2023-06-10 43 瀏覽
見食評唔錯於是試吓⋯服務一流,有禮貌,前菜果啲都出得快,唯一唔好係Dum波鐘好勁,我應該總共落咗3次單,全部都係食牛無食其他野,但除第一次既單好快上,之後果兩次都係等勁耐,佢有記錄落單時間,睇返等咗20分鐘都唔出,但當時已經無晒客,侍應們都在慢慢執枱,但就無人上菜,要走出去催先有。其實用得靚料,做得任食,就唔好慳埋果少少,任食時間已經要扣埋食果個拼盤、小食、蒸海鮮,之後先俾人落單,仲要遲出貨,120分鐘其實無乜時間食⋯⋯不過料真係靚既,不過就無解凍,啲牛肉仲係硬的,但打邊爐就無乜所謂啦。
見食評唔錯於是試吓⋯
2023-06-07 48 瀏覽
晚市120分鐘和牛放題$398揀咗每日限定供應嘅北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋🌹豆乳味香濃有頭盤同開胃小食,好多種類,味道唔錯海鮮拼盤:蠔、大扇貝、大蝦,全部都大大隻好新鮮三層架鳥籠擺盤精緻,打卡一流主角A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排🥰入口即溶仲送上燉湯:蟲草花響螺魚肚燉烏雞,燉湯真材實料,味道香濃
晚市120分鐘和牛放題$398

揀咗每日限定供應嘅北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋🌹豆乳味香濃
有頭盤同開胃小食,好多種類,味道唔錯

海鮮拼盤:蠔、大扇貝、大蝦,全部都大大隻好新鮮

三層架鳥籠擺盤精緻,打卡一流
主角A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排🥰入口即溶

仲送上燉湯:蟲草花響螺魚肚燉烏雞,燉湯真材實料,味道香濃
🐃🐃🐃有75年歷史的日本黑樺牛牧場自家培育A5級「黑樺牛」身在香港有得吃啊!配上海鮮拼盤及秘制魚片酸菜魚湯吃和牛吃飽的任飲任食2小時高質火鍋放題🍲我再三強調這家湯底是非常出色及足料湯底色澤誘人,輕輕地喝一口湯,滿口都是鮮香,夠酸也夠辣! 跟湯的魚片是一片片,粉嫩而無骨,完全沒有魚腥味!我沒有想過這間日本餐廳,除了和牛外,鮮魚片都是這樣出色。但不夠吃,原來在這魚片在放題下是任點😍🦪二人同行午市放題包日本牡蠣及北海道元貝會有專人即時用煱烹調,當我吃牡蠣時牡蠣一口即爆汁,帶有海鹽及蠔鮮味另一北海道大元貝好爽滑及多汁🐮今次火煱主角是多款日本黑樺牛高達7款A5熊本和牛有特上霜降小排、牛頸脊、玉子後腰肉、肩胛梅花、千本筯、和尚頭、牛板腱及牛前胸,名不同和牛部位的滋味,帶來不同層次的肥美、細膩及咀嚼感,相比起一般牛肉更有牛味!令人吃得好滿足。🐷另外薄切的日本佐賀名水豚醉玫瑰五花,經過水灼後更肉香四溢,值得一試。🦐🦑火鍋配料必食墨魚滑和鮮蝦滑,這是非常鮮味和爽滑,配上我的酸菜魚湯,不用沾豉油也很好吃。另外我很喜歡吃餃子,好有四川風味的黑樺麻辣和牛餃子就好適合我😍。🍹🍨食熱騰騰的火鍋飲冰涼的冰沙又怎少啲
🐃🐃🐃有75年歷史的日本黑樺牛牧場
自家培育A5級「黑樺牛」身在香港有得吃啊!
配上海鮮拼盤及秘制魚片酸菜魚湯
吃和牛吃飽的任飲任食2小時高質火鍋放題

