黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
返新工第一日梗係去慶祝啦,一早就book咗呢間係公司附近既居酒屋🏮黑木亭,聽朋友講好正嫁,所以今日就同友人過嚟試試佢天婦羅茄子田樂燒外脆內軟既口感,加上茄子本身既甜度令本身油膩感中和咗波士頓龍蝦刺身第一次食龍蝦刺身,原來口感好彈牙雖然冇魚生個魚味咁重,但都好鮮味仲可以一味兩食添!石鍋龍蝦泡飯 食完刺身,其他部分用黎做泡飯 好入味龍蝦湯配上石鍋熱辣辣,啱晒宜家呢d天氣食日本啤酒拉麵 感覺好似食緊芝士奶蓋,其實係鰹魚湯汁冷麵加上淡忌廉奶油 望落真係好似啤酒呀!造型感十足,味道都唔錯!北海道士多啤梨牛乳乳酸外型很漂亮,有漸層效果蜜桃烏龍熊茶第一眼已經被冰小熊吸引住,味道清新自然

天婦羅茄子田樂燒
外脆內軟既口感,加上茄子本身既甜度
令本身油膩感中和咗

波士頓龍蝦刺身
第一次食龍蝦刺身,原來口感好彈牙
雖然冇魚生個魚味咁重,但都好鮮味
仲可以一味兩食添!

石鍋龍蝦泡飯
食完刺身,其他部分用黎做泡飯 好入味
龍蝦湯配上石鍋熱辣辣,啱晒宜家呢d天氣食

北海道士多啤梨牛乳乳酸
外型很漂亮,有漸層效果

蜜桃烏龍熊茶
第一眼已經被冰小熊吸引住,味道清新自然
2022-11-01 31 瀏覽
太太今日係尖沙咀做瑜伽,約咗佢之後去食日本菜。睇食評見到依一間唔錯,門口又有Halloween裝飾,幾應節。冇乜idea食乜嘢,就參考吓其他人識啲乜嘢,叫咗龍蝦兩食同啤酒拉麵。先上咗個龍蝦刺身,都唔少肉,好鮮甜,頭爪就攞去煮飯。個爪好多肉,頭有好多膏,飯好好味,唔錯。啤酒拉麵以為真係啤酒,原來啲白泡係忌廉,攪勻食,好特別,好味,好多人都有叫呢個拉麵。飲品我叫咗一杯士多啤梨乳酸,酸酸地,好啱我口味。同埋一杯蜜桃烏龍茶。有隻小熊冰冰,幾cute,味道唔太濃,唔太甜,我太太鍾意。侍應服務唔錯,又幫我哋換碟。我哋坐卡位,幾舒服,下次嚟都要坐返卡位。食到飽飽,又好味。
2022-11-01 66 瀏覽
行過見到咁大個1蚊牌,下面仲有個牌寫住「晚市88折 只限今天」,唔係唔入去麻?行一層樓梯上去,沿途都有好多hallowee應節的裝飾。上到去,哇!好靚呀,周圍都有好多日本的畫,浮世繪咁。仲有吊燈掛住咁,好有日本feel。座位數量都多,座位之間都好鬆動,我覺得一大班人定兩個人去食,一樣咁值得去。我地叫完野食冇耐,好快就上野飲,我同朋友分別叫左蜜桃烏龍茶同埋洛神檸冰。個蜜桃烏龍茶的甜度岩岩好,上面仲有隻好可愛的熊仔係到,係冰黎嘅。另外個杯,我朋友話要搞一搞個底,d甜味係個底到,都幾好飲。過一陣有野食食啦!首先係海產細味六杯,呢個好岩2個人食,分別有2個海膽飯、生蠔同埋吞拿魚蓉加d三文魚子。海膽同生蠔都好新鮮,唔會覺得好腥。生蠔就本身已經落左醬汁入去,中意多醬的我就覺得恰到好處。吞拿魚蓉加d三文魚子呢個配搭就一定冇得輸。之後叫左佢地招牌的日本啤酒拉麵,好有特色,成個外形好可愛!本身以為得個樣,點知原來真係幾好食,佢係冷麵來的,上面有d cream加牛油的味道,加上蔥、紫菜、wasabi,真係好夾。不過佢其實係冇酒精,只係扮到好似啤酒,大人細路都岩食。食緊啤酒拉麵時,職員上左一口和牛三文治,

