2023-05-29 16 瀏覽
今次揀咗間主要食A5和牛放題,打算食高質牛肉食翻夠本。北海道豆乳玫瑰芝士鍋以豆乳為湯底再加入濃郁嘅芝士,湯頭變得香濃有層次,飲落溫和順口又帶點玫瑰嘅香味,每日限量供應,手快有手慢冇!二人同行附送一份海鮮拼盤,店員會另外設置蒸爐去煮,我哋今次有日本牡蠣同大蝦,牡蠣食落鮮甜厚身,海水味濃郁,大蝦爽口彈牙。店員有計時器提供,8分鐘就食得,保證入口時海鮮不會overcook。火鍋放題配料豐富,選擇很多,主角當然係A5熊本黑樺牛,黑樺牛係日本熊本縣最高級嘅和牛品種,呢度可以一次過食到各種唔同部位,有牛小排、肩胛梅花、牛前胸、牛頸脊;外面比較難食到嘅有:和尚頭、玉子後腰肉和千本筋等,各具特色。個人最愛牛頸脊,牛油花均勻有致,食落牛味香濃。加單1份係等於一碟,所以份量頗大,建議每次追加1份就好了,否則好難試得曬所有種類的食物。仲有其他配料,好似肉質鮮嫩嘅名水豚、芝香爆汁嘅芝士竹輪等都值得一試,熟食方面炸雞翼、酸辣皮蛋、拍青瓜一應俱全,性價比高。
今次揀咗間主要食A5和牛放題,打算食高質牛肉食翻夠本。

北海道豆乳玫瑰芝士鍋

📍黑樺牛 (尖沙咀)今次咗食熊本A5黑樺和牛放題🥩仲叫咗海鮮放題🦪幾推廌大家去試吓!💥前菜 - 麻辣拼盤一個上枱有個前菜拼盤有麻辣皮蛋,魚皮,牛腱少少辣🔥好惹味💥前菜 - 鬼馬油炸鬼油炸鬼好鬆脆配埋上面啲蟹籽口感幾特別💥蟲草花魚肚螺片烏雞湯燉湯好足料有好濃郁嘅雞湯味烏雞食落都好嫩口🍗💥海鮮拼盤拼盤加$108有得任食牡蠣🦪仲會有專人幫手可以同店員講想食生啲/熟啲食落好鮮甜😆💥湯底(北海道豆乳玫瑰芝士鍋)湯底係每日限量供應一送上嚟仲有成朵玫瑰花瓣咁打卡一流📸有淡淡芝士味食落有同牛肉幾夾💕💥A5 黑樺和牛-部位:牛前胸牛前胸牛味香濃口感比較有咬口-部位:特上降霜小排呢一個係自己最中意💯油香好足淥咗四至五秒食落入口即溶-部份:玉子後腰肉附加玉子可以將肉浸滿蛋漿和牛同埋蛋漿完美融合十分滿意!👍💥飲品(特調沙冰-楊枝甘露,夜香蜜瓜)餐廳每日親自調製嘅沙冰仲可以自己加雪糕球幾獨特😆黑樺牛 (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
📍黑樺牛 (尖沙咀)

今次咗食熊本A5黑樺和牛放題🥩
仲叫咗海鮮放題🦪
幾推廌大家去試吓!

💥前菜 - 麻辣拼盤

一個上枱有個前菜拼盤
有麻辣皮蛋,魚皮,牛腱
少少辣🔥

拼盤加$108有得任食牡蠣🦪
仲會有專人幫手
可以同店員講想食生啲/熟啲
食落好鮮甜😆

💥湯底(北海道豆乳玫瑰芝士鍋)

湯底係每日限量供應

附加玉子
可以將肉浸滿蛋漿
和牛同埋蛋漿完美融合
十分滿意!👍

💥飲品(特調沙冰-楊枝甘露,夜香蜜瓜)

