黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-06-19 66 瀏覽
🍽️叫左個周末放鬆二人餐 $398 (只限星期六日同公眾假期,12:00-17:00)🇯🇵環境唔錯,好闊落,張枱好夠大周圍嘅裝修,好日系🐟指定刺身(三點刺身盛)-刺身好新鮮🍣指定卷物 (鰻魚牛蒡炸蝦卷)-大大件,好足料🍛定食任選2 樣🥘(經典三色丼/灸燒四合丼/角切刺身丼/山。吉列豬扒蛋丼/角切刺身拉麵(胡麻汁)/壽司拼盤(六貫)拼烏冬/壽喜燒定食配烏冬(牛/豬)/流心熔岩蛋三文魚飯/照燒雞扒定食/牛肉湯烏冬配炸餃子定食/黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食/泡菜豆腐豚肉鍋配日本珍珠米/鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米/拉絲芝士泡菜黑豚扒陶板燒配日本珍珠米)好多選擇,有選擇困難🤣🔸壽喜燒定食配烏冬(牛)傳統甜甜壽喜燒味底:裡面有牛、豆腐、冬菇、黃芽白、粉絲🔸鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米個料底都似壽喜燒味底,上面係鰻魚、蛋、洋蔥、菇♨️2 個都會heat 住,熱㷫㷫,正~🍨最後仲有有2 杯芒果雪糕。👯‍♀️2 人餐好超飽🤤🤤

🇯🇵環境唔錯,好闊落,張枱好夠大周圍嘅裝修,好日系

🐟指定刺身(三點刺身盛)
-刺身好新鮮

🍣指定卷物 (鰻魚牛蒡炸蝦卷)
-大大件,好足料

🍛定食任選2 樣🥘
(經典三色丼/灸燒四合丼/
角切刺身丼/山。吉列豬扒蛋丼/
鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米/

🔸壽喜燒定食配烏冬(牛)
傳統甜甜壽喜燒味底:裡面有牛、豆腐、冬菇、黃芽白、粉絲

🔸鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米
個料底都似壽喜燒味底,上面係鰻魚、蛋、洋蔥、菇

♨️2 個都會heat 住,熱㷫㷫,正~

🍨最後仲有有2 杯芒果雪糕。

👯‍♀️2 人餐好超飽🤤🤤
  • 三點刺身盛
  • 鰻魚牛蒡炸蝦卷
1K
2023-06-19 35 瀏覽
朋友午餐最想吃日式居酒屋,店子經常有新款創意菜式推出,今天想在放假時,放鬆下,每次來都有驚喜!上到去,裝修氣氛很好,感覺特別舒暢。星期六日和公眾假期之有個週末放鬆二人餐~很抵吃呢!三點刺身盛三文魚~油甘魚和八爪魚,新鮮感大,最鍾意三文魚魚肉結實,油脂不多,比較清甜,油甘魚油脂豐富,肥美~而八爪魚肉質厚實,爽口非常鮮甜!鰻魚牛蒡炸蝦卷牛蒡配鰻魚組合很棒,炸蝦鮮甜、鰻魚鮮香,新鮮的食材配搭鮮甜不膩,份量比想像中大份,是粗卷喔!香脆配爽口牛蒡,最驚喜是加了肉鬆,味道口感有層次。黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食自制吉列豬扒,入口香脆又鮮味,但最值得讚賞是沙律醬,味道層次豐富,少少甜。熱熱之石鍋上,忌廉湯底濃郁,滿滿香氣黑松露,令人感覺很棒。最欣賞烏冬,彈牙又好吃三式魚生飯魚生飯賣點是師傅之刀功,平整無缺口,令口感更細緻!魚生鮮味濃郁,跟三文魚完美結合,米飯亦煮得夠彈性~色彩繽紛魚生搭配上白飯,三文魚和油甘魚等味道,不錯!店子食物入味,而且份量很多,配搭酒類吃很搭,跟朋友聊聊天一不留神便吃完~
三點刺身
鰻魚牛蒡炸蝦卷
黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食
三式魚生飯
🌟#黑木亭尖沙咀分店🌟港鐵尖沙咀/尖東站B2出口 4分鐘路程🌼#石板A5宮崎和牛厚切 $388- 呢個和牛原價$554 而家做緊優惠- 呢個石上燒不得了 - 將厚切嘅宮崎和牛 放喺熱辣辣嘅石上面燒 可以按照自己喜好 控制和牛ge 生熟程度 - 可以有少少燶邊 😚- 和牛入口即溶 好好味🤭- 仲有蒜片 芥末 隨着自己口味搭配👍🏻👍🏻🌼#炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168- 份量好多嘅吞拿魚蓉 配上炸蔥 - 軍艦卷入面有鮟鱇魚肝同青瓜 形成左唔同口感!🌼#武士辣醬雞翼 $32- 用咗秘製嘅辣醬 雞翼仲燒到脆一脆😋😋🌼#脆燒豆腐 $28- 豆味濃郁 又燒到脆邊 好食wo!🍹#蜜桃烏龍熊茶 $58🍹#北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48- 充滿少女心ge兩杯飲品😂😂#香港美食 #尖沙咀美食 #黑木亭 #日式料理 #日本菜 #和牛 #吞拿魚卷 #和風料理