食緊啤酒拉麵時,職員上左一口和牛三文治,有4款口味,包括明太子、黑松露、honey mustard等等。個和牛係炸左,都幾有厚度,加上d醬汁,真係幾好食,好有口感。
最後係濃煮鮑魚豚角,所有野都煮得好淋好入味,好出色,呢個值得試一試。

餐廳仲promo緊有多款野食都係1蚊炸,連日本清酒都係一蚊,好岩weekends去飲下。
2022-10-30 27 瀏覽
-海產細味六杯-全部都超級新鮮!連平時好少食生蠔嘅我都覺得個生蠔好鮮味!仲有個海膽好濃郁!!細細杯作為前菜好正,食完即刻勁有食慾😆-鴛鴦翠玉瓜-翠肉瓜上面鋪咗明太子同芝士!!!好好食呀明太子😭😭少少辣辣哋,個翠肉瓜又勁Juicy,一啖咬落去係咇晒啲汁出嚟架!-黑豚荔枝卷-呢個真係要大讚!冇諗過豚肉同荔枝原來可以夾到咁!豚肉本身燒到好香,咬落去仲覺得點解咁甜咁香,原來裡面包咗荔枝!!!!口感好豐富,好好食!-豚肉年糕(韓式辣醬)年糕煙煙韌韌,加埋韓式辣醬勁惹味,估唔到啲簡單菜式佢哋都可以做到咁出色!-巨無霸蟹蓋飯-呢個真係勁癲勁好食!!!!首先佢原隻蟹咁上已經好誇張,入面仲要多蟹膏,仲要加埋有三文魚籽,個飯炒到勁香,唔知點解我哋食咗好耐,佢裡面都仲係熱架!!!蟹肉又多又甜,呢個飯真係神級好食!!-北海道士多啤梨牛乳乳酸-充滿少女嘅味道😆😆粉紅色再加「審」喺上面嘅糖同草莓乾,完全滿足咗我嘅少女心♥️口味雖然比較甜,但又幾適合配搭今晚嘅菜式!-百香果撞橙冰-呢款相對嚟講比較清新,百香果一啲都唔酸,反而有種獨有嘅果香味,飲落去仲有橙味慢慢滲出嚟,鍾意清新味道嘅人就啱晒啦!總括嚟講呢餐真係好好食!

-海產細味六杯-
全部都超級新鮮!
連平時好少食生蠔嘅我都覺得個生蠔好鮮味!
仲有個海膽好濃郁!!
細細杯作為前菜好正,
食完即刻勁有食慾😆

-鴛鴦翠玉瓜-
翠肉瓜上面鋪咗明太子同芝士!!!
好好食呀明太子😭😭
少少辣辣哋,
個翠肉瓜又勁Juicy,
一啖咬落去係咇晒啲汁出嚟架!

-黑豚荔枝卷-
呢個真係要大讚!
冇諗過豚肉同荔枝原來可以夾到咁!
豚肉本身燒到好香,
咬落去仲覺得點解咁甜咁香,
原來裡面包咗荔枝!!!!
口感好豐富,
好好食!

-豚肉年糕(韓式辣醬)
年糕煙煙韌韌,
加埋韓式辣醬勁惹味,
估唔到啲簡單菜式佢哋都可以做到咁出色!

-巨無霸蟹蓋飯-
呢個真係勁癲勁好食!!!!
首先佢原隻蟹咁上已經好誇張,
入面仲要多蟹膏,
仲要加埋有三文魚籽,
個飯炒到勁香,
唔知點解我哋食咗好耐,
佢裡面都仲係熱架!!!
蟹肉又多又甜,
呢個飯真係神級好食!!

-北海道士多啤梨牛乳乳酸-
充滿少女嘅味道😆😆
粉紅色再加「審」喺上面嘅糖同草莓乾,
完全滿足咗我嘅少女心♥️
口味雖然比較甜,
但又幾適合配搭今晚嘅菜式!

-百香果撞橙冰-
呢款相對嚟講比較清新,
百香果一啲都唔酸,
反而有種獨有嘅果香味,
飲落去仲有橙味慢慢滲出嚟,
鍾意清新味道嘅人就啱晒啦!

