2022-10-20
日本啤酒拉麵 (無酒精)呢杯野十足暗黑料理,上網一serch原來大有來頭! 全球各地都有呢款拉麵熱潮~ 而黑木亭係香港推間推出啤酒拉麵既餐廳,見佢大大杯啤酒,其寊係無酒精拉麵~ 啤酒上層十足芝士奶蓋,綿密又香濃,用特製長筷子夾起拉麵,拉麵會掛滿忌廉,食落好香滑~ 我都飲左一啖「啤酒」係濃郁既鰹魚湯,好咸,本身唔預有人會飲落肚LOL🤡海產細味六杯子 (尖沙咀限定)托盤識發光,整個賣相好岩打卡! 拖羅油醋沙律、生日本蠔、海玉子飯各兩杯,唔怕唔夠分! 生蠔味道濃郁、海膽鮮味十足、拖羅油香滿分,每一款都有驚喜!一口和牛三文治囉然無得揀和牛既生熟度,但餐廳都唔會煮到全熟!重點係和牛好厚切,外層金黃香脆,好似平時吉列牛。牛肉入口有咬口,但易咬開不失鬆軟又夠油花。濃煮鮑魚豚角醬汁超濃郁,豚角煮得非常入味!半肥瘦,脂肪入口即溶!最好食係鮑魚,香甜又彈牙
海產細味六杯子 (尖沙咀限定)
一口和牛三文治
濃煮鮑魚豚角