2023-04-27 1336 瀏覽
放假天陰陰又落雨,没什麼好做,訓到自然醒然後就直接來到朋友推薦的黑樺牛打邊爐。我地訓醒就到,真難得包了場。店子不大,但好和風。自家製茶飲及罐裝飲品任飲。店裏套餐得一個,完全不用三心兩意。$398就可以120分鐘任食A5和牛,價錢可謂十分超值!因為閒閒地出面一盤和牛都不止這個價。先送上幾款小食,香脆的炸蝦多士、麻辣小碟(皮蛋、牛𦟌、牛舌、魚皮)精選層層架上面有精選和牛肉和豚肉各一款,還有飛魚子蝦滑和松露墨魚滑,俾大家小試牛刀。然後上了海鮮拼盤有2隻北海道大元貝、4隻牡蠣和2隻海蝦。用酒燒至乾身,所以鮮甜又有酒香!然後就到了重點項目牛肉!這裏的牛肉是由日本牧場直營。黑樺牛是熊本縣最高級和品質最高的和牛品種,出品一定有保證!所以湯底揀了清一繛的醉雞鍋。餐內可任點A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、玉子後腰肉、牛前胸、、美國特選牛板腱等。每款油花分布有不同特色。可以自己手QR Code落單又或者直接叫店員所有肉都先上一盤,再揀喜歡的Encore。牛肉依肥美次序分別是牛小排>肩胛梅花>後腰肉>牛前胸>牛頸背脊>牛板腱,看到粉紅與白相間的牛肉,入口油香滿溢。後腰肉
牛肉依肥美次序分別是牛小排>肩胛梅花>後腰肉>牛前胸>牛頸背脊>牛板腱,看到粉紅與白相間的牛肉,入口油香滿溢。後腰肉加入玉子撈勻再放入鍋,蛋香、牛香豐富。完全滿足牛魔王的胃納。
雖然主角是牛,但豚肉質素都好高。玫瑰日本佐賀名水豚五花、梅花肉真係好香玫瑰味。我們食了全部的肉一次,然後選了牛小排、肩胛梅花、後腰肉來encore,清晒所有的小食和肉,然後我們飽了!!飽得好滿足。
兩人order了一大盤菜去消滯。菜好新鮮,而且上枱的份量好足,我們食完肉再瘋狂食2轉菜,然後便收手了。基本上餐入面任食的食物都無乜點,單純食牛就食得好滿足。唔一定要去日本,其實來黑樺牛,都絕對令你有去到日本食肉的滿足。
2023-04-19
午餐
朋友一向鍾意食和牛,係佢推薦下,黎到呢間高質、性價比高嘅和牛火鍋放題!🔹120分鐘黑樺牧場和牛火鍋放題 $398 頭盤1:鬼馬油炸鬼頭盤2:麻辣拼盤除左頭盤外,提前2日訂座並二人同行就送以下兩樣🥳🥳▫️北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤呢個海鮮拼盤仲要好新鮮,食落好香好鮮甜!▫️黑樺牧場精選層架呢個精選層架有3層,最高個層係主打A5和牛,中間則係豚肉,最下層就係新鮮彈牙嘅墨魚滑同蝦滑今次火鍋湯底則揀選左黑松露野生竹笙松茸菌鍋。呢個湯底比較清潤。最推薦要食A5熊本黑樺和牛肩胛梅花,真係勁香牛味,愈食愈想食。

🔹120分鐘黑樺牧場和牛火鍋放題 $398
頭盤1:鬼馬油炸鬼
頭盤2:麻辣拼盤

除左頭盤外,提前2日訂座並二人同行就送以下兩樣🥳🥳

▫️北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
呢個海鮮拼盤仲要好新鮮,食落好香好鮮甜!