總括嚟講呢餐真係好好食!
侍應都勁有禮貌,
食材高質,
烹調手法上乘,
又坐得舒服😌
下次點可以唔翻啅!!
2022-10-26 36 瀏覽
呢間好姊妹強烈推介下就揀左呢間餐廳食晚飯裝修非常日本風 環境亦好闊落舒適如果想同朋友傾計食飯 呢間就係一個唔錯既選擇🧡•蟹甲羅燒惹味既蟹膏整得非常入味 連埋米餅一齊享用 非常出色同驚喜•厚切豬頸肉串厚厚豬頸肉燒得好入味而且唔韌•白鱔-燒汁串燒白鱔肉質嫩滑 配埋燒汁更出色鍾意食鱔既必點呢•免治雞肉棒肥美雞肉棒肉質好嫩滑連埋膽汁一齊享用 更加分•牛舌心牛舌軟淋而不韌 合格過關•廚師發板壽司 8件8款刺身亦好新鮮 款款都唔錯•火炙左魚邊卷左口魚被微微燒過 令到魚味更出 連埋入面既配料一齊享用 味道不錯•蜜桃烏龍紅茶微甜既烏龍紅茶散發着蜜桃味冰涼解渴
呢間好姊妹強烈推介下就揀左呢間餐廳食晚飯

•火炙左魚邊卷

•蜜桃烏龍紅茶
微甜既烏龍紅茶散發着蜜桃味
冰涼解渴

今晚車車約左朋友去尖沙咀食晚飯, 朋友提議不如試下E間居酒屋, 餐廳環境幾大, 裝潢相當有日本居酒屋嘅感覺🌟百香果撞檸冰🌟芒果烏龍熊茶成隻熊仔係杯茶入面好可愛, 味道酸酸甜甜好開胃🌟天婦羅茄子田樂燒份量超多, 平時比較少食天婦羅茄子, 食落外脆內軟又唔油膩, 佐酒一流🌟波士頓龍蝦刺身一隻龍蝦有兩食, 先食左刺身先, 上枱時龍蝦仲係識郁的, 超新鮮, 食落鮮甜爽彈好好食🌟石鍋龍蝦泡飯食完刺身第2食就係泡飯, 湯汁充滿龍蝦嘅精華, 每一啖泡飯都包含住龍蝦嘅鮮甜味🌟日本啤酒拉麵E個一上枱真係令周圍嘅人都好震驚, 咁大個啤酒杯都係第一次見, 好搶眼, 打卡一流, 入面裝住拉麵, 醬汁同cream, 食落幾爽口, 拉麵沾上忌廉之後口感更順滑, 估唔到又幾特別

🌟百香果撞檸冰

🌟芒果烏龍熊茶
成隻熊仔係杯茶入面好可愛, 味道酸酸甜甜好開胃

🌟天婦羅茄子田樂燒

🌟波士頓龍蝦刺身

🌟石鍋龍蝦泡飯

🌟日本啤酒拉麵
2022-10-11
呢日同老公係尖沙咀經過見到門口掛滿Halloween 佈置好有feel,又想食日本野,就入去試下!.居酒屋日式風格裝修,行樓梯上去已經見到楓葉打卡位🍁滿喜歡餐廳日本壁畫,天花板掛滿日式燈籠,仲有一棵櫻花樹打卡🌸真的好似走進日本🇯🇵.🦀巨無霸蟹蓋飯 $369🦪海產細味六杯 $239🍢鴛驚翠玉瓜 $22🍢黑豚荔枝卷 $38🍢豚肉年糕 $48🍑蜜桃烏龍茶 $58🍓北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48.一坐低見到櫻花🌸餐具已經心心眼😍好靚呀!點了很多全部都勁勁勁好食!前菜海產用六個杯裝住勁似酒吧cocktail 超有feel!即刻相機食先📸三款都好高質:生蠔🦪厚肉鮮味濃濃海水🌊味道,仲有少少魚子醬超級正😋 海膽鮮甜,中間飯底係甜蛋,加少少豉油wasabi 食大滿足🥰吞拿魚蓉上面舖滿三文魚子,用試管裝住豉油好igable 充滿創意👍🏻呢碟真係必點!.蟹🦀️飯又係不得了,超大隻蟹😍蟹蓋勁多蟹膏真的蟹膏撈飯🤩飯底用上蛋、蟹子、三文魚子炒十分出色!仲有兩碟醬汁酸酸甜甜好夾味👍🏻蟹鮮甜多肉,啖啖蟹肉蟹膏加飯好食到停不了!.再來三串串燒,翠肉瓜兩款口味,芝士同明太子口味都正🤤黑豚荔枝卷之前食過幾次,呢個配搭勁鍾意