餐廳每日親自調製嘅沙冰
仲可以自己加雪糕球
幾獨特😆

黑樺牛 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
2023-05-28 31 瀏覽
𝔹𝕖 𝕒𝕨𝕒𝕣𝕖 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 “𝟝-𝕤𝕖𝕔𝕠𝕟𝕕” 𝕣𝕦𝕝𝕖 𝕗𝕠𝕣 𝕖𝕒𝕔𝕙 𝕡𝕚𝕖𝕔𝕖 𝕠𝕗 𝔸𝟝 𝕓𝕖𝕖𝕗👮🏽‍♂️高質火鍋放題真係可遇不可求🙉,上網意外地搵到呢間和牛放題,即刻同媽媽食下先🥢。湯底選擇多,我地揀左個養生d既藥膳鍋🥰,落食物前飲多兩啖湯好正。餐紙好貼心地已經列左牛既邊個部位要烚幾耐,原來大概4-5秒已經好 fit😯,帶少少 pinku pinku 就岩岩好🫴🏽。和牛油脂分佈均勻,肉靚靚真係唔洗蘸醬汁都夠做✨。如果多d人食,仲可以嗌多幾款牛肉部位😆。其他配料覺得和牛餃子同墨魚滑較為出色,蔬菜亦都新鮮🥬。黑樺牧場A5和牛火鍋放題 | 每位 $438🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐃和尚頭 · 牛頸脊 · 玉子後腰肉 · 特上霜降小排🥟韭菜 / 麻辣和牛餃子🦑手打黃金墨魚滑真心要唔食早餐去先可以徹底享用120分鐘🤪,早係火鍋前我地已經食左以下既「前菜」🥕。🍲蟲草花魚肚螺頭烏雞燉湯燉湯最緊要夠足料夠熱✴️,呢個燉湯完美演繹🤩。如果唔係要留肚打邊爐,真係想 order 多一盅👀。🦪海鮮拼盤:牡蠣及大蝦一坐低店員已經先將牡蠣同大蝦放係鋪左錫紙爐上烤焗☄️,大概12分鐘,店員會逐隻牡蠣打開🙈

黑樺牧場A5和牛火鍋放題 | 每位 $438
🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋
🐃和尚頭 · 牛頸脊 · 玉子後腰肉 · 特上霜降小排
🥟韭菜 / 麻辣和牛餃子
🦑手打黃金墨魚滑

🍲蟲草花魚肚螺頭烏雞燉湯

🦪海鮮拼盤:牡蠣及大蝦
一坐低店員已經先將牡蠣同大蝦放係鋪左錫紙爐上烤焗☄️,大概12分鐘,店員會逐隻牡蠣打開🙈。兩款海鮮相對咸,無落調味都有呢個效果🤫。

🦐鬼馬油炸鬼蝦多士
蝦多士係麵包上就食過唔少,油炸鬼有無試過呢🤣,都幾特別幾脆口。

🥒拍青瓜、滷牛展、滷牛舌、皮蛋
其他小食就相對無咁吸引,味道同口感一般。

🍵白桃烏龍 · 四季春
餐廳有幾款冷泡茶,唔會太甜,感覺好舒服同幫助消化♨️。茶有雪櫃有室溫,仲其他汽水同飲品選擇。

被整個火鍋放題驚艷到⚡️,估唔到呢個價錢食到咁靚既A5,仲要額外有燉湯同其他小食選擇。環境上雖然唔算有日本特色🪿,不過單係 shabu shabu 本身已經感覺對了✳️,急不及待要去日本🇯🇵走一趟呢!