🍲我再三強調這家湯底是非常出色及足料

我沒有想過這間日本餐廳,除了和牛外,鮮魚片都是這樣出色。
但不夠吃,原來在這魚片在放題下是任點😍

🦪二人同行午市放題包日本牡蠣及北海道元貝
會有專人即時用煱烹調,當我吃牡蠣時
牡蠣一口即爆汁,帶有海鹽及蠔鮮味
另一北海道大元貝好爽滑及多汁

🐮今次火煱主角是多款日本黑樺牛

🍹🍨食熱騰騰的火鍋
飲冰涼的冰沙又怎少啲?
用上冰沙杯子任飲的楊枝甘露及蜜瓜奶,
充滿柚子香味和鮮蜜瓜的香甜,令人一啖愛上。甜品有荔枝雪糕球及重口味的榴槤雪條,也是較為少見的。

2023-06-05 33 瀏覽
呢幾日雖然好熱,但難得阿女放假,book咗尖沙咀呢間《黑樺牛牧場》,朋友食過話唔錯,兩個鐘放題任食日本和牛!今次入座先送上兩盅《冬瓜豆腐海鮮燉湯》,清熱解暑夠清甜!湯底揀咗壽喜燒,二人同行提早訂位會送上《北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤》職員幫計時和將蠔打開,夠晒鮮甜!幾款小食最鍾意麻辣魚皮和牛𦟌,仲有醃青瓜,蝦肉油炸鬼,非常惹味!主食叫了幾款日本A5熊本和牛,有牛脊肩、後腰肉、牛肩胛梅花、霜降牛腓等⋯⋯另外亦有黑豚肉,墨魚肉和蝦肉!可惜我食量一向唔係大,好快就見飽😅自家製花茶任飲,仲有雪糕選擇。有我最喜愛的榴槤雪糕!今次食到抱住個肚,食得開心大滿足😋

自家製花茶任飲,仲有雪糕選擇。有我最喜愛的榴槤雪糕!
今次食到抱住個肚,食得開心大滿足😋
2023-06-05 29 瀏覽
🇭🇰📍 黑樺牛放假訓到自然醒,約左bestie食黑樺牛。店面不大,裝修和風,坐得舒服!➖➖店鋪只提供一個套餐,啱曬有選擇困難症嘅人!➖➖📌 壽喜燒湯底湯底嘅話都有幾款選擇,而我哋選擇咗壽喜燒湯底。擺成玫瑰花狀嘅黑樺牛搭配新鮮蔬菜同埋特製醬料,味道非常豐富。➖➖📌 蟹籽魚滑釀油炸鬼作為小食,整體香口同埋味道唔會偏鹹同埋層次感豐富。➖➖📌 麻辣拼盤呢個拼盤有木耳,牛舌海蜇同埋皮蛋。麻辣味適中,唔會太辣, 十分開胃。分量而言,兩人來說偏多,十分抵食。➖➖📌 海鮮拼盤 (蠔x6 + 蝦x2)酒烤蠔體積偏大,亦啖啖肉,滿滿蛋白質。而且海蝦都算大隻,鮮甜彈牙。總會有職員親自為你計時為你燒,服務質素一流。➖➖📌 黑樺牧場精選層架(兩人同行 、並提前兩日訂座,入座奉送)包含黑樺和牛、日本佐賀名水豚五花、黑鑽墨滑同手打黃金蝦滑,種類豐富。樺和牛肉質鮮嫩,捲成捲花形,賣相精緻,色澤嫩紅,脂肪比較少,牛味較濃➖➖📌 任食A5和牛和牛特上霜降小排美國牛板鍵特選牛小排和牛肩胛梅花和牛玉子Q 後腰肉和牛牛頸脊全部都各有特色!➖➖地址:尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓➖➖人均消費:$440 (subjec
🇭🇰
📍 黑樺牛

➖➖
店鋪只提供一個套餐,啱曬有選擇困難症嘅人!
📌 壽喜燒湯底

📌 蟹籽魚滑釀油炸鬼
作為小食,整體香口同埋味道唔會偏鹹同埋層次感豐富。

📌 麻辣拼盤
➖➖
📌 海鮮拼盤 (蠔x6 + 蝦x2)

📌 任食A5和牛
和牛特上霜降小排
美國牛板鍵
特選牛小排
和牛肩胛梅花
和牛玉子Q 後腰肉
和牛牛頸脊
全部都各有特色!

