肉味好濃,油花味香,非常嫩口🤤

◽️玉子後腰肉💕
無咁膩口,肉質爽口,連埋蛋一齊食,好香滑

2023-04-06 27 瀏覽
今日放年假,同老公去食好西,食A5和牛放題。環境好舒服,乾淨,好有日本既感覺。我地叫左黑松露野生竹笙松茸菌鍋做湯底,好香濃既菇味!先上左個麻辣拼盤,有牛展,皮蛋同青瓜,牛展好惹味,個醬唔會太辣,辣度適中,青瓜夠新鮮,爽脆。之後上左海鮮,都係頭盤,好新鮮,好有海味,清甜!呢個係黑樺牧場盛合層架,第一二層都係和牛,第三層係蝦膠同墨魚膠。牛肉新鮮,即解凍,濃郁既牛味令人一試難忘,牛油味香,只需小灼幾秒即可食用,滿滿的牛肉,令人滿足!再追加了牛小排和玉子後腰肉,牛小排彈牙香口,玉子與牛肉十分夾,令人齒甲留香。這次的和牛放題實在令人太有滿足感,下次一定要再幫襯!
今日放年假,同老公去食好西,食A5和牛放題
環境好舒服,乾淨,好有日本既感覺。
我地叫左黑松露野生竹笙松茸菌鍋做湯底,好香濃既菇味!
之後上左海鮮,都係頭盤,好新鮮,好有海味,清甜!
這次的和牛放題實在令人太有滿足感,下次一定要再幫襯!
2023-04-04
❣︎ 日本黑樺牛火鍋放題成人$398一位先食海鮮再食火鍋有計時器計十分鐘後就食得其間可以出去自助區睇下👀自助區有醬料區同埋甜品區🍮♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.2/5 🦞海鮮海鮮有扇貝·日本生蠔同埋鮮蝦🦐全部都好新鮮推薦日本生蠔🦪size好大隻唔腥之餘仲好鮮甜🍲火鍋主打A5熊本黑樺和牛🤤✨玉子後腰肉牛花世一,靚到好似幅畫咁🫣中間加埋隻蛋,真係令人食指大動😋✨特上霜降小排入口即溶,牛味濃郁,正👍🏻其他食物可以用QR Code落單估唔到呢到有日本芝士竹輪🤪🤪🤪選擇都唔小 好滿足😋
❣︎ 日本黑樺牛火鍋放題

唔腥之餘仲好鮮甜

🍲火鍋
主打A5熊本黑樺和牛🤤
✨玉子後腰肉
牛花世一,靚到好似幅畫咁🫣
中間加埋隻蛋,真係令人食指大動😋
✨特上霜降小排
入口即溶,牛味濃郁,正👍🏻

其他食物可以用QR Code落單
估唔到呢到有日本芝士竹輪🤪🤪🤪
選擇都唔小 好滿足😋
2023-04-04 30 瀏覽
有一排無打邊爐,心思思又想去食,咁啱朋友想食任食火鍋,咁就一拍即合,決定去食火鍋放題,朋友介紹呢間係尖沙咀既任食火鍋超正,可以任食A5 熊本黑樺和牛😍,咁正梗係要去試吓啦~餐廳環境乾淨舒適,座位闊落。120分鐘黑樺牧場和牛火鍋放題(HK$398/人),入座先揀湯底,有成7款你揀,包括:🔺黑樺秘製酸辣魚鍋🔺花雕日本薩摩雞藥膳鍋🔺北海道豆乳玫瑰芝士鍋🔺惹味麻辣雞鍋🔺野生竹笙松茸菌鍋🔺黑松露野生竹笙松茸菌鍋🔺鰹魚大根昆布鍋因為主要係食黑樺和牛,所以揀咗個清清地既湯底,我地就揀咗野生竹笙松茸菌鍋,上枱好香既松茸味道。入座禮物:🥢黑樺牧場精選層架入座即送既三層架,包括精選和牛、五花肉、蝦滑及墨魚滑,和牛脂肪均勻,肉質細嫩,而五花肉係半肥瘦,脆口,一點也不油膩😋,蝦滑同墨魚滑超大份量,而且都好足料,爽口彈牙。🥢北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤入座禮物again, 但呢個要預先訂位先有,每人有2隻生蠔、一隻元貝及大蝦,如果想要任食元貝及牡蠣可以加錢(HK108/人),但我地都係專心食牛🤣🤣海鮮拼盤以蒸海鮮方法處理,原汁原味,有店員幫手打開蠔殼及元貝,服務非常貼心,海鮮新鮮,蒸的時間剛剛好,元貝同生蠔都仲好鮮