午餐
蒸海鮮盤每人3隻蠔一隻蝦店員有問要幾熟我喜歡生一點 所以蠔蒸完是差不多接近生蠔的口感很肥美 海鮮好滿意火鍋湯底選了藥膳 裡面雞肉很多值得讚是火鍋食完不會口渴 証明湯底ok不過牛肉的話 我每一款都點過喜歡的只有2款雪花比較多 肉嫩口3層架裡的和尚頭太瘦 我並不喜歡吃抽風系統不好 食完火鍋身上味道很難聞可以再提升改善一下相信更好
蒸海鮮盤每人3隻蠔一隻蝦

抽風系統不好 食完火鍋身上味道很難聞
可以再提升改善一下相信更好
2023-05-26
1K
I took an extra day off to rest a bit after my trip. My friend wanted to have unlimited beef and I found this store where you get to try different parts. The menu labelled the price as $438 but the bill in the end was $389. I guess that's the price difference between lunch and dinner.The rose flowered hokkaido soy soup was not only pretty but matched the wagyu quite well.First came the seafood and the food platter and they were all great though I preferred their beef the most of course.We decide
We decided to order 1 of each to decide what we liked the most.
The best was definitely the beef ribs(the lower right corner). Despite it seems to have a high fat content, it was not very oily when you have it after cooking. Moreover, it was really tender. My second favorite would be the sirloin on the top right corner.
Definitely worth revisiting
題外話/補充資料: In view there is no English translation, I only translated the terms by myself so if there may be some minor mistakes.
2023-05-15
2023-05-25 39 瀏覽
日本黑樺牛火鍋放題呢間火鍋放題有好多款式嘅黑樺牛,每一款都好鮮嫩多汁,另外仲有日本佐賀名水豚添!再配以多款新鮮蔬菜同埋熟食,可以創造出各種不同嘅風味組合✅壽喜燒擺成玫瑰花狀嘅黑樺牛搭配新鮮蔬菜同埋特製醬料,味道非常豐富,令人食指大動✅黑樺牧場精選層架包含黑樺和牛、日本佐賀名水豚五花、黑鑽墨滑同手打黃金蝦滑,種類豐富。每一種肉類都有獨特嘅口感,黑樺和牛肉質鮮嫩,佐賀名水豚五花肥美多汁。黑鑽墨滑同手打黃金蝦滑都好滑嫩,入口即化。✅北海道牡蠣海鮮拼盤拼盤有新鮮嘅蝦同牡蠣,口感鮮甜。牡蠣肉質鮮嫩多汁,蝦肉鮮美彈牙,帶來濃郁嘅海鮮風味✅醉玫瑰日本佐賀名水豚梅花肉肉質細軟,口感豐富。配埋玫瑰花瓣賣相更吸引✅A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉肉質鮮嫩,脂肪細膩,口感豐富。配以蛋液煮熟,蛋香和牛肉嘅鮮美相互融合,令人垂涎欲滴✅A5熊本黑樺和牛特上霜降小排肉質鮮嫩,口感豐富。肉上嘅霜降脂肪均勻分佈,融入肉質中,提供了獨特口感
日本黑樺牛火鍋放題

✅壽喜燒

✅黑樺牧場精選層架

✅北海道牡蠣海鮮拼盤

✅醉玫瑰日本佐賀名水豚梅花肉
肉質細軟,口感豐富。配埋玫瑰花瓣賣相更吸引

✅A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉

✅A5熊本黑樺和牛特上霜降小排

2023-05-23 66 瀏覽
要食靚牛,仲要係任食,真係喺市場上少之又少,自從早排有朋友嚟食過呢間黑樺牛覺得好正之後,就一直心思思想嚟食。間舖頭位置都幾方便喺尖沙咀地鐵站行出去1分鐘唔使就到啦,門面係一座銀座式大廈真係有啲好似去到日本咁嘅感覺。價錢其實都幾有驚喜呀,438+1,平時買塊靚少少嘅A5和牛都差唔多要呢個價錢由於我哋提早訂位,餐廳係有嘢送嘅,送咗蠔6隻同大蝦,作為前菜,都係個唔錯嘅選擇店員亦都好熱心咁介紹佢哋餐廳入面嘅食物&飲品,其中特別推薦楊枝甘露沙冰同蜜瓜沙冰,佢哋話係自家製條配獨一無二飲落真係同出面嘅好唔同好香好滑,好好飲不過重點都係和牛,佢哋張紙有寫唔同部位需要幾多秒,不過其實一睇就知道,全部都係4至6秒,可以不停咁樣食到美味嘅A5和牛,真係好正。湯底我哋叫咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋,呢個鍋係每日限量嘅個賣相亦都好靚,非常吸引甜品方面,佢哋有個好香榴槤味嘅榴槤雪條啊,對於我呢啲榴槤控,真係完全抵擋唔到