🌟#黑木亭尖沙咀分店

- 和牛入口即溶 好好味🤭
- 仲有蒜片 芥末 隨着自己口味搭配👍🏻👍🏻

🌼#炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168
- 份量好多嘅吞拿魚蓉 配上炸蔥
- 軍艦卷入面有鮟鱇魚肝同青瓜 形成左唔同口感!

🌼#武士辣醬雞翼 $32
- 用咗秘製嘅辣醬 雞翼仲燒到脆一脆😋😋

🌼#脆燒豆腐 $28
- 豆味濃郁 又燒到脆邊 好食wo!

🍹#蜜桃烏龍熊茶 $58
🍹#北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
- 充滿少女心ge兩杯飲品😂😂

2023-06-14
  • 石板A5宮崎和牛厚切
  • 北海道士多啤梨牛乳乳酸
  • 蜜桃烏龍熊茶
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷黑木亭@尖沙咀早兩日路過門口就比佢吸引住,上樓梯既時候已經感受到滿滿嘅日式居酒屋風格,令人感覺置身於日本一樣💁🏻豚肉年糕 $38口感煙煙韌韌,舊年糕入口即溶,好似棉花一樣,勁好味💁🏻DIY 壽司刺身盛 $599(三文魚6切、海膽、赤身2切、拖羅2切、帶子2粒、櫻花魷魚、芥辣八爪魚、三文魚籽、壽司赤醋飯、紫菜)勁得意,可以自己做壽司師傅,試吓整刺身嘅樂趣全部刺身都勁厚切,無論就咁食定包住做壽司都勁好味💁🏻蜜桃烏龍熊茶 $58原來叫熊茶係有原因,有隻勁可愛既冰凍啤啤做裝飾,好得意💁🏻北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48浓郁既士多啤梨加埋牛乳的香味。兩者相互融合,口感柔滑细腻。是否推薦↩️?✅ys,拍拖談心定同朋友聚會都好有feel
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷黑木亭@尖沙咀

💁🏻豚肉年糕 $38
口感煙煙韌韌,舊年糕入口即溶,好似棉花一樣,勁好味

💁🏻DIY 壽司刺身盛 $599
勁得意,可以自己做壽司師傅,試吓整刺身嘅樂趣
全部刺身都勁厚切,無論就咁食定包住做壽司都勁好味

💁🏻蜜桃烏龍熊茶 $58
原來叫熊茶係有原因,有隻勁可愛既冰凍啤啤做裝飾,好得意

💁🏻北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
浓郁既士多啤梨加埋牛乳的香味。兩者相互融合,口感柔滑细腻。

