2022-05-07
尖沙咀竟然有間咁高質嘅居酒屋😳點解我咁遲先食佢😝😝呢間居酒居以日式櫻花為主題,入到去好似去左日本咁,坐得好舒服❣️☆-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-☆❥🦀虎蝦麵包蟹粥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎一上枱不禁嘩一聲,見好多枱人都叫,所以跟風試下,粥底好棉,麵包蟹大大隻,厚肉又多膏,將蟹膏刮起混入粥,不得了🤫味道亦相當鮮甜。虎蝦口感保持爽彈,別忘記啜蝦頭,好甜😌❥🌮脆片牛油果蝦沙律♥︎♥︎♥︎♥︎脆片上有青瓜、牛油果醬、大蝦。一啖一件,口味清新而不油膩,口感有層次❥火炙左口魚邊卷♥︎♥︎♥︎♥︎左口魚邊經過炙燒油香,左口魚入口即溶,配搭青瓜、大蔥絲,太邪惡了吧🤪❥三點刺身盛 ♥︎♥︎♥︎♥︎三點刺身盛包括三文魚🍣劍魚🍣油甘魚🍣真係件件都超厚切!!份量十分足料之餘,味道都相當鮮甜😋❥Peach 烏龍茶♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎有隻可愛小熊冰,白桃味融入烏龍茶中,清甜,氹到我好開心😝❥北海道牛乳士多啤梨飲品♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎本人是士多啤梨迷,奶香味加士多啤梨,不太甜,仲有花瓣點綴❤️ʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔ
❥🦀虎蝦麵包蟹粥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
❥🌮脆片牛油果蝦沙律♥︎♥︎♥︎♥︎
❥火炙左口魚邊卷♥︎♥︎♥︎♥︎
❥三點刺身盛 ♥︎♥︎♥︎♥︎
❥Peach 烏龍茶♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
有隻可愛小熊冰,白桃味融入烏龍茶中,清甜,氹到我好開心😝
❥北海道牛乳士多啤梨飲品♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