▫️黑樺牧場精選層架

2023-04-23 56 瀏覽
好耐冇食牛,牛魔王好友見到黑樺牛牧場可以仼食A5黑樺牛兩小時,lunch都只係$398,就拉左我去擦餐勁。我們被安排坐於卡座,好寬敞舒適。這裡的裝飾非常簡潔和優雅,木質的桌子增加了一種自然的氛圍。湯底點了野生竹笙松茸鍋,鮮香樸鼻,味道濃郁,又唔會搶去牛肉嘅鮮味,正!餐廳首先會送上小食,層架,海鮮。頭盤係麻辣拼盤有多重獨特的口感體驗,皮蛋、魚皮、牛舌和牛𦟌都經過了妙手烹調,口感豐富、味道獨特,辣得過癮!海鮮拼盤有帆立貝、蠔和蝦都非常新鮮,散發出淡淡的海洋香氣,每一口都令人愉悅。黑樺精選層架,有和牛,豚肉,手打黑松露墨魚滑同蟹籽蝦滑,和牛口感滑嫩,墨魚滑嘅黑松露的香氣非常濃郁,令人垂涎欲滴;蟹籽蝦滑口感鮮美彈牙,蟹籽亦增加口感。到主角了我們點了A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、A5熊本黑樺和牛肩胛梅花、A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉和A5熊本黑樺和牛牛頸脊。特上霜降小排肉質非常柔軟,入口即溶。肩胛梅花口感豐富,帶有濃郁的牛肉香味,令人回味無窮。後腰肉加了玉子口感更加嫩滑。牛頸脊則口感柔軟,肉味更濃,非常美味。推薦土豆粉,口感煙韌,索左個湯勁好食;雞子和鮮蝦雲吞都非常精緻,口感也非常好。岀面雪櫃有幾

餐廳首先會送上小食,層架,海鮮。
頭盤係麻辣拼盤

海鮮拼盤

岀面雪櫃有幾款冷泡茶比你揀,蜂蜜柑桔冰紅茶和四季春青茶都是非常清新的飲品。

最後,我揀左抹茶雪作甜品,非常香滑濃郁,完美地結束了這場美食之旅。

如果想品嚐高品質的牛肉,黑樺牛牧場可以一試!
✔️黑樺牧場和牛火鍋放題 $398✨花雕日本薩摩雞藥膳鍋✨唔想食太辣 所以今次叫咗花雕藥膳雞湯底~味道好濃 即時加咗水幾次最後食雞嗰陣時依然好有花雕味🥰 推薦👍🏻✨任食日本直送廣島牡蠣及北海道元貝 +$108✨牡蠣粒粒都好肥美 非常Creamy 元貝都好大粒🤤 仲要有淡淡的酒味🍶 烹飪需時 建議叫定先 然後一路打邊爐一路旁邊煮 兩不耽誤~✨黑樺牧場(精選/盛合/層架)✨講唔停最鍾意頂層嘅牛肉 係完全入口即溶‼️油脂豐富😋底層嘅蝦滑同墨魚滑都好好食 好足料彈牙😚✨A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、A5 熊本黑樺和牛牛頸脊、美國特選牛小排✨以上幾款都非常好食 講唔停最推薦牛小排😝 油脂分佈都最均勻 軟淋得來又不失肉味 反而玉子後腰肉肉質嫲嫲 建議叫多d其他🙈 同埋講唔停覺得之後叫嘅牛好似冇第一碟咁靚😳 不過其實第一round 食完已經超飽~哈密瓜沙冰好似沙冰版melona🍈一路打邊爐一路飲 超正😋另外佢啲麻辣小食都好惹味
✔️黑樺牧場和牛火鍋放題 $398