🔺黑樺秘製酸辣魚鍋
🔺鰹魚大根昆布鍋

入座禮物:
🥢黑樺牧場精選層架

🥢北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
海鮮拼盤以蒸海鮮方法處理,原汁原味,有店員幫手打開蠔殼及元貝,服務非常貼心,海鮮新鮮,蒸的時間剛剛好,元貝同生蠔都仲好鮮嫩,非常有海水味👍🏻

放題選擇方面都有好多,除了主打A5熊本黑樺和牛外,仲有佐賀名水豚,仲有各款熟食及火鍋料,飲品、雪條等,真係點叫都食唔晒🤣🤣, 所以我地主攻和牛

A5熊本黑樺和牛:
🥢牛頸脊
牛頸脊少脂肪,較有口感,牛味亦較濃郁。

🥢特上霜降牛小排
叫得霜降就知油脂豐富,油脂分佈平勻,淥起來肥美又軟腍,滿口油香🤤

🥢肩胛梅花
有筋及油花,脂肪較牛小排少,吃起來軟嫩適中,切成薄片令筋位不太影響,配著剛剛好😋

🥢玉子後腰肉
後腰肉脂肪平均,肉質軟腍,再加上雞蛋就更加嫩滑,只要淥一淥就食得。

🥢 醉玫瑰日本佐賀名水豚肉梅花肉
呢個肉質軟腍多汁,再用上酒去醃製,淥完還有淡淡的酒香,食落一啲都唔嚡,好好味

另外加點:
🥢台灣鴨血
雖然唔係麻辣湯底,但深愛鴨血的我依然叫來試試看,鴨血口感Q彈,本身已入味,味道不錯,但還是麻辣湯才配鴨血,松茸湯太清了一點。
🥢炸午餐肉
同樣,午餐肉也是要配麻辣或濃味湯底才能突顯午餐肉的濃味。

🥢唐生菜、大根、粟米
蔬菜見到都好新鮮靚仔,大根清甜,粟米甜又無渣。

🥢蟲草花魚肚螺片烏雞湯
食食吓仲有湯出,自然唔執輸去攞番盅黎飲,原來係烏雞湯,補身又好味😋

飲品是自取的,有烏龍茶、沙冰等,另外也可以加錢任飲啤酒或清酒,我地就揀咗烏龍茶,鍾意佢唔甜,仲可以消滯,幫助消化食多啲🤣

至於甜品就有雪條,當日有紅豆及榴槤雪條,好味,榴槤控要試吓~ 🤭
  • A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
  • 肩胛梅花
2023-04-04 22 瀏覽
以前覺得食日本和牛好貴,自從食過呢間黑樺牛之後,發現幾舊水就可以任食A5和牛,真係好抵,朋友都忍唔住話要約我食多次😆佢得一個餐,就係$398任食日本熊本嘅黑樺和牛。首先揀湯底,我哋揀咗藥膳雞湯,勁濃,而且越煮啲藥味越出,真係好正。之後就開始上佢送嘅蒸海鮮同埋層架。🥰精選層架有幾塊和牛嘅膝頭哥肉,呢個部位就唔係任食啦,不過其他幾個部位都可以放心大大啖食😋而蝦滑同墨魚滑都好正。再之後就係qr code落單,我哋每款A5和牛都試咗一碟先,之後再encore 一啲我哋鍾意嘅部位,兩個人前後食咗十一碟牛,都好夸張😆當中最好味一定玉子後腰肉同埋特上霜降小排☺️前者有隻蛋係上面,撈埋再去煮,令到啲肉質勁嫩滑,前後食咗三碟😆而霜降小排主要食佢豐富嘅油脂,分佈得好靚,肉質好鮮嫩。係啦,2人同行提前2日book位先有海鮮送㗎,大家記得早啲book定位啦☺️

