2023-05-11
近排考試壓力大,當然要食返餐好嘅慰勞一下自己😝😝呢間火鍋店已經✍🏼bookmarked 已久,選用嘅牛係直營牧場熊本直送,性價比好高🥰🐥蟲草花魚肚螺片烏雞湯十分滋補鮮甜,仲有大大片彈牙嘅螺片,飲完之後好暖胃🥰🥘野生竹笙松茸菌鍋打算主要食和牛,所以揀返個清清地嘅湯底突顯返個牛味🙌🏼 材料有冬菇、茶樹菇、竹笙、猴頭菇、姬松茸、蟲草花等,真材實料!加湯可以揀加水/加雞湯都可以🌟🦑鬼馬油炸鬼 用墨魚滑釀油炸鬼,出面比較少有,外脆內彈~麻辣拼盤(頭盤)包括麻辣🐟魚皮、麻辣🐮牛展同麻辣🥚皮蛋 ,當中麻辣魚皮最為出色😳😳好爽彈,配上麻辣汁好開胃🌟🌟之後仲encore 咗一次😝😝黑樺牧場精選層架(早兩日WhatsApp或者電話訂座優惠)好igable, 3層高嘅層架~最上層係牛肉、第二層係豬肉、第三層係手打黑鑽墨滑同手打黃金蝦滑😋當中覺得手打黑鑽墨滑最為出色,爽口彈牙又有少少黑松露香👍🏼海鮮拼盤(早兩日WhatsApp或者電話訂座優惠)包括咗6隻🦪蠔同兩隻🦐大蝦~大蝦肉質結實肉質飽滿!蠔嘅海水味超濃郁,唔洗另外添加調味料都好夠味,另外重金屬味~🐮A5和牛類A5 熊本黑樺和牛牛頸脊,牛味較濃郁~A5熊本
🐥蟲草花魚肚螺片烏雞湯
十分滋補鮮甜,仲有大大片彈牙嘅螺片,飲完之後好暖胃🥰
🥘野生竹笙松茸菌鍋
🦑鬼馬油炸鬼
用墨魚滑釀油炸鬼,出面比較少有,外脆內彈~
麻辣拼盤(頭盤)
黑樺牧場精選層架(早兩日WhatsApp或者電話訂座優惠)
海鮮拼盤(早兩日WhatsApp或者電話訂座優惠)
🐮A5和牛類
A5 熊本黑樺和牛牛頸脊,牛味較濃郁~
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花,油脂最豐富,亦係最邪惡之選~
A5熊本黑樺和牛千本筋,肉質較爽脆,平較少地方有得食嘅部位~
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉,雖然油脂冇上面嗰啲咁豐富,不過加咗雞蛋之後,肉質明顯係最嫩😌
🥬唐生菜
雖然湯底有好多菇類,但始終都係要叫返樣蔬菜類balance 返食咗咁多肉😳
飲品
有凍有室溫有熱,唔同需求都可以滿足到😆
🫖梨山烏龍-凍
較清新,生津解渴🤓
🫖白桃烏龍-室溫
茶味較濃,🍑白桃味突出🤓
🍨甜品
果然食甜品係有第二個胃😆試咗芝麻雪糕、荔枝雪糕同榴槤雪條~推介荔枝雪糕同榴槤雪條~荔枝雪糕味道清新;榴槤雪條榴槤味香濃👍🏼除咗各式雪糕雪條,另外見到仲有楊枝甘露沙冰~
環境:4/5
大部份設梳化座位,坐得舒服~燈光柔和
服務:5/5
員工服務態度好好,一入到去即刻問我地有冇興趣飲蟲草花魚肚螺片烏雞湯~我見佢個個客人都有問的😝😝不過可能送完即止~另外食海鮮都會幫我地開埋蠔👍🏼👍🏼
食物:4.5/5
選擇十分多元化,牛肉部位選擇多同質素都好好!另外必試之選麻!辣!魚!皮!
Revisit: yes