地址:尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
➖➖
人均消費:$440 (subject to service charge)
好食指數:4/5
抵食指數:4/5
環境指數:4/5
服務指數:4/5
回頭指數:4/5
#uk.hk.diary_food
#uk.hk.diary_hotpot

#香港美食 #hkfoodie #吃貨日常 #吃貨 #香港美食 #相機食先 #foodporn #Yummyfood
#hkrestaurant #fooddiary #hkblogger #hkfoodie #foodie #hkeats
#foodshare #hkigfood #lifestyle #hkfoodstagram #hkfoodblogger
#hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodshare #foodlover #hkdaily
#topcitybiteshk #foodiehk #twfoodie #Teatime #travelgram
2023-06-05 28 瀏覽
最近去了尖沙咀的黑樺牛打邊爐,店鋪面積不大,平日大約7點就滿座了,建議先訂枱。放題只有一款選擇:黑樺牧場和牛火鍋放題 ($438) ,另外可升級任食日本直送廣島牡蠣及北海道元貝($108)或$38/$98升級生啤/+清酒放題。頭盤方面,鬼馬油炸鬼炸得酥脆可口,麻辣拼盤有皮蛋、牛𦟌和魚皮等,麻辣凍吃十分開胃。入座送的精選層架擺盤精美,上層用和牛砌成了一朵花,中層豚肉,下層則是蝦滑和墨魚滑,打卡一流!最後還送了海鮮拼盤,由於帶子缺貨,改為6隻牡蠣及2隻海蝦,牡蠣超級鮮甜,蝦都彈牙不會有雪藏味。牡蠣太好味令我們即時升級了任食牡蠣🤭湯底選了野生竹笙松茸菌鍋,非常清甜,也不會太濃搶去食材的鮮味。**主角A5 熊本黑樺和牛我們order了五款部位。牛前胸和牛頸脊肉質較為緊實,玉子後腰肉混和了蛋漿後非常鮮嫩,肩胛梅花牛味很重肉質細膩,而當中最愛一定是特上霜降牛小排,其脂肪分布均勻,肉質鮮嫩多汁,入口即化,我們之後不停encore!其他肉類/海鮮/蔬菜生雞子:口感鮮嫩Q彈海蝦:海蝦肉質鮮甜,蝦肉飽滿生魚片:魚片超級嫩滑,入口即溶,無限encore!羽衣金藍,皇帝菜:竟然有齊兩款我最愛邊爐蔬菜選擇飲品方

**主角A5 熊本黑樺和牛

其他肉類/海鮮/蔬菜
生雞子:口感鮮嫩Q彈
海蝦:海蝦肉質鮮甜,蝦肉飽滿
生魚片:魚片超級嫩滑,入口即溶,無限encore!
羽衣金藍,皇帝菜:竟然有齊兩款我最愛邊爐蔬菜選擇

飲品方面都很多選擇,我選了白桃烏龍和蜂蜜雪梨冰紅茶,正好為我們消消滯然後再戰和牛!