2023-05-20 27 瀏覽
已經第二次黎食因為真系抵呀日本直送和牛,任食都系$398喳出面好多火鍋都依個價,但依家系和牛重要好多牛款揀一諗起想食下和牛,就會想黎依家都重有餐前送海鮮拼盤有蠔有蝦,重有專人幫手即場蒸同開蠔又新鮮又好睇今次揀左壽喜燒鍋靜系個鍋已經好靚好多料卡都要打多兩張其二好岩打卡既就系-玉子後腰肉放系到睇都已經夠靚但我最喜愛既都系-特上霜降牛小排真系超好食,肉脂夠,又淋,但又有小小彈牙既口感真系唔記得食左幾多碟

已經第二次黎食
因為真系抵呀
日本直送和牛,任食都系$398喳
出面好多火鍋都依個價,但依家系和牛
重要好多牛款揀
一諗起想食下和牛,就會想黎

依家都重有餐前送海鮮拼盤
有蠔有蝦,重有專人幫手即場蒸同開蠔
又新鮮又好睇

今次揀左壽喜燒鍋
靜系個鍋已經好靚好多料
卡都要打多兩張

其二好岩打卡既就系-玉子後腰肉
放系到睇都已經夠靚

但我最喜愛既都系-特上霜降牛小排
真系超好食,
肉脂夠,又淋,但又有小小彈牙既口感
真系唔記得食左幾多碟
  • 特上霜降小排
2023-05-20 21 瀏覽
好友急call 要我陪食放題,原來搵到間高質和牛火鍋店,於是急急腳出門口去擦餐勁先點湯底,選擇有黑樺祕製酸辣魚鍋,壽喜燒,黑松露野生竹笙,松茸菇鍋,花雕日本薩摩雞,藥膳鍋,北海道豆乳玫瑰芝士鍋,野生竹笙松茸菌鍋,黑松露野生竹笙松茸菌鍋,因為今日主要食牛,所以最後選了比較清的鰹魚大根昆布銀店員捧上湯底後再捧上一個蒸氣鍋,不消幾分鐘,打開蓋後店員用蠔刀立即打開,日本直送的牡蠣,新鮮肥美,海蝦大大隻又爽口這裏的小食也十分美味,爽口的魚皮和軟熟的牛舌更上麻辣醬,好食到停不了口鬼馬油炸鬼,炸得酥脆的油炸鬼,配上彈牙的蝦膠,再點上沙律醬,味道更上一層樓食完海鮮再捧上精選層架,第一層是包得似朵玫瑰的和牛,油脂比較少,食落有口感,油脂分布平均入口香滑的牛小排,第二層有日本佐賀名水豚梅花肉,香濃的豚肉味美,最底是籽手打蝦滑同松露手打墨魚滑,爽口彈牙另外再點了一些和牛,A5熊本黑樺牛牛頸脊有嚼口有牛脂肉味A5熊本黑樺牛和尚頭有質感帶牛肉味特上霜降牛小排,肉質嫩熟,肉味香濃,點了一輪又一輪,必定encore 之選玉子後腰肉、擺盤賣相一流,挑得一片片鮮紅帶油脂的牛肉加上生雞蛋,牛肉吸收蛋白質令肉質更嫩更滑,解