2023-04-04 21 瀏覽
去日本前都忍不住要吃個和牛放題,午餐400元都唔洗,就可以任食日本a5和牛:黑樺牛餐廳的裝潢也帶日系,再加上食材質素是十分高👍媽媽話好少食到港女下午茶的鳥籠,黑樺牛先來一個:上層a5和牛,中層鹿兒島水豚肉,下層黑松露墨魚滑和蟹籽蝦滑和牛味道十分濃郁,而且入口即溶前菜:鬼馬蝦滑油炸鬼,牛𦟌魷魚椒魚皮皮蛋炸油炸鬼稍後放題,我也多叫了一碟,因為炸得十分酥脆香口藥膳雞煲湯🍲藥膳味十分濃郁,北芪大大塊,味道香醇,是我喜歡的藥膳味道,而雞有半隻而且雞肉嫩滑奉送生蠔、扇貝同蝦,不需要任何調味也能帶本身的鮮味所有a5和牛肉質鮮嫩牛味重,餐紙會教大家淥幾多秒,再加上入口即溶紫菜嚮呤和炸雞軟骨十分好吃特別的pizza 有1/4選擇,值得一試,芝士味強烈除汽水和和雪條外,也有店家親自調的楊枝甘露沙冰
餐廳的裝潢也帶日系,再加上食材質素是十分高👍

和牛味道十分濃郁,而且入口即溶

前菜:鬼馬蝦滑油炸鬼,牛𦟌魷魚椒魚皮皮蛋

炸油炸鬼稍後放題,我也多叫了一碟,因為炸得十分酥脆香口

藥膳雞煲湯🍲

奉送生蠔、扇貝同蝦,不需要任何調味也能帶本身的鮮味

紫菜嚮呤和炸雞軟骨十分好吃

特別的pizza 有1/4選擇,值得一試,芝士味強烈

除汽水和和雪條外,也有店家親自調的楊枝甘露沙冰
2023-04-03 51 瀏覽
🐮黑樺牛和牛放題 $398🐟海鮮拼盤一入座會先送上一個海鮮拼盤,有牡蠣🦪北海道元貝🥢海蝦🦞有職員會幫你計時,夠鐘就會幫你拆殼⌛️牡蠣唔算好大隻,勝在每隻都好飽滿🤩元貝有少少沙,呢點要扣分🥲🍤小食小食一碗入面有齊牛舌、皮蛋、牛展、魚皮💁🏼‍♀️個人覺得魚皮最正,一黎係比較少地方有,二黎佢個口感好爽彈🤤另外仲會有一人一塊鬼媽油炸鬼,炸得香口,唔會油膩☺️🥣是日燉湯 - 螺頭雞湯好surprise,估唔到邊爐店既燉湯咁有水準😂入面好足料,螺頭份量都比得好大方😉所以成盅湯好濃郁🏮精選層架最上面捲到成朵花咁既係牛膝頭哥上既肉,肉味香濃,可惜無得refill🐮中間既豚肉雖然偏肥,但係唔會好膩🐽最下層既蝦滑墨魚滑食落彈牙🦐🍄野生竹笙野菌湯揀左個清淡d既湯底,飲落係淡淡乾菌菇既味道🍲個人覺得同和牛都襯到,而且可以中和肉類既膩A5熊本黑樺和牛特上霜降小排油花分佈好靚,每啖都食到油脂香味🤤輕輕一淥就食到🥢如果追求入口即化既口感,呢款岩曬你地🫶🏻A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉唔會得個肥字,肉味依然保留到🙈撈埋蛋黃食會更嫩滑🍳如果唔想食咁肥膩會推薦你encore呢款!黑樺和牛餃子麻辣味比較正,味道有層次,而且入面既肉餡
🐮黑樺牛和牛放題 $398