最後甜品選擇亦不少,我們各選榴槤雪糕和綠茶雪糕,滿足地完結豐富的一餐。

以這個價錢吃到A5和牛放題,性價比非常高。
2023-05-31
2023-06-05 19 瀏覽
呢間任食火鍋放題店之前一直都想食,呢度供應嘅牛係日本A5和牛🤩牛魔王嘅我趁今日放假約埋朋友仔lunch時間黎食,餐廳環境感覺寬敞舒適,有多款不同牛嘅部位,種類多到…🤩真係食唔晒!首先去到揀咗湯底🍲今日我揀咗一個好靚嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋(每日限量供應)成個大玫瑰🌹花型 造型都贏晒 湯底好滑牛肉吸引哂湯底都不用再點醬油 直接放入口首先 店員拎前菜出嚟…前菜 實在太豐富啦🤩三層架(上層玫瑰花造型和牛,中層喺五花腩,下層喺黑松露墨魚滑同埋蟹籽蝦滑)、麻辣拼盤、鬼馬油炸鬼、同埋海鮮拼盤🦐海鮮拼盤~店員會即場幫你蒸大約10分鐘左右夠鐘店員即場幫你打開生蠔🦪開埋俾你食好貼心❤️服務 有生蠔🦪蝦🦐我一次過叫哂八款牛🐮A5熊本黑樺和牛牛頸脊、玉子後腰肉、肩胛梅花、特上霜降小排、千本筋、和尚頭、牛前胸同美國特選牛版腱。每款肉都好靚好高質,肉質鮮嫰,厚薄度切得剛好。💯特別推介💯🐂肩胛梅花、特上霜降小排油脂豐富🐂玉子後腰肉、和尚頭肉汁濃厚🐂牛前胸肉味香濃食一轉已經夠哂皮😂用QR code落單火鍋配料都一大堆蔬菜、海蝦、丸類、小食自家製嘅飲品、必飲✅特製沙冰 全部都可以任食 性價比好高😋

首先去到揀咗湯底🍲
今日我揀咗一個好靚嘅
北海道豆乳玫瑰芝士鍋(每日限量供應)
成個大玫瑰🌹花型 造型都贏晒 湯底好滑
牛肉吸引哂湯底都不用再點醬油 直接放入口

首先 店員拎前菜出嚟…
前菜 實在太豐富啦🤩

🦐海鮮拼盤~店員會即場幫你蒸
大約10分鐘左右
夠鐘店員即場幫你打開生蠔🦪開埋俾你食
好貼心❤️服務 有生蠔🦪蝦🦐

我一次過叫哂八款牛🐮
💯特別推介💯
🐂肩胛梅花、特上霜降小排油脂豐富
🐂玉子後腰肉、和尚頭肉汁濃厚
🐂牛前胸肉味香濃
食一轉已經夠哂皮😂

用QR code落單
火鍋配料都一大堆
蔬菜、海蝦、丸類、小食
自家製嘅飲品、必飲✅特製沙冰
全部都可以任食 性價比好高😋
2023-05-31
午餐
  • A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
  • 海鮮拼盤
  • 特上霜降小排
  • 肩胛梅花
.🌃 餐廳位於尖沙咀堪富利士道, 鄰近於尖沙咀港鐵站A2出囗, 餐廳設計以簡約木系為主調, 座位以4人為主,環境空間觀感寫意,餐廳全日主打A5熊本黑樺和牛火鍋放題, 大堂設有自助醬料吧、飲品吧、雪糕雪條吧。.🤠通粉foodie 於平日下午1時半入座,只供應1款套餐,正價$398另加一, 任食兩小時。.🍤 套餐可享有多款一次性頭盤, 包括金黃脆口嘅鬼馬蝦多士、 惹味十足嘅麻辣拼盤( 皮蛋、牛展、牛舌、魚皮), 仲有二人同行訂座附送嘅精選三層架( 和牛、豚肉、 飛魚籽蝦滑及松露墨魚滑) 給大家淺嚐一下, 之後再附送一個海鮮拼盤, 有帆立貝、 大蝦同埋蠔, 店員先倒上清酒,之後蓋住蒸焗十分鐘左右就可以食得, 一開始已經聞到酒香,食落都幾鮮味同埋彈牙,食完有啲唔夠喉想encall, 加咗108蚊就可以任食呢個海鮮拼盤😍.🤠 之後就到揀湯底環節, 小編揀咗每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋, 最吸引嘅地方係個湯底雪到呈玫瑰花形,十分打卡able,當湯底慢慢 融化嘅時候,已經聞到淡淡嘅芝士味, 飲咗一啖覺得好creamy😋.🐄 之後就到重點嘅環節, 就係可以任食A5熊本黑樺和牛, 仲要來自自家嘅黑

