2022-10-22
為食豬仔尋食記🐖講到超級為食嘅我 梗係要周圍覓食啦🥳🎏今次嚟到尖沙咀一間幾出名嘅日式餐廳🏮🙈好正!🤩見到佢哋個啤酒拉麵好吸引🤣🤣雖然感覺開頭以為有伏🤣但係好奇心驅使下🤩😎我都係試咗🤣大膽敢死隊!但事實證明我冇錯🫶🏻一嚟到環境嘅好有日式嘅感覺🏮🎏燈籠裝飾好靚🥰見到餐牌都好多款式🙌🏻讚嘅!當中有兩個係佢哋嘅本月推介,我哋都好想食龍蝦🥳所以就揀咗龍蝦二食,又有刺身又有飯🫶🏻好似唔錯!🦞 波士頓龍蝦刺身-出到嚟已經係有乾冰嘅煙出嚟🤣超靚 打卡正!🤣再加埋佢隻龍蝦勁生猛🦞🤣出到嚟嗰下,個鉗仲係識郁嘅😂啲龍蝦刺身好鮮甜,完全唔腥,夠埋彈牙 推薦!🍌🦞🍚石鍋龍蝦泡飯-當你食完個刺身之後,佢就會幫你將嗰隻龍蝦做個泡飯,裏面嘅龍蝦汁非常之濃郁,裏面嘅配料都好多,菇呀🫶🏻成個飯嘅味道啱啱好好,想再嚟食過啊🥲不過呢個係泡飯,所以都係偏淋嘅 但我幾鍾意㗎🤣🥰🍺🍜啤酒拉麵呢個就係最吸引到我嘅啤酒拉麵🤩見到佢出嚟呢感覺真係有啲驚㗎😂不過原來上面係奶油,下面竟然係我愛嘅鰹魚湯汁冷麵🤩🤩🤣啱曬我胃口,而且濃味嘅湯汁,配埋個拉麵都幾正🥳好有新鮮感,但略嫌太多奶油有點膩,所以可以撥開啲奶油出嚟🙌🏻仲有兩隻嘅溫泉蛋配返🥚唔
好正!🤩見到佢哋個啤酒拉麵好吸引🤣🤣雖然感覺開頭以為有伏🤣
🦞 波士頓龍蝦刺身
🦞🍚石鍋龍蝦泡飯
啱曬我胃口,而且濃味嘅湯汁,配埋個拉麵都幾正🥳好有新鮮感,但略嫌太多奶油有點膩,所以可以撥開啲奶油出嚟🙌🏻仲有兩隻嘅溫泉蛋配返🥚唔係傳統嘅拉麵,但幾得意🫶🏻
🍆天婦羅茄子田樂燒
呢個天婦羅茄子都正!外脆內軟,仲要係one bite size,連皮都可以食得🙌🏻加埋小小嘅芝麻同燒汁喺上面,好香,甜甜地😚
飲品🥤🍹
兩杯飲品都做得非常好,一杯係北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓另外一杯就係蜜桃烏龍熊茶🍑桃茶個杯整咗個熊仔冰,超可愛又好飲,帶有淡淡的烏龍味🙌🏻清爽!又唔太濃!🫶🏻
————————
🐖豬仔總評🐖
(黑木亭 金馬倫道)
食物方面 🍌🍌🍌🍌🍌
抵食方面 🍌🍌🍌🍌
環境方面 🍌🍌🍌🍌🍌
份量方面 🍌🍌🍌🍌🍌
服務方面 🍌🍌🍌🍌🍌
🔔Last Words : 所有嘢都做得好好 會想再返嚟食多次 而且仲有好多地方可以打卡添啊 🤩❤️係日本嘅味道🏮🎏