🦀巨無霸蟹蓋飯 $369
🦪海產細味六杯 $239
🍢鴛驚翠玉瓜 $22
🍢黑豚荔枝卷 $38
🍢豚肉年糕 $48
🍑蜜桃烏龍茶 $58
🍓北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48

再來三串串燒,翠肉瓜兩款口味,芝士同明太子口味都正🤤黑豚荔枝卷之前食過幾次,呢個配搭勁鍾意,清甜口味每次居酒屋必點😎 豚肉年糕煙煙韌韌Jo喜歡的口感

兩杯飲品同樣有驚喜同好大杯!蜜桃烏龍茶好igable🤩冰係熊啤啤好打卡😍,上面仲有啲玫瑰花飲落好清香🌹另一杯係夢幻粉紅色,上面仲有彩虹🌈朱古力和彩色棉花糖好有咬口,帶點乳酸口味好好飲!飲飲下仲有士多啤梨肉!
完全無諗過咁高質!環境服務食物質素都100分又唔算太貴,一定會encore!

• 蜜桃烏龍熊茶
  • 海產細味六杯
  • 巨無霸蟹蓋飯
2022-10-25 25 瀏覽
講到鍾意食日本嘢,我本人都尚算有啲心得,最鍾意周圍去搵啲好食嘅日本餐廳。今次嚟呢度食除咗食物質素唔錯之外,有啲嘅款式都令我十分喜出望外,所以都希望寫返個食評去為大家介紹吓!雖然依家通咗關,但係我都未有時間去日本,呢間餐廳嘅裝修都幾有日本格調,有啲位置就好似日本嘅居酒屋,有一啲位置就好似喺日本食緊傳統而狂野嘅餐廳一樣,總體而言就係裝修都算有心思首先食咗個海產六小杯,其實係三個款式,每一款有兩杯,如果四個人嘅話就最好嗌兩份,咁就確保個個人都有得食,三個款式分別係蟹子吞拿魚蓉,海膽杯,同埋生蠔杯。各有各特色,我入邊最鍾意嘅就係生蠔,除咗我自己鍾意食生蠔之外,佢個醬汁配搭都好提升到生蠔嘅鮮味,唔錯!跟住就有一個好得意嘅啤酒拉麵,其實本身冇諗住食嘅但係見到隔籬枱有一個咁得意嘅啤酒拉麵之後我都想叫一個試下,其實佢入邊冇啤酒味㗎,所以唔飲酒嘅朋友都可以放心試,雖然話係拉麵但係佢比我嘅感覺比較似沾麵,好香濃嘅芝士忌廉香味,配搭幼麵條恰到好處,我自己都食唔停口!跟住就係壓軸出場嘅和牛三文治,我哋兩個人total有四件每人兩件就啱啱好,厚切和牛,口感一流!之後就食濃煮鮑魚豚角,呢一度菜式嘅感覺比較似中菜,

跟住就係壓軸出場嘅

之後就食濃煮鮑魚豚角,呢一度菜式嘅感覺比較似中菜,有啲似燉五花腩,蘿蔔好入味好Juice,醬汁調配幾好!

2022-10-25 36 瀏覽
一早上網搵到呢間餐廳想食,收工就即刻狗衝去開大餐。打開餐牌見到有龍蝦二話不說就揀咗呢個餐,因為我有龍蝦不能抗拒症😂依家仲做緊promotion,龍蝦二食先至係448蚊,點可以抗拒!波士頓龍蝦刺身:圍住仙氣嘅波士頓龍蝦刺身一上檯,忍唔住即刻起動!刺身鮮甜爽口,食得出好新鮮!食完刺身之後,侍應會拎走個蝦身,拎入廚房在整成湯飯,超級期待!日本啤酒拉麵:呢個我上網見到嘅時候已經好想食,佢係將成個拉麵擺咗落一個巨型啤酒杯到,仲要面頭鋪咗好多忌廉泡泡,營造到好似真啤酒咁。忌廉泡甜甜哋,配埋拉麵食,味道幾得意。天婦羅茄子田樂燒:份量超大,茄子外層炸到脆卜卜,入邊軟熟,忍唔住食完一舊又一舊。石鍋龍蝦泡飯:終於嚟啦!成隻龍蝦鋪喺石鍋上,揭開個蝦頭,仲要見到好多膏,撈飯一流~另外仲有龍蝦鉗可以食埋入邊嘅啖啖肉芒果烏龍熊茶:熊茶係因為真係有隻熊喺上邊,好鬼得意呀!總括而言,邊間餐廳嘅環境、食物質素同埋服務態度都好好,路過嘅可以試試!
一早上網搵到呢間餐廳想食,收工就即刻狗衝去開大餐。

芒果烏龍熊茶:熊茶係因為真係有隻熊喺上邊,好鬼得意呀!