🐄 之後就到重點嘅環節, 就係可以任食A5熊本黑樺和牛, 仲要來自自家嘅黑樺牧場,質素可想而知有保證, 包括特上霜降小排、玉子後腰肉、 和尚頭、牛頸脊、 牛前胸同埋牛本筋, ❤小編特別推介特上霜降小排, 油花相對均勻,淥幾秒就可以食, 食落幾嫩口而有彈性,牛肉味十分濃郁, 而其他牛肉都各有特色。

🍲 除咗和牛之外, 都有唔少嘅配料, 例如海鮮、豚肉、丸類、 菇菌蔬菜類,仲有唔少嘅炸物、熟食料理可以選擇,不過嚟得當然係食和牛為主😎

👉 最後都試咗唔少飲品同埋雪糕雪條,最吸引係有沙冰同埋各款自家製嘅支裝茶 ,為呢一餐作個完美嘅作結😍

📍 黑樺牛
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
花雕日本薩摩雞藥膳鍋好多藥材係入面,留意到紅棗去咗核,加分💕帶有微微花雕酒香氣,湯底鮮甜,可以突顯到牛肉嘅鮮味~前菜小吃老友鬼鬼:係蝦膠釀油炸鬼,蝦膠彈牙麻辣拼盤:牛展、魚皮、皮蛋、牛舌,全部都好入味 烤海鮮拼盤有即烤牡蠣同海蝦,新鮮!店員會即場開牡蠣~好大隻飽滿!蝦好高質,大隻肉彈牙~養生燉湯💕冬瓜豆腐海鮮湯,好足料,鮮甜!任食A5和牛每款肉油脂分布都好平均,雪花勁靚😍尤其係霜降牛小排,相當嫩,入口即溶~真係正到飛起不停encore‼️牛前胸俾牛小扒脂肪比例較低,但係肉質出奇地嫩,好好食💕玉子後腰肉擺盤好靚,中間一隻生雞蛋造型好吸精✨呢款就肉味輸濃,比牛小排會多一分嚼勁~同樣好正‼️推介✨ 蟹子墨魚滑、黑松露墨魚滑鮮甜之餘爽口彈牙😍黑樺牛(尖沙咀)尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
花雕日本薩摩雞藥膳鍋
好多藥材係入面,留意到紅棗去咗核,加分💕
帶有微微花雕酒香氣,湯底鮮甜,可以突顯到牛肉嘅鮮味~

前菜小吃
老友鬼鬼:係蝦膠釀油炸鬼,蝦膠彈牙
麻辣拼盤:牛展、魚皮、皮蛋、牛舌,全部都好入味

烤海鮮拼盤

養生燉湯💕
冬瓜豆腐海鮮湯,好足料,鮮甜!

任食A5和牛
牛前胸俾牛小扒脂肪比例較低,但係肉質出奇地嫩,好好食💕

推介✨ 蟹子墨魚滑、黑松露墨魚滑
鮮甜之餘爽口彈牙😍

黑樺牛(尖沙咀)
2023-06-02 26 瀏覽
地理位置非常近地鐵站,容易揾!餐廳座位闊落,卡位坐得舒服!120分鐘嘅和牛火鍋放題 ($438),可以任食8款唔同部位嘅A5和牛,當然仲有特色手工鍋物、日本佐賀名水豚、小食同蔬菜!以下係特別推介:👉🏻北海道豆乳玫瑰芝士鍋7款鍋底揀,呢款係以鏗魚湯熬嘅湯底,芝士以巨型玫瑰花型呈現,絕對係打卡之選,而且係每日限量供應!味道好滑好香濃,就算之後加左湯,都無影響濃郁嘅芝士味道!👉🏻冬瓜豆腐海鮮燉湯呢個燉湯實在太驚喜!店員話每日只有大約20盅,用時令嘅冬瓜,配足料海鮮,有大蝦同蜆肉,超級鮮甜!👉🏻黑樺牧場精選層架呢個係入座禮物,靚靚嘅雀籠三層架,分別放有和牛(肩胛梅花同和尚頭)、名水豚肉同蝦滑墨魚滑!呢兩款和牛入口較香,肉質軟淋!之後可以繼續用QR code落單!👉🏻鬼馬油炸鬼油炸鬼包住蝦滑,酥脆外層,咬入口肉質爽彈,口感非常豐富,點埋沙律醬一流!👉🏻麻辣拼盤有魚皮、牛展、牛栢葉同皮蛋,微辣,非常惹味!👉🏻A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉色澤鮮艷,油花均勻,加埋蛋汁,好鮮好滑!👉🏻海鮮拼盤有大蝦同日本直送牡蠣,店員會用計時器計10分鐘,確保食材唔會過老,而且加左清酒烹調,真係鮮味十足,生蠔又大又cre