✨花雕日本薩摩雞藥膳鍋✨

✨任食日本直送廣島牡蠣及北海道元貝 +$108✨

✨黑樺牧場(精選/盛合/層架)✨

哈密瓜沙冰
好似沙冰版melona🍈一路打邊爐一路飲 超正😋

另外佢啲麻辣小食都好惹味
2023-04-21 39 瀏覽
-同一班朋友一齊食飯通常都係打邊爐,今次就試左呢間主打和牛放題的餐廳-食物:$398任食(有7種牛的唔同部位,推介佢個特上霜降小排(淋,多油脂),牛頸脊(有咬口,牛味重啲)除左牛,佢都有啲配菜好出色(魚皮,蝦多士,等等)茶都好有心思(好多唔同款,茶味都重)-環境:裝修都幾新,坐落都算闊。staff 的服務唔錯,見老闆好落力同客人互動,拾枱。-總結:HK$398的和牛放題,加$38啤酒任飲,加$108海鮮任食。呢個價錢算唔錯。
2023-04-15
  • 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
  • 特上霜降小排
2023-04-20 38 瀏覽
最近去完日本食左好食既和牛返唔到轉頭,所以最近又走左去【黑樺牛牧場】食熊本A5黑樺和牛放題。牛肉係牧場直送、lunch成人係$398,包一個層架同乾蒸海鮮,其他肉類蔬菜小食都係任食,層架入面既牛膝肉就無得再點。 我自己就叫左北海道芝士牛乳鍋,味道超級濃、好香芝士味,最適合搭配蔬菜。另外肉都唔需要再點醬汁,因爲呢個湯底可以帶出肉既鮮甜。 個人最推薦牛膝肉、肩胛梅花同牛頸脊,肥瘦適中,牛味香濃、肉質非常嫩滑。蝦滑、墨魚滑都好特別,好鮮甜彈牙。 另外飲品有好多種選擇,最特別連沙冰都有。
2023-04-19 131 瀏覽
💖 黑樺牛 (尖沙咀)✨尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我男朋友真係好鍾意食火鍋🥶今日見佢放假就特登帶佢去食熊本A5 黑樺牛火鍋放題,平時食單點真係好貴,呢度竟然係放題形式‼️真係引死人🤭今次食蠔啲,加埋海鮮放題🤣-熊本A5黑樺和牛火鍋$398放題+$108 海鮮放題🍲身為玫瑰之鬼肯定要叫返個玫瑰湯底打卡🤣呢個玫瑰湯底就係芝士牛奶湯,因為有芝士嘅關係所以飽腹感會重少少🤏🏻頭盤會送個鬼馬油炸鬼、麻辣拼盤🌶️。今日好好彩仲送左佢地廚師即日熬製嘅湯品,今日仲要係蟲草花湯夠晒滋潤🤭另外因為我哋有訂做嘅關係所以送咗一個三層火鍋架,有牛和尚頭🤤唔係度度都有得食架‼️中間嗰層係豬肉,最底嗰層都有一啲佢哋自家製嘅蝦滑同埋墨魚滑😎另外講埋佢哋嘅海鮮頭盤先好食到我哋要加錢轉放題你就知咩料啦😆生蠔肉質飽滿又肥美飲品、沙冰、甜品同Qrcode上嘅餐牌全部任食任飲😍火鍋配料呢我就最鍾意係佢哋嘅響鈴,因為當中加咗紫菜,味道層次更加豐富。飲品方面我就最鍾意係佢哋嘅沙冰😉今次揀咗楊枝甘露味😋解膩一流。好啦要介紹今日嘅重頭戲👀 A5黑樺和牛🤩,今次叫左特上霜降小排、肩胛梅花、牛前胸、

💖 黑樺牛 (尖沙咀)
✨尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓

-熊本A5黑樺和牛火鍋$398放題+$108 海鮮放題🍲

頭盤會送個鬼馬油炸鬼、麻辣拼盤🌶️。

好啦要介紹今日嘅重頭戲👀 A5黑樺和牛🤩,今次叫左特上霜降小排、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉同埋牛頸脊。油花勁靚,好重牛香🥰

2023-04-19
2023-04-18 33 瀏覽
📍尖沙咀 黑樺牛 A5和牛火鍋放題📍工作辛苦完一輪,午市好想食打邊爐,好好慰勞一下自己。之前留意到呢間黑樺牛火鍋放題,主打A5和牛,好吸引,於是就嚟試吓。$398/位(另收加一),就食到A5和牛放題!呢排做緊優惠,入座就會送個靚靚鳥籠層架,with 兩款牛肉,一款豚肉,同埋墨魚滑&蝦滑。另外仲有一個海鮮拼盤,職員話啲海鮮係日本直送,然後會即刻幫你蒸,仲幫手開埋。啲海鮮都非常鮮甜,好有驚喜。另外仲叫咗幾款頭盤:鬼馬油炸鬼、麻辣拼盤、青瓜。喺好肚餓嘅情況下,呢啲頭盤解救咗我🤤🤤。到湯底&打邊爐嘅料喇!呢次叫咗藥膳雞,真材實料嘅藥膳湯底,好滋補😆,但味道又唔會太搶,雞件嫩滑好食!牛肉有好多款揀,仲好細心話埋俾你知每部分要烚幾耐,確保食到最好食嘅牛肉🤤🤤🤤。最鐘意特上霜降牛小扒,同埋玉子後腰肉,超級香濃嘅牛肉香😳!食得好滿足!鍾意食牛肉嘅人,一定要黎試吓🥹🥹🤤🤤😆😆!
📍尖沙咀 黑樺牛 A5和牛火鍋放題📍