另外再點了一些和牛,A5熊本黑樺牛牛頸脊有嚼口有牛脂肉味

A5熊本黑樺牛和尚頭有質感帶牛肉味

玉子後腰肉、擺盤賣相一流,挑得一片片鮮紅帶油脂的牛肉加上生雞蛋,牛肉吸收蛋白質令肉質更嫩更滑,解凍需時,如果要encore 可早一點落單

醉玫瑰梅花肉,識落淡淡的玫瑰酒香味,又幾特別

最喜歡這裏的飲品有很多不同茶類可選擇,當中最喜歡蜂蜜雪梨冰紅茶

終於食到依間120分鐘任食和牛火鍋🫶🏻!賣點係以自家培育嘅牛樺牛為主食材👍🏻仲要唔洗$400就可以任食日本A5和牛唔同部位😍雖然我對於咩部位都真心唔識分辨,但好食就滿足啦😂店內唔算大,座位舒服,店員服務好好,會細心講解自取飲品/甜品位置👍🏻另外最值得讚賞就係佢地竟然會照顧唔想飲凍野嘅人士,有一個區域係唔凍嘅野飲,nice!!日本黑樺牛火鍋放題(HK$398/位)選左野生竹笙松茸菌鍋,非常足料,松茸菌味都幾出! 開始會先上三層架(有兩款和牛、豚肉、松露墨魚滑同蝦滑),每款都好唔錯!仲有兩碟前菜冷盤,麻辣魚皮好正,必吃!同埋鬼馬油炸鬼都係必點!至於任點和牛,我地試咗 1)特上霜降小排2)玉子後腰肉3)牛頸脊4)和尚頭5)牛前胸咁多款入面,我地一致認同特上霜降小排係最正嘅一碟,encore、encore再encore🤣,牛味出,肉質超嫩🤤諗起都想再食!除咗和牛,仲有日本佐賀豚肉,推介醉玫瑰梅花肉,醉玫瑰味好出,豚肉肉質滑!其實仲有好多款火鍋配料,但我地掛住食肉,好多都冇機會order到😭任食日本直送廣島(HK$98)除咗和牛任食,佢地仲有廣島蠔任食😍,會喺你面前即煮即開,啲蠔脹卜卜,好有海水