以下係特別推介:

👉🏻北海道豆乳玫瑰芝士鍋

👉🏻冬瓜豆腐海鮮燉湯

👉🏻黑樺牧場精選層架

👉🏻鬼馬油炸鬼

👉🏻麻辣拼盤
有魚皮、牛展、牛栢葉同皮蛋,微辣,非常惹味!

👉🏻A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
色澤鮮艷,油花均勻,加埋蛋汁,好鮮好滑!

👉🏻海鮮拼盤
有大蝦同日本直送牡蠣,店員會用計時器計10分鐘,確保食材唔會過老,而且加左清酒烹調,真係鮮味十足,生蠔又大又creamy!

另外有飲品櫃同甜品櫃,中意佢嘅冷泡茶!
朋友一直都知道我好想食黑樺牛今次難得終於有時間可以約去食!好好彩去到仲有每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋🥰🥰🥰🥹≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie尖沙咀食好西#Hk_gfoodiein油尖旺≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣餐廳係一間Service Apartment嘅樓下所以都比較新淨同靚行入去lift撳一字就會到🤍我哋揀左熊本A5黑樺和牛火鍋放題 + $108海鮮放題同北海道豆乳玫瑰芝士鍋≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣熊本A5黑樺和牛火鍋放題|北海道豆乳玫瑰芝士鍋|北海道豆乳玫瑰芝士鍋勁靚勁打卡able!!!但記得要把握時間影相😆一開始會先送上✨黑樺牧場精選層架✨之後會有QR Code可以揀火鍋配料,有好多種食品可以揀!我哋將所有牛都試左一次💗肉質香之外油花都好夠🥹鐘意食A5和牛嘅朋友一定要黎食~除左牛牛之外都仲有豚肉同雞肉等選擇🤍醉玫瑰五花同梅花肉真係大推,玫瑰味係咬開嗰度不停散發出黎🌹✨日本直送牡蠣及北海道大元貝✨海鮮放題海鮮好新鮮而且有專人幫手計時同開殼,完全
朋友一直都知道我好想食黑樺牛
今次難得終於有時間可以約去食!
好好彩去到仲有每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋🥰🥰🥰🥹

行入去lift撳一字就會到🤍
我哋揀左熊本A5黑樺和牛火鍋放題 + $108海鮮放題
同北海道豆乳玫瑰芝士鍋
熊本A5黑樺和牛火鍋放題|北海道豆乳玫瑰芝士鍋|

之後會有QR Code可以揀火鍋配料,有好多種食品可以揀
!我哋將所有牛都試左一次💗
醉玫瑰五花同梅花肉真係大推,玫瑰味係咬開嗰度不停散發出黎🌹

✨日本直送牡蠣及北海道大元貝✨海鮮放題

海鮮好新鮮而且有專人幫手計時同開殼,完全唔洗怕會過熟,而且唔洗自己動手就有得食💓海鮮好新鮮,可以加$108試試!