🍄野生竹笙野菌湯

A5熊本黑樺和牛特上霜降小排

A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉

黑樺和牛餃子
麻辣味比較正,味道有層次,而且入面既肉餡會爆汁🥟

呢到完全肉類愛好者既天堂,牛肉同豚肉都好高質👼🏻但略嫌其他火鍋配料既選擇比較少🥲座位超級寬敞,坐得好舒服😌姐姐經常行埋黎加湯,問我地有無咩需要,呢點值得加分❗️

2023-04-03 22 瀏覽
位於尖沙咀嘅日本過江龍《黑樺牛牧場》,食材新鮮,主打黑樺和牛同佐賀名水豚,可以任食和牛,超正呀,啱晒鍾意食肉嘅朋友仔😏一座低先嚟頭盤╰☆鬼馬油炸鬼,即炸熱辣辣,食落唔油膩╰☆麻辣拼盤,有牛舌、牛展、魚皮同皮蛋,整得好入味😌魚皮索晒麻辣汁,香酥麻辣又爽滑入座會有黑樺牧場精選層架送,入面有兩款和牛、豚肉同自家製手打蝦滑同爽口彈牙嘅墨魚滑「日本黑樺牛火鍋放題」$398湯底揀咗🍲花雕日本蕯摩雞藥膳鍋,藥膳味道好出,湯底濃郁鮮甜,淥牛都好夾╰☆ 特上霜降牛小排油花超靚,油脂豐富,有入口即溶嘅口感╰☆玉子後腰肉中間放咗粒蛋黃,淥牛肉前將佢沾上蛋汁,更突出肉嘅鮮味,入口軟滑╰☆牛頸脊鮮紅柔嫩嘅牛頸脊,帶雪白嘅油花,口感肥嫩有彈性╰☆肩胛梅花肩胛肉油脂分布均勻,肉味豐富,加上帶筋又有油脂,好有口感2人同行同提早2日前訂座會有北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤送,海鮮鮮甜美味,如果唔夠喉仲可以加$108追加任食🤤除咗火鍋配料仲叫咗啲熟食╰☆椒鹽海老,香酥可口,蝦肉鮮甜╰☆麻辣雞翼尖,好麻好香超入味飲品種類都有好多,冷泡茶、沙冰、罐裝飲品等…

一座低先嚟頭盤
╰☆鬼馬油炸鬼,即炸熱辣辣,食落唔油膩

入座會有黑樺牧場精選層架送,入面有兩款和牛、豚肉同
自家製手打蝦滑同爽口彈牙嘅墨魚滑

「日本黑樺牛火鍋放題」$398

╰☆ 特上霜降牛小排
油花超靚,油脂豐富,有入口即溶嘅口感

╰☆玉子後腰肉

╰☆牛頸脊
鮮紅柔嫩嘅牛頸脊,帶雪白嘅油花,口感肥嫩有彈性

╰☆肩胛梅花
肩胛肉油脂分布均勻,肉味豐富,加上帶筋又有油脂,好有口感

除咗火鍋配料仲叫咗啲熟食
╰☆椒鹽海老,香酥可口,蝦肉鮮甜
╰☆麻辣雞翼尖,好麻好香超入味

飲品種類都有好多,冷泡茶、沙冰、罐裝飲品等…
2023-04-02 97 瀏覽
店鋪擠迫,所謂既A5和🐮上枱係凍到硬(唔知雪咗幾耐😱)質感柴而且無牛味😨,係街市買都香同好味過佢,其他食物就唔使講~~差,叫咗個野生竹笙松茸菌鍋,淡而無味同飲水一樣,再加湯都係幫你加清水,説好的自家沙冰,斟出嚟質感係水,站在旁邊的1位員工極不禮貌地説:呢個係我地自己整,係冇冰既,🙄咁不如改名唔好叫沙冰啦,整體就算免費下次都唔會再去,更加唔值呢個價,大家想食肥牛既話就可以去,A5和牛就免喇,各位自行判斷
2023-04-01 36 瀏覽
🚩 黑樺牛 期待已久嘅餐廳系列~和牛+放題So Crazy🤤根本就係極級邪惡嘅組合,見到就即刻收藏咗! 趁住(覺得自己)後生身體機能應該handle到,就應承自己一定要去食🙌🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈黑樺牧場和牛火鍋 $398套餐包咗蒸焗海鮮同埋和牛放題🫶🏻一坐低店員就建議我哋先食咗個海鮮先,咁樣啲味道先唔會互相影響~海鮮🦞每人有兩隻日本蠔,帆立貝同埋蝦~蠔蒸焗至8成熟狀態,蠔肉飽滿鮮甜,記得要飲埋嗰啲蠔汁火鍋🍲我哋揀咗豆乳玫瑰鍋,餐廳預先將一部份上湯雪至玫瑰冰,打卡一流🌹黎到重點就係肉肉啦🤤🤤淨係和牛都有五至六款,而且仲有勁多火鍋配料‼️和牛特別推薦後腰肉,對比起咁多款相對冇咁油膩,可以食多幾塊~ 其次佢地嘅豚肉都唔野少嫁,係出生於日本佐賀名🙌🏻肉質偏嫩滑另外個胃有位可以食埋佢地嘅和牛手工餃同各款滑,真材實料,推薦‼️試咗黑松露墨魚滑同蝦滑都爽口彈牙,是10歲靚妹仔,含粉量極低😆
🚩 黑樺牛
期待已久嘅餐廳系列~

🌈黑樺牧場和牛火鍋 $398
套餐包咗蒸焗海鮮同埋和牛放題🫶🏻

海鮮🦞

火鍋🍲

其次佢地嘅豚肉都唔野少嫁,係出生於日本佐賀名🙌🏻肉質偏嫩滑