到湯底&打邊爐嘅料喇!

食得好滿足!鍾意食牛肉嘅人,一定要黎試吓🥹🥹🤤🤤😆😆!
2023-04-16 1041 瀏覽
今日難得同老婆一齊放假,我好醒目咁book定間好野同老婆食。依間野其實老婆想食好耐,但之前成日book唔到,今次我一早book定所以一定有位,提前book位仲會送個海鮮🦞拼盤(蠔/扇貝/蝦)講番係咩餐廳先,依間係尖沙咀(黑樺牛🐂),據聞餐廳有自家農場養牛🐂,所以質素同價錢都做到平靚正。$400唔駛只需$398就可以食到咁高質既和牛放題。湯底方面我地揀左(北海道豆乳玫瑰🌹芝士🧀鍋),聽講依個係佢地招牌湯底,每日限量供應,個湯底雪到成個花型咁,睇得又食得。個湯底話咁快上左,店員就上左一個好似鳥籠咁嘅裝飾,最頂嗰層係和牛🐂砌成玫瑰花圖案,中間就係五花腩底層就係蝦🦐滑同墨魚滑。牛方面佢地主打6款牛🐂(和牛特上霜降小排/美國牛板鍵/特選牛小排/和牛肩胛梅花/和牛玉子🍳後腰肉/和牛牛頸脊)款款都各有特色,仲有教每款牛淥幾多秒係最佳食用味道,好貼心。飲品方面有佢地自家製冷泡茶☕️,又有沙冰又有雪糕🍦櫃,真心係我食過咁多間最優質既火鍋店。其實佢地仲有好多款野食,但我地見到咁靚既牛都放棄左食其他野食,主打佢地咁優質既和牛。總結:咁既價錢食到咁優質既和牛,係日本都唔得,真心推薦。#foodie#hkfood