除左罐裝飲品之外仲有冷泡茶、沙冰同好多款雪糕🤍
另外仲有生啤放題/&清酒放題可以加🤍
牛肉肉質真係好好,而且店員好熱心幫助
好開心終於食到🤍店入面唔算好大但坐得好舒服
推薦大家要嘅話可以訂枱先就會有入座禮物🤍

黑樺牛 (尖沙咀)
地址:尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
  • 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
  • 黑樺牧場精選層架
  • 日本黑樺牛火鍋放題
2023-06-01 41 瀏覽
每次同朋友講起佢都唔信🤣今次帶埋佢黎食黑樺牧場和牛火鍋放題 $438👅黑松露野生竹笙松茸菌鍋今次揀左清啲既湯底 有松茸竹笙湯底食起來有降油脂感效果👅海鮮 (頭盤)二人同行即送!可惜冇晒元貝蝦好新鮮 非常爽彈!建議打邊爐都點來食👅鬼馬油炸鬼 (小食)油炸鬼硬脆、上層墨魚滑彈牙仲有粒粒飛魚子 口感豐富👅麻辣拼盤(小食)包括牛𦟌、皮蛋、魚皮最推介係皮蛋 蛋黃流心架 勁creamy🤩👅黑樺牧場精選層架- 上層係霜降小排+和尚頭- 中層豬五花五花肉真係分咗五層,好滑好香油脂味- 底層有兩種滑 墨魚滑比蝦滑彈牙跟住重點介紹A5牛肉👅A5熊本黑樺和牛特上霜降小排最腍、最滑、最香油脂香😻👅A5熊本黑樺和牛肩胛梅花好腍、好滑、油脂感唔算好重少少咬口👅A5 熊本黑樺和牛牛頸脊彈牙、有咬口、幾滑、少少油脂感👅A5 熊本黑樺和牛和尚頭彈牙、有咬口、偏鞋少少、沒油脂感👅A5熊本黑樺和牛千本筋肉質偏瘦、彈牙 筋位幾爽😻👅A5熊本黑樺和牛牛前胸肉味較濃、油脂感少許肥瘦比例比較平衡👅A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉呢個對比之下會冇咁推介因為肉質比較鞋身除咗汽水 想清淡d可以選擇冷泡茶清新帶甘 可解肥膩 推介白桃烏龍👍🏻👍🏻
每次同朋友講起佢都唔信🤣
今次帶埋佢黎食
黑樺牧場和牛火鍋放題 $438