日本黑樺牛火鍋放題(HK$398/位)
選左野生竹笙松茸菌鍋,非常足料,松茸菌味都幾出!
鬼馬油炸鬼

至於任點和牛,我地試咗
1)特上霜降小排
2)玉子後腰肉
3)牛頸脊
4)和尚頭
5)牛前胸

任食日本直送廣島(HK$98)除咗和牛任食,佢地仲有廣島蠔任食😍,會喺你面前即煮即開,啲蠔脹卜卜,好有海水味🤤正!
  • 特上霜降小排
🌸《Kurohanagyu·火鍋放題·尖沙咀》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍲黑樺牧場和牛火鍋放題 $398🌼黑樺秘製酸辣魚鍋(湯底)總共有7個湯底可以選擇,經店員介紹之後就揀左酸辣魚鍋做湯底,估唔到真係有驚喜🫢魚片好滑,本身放題唔應該食咁多其他飽肚野😂但係小編都忍唔到口狂食魚片同鍋內的粉絲🫢因為酸辣調得岩岩好,粉絲完美地吸引曬啲精華,好好味啊‼️-🌼黑樺牧場精選層架 (入座禮物)🌼牡蠣海鮮拼盤 (入座禮物)🌼A5熊本黑樺和牛肉眼 (入座禮物)🌼鬼馬油炸鬼 (頭盤)🌼麻辣拼盤(頭盤)未開始叫野食已經有好多靚靚食物送上枱,等小編可以打陣卡先🙆🏻‍♀️牡蠣足足有6隻,食落都非常之鮮甜,足滿海水味💕-🥩特上霜降牛小排霜降牛小排油脂分佈得好好啊🤩入口即溶且有牛味,超級推薦‼️-🥩玉子後腰肉呢份比起牛小排無咁肥膩,但係有玉子的加持,令到牛肉好嫩滑,口感都唔錯🥳-餐廳飲品任飲🍧,試左佢地自家製的沙冰覺得好特別,有楊枝甘露口味,飲落真係唔錯啊🙆🏻‍♀️-📍 黑樺牛 Kurohanagyu@kurohanagyu.hk 尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓1/F, The Humphreys, 6-6A Hu
🌸
《Kurohanagyu·火鍋放題·尖沙咀》
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍲黑樺牧場和牛火鍋放題 $398
🌼黑樺秘製酸辣魚鍋(湯底)
🌼黑樺牧場精選層架 (入座禮物)
🌼牡蠣海鮮拼盤 (入座禮物)
🌼A5熊本黑樺和牛肉眼 (入座禮物)
🌼鬼馬油炸鬼 (頭盤)
🌼麻辣拼盤(頭盤)
🥩特上霜降牛小排
霜降牛小排油脂分佈得好好啊🤩入口即溶且有牛味,超級推薦‼️
🥩玉子後腰肉
📍 黑樺牛 Kurohanagyu
@kurohanagyu.hk
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
1/F, The Humphreys, 6-6A Humphreys's Ave, Tsim Sha Tsui
環境| ENVIRONMENT:🌸🌸🌸🌸
味道| TASTE:🌸🌸🌸🌸🌸
服務| SERVICE:🌸🌸🌸🌸
衛生| HYGIENE:🌸🌸🌸🌸
性價比| CP VALUE:🌸🌸🌸🌸

Revisit: 💖
2023-05-18 19 瀏覽
今次係第二次過嚟呢度食和牛啦❤️對和牛真係情有獨鍾啊,油脂分布真係非常靚,入口即溶嘅感覺,真係回味無窮。呢間火鍋店嘅和牛係由日本牧場直送嘅,所以CP值真係超高㗎。湯底方面今次就揀咗限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋,佢嘅湯底原本就已經係雪好咗嘅玫瑰花,上面重點綴左一啲花瓣,真係好靚呀,睇住個湯熱左玫瑰花慢慢溶化,淡淡的豆乳芝士香味就滲晒出嚟,真係急不及待要食。值得一提嘅就係今次仲送咗一個蟲草烏雞湯,材料真係好足,燉湯嘅味道真係好濃郁,飲得出係冇落味精,用嚟養顏真係一流。同埋佢哋嘅沙冰都係好特別,佢哋有楊枝甘露同埋哈密瓜沙冰,兩種我都覺得幾好味,上面仲加咗一個雪糕球添,口感大增。重點嚟啦,佢哋嘅牛嘅款式都相當多,個人就會比較鍾意:A5黑樺和牛特上霜降小排A5黑樺和牛牛小排A5黑樺和牛上肩胛肉A5黑樺和牛牛頸脊另外加錢就可以任食牡蠣海鮮拼盤,超新鮮,仲有專人幫你開埋,真係好貼心嘅服務呀。