2022-10-19
  • 日本啤酒拉麵
  • 芒果烏龍熊茶
話說日本通番關後,身邊唔少朋友已經番左鄉下啦~~搞到我都好羨慕!不過未去到旅行既我,惟有去日本餐廳感受個氣氛先!呢間一上樓梯就好似去左新宿街頭咁,別有一番風味~MENU圖文並茂,啤酒拉麵勁吸睛,等我嗌番碗先!波士頓龍蝦刺身,鮮少食龍蝦刺身,入口非常爽脆,比起赤蝦其口感更加爽口,帶淡淡鮮甜,非常驚喜!日本啤酒拉麵,賣相充滿特色,一開頭以為真係用啤酒裝住,原來內有乾坤。用忌廉配上拉麵醬汁製作成嘅啤酒拉麵,沾上忌廉嘅拉麵口感creamy ,出奇地好食,不過食到中間會有少少飽膩,整體來講啤酒拉麵創意滿分!天婦羅茄子田樂燒,原條茄子奉上,份量好足夠!外層輕輕炸至脆身,咬落去外脆內軟,加上燒汁令茄子特別入味,同時食到茄子嘅香甜味。石鍋龍蝦泡飯 ,食完龍蝦刺身,師傅就會原隻將龍蝦製作成二食,將龍蝦熬製成湯,變成泡飯。每啖都食到濃郁嘅龍蝦湯汁,而龍蝦蝦頭更非常濃郁,蝦膏佔滿整個蝦頭,鮮香味濃!龍蝦鉗啖啖肉,肉質彈牙,鍾意食龍蝦非常推薦!北海道士多啤梨牛乳乳酸,酸酸甜甜帶士多啤梨香味,而且賣相亦都不錯!芒果烏龍熊茶,淡淡芒果味配上烏龍茶,整體唔算太甜,但有微微回甘,唔嗜甜人士就啱晒呢款!
話說日本通番關後,身邊唔少朋友已經番左鄉下啦~~
呢間一上樓梯就好似去左新宿街頭咁,別有一番風味~
MENU圖文並茂,啤酒拉麵勁吸睛,等我嗌番碗先!
芒果烏龍熊茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸
芒果烏龍熊茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸
  • 芒果烏龍熊茶
2022-10-25 33 瀏覽
尖沙咀咁多野食要突圍而出真係唔係咁易呢間餐廳位於金馬倫道到門口上一層先係座位入到去到日本風的裝修🌸木枱木椅有些日本旗仔掛飾🎏杯仔同碟都係櫻花圖案日本啤酒拉麵($98)🍺超級吸睛打卡一流不過特別一題其實是不含酒精的上面一層白色似奶蓋味食落清涼得來甜甜地😋波士頓龍蝦二食($448)波士頓龍蝦刺身超新鮮盤龍蝦上到碟仲有d位識郁(應該係神經反射?)🦞食落好彈牙不過味道就唔係好出要用wasabi豉油調下個味石鍋龍蝦泡飯🍲熱辣辣得來超足料想講個龍蝦好鮮甜而且好多膏!🤤個泡飯配埋豆腐、翠玉瓜、菇等配料好好食!👍🏻天婦羅茄子田樂燒($68)🍆脆卜卜的外層有甜甜地的燒汁內裏軟腍,帶上一絲絲的茄肉意想不到地好食👏🏻蜜桃烏龍熊茶($58)超可愛的熊仔冰再加玫瑰花仔清甜的味道🥰北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)醉醉甜甜帶士多啤梨肉😍