👅黑松露野生竹笙松茸菌鍋
今次揀左清啲既湯底 有松茸竹笙
湯底食起來有降油脂感效果

👅海鮮 (頭盤)
二人同行即送!
可惜冇晒元貝
蝦好新鮮 非常爽彈!
建議打邊爐都點來食

👅鬼馬油炸鬼 (小食)
油炸鬼硬脆、上層墨魚滑彈牙
仲有粒粒飛魚子 口感豐富

👅麻辣拼盤(小食)
包括牛𦟌、皮蛋、魚皮
最推介係皮蛋 蛋黃流心架 勁creamy🤩

👅黑樺牧場精選層架
- 上層係霜降小排+和尚頭
- 中層豬五花
五花肉真係分咗五層,好滑好香油脂味
- 底層有兩種滑 墨魚滑比蝦滑彈牙

跟住重點介紹A5牛肉

👅A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
最腍、最滑、最香油脂香😻

👅A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
好腍、好滑、油脂感唔算好重
少少咬口

👅A5 熊本黑樺和牛牛頸脊
彈牙、有咬口、幾滑、少少油脂感

👅A5 熊本黑樺和牛和尚頭
彈牙、有咬口、偏鞋少少、沒油脂感

👅A5熊本黑樺和牛千本筋
肉質偏瘦、彈牙 筋位幾爽😻

👅A5熊本黑樺和牛牛前胸
肉味較濃、油脂感少許
肥瘦比例比較平衡

餐廳準備咗冰杯 推介楊枝甘露沙冰🥰
2023-05-25
午餐
2023-05-31 26 瀏覽
難得少見既任食日本和牛😍價錢$438/位任飲任食👍🏻7款湯底選擇入座仲送一份海鮮拼盤同一個肉類拼盤🫣性價比好高🤩🤩🤩肉類質素全部都非常好👍🏻而且店員好用心服務當日埋單離開時漏佐件外套係位店員甚至跑落樓梯拎俾我🥹🥹💜P.s. 和牛油花好多 建議牛魔王可以揀返啲較清既湯底🫣———————————————-前菜海鮮燉湯好鮮好多料🤩鬼馬油炸鬼夠香脆🫶🏻海鮮拼盤蠔同蝦都勁大隻🫶🏻黑樺牧場精選層架打卡一流 個蝦滑爆多蝦肉🫶🏻壽喜燒擺盤好靚日本黑樺和牛玉子後腰肉日本黑樺和牛特上霜降小排日本佐賀名水豚 醉玫瑰梅花肉沙冰冷泡茶———————————————-

難得少見既任食日本和牛😍

日本佐賀名水豚 醉玫瑰梅花肉

沙冰

冷泡茶

———————————————-
今次放題收費成人$398(*另收加一)湯底揀咗花雕日本薩摩雞藥膳鍋 有好多藥材料令湯底好濃郁(๑❛ꆚ❛๑) 入座後會先送上兩碟頭盤 再有三層架放滿肉 豐富的擺盤比大家可以用來打卡~2人同行半並提前兩日訂位會送海鮮拼盤(大蝦、蠔、大元貝)然後來到重頭戲 大家一定要留肚吃牛 超級超級高質的和牛 真的碟碟一樣高質!!!最後我們點了10碟( ˙༥˙ ) 大家一定要試 大推大推 $400左右就吃到這麼高質的牛 沒有不吃的理由~推薦度:♥♥♥♥♥
今次放題收費成人$398(*另收加一)

推薦度:♥♥♥♥♥
2023-05-30 23 瀏覽
相約友人食lunch,就到咗 @kurohanagyu.hk 食熊本A5 黑樺和牛放題😋呢度嘅和牛係由日本牧場直送㗎,每位$398就可任食,CP值非常高呀🦪頭盤,海鮮拼盤大大隻北海道大元貝、廣島牡蠣和海蝦有專人細心幫手肉質鮮美🥓鬼馬油炸鬼,油炸鬼好鬆脆配埋上面啲蟹籽,好香口🧆麻辣拼盤,有麻辣皮蛋,魚皮,牛腱少少辣夠惹味🍨🍹飲品(特調沙冰-楊枝甘露,椰香蜜瓜)🍡🥩黑樺牧場精選層架日本和牛花及精選和牛,梅花肉,兩款自家製手打丸,款款彈牙爆汁有嚼勁🌹湯底方面揀咗限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋,玫瑰花湯底賣相好靚,上面仲鋪滿花瓣係用鏗魚湯熬製的原味湯底,配淡淡芝士味,鮮甜美味🥩A5 黑樺和牛,其中比較鐘意的部位:💮 玉子後腰肉附加玉子,將肉浸滿蛋漿融合,肉質很嫩滑,推介💮牛前胸牛前胸牛味香濃口感比較有咬口💮特上降霜小排油香滿溢食落入口即溶黑樺牛尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓

🦪頭盤,海鮮拼盤
大大隻北海道大元貝、廣島牡蠣和海蝦
有專人細心幫手
肉質鮮美

🥓鬼馬油炸鬼,油炸鬼好鬆脆
配埋上面啲蟹籽,好香口

🧆麻辣拼盤,有麻辣皮蛋,魚皮,牛腱
少少辣夠惹味

🍨🍹飲品(特調沙冰-楊枝甘露,椰香蜜瓜)

🍡🥩黑樺牧場精選層架

🌹湯底方面揀咗限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士
鍋,玫瑰花湯底賣相好靚,上面仲鋪滿花瓣
係用鏗魚湯熬製的原味湯底,配淡淡芝士味,鮮甜美味

🥩A5 黑樺和牛,其中比較鐘意的部位:
💮 玉子後腰肉
附加玉子,將肉浸滿蛋漿融合,肉質很嫩滑,推介
💮牛前胸
牛前胸牛味香濃