2023-06-05
.🌃 餐廳位於尖沙咀堪富利士道, 鄰近於尖沙咀港鐵站A2出囗, 餐廳設計以簡約木系為主調, 座位以4人為主,環境空間觀感寫意,餐廳全日主打A5熊本黑樺和牛火鍋放題, 大堂設有自助醬料吧、飲品吧、雪糕雪條吧。.🤠通粉foodie 於平日下午1時半入座,只供應1款套餐,正價$398另加一, 任食兩小時。.🍤 套餐可享有多款一次性頭盤, 包括金黃脆口嘅鬼馬蝦多士、 惹味十足嘅麻辣拼盤( 皮蛋、牛展、牛舌、魚皮), 仲有二人同行訂座附送嘅精選三層架( 和牛、豚肉、 飛魚籽蝦滑及松露墨魚滑) 給大家淺嚐一下, 之後再附送一個海鮮拼盤, 有帆立貝、 大蝦同埋蠔, 店員先倒上清酒,之後蓋住蒸焗十分鐘左右就可以食得, 一開始已經聞到酒香,食落都幾鮮味同埋彈牙,食完有啲唔夠喉想encall, 加咗108蚊就可以任食呢個海鮮拼盤😍.🤠 之後就到揀湯底環節, 小編揀咗每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋, 最吸引嘅地方係個湯底雪到呈玫瑰花形,十分打卡able,當湯底慢慢 融化嘅時候,已經聞到淡淡嘅芝士味, 飲咗一啖覺得好creamy😋.🐄 之後就到重點嘅環節, 就係可以任食A5熊本黑樺和牛, 仲要來自自家嘅黑
🐄 之後就到重點嘅環節, 就係可以任食A5熊本黑樺和牛, 仲要來自自家嘅黑樺牧場,質素可想而知有保證, 包括特上霜降小排、玉子後腰肉、 和尚頭、牛頸脊、 牛前胸同埋牛本筋, ❤小編特別推介特上霜降小排, 油花相對均勻,淥幾秒就可以食, 食落幾嫩口而有彈性,牛肉味十分濃郁, 而其他牛肉都各有特色。
🍲 除咗和牛之外, 都有唔少嘅配料, 例如海鮮、豚肉、丸類、 菇菌蔬菜類,仲有唔少嘅炸物、熟食料理可以選擇,不過嚟得當然係食和牛為主😎
👉 最後都試咗唔少飲品同埋雪糕雪條,最吸引係有沙冰同埋各款自家製嘅支裝茶 ,為呢一餐作個完美嘅作結😍
📍 黑樺牛
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。