總結:咁既價錢食到咁優質既和牛,係日本都唔得,真心推薦。

#foodie#hkfoodie#尖沙咀#和牛#黑樺牛#eatfoodie#火鍋#任食#自助

2023-04-13
2023-04-16 32 瀏覽
如果鍾意食多款牛肉嘅火鍋放題,咁呢間就啱哂,真係好多款牛肉,仲有豚肉及多款火鍋料,餐廳環境都大幾舒適一開始會先上送嘅海鮮,用蒸焗去煮熟,所以特別食到海鮮鮮甜味,生蠔都夠肥美,仲有厚身啖啖大元貝,同埋海蝦,食完就打邊爐今次叫咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋,湯底偏奶滑牛乳濃香,烚肉特別夾,另外仲有黑樺牧場精選層架送,入面有靚和牛及肥美嫩豚肉,仲有2款蝦及墨魚滑到多款牛肉及豚肉上場了,一碟碟層起嚟好澎湃,當中玉子後腰肉真係好滑嫩又夠肉香,將雞蛋撈入牛肉,再配豆乳湯底成件事好爽又好食,另外牛小排及牛頸脊好肉香味濃,玫瑰五花肉除咗夠嫩滑外,仲有淡淡玫瑰清香火鍋料及小食都好多款,估唔到連雞子都有,勁大粒好正喔
火鍋料及小食都好多款,估唔到連雞子都有,勁大粒好正喔
2023-04-16 32 瀏覽
$398一位,120分鐘任飲任食,訂位仲送海鮮同精選層架,真係好抵食😲😲🤩餐前小吃麻辣牛肉、皮蛋、魚皮,但唔會辣到食唔到👍👍👍炸蝦多士酥脆香口,用料十足🫡🫡食完前菜已經飽左一半🤨🤨🤨仲有蟲草花魚肚響螺燉烏雞湯飲🫢🫢🤩蟲草花魚肚響螺燉烏雞湯料頭足,冇乜味精味☺️☺️大大舊烏雞,滋陰養顏😀😀🤩黑樺牧場精選層架2人同行提前訂座送的,有和牛、五花肉、手打蝦滑同手打墨魚滑😍😍😍蝦滑同墨魚滑口感彈牙,冇腥味🥳🥳🥳正🤩北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤訂座送的,姨姨會幫我哋拆埋殼,好快食得!🤭🤭有生蠔🦪,元貝同蝦,🫣🫣🫣味道鮮甜,真係好抵食 omg🤣🤣真係食到七成飽先食和牛🤣🤣🤣和牛有好多款☺️A5黑樺和牛特上霜降小排☺️A5黑樺和牛牛小排☺️A5黑樺和牛上肩胛肉☺️A5黑樺和牛肩胛梅花☺️A5黑樺和牛牛前胸☺️A5黑樺和牛玉子後腰肉☺️A5黑樺和牛牛頸脊每樣叫一碟都值回票價🥳🥳🥳入口即化,唔韌😋😋仲有雪糕食

🤩餐前小吃
麻辣牛肉、皮蛋、魚皮,但唔會辣到食唔到👍👍👍
炸蝦多士
酥脆香口,用料十足🫡🫡
食完前菜已經飽左一半🤨🤨🤨仲有蟲草花魚肚響螺燉烏雞湯飲🫢🫢

🤩蟲草花魚肚響螺燉烏雞湯
料頭足,冇乜味精味☺️☺️大大舊烏雞,滋陰養顏😀😀

🤩黑樺牧場精選層架

☺️A5黑樺和牛肩胛梅花
☺️A5黑樺和牛牛前胸
☺️A5黑樺和牛玉子後腰肉
☺️A5黑樺和牛牛頸脊

每樣叫一碟都值回票價🥳🥳🥳入口即化,唔韌😋😋
仲有雪糕食
2023-04-15 30 瀏覽
這家餐廳座位不算很多,主要有約不多於十張的2-6人座是日我同朋友2人被安排了一個4人sofa卡位,座位坐得幾舒適【落單形式】此打邊爐係以全下單形式為主除了調味醬料及飲品可以在餐廳中央位置拿,其他都係以QR code 下單形式飲品種類都算不少,除了有一櫃的港式飲品好似可樂咁,仲有自家製既茶樽仔飲品,岩不好甜的人此外,佢仲有幾款味道的沙冰可以揀,仲有冰粒可以揀餐廳提供的是120分鐘打邊爐放題,成人$398,小童身高90-120cm 就收$268有個開心位係佢呢個價錢就包送一D食物好似我地2個人齊去,就會有海鮮拼盤,當中有北海道大元貝﹑牡蠣同大蝦而且仲有個黑樺牧場既精選肉層架【海鮮拼盤】講返個海鮮拼盤,好有誠意佢係用一個平﹑包住鍚紙既碟盤裝住4隻牡蠣﹑2隻大元貝同2隻大蝦然後放係一個爐頭蒸熟佢海鮮既量都幾多下,而且D海鮮肉質都幾鮮甜,蒸完都仲係幾大隻,唔錯!侍應仲會幫我地開埋個元貝殼同牡蠣殼,唔洗我地自己黎【黑樺牧場精選肉層架】再黎係個黑樺牧場既精選肉層架,好靚佢整個成個high tea 層架,係一個金色既鳥籠形狀第一層係牛肉,當中有一個砌到好似玫瑰花咁既牛肉,見到真係好開心當佢慢慢解凍後,
這家餐廳座位不算很多,主要有約不多於十張的2-6人座