尖沙咀咁多野食

打卡一流
不過特別一題其實是不含酒精的
上面一層白色似奶蓋味
食落清涼得來甜甜地😋

波士頓龍蝦二食($448)
超新鮮
盤龍蝦上到碟仲有d位識郁(應該係神經反射?)🦞
食落好彈牙
不過味道就唔係好出
要用wasabi豉油調下個味

石鍋龍蝦泡飯🍲
熱辣辣得來超足料
想講個龍蝦好鮮甜而且好多膏!🤤

個泡飯配埋豆腐、翠玉瓜、菇等配料
好好食!👍🏻

天婦羅茄子田樂燒($68)🍆
脆卜卜的外層有甜甜地的燒汁
內裏軟腍,帶上一絲絲的茄肉
意想不到地好食👏🏻

蜜桃烏龍熊茶($58)
超可愛的熊仔冰再加玫瑰花仔
清甜的味道🥰

北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)
醉醉甜甜帶士多啤梨肉😍
餐廳位於尖沙咀金馬倫道樓上鋪,裝潢有用了不同日本卡通插畫,色彩繽紛,而餐廳推出的時令菜單也非常創新!特別推介 巨無霸蟹蓋飯 $369超大隻巨型麵包蟹,打卡型到爆!先將少量蟹膏及少量蟹肉用作蛋炒飯,炒飯底充滿蟹膏的鹹香滋味,之後再將原隻麵包蟹的蟹膏、蟹腳及蟹鉗放上面,配上蟹醋,啖啖飽滿蟹膏及紮實蟹肉~爽!海產細味六杯 $239六小杯包括:拖羅油醋沙律、日本生蠔配雞尾醬汁及新鮮海膽配玉子飯,滿足客人嚐鮮願望!日本啤酒拉麵 $98餐廳首創夏日消暑限定的,冷拉麵上層有厚厚的芝士忌廉扮啤酒泡,食落感覺有啲似飲緊奶蓋,不過下麵係冷麵汁,打卡吸睛十足!
特別推介 巨無霸蟹蓋飯 $369
海產細味六杯 $239
日本啤酒拉麵 $98
2022-10-19
日本啤酒拉麵
同朋友行咗成日尖沙咀,想搵間餐廳食嘢,朋友俾佢門口嘅裝飾同埋蟹🦀吸引住,所以我哋就入去食喇!我就好想食刺身,叫咗個海產細味6杯,入邊有我好鍾意食嘅海膽、吞拿魚蓉同埋生蠔!海膽杯下便係飯同埋玉子,呢個簡直係完美嘅組合!而且個賣相好得意,好似一部識發光嘅鋼琴,影相又靚味道又正😝😝好啦,主角係巨無霸蟹蓋飯,呢一隻係一隻好大隻嘅麵包蟹🦀,相信係由英國直送,下一個入邊有勁多勁多蟹膏,蟹子、炒飯都非常出色,配合埋個蟹膏真係不得了,而且份量好十足,我哋兩個最後都清晒碟,勁飽呀!

2022-10-22 1189 瀏覽
好想食日本料理朋友介紹我嚟到呢間位於尖沙咀嘅黑木亭居酒屋話呢度嘅環境同嘢食都充滿氣氛同美味的確周圍都充滿日本風情仲有好多日式風格的裝飾同插畫加上枱枱都一群群朋友食飯係好熱鬧好適合三五知己一齊嚟食加上呢度近期有個優惠每人加一蚊有一款小食成件事都好抵波士頓龍蝦刺身龍蝦刺身相當新鮮除咗顏色通透,肉質都好飽滿細嫩,口感夠爽。同我平時係街市買的龍蝦好吾同,絕對係一隻好鬼生猛的龍蝦,大滿足!天婦羅茄子燒天婦羅茄子燒又係好有驚喜大阪燒就食得多茄子燒係咩味呢茄子香口鬆脆, 加上面頭青蔥色香味俱全 吾錯日本啤酒拉麵呢杯日本啤酒拉麵我爸爸好鍾意杯面有層好似奶蓋嘅忌廉扮日本啤酒泡味道甜甜地而啤酒湯其實係有醬油味嘅湯底因為溝咗奶蓋忌廉醬油味湯底有少少甜味令我諗起近期好紅嘅雪糕拉麵石鍋龍蝦泡飯粒粒飯都有雜菇豆腐蟹柳再加埋超滾的龍蝦湯汁成口都充滿龍蝦嘅鮮味香味濃郁湯面的鉗仲有蝦肉食呀百香果撞檸冰百香果撞檸檬冰清新醒胃芒果烏龍茶芒果烏龍茶好易入口兩者配搭得很好
好想食日本料理
加上呢度近期有個優惠