重點嚟啦,佢哋嘅牛嘅款式都相當多,個人就會比較鍾意:
A5黑樺和牛特上霜降小排
A5黑樺和牛牛小排
A5黑樺和牛上肩胛肉
A5黑樺和牛牛頸脊

2023-05-17 59 瀏覽
朋友知道我鍾意食牛又喜歡打邊爐就介紹咗我去食一個A5和牛放題,有好嘢梗係帶埋媽媽啦!呢度原來有自家制沙冰,有蜜瓜同楊枝甘露口味,店主親自監製,十分新鮮,必試。除咗沙冰仲有各種常溫茶水,好貼心。呢度有白桃烏龍、茉莉薰花茶、梨山烏龍、四季青春茶、蜂蜜雪梨冰紅茶、蜂蜜柑桔冰紅茶,呢啲款式係出面無咖。茶好香,好好飲。坐在店主先送上黑華牧場精選層架,三層分別係和牛、豬五花、手打黑松露蝦滑,蟹籽蝦滑。再嚟就係原盤直上北海道牡蠣同埋大蝦,鐵板焗20分鐘食得。不過記得兩日前whatsapp訂位先有得送呀。我叫左個黑松露野生竹笙松茸湯底,矜貴嘅黑松露配美味嘅和牛,呢個午餐注定係華麗嘅盛宴。店主提供嘅A5和牛品種有好多,有肩胛梅花、特上霜降牛小排、玉子後腰肉A5和牛油脂分佈均勻,肉質嫩滑,每一片都有甘香可口😋識食一定嚟呢度食。牛前胸、干本筋、牛頸脊、和尚頭則油脂較少,但肉味香濃,不喜油脂嘅朋友可以食呢幾款。呢度仲有其他手工邊爐必備嘅餃子、響鈴、蔬菜、午餐肉、貢丸。一樣咁驚喜,每款都好出色。呢度嘅甜品款式又係獨一無二,竟然係雪糕大福,而且仲係市面上十分搶手款式,今日我可以試晒呢度所有味道,好開心呀!今個午餐
今個午餐我可以食到完美嘅和牛,飲到新款嘅茶,仲可以食到搶手雪糕大福,真係好滿足。
2023-05-17 14 瀏覽
📍黑樺牛如果大家鍾意和牛,呢間日本牧場直送既火鍋店,你哋一定要去試吓,佢地係cp值高既任食和牛火鍋放題呀!🤤👅日本黑樺牛火鍋放題 $438湯底我哋揀咗每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋,上枱係玫瑰花形,湯底滲出淡淡嘅豆乳味同芝士嘅咸味,好吸引!如果想打卡嘅話記住快啲影相,因為玫瑰花好快就會溶㗎喇🫣。餐廳仲有入座禮物,就係黑樺牧場精選層架,入面既蝦滑同埋墨魚滑超級好食,好爽口好彈牙!另外我哋今次仲加左$108日本牡蠣任食,上枱係一個鐵鍋,店員會係你面前用火槍點火,大概10分鐘就可以打開蓋食,牡蠣有海水味,都算肥嘟嘟,個人推薦七成熟最好食🤤餐廳既火鍋放題有8款分別唔同嘅部位嘅A5和牛,大家一定要叫霜降牛小排,佢嘅油脂分布好平均,就算未食,見到都會覺得油花好靚😍仲有玉子後腰肉,食之前將上面嘅生雞蛋打均,將牛肉浸一陣先去淥,牛肉就會更滑身!飲品方面,佢哋有自家製茶或者沙冰,除咗我最欣賞嘅楊枝甘露沙冰之外,佢哋仲有椰香蜜瓜沙冰,呢餐飯真係好滿足🤤
📍黑樺牛

👅日本黑樺牛火鍋放題 $438

2023-05-11 28 瀏覽
📍黑樺牧場#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-今次試左一間位於尖沙咀嘅火鍋店 佢地出名食牛肉湯底係北海道豆乳玫瑰芝士鍋 好香芝士味 食完唔會想飲水 而且唔會好咸 味道岩岩好 鬼馬油炸鬼 係炸物 食落酥脆 唔會油淋淋 入面有埋蝦滑層架入面分別有四款唔同嘅牛 全部煮嘅時間都唔需要太奈 食落好香好滑 而且任食架海鮮方面係以蒸嘅方式煮 佢地會幫你開埋 而且食落唔會有怪味 又唔會有生蠔殼 每隻都有返咁上下大小另外飲品方面唔只有茶 仲有沙冰 店員有特別推介沙冰可以配埋雪糕球 的確係唔錯嘅推介 大家都可以試下👍🏻
📍黑樺牧場

#5🫶🏻係最高