【落單形式】
此打邊爐係以全下單形式為主
此外,佢仲有幾款味道的沙冰可以揀,仲有冰粒可以揀

有個開心位係佢呢個價錢就包送一D食物
而且仲有個黑樺牧場既精選肉層架
【海鮮拼盤】
講返個海鮮拼盤,好有誠意
然後放係一個爐頭蒸熟佢
侍應仲會幫我地開埋個元貝殼同牡蠣殼,唔洗我地自己黎
【黑樺牧場精選肉層架】
再黎係個黑樺牧場既精選肉層架,好靚
佢整個成個high tea 層架,係一個金色既鳥籠形狀
當佢慢慢解凍後,D肉開始軟身,真係好似一朵開緊既花咁,真係好靚,呢個真係超打卡able
第二層係豬肉
第三層係有蝦滑同墨滑,係勁大份,成個拳頭咁大
蝦滑同墨滑好鮮,入口好彈口
成個精選肉層架好得
【湯底】
湯底有7款俾你揀
我地揀左花雕日本雞藥膳鍋
呢款落左幾大量既藥材
中間就放左一埋新鮮既雞肉,所以都要等一陣先食得
有試到個湯,有少少酒味,唔太重,藥膳味就重D,整體好滋補
呢個湯都值得大家去試
【前菜】
叫了些醃青瓜﹑麻辣涼拌同埋一份油炸鬼
3樣都好食

青瓜醃得夠奈,所以個甜酸味好入,好好食,基本我清晒

麻辣涼拌有魚皮﹑牛𦟌及皮蛋
個麻辣醬有蒜香同辣香,混合得好好
魚皮應該有獨立再落左料去醃,因為特別辣
個皮蛋好好食,我本身係唔好皮蛋的人,但佢整到個味好易入口,好粉好綿的口感,讚呀

【QR code 落單】
QR code 落單有兩款,一個係放題包既食物,一個係需要加錢收費既配料
有個位好欣賞係,佢會寫係個數量,好似X件﹑X粒咁
對於每樣都想淺嚐既我地,係一件好好既事,唔會叫太多而浪費,但又試到想食既野

睇返原來小食都有唔少揀,除左頭先提過既前菜,都仲有小pizza 可叫
一些麻辣系列好似夫妻肺片都當然唔少得啦
主食最主要有肉類﹑海鮮﹑丸類﹑蔬菜等叫
肉類方面,我地再叫了牛頸脊及特上霜降小排
真心要讚下佢既肉,有質素
尤其個特上霜降小排好好食!牛油脂重﹑入口快溶,好好食.大推薦!
不過呢個唔可以食太多,因為油脂重,食太多會好快有飽感

牛頸脊口感比較重,要咬多幾口,但相對佢既牛香更重
事後知道原來餐廳係日本有個農場,呢D肉係日本直送過黎
難怪,真係好食

我地仲叫了些炸午餐肉﹑鴨血﹑墨魚仔同蔬菜等
整體都係有水準
好似墨魚仔咁,煮熟左佢會漲起,口感都係彈既,有鮮味
蔬菜好似粟米咁,好甜好好食;生菜都係食得出好新鮮

對於食物質素,我同朋友整體都好滿意!

此外,服務方面,幾位侍應都是幾好禮貌
一黎到會同你講解邊度拎醬料﹑飲品﹑冰等
仲有個細心位係,佢會建議你等D肉解凍一陣先落去湯度

衛生程度都滿意
我地用既碗﹑枱上放既筷子等,都係乾淨冇問題既
2023-04-03
  • 特上霜降小排
  • 麻辣涼拌皮蛋
  • 蝦滑
  • 牛頸脊
2023-04-14 31 瀏覽
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜想搵間高質火鍋任食,第一時間諗起黑樺牛,除咗牛肉仲有海鮮拼盤同多款小食選擇🦐✅黑樺牧場和牛火鍋放題$398🔸麻辣拼盤一座地職員就準備咗嘅麻辣拼盤同青瓜,麻辣拼盤有皮蛋、牛展、牛舌、魚皮,呢款麻辣味好好食,忍唔住再叫多咗份魚皮😋🔸黑松露野生竹笙松茸菌湯湯底味道充滿黑松露香,而且好養生又健康😍最正係有竹笙🤣🔸肉類用手機QRcode落單,選咗幾款靚牛肉🥩牛肉雪花分佈都好靚,靚到好似一幅畫咁😂每樣都叫咗啲試下,最鍾意玉子後腰肉,牛肉撈埋蛋漿一齊食,牛香加上蛋香雙重享受😎🔸海鮮拼盤有扇貝、生蠔、大蝦🦐店員仲會幫忙去殼,生蠔大隻肥美,海鮮都幾新鮮👍🏻🔸三層港女架有豬肉和丸類,份量唔會太多擺盤又靚🐷🔸雪條有三款口味,其中有榴槤雪條,仲要好濃味😍😍🐻總結有海鮮又有牛肉放題,滿足😋📍黑樺牛 (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜

