2021-12-18
位於尖沙咀既日本居酒屋🍶 ,裝潢富有特色,好有日本🇯🇵和風味道,每次有客人進來時,侍應都會擊鼓,成個環境都營造出熱鬧氣氛。入座後,連餐具都用櫻花🌸樣式既,好有心思。裡面環境都好大,容納都好多人。睇睇menu 選擇種類都好多,有刺身、壽司、沙津、壽司反卷、料理、串燒、天婦羅、佐酒小食、揚物、飲品、甜品🍮。而飲品都有無酒精飲料、日本啤酒、日本清酒🍶等。另外,餐廳都會推出啲本月推介既餐牌,而且價錢都係優惠左既,提供多個選擇俾大家。🔹黑松露大拖羅蓉卷 $168啲吞魚蓉去哂筋,食落好軟綿,味道又夠哂鮮。而且佢上面加左黑松露,味道當堂勁出,好有創意,好鍾意❤️🔹日本🇯🇵產A4和牛海膽卷 $258呢個和牛海膽卷,真係要讚一讚,食落好juicy, 海膽入口即溶,建議大家要一口咁食,佢成個配搭真係超級夾,呢個真心超好食,超級推介😋🔹燒三文魚頭 $88呢個都係店員推介,本身好少食魚頭既我,就叫左黎試下啦。食落魚肉超滑身,唧埋啲檸汁,好清新嘅味道。呢個令我有驚喜👍🏻🔹日本南瓜芝士龍蝦🦞二食 $288南瓜忌廉湯配芝士蛋捲,一啖蛋捲一啖忌廉湯,估唔到味道係咁夾,好好味😋之後就係南瓜蓉焗龍蝦🦞肉,啲龍蝦肉非常爽口
🔹黑松露大拖羅蓉卷 $168
🔹日本🇯🇵產A4和牛海膽卷 $258
🔹燒三文魚頭 $88
🔹日本南瓜芝士龍蝦🦞二食 $288
南瓜忌廉湯配芝士蛋捲,一啖蛋捲一啖忌廉湯,估唔到味道係咁夾,好好味😋之後就係南瓜蓉焗龍蝦🦞肉,啲龍蝦肉非常爽口彈牙,而南瓜蓉好帶出到個甜味,好好味。
飲品
芒果🥭烏龍熊茶 $58
真係俾佢個熊仔🐻❄️外型既冰吸引左,岩哂打卡😎上面仲加左玫瑰乾花,飲落好fresh 又吾會過份甜,好岩我飲🙈
北海道芒果牛乳乳酸 $48
朋友叫左呢個乳酸,外型都非常美觀,乳酸都不嬲係甜開既,呢個味道都不過不失。
整體來講,好鍾意呢間居酒屋,食物味道係好好食既,環境亦有氣氛,都好岩慶祝或同朋友gathering, 係好值得再回頭既餐廳👍🏻。
黑木亭居酒屋 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道58至60號國鈀大廈1樓