每人加一蚊有一款小食
成件事都好抵

龍蝦刺身相當新鮮
除咗顏色通透,肉質都好飽滿細嫩,口感夠爽。

天婦羅茄子燒

天婦羅茄子燒又係好有驚喜
大阪燒就食得多
茄子燒係咩味呢
茄子香口鬆脆, 加上面頭青蔥
色香味俱全 吾錯

芒果烏龍茶好易入口
兩者配搭得很好
  • 石鍋龍蝦泡飯
  • 波士頓龍蝦刺身
為食豬仔尋食記🐖講到超級為食嘅我 梗係要周圍覓食啦🥳🎏今次嚟到尖沙咀一間幾出名嘅日式餐廳🏮🙈好正!🤩見到佢哋個啤酒拉麵好吸引🤣🤣雖然感覺開頭以為有伏🤣但係好奇心驅使下🤩😎我都係試咗🤣大膽敢死隊!但事實證明我冇錯🫶🏻一嚟到環境嘅好有日式嘅感覺🏮🎏燈籠裝飾好靚🥰見到餐牌都好多款式🙌🏻讚嘅!當中有兩個係佢哋嘅本月推介,我哋都好想食龍蝦🥳所以就揀咗龍蝦二食,又有刺身又有飯🫶🏻好似唔錯!🦞 波士頓龍蝦刺身-出到嚟已經係有乾冰嘅煙出嚟🤣超靚 打卡正!🤣再加埋佢隻龍蝦勁生猛🦞🤣出到嚟嗰下,個鉗仲係識郁嘅😂啲龍蝦刺身好鮮甜,完全唔腥,夠埋彈牙 推薦!🍌🦞🍚石鍋龍蝦泡飯-當你食完個刺身之後,佢就會幫你將嗰隻龍蝦做個泡飯,裏面嘅龍蝦汁非常之濃郁,裏面嘅配料都好多,菇呀🫶🏻成個飯嘅味道啱啱好好,想再嚟食過啊🥲不過呢個係泡飯,所以都係偏淋嘅 但我幾鍾意㗎🤣🥰🍺🍜啤酒拉麵呢個就係最吸引到我嘅啤酒拉麵🤩見到佢出嚟呢感覺真係有啲驚㗎😂不過原來上面係奶油,下面竟然係我愛嘅鰹魚湯汁冷麵🤩🤩🤣啱曬我胃口,而且濃味嘅湯汁,配埋個拉麵都幾正🥳好有新鮮感,但略嫌太多奶油有點膩,所以可以撥開啲奶油出嚟🙌🏻仲有兩隻嘅溫泉蛋配返🥚唔
為食豬仔尋食記🐖

好正!🤩見到佢哋個啤酒拉麵好吸引🤣🤣雖然感覺開頭以為有伏🤣

一嚟到環境嘅好有日式嘅感覺🏮🎏燈籠裝飾好靚🥰

🦞 波士頓龍蝦刺身

🦞🍚石鍋龍蝦泡飯

🍺🍜啤酒拉麵

啱曬我胃口,而且濃味嘅湯汁,配埋個拉麵都幾正🥳好有新鮮感,但略嫌太多奶油有點膩,所以可以撥開啲奶油出嚟🙌🏻仲有兩隻嘅溫泉蛋配返🥚唔係傳統嘅拉麵,但幾得意🫶🏻

🍆天婦羅茄子田樂燒

呢個天婦羅茄子都正!外脆內軟,仲要係one bite size,連皮都可以食得🙌🏻加埋小小嘅芝麻同燒汁喺上面,好香,甜甜地😚

飲品🥤🍹

兩杯飲品都做得非常好,一杯係北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓另外一杯就係蜜桃烏龍熊茶🍑桃茶個杯整咗個熊仔冰,超可愛又好飲,帶有淡淡的烏龍味🙌🏻清爽!又唔太濃!🫶🏻

————————
🐖豬仔總評🐖
(黑木亭 金馬倫道)

食物方面 🍌🍌🍌🍌🍌

抵食方面 🍌🍌🍌🍌

環境方面 🍌🍌🍌🍌🍌

份量方面 🍌🍌🍌🍌🍌

服務方面 🍌🍌🍌🍌🍌

🔔Last Words : 所有嘢都做得好好 會想再返嚟食多次 而且仲有好多地方可以打卡添啊 🤩❤️係日本嘅味道🏮🎏
  • 北海道士多啤梨牛乳乳酸
  • 蜜桃烏龍熊茶