✅黑樺牧場和牛火鍋放題$398
🔸麻辣拼盤
🔸黑松露野生竹笙松茸菌湯
湯底味道充滿黑松露香,而且好養生又健康😍最正係有竹笙🤣
🔸肉類

🔸海鮮拼盤
🔸三層港女架
有豬肉和丸類,份量唔會太多擺盤又靚🐷
🔸雪條
有三款口味,其中有榴槤雪條,仲要好濃味😍😍
🐻總結
有海鮮又有牛肉放題,滿足😋

📍黑樺牛 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
2023-04-12 29 瀏覽
今日黎到尖沙咀食日本過江龍嘅黑樺牧場和牛放題,喺120分鐘裏面可以仼食A5日本和牛各個部位😍提早兩日訂位入座就會送北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,當中有帆立貝、大蝦、蠔🦪,每款海鮮都都係由日本直送過嚟職員會幫手打開生蠔同埋飯立貝,非常新鮮!首先黑樺華牧場精選層架,分別有和牛、五花肉、手打蝦滑同墨魚滑頭盤有鬼馬油炸鬼同麻辣拼盤,麻辣十足好惹味😍湯底有七款可以選擇,我就揀咗每日限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋,湯底係一個玫瑰花嘅形狀 ,打卡唔錯!重點緊係要試吓熊本A5黑樺和牛,$398呢個價錢可以食到高質A5和牛店員首先會送上八款唔同嘅部位,每款肉質都非常鮮嫩 ,牛肉厚薄度切得啱啱好,每個部位有好靚嘅雪花紋特別推介A5牛頸脊 A5特上霜降牛小排 A5玉子後腰肉,每款肉都好高質好質,每款肉靚到就好似高級超市買到以g計嘅牛肉,出邊買幾塊都幾舊水,呢個價錢超值!🤣👍🏻飲品仲有自家製冷泡茶同埋沙冰任飲,另外湯仲有蟲草花魚肚螺片烏雞湯號,燉湯落足料,非常之滋補啊😍幾百蚊就食到高質A5靚牛,啱晒各位牛魔王🤣

頭盤有鬼馬油炸鬼同麻辣拼盤,麻辣十足好惹味😍

幾百蚊就食到高質A5靚牛,啱晒各位牛魔王🤣
2023-04-12 32 瀏覽
一直都想試試這家日本火鍋店,今日請了假有時間慢慢品嚐一下有不同的湯底,我們試試花雕日本薩摩雞藥膳鍋這道菜品以雞肉為主,搭配了枸杞、紅棗等藥材,味道較清甜,喝起來十分滋補。黑䅿牧場精選層架北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤每人各有一隻大蝦、一隻帶子和兩隻燒蠔,店員會幫你計時燒海鮮和上碟,非常貼心🥰海鮮燒得剛剛好,肉質保持鮮嫩多汁,味道都挺鮮甜最讓人驚豔的當屬A5熊本黑樺和牛系列,包括特上霜降小排、牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸等部位。這些牛肉都是選自熊本黑樺和牛,肉質極為優良,口感豐富,入口即化。其中特上霜降小排更是極為罕見,口感絕佳,肉質更是極為鮮嫩🤤
一直都想試試這家日本火鍋店,今日請了假有時間慢慢品嚐一下

有不同的湯底,我們試試花雕日本薩摩雞藥膳鍋

黑䅿牧場精選層架

北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