是否推薦↩️?
✅ys,拍拖談心定同朋友聚會都好有feel
  • DIY壽司刺身盛
尖沙咀人氣日式居酒屋 — 黑木亭居酒屋🏮呢間黑木亭居酒屋嘅尖沙咀分店位於金馬倫道,居酒屋無論裝潢和擺設都充滿日式風味🎏餐廳主打各式日本料理、刺身丼飯、風味串燒等美食今次放假咁啱去尖沙咀就食咗佢哋嘅「週末放鬆和風刺身料理二人午餐」($398)只限星期六日及公眾假期先有供應,二人套餐包括有指定刺身、指定卷物、二份定食、二份甜品,淨係食主食其實都已經好夠飽!真係勁大份!三點刺身盛包括有三文魚,油甘魚及八爪魚各兩件。刺身係厚切,食落好新鮮!灸燒四合丼 有蟹柳、油甘魚、三文魚同蟹籽,火炙過嘅魚生好重魚油香味😍鰻魚牛蒡炸蝦卷第一次食牛蒡壽司,真係幾特別,而且比想像中大份,每一舊都好足料雪糕:可以簡曲奇或芒果味
尖沙咀人氣日式居酒屋 — 黑木亭居酒屋🏮

三點刺身

灸燒四合丼
有蟹柳、油甘魚、三文魚同蟹籽,火炙過嘅魚生好重魚油香味😍

鰻魚牛蒡炸蝦卷

雪糕:可以簡曲奇或芒果味
2023-06-16 41 瀏覽
鰻魚牛蒡炸蝦卷🍤美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢個卷物嘅材料有鰻魚、牛蒡、炸蝦、青瓜,食落去個口感好豐富,有幾種層次。三點刺身盛🍣🐙🐟美味指數:👅👅👅👅 (4/5)入面有三款刺身,包括三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切,全部都好厚切,食落都好新鮮👍🏻灸燒四合丼美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢個丼飯好豐富,炙燒咗嘅左口魚食落充滿油脂,刺身全部都係厚切,食得好滿足。流心熔岩蛋三文魚飯美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)流心蛋配珍珠飯好正,上面仲鋪左厚切嘅炙燒三文魚,撈埋一齊食好夾🩷

鰻魚牛蒡炸蝦卷🍤

三點刺身盛🍣🐙🐟

灸燒四合丼

流心熔岩蛋三文魚飯
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
2023-06-16 44 瀏覽
週末放鬆二人餐有7折優惠,所以同老公去試下,原價$568,7折後$398。1. 三點刺身盛有三文魚兩片、油甘魚兩片同埋八爪魚兩片,刺身好新鮮,好有魚味,而且切得又夠厚身,口感一流!魚油充滿口腔,真係好好食!2. 角切刺身飯啲刺身多到睇唔到啲飯,同樣地,刺身都係好新鮮,飯係珍珠米,最愛!3. 壽喜燒牛肉配烏冬牛肉好有牛味,而且牛嘅份量都好多下,食得好滿足!烏冬就正正常常,完全冇投訴。4. 出面仲有自助小食、湯同埋沙律菜可以任食,最正係可以自己加醬汁落沙律菜,啱晒我呢啲好鐘意食醬嘅人,可以加超多。真係好飽,好滿足!餐廳佈置得有日本嘅感覺,又坐得好舒服,weekend 輕輕鬆鬆食個lunch真係唔錯。服務都幾好添!

1. 三點刺身

2. 角切刺身

3. 壽喜燒牛肉配烏冬

2023-06-16 44 瀏覽
同事生日午膳想吃日本菜,於是去了尖沙咀金馬倫道58至60號國鈀大廈地下 - 1樓~黑木亭居酒屋港鐵尖沙咀/尖東站B2出口,步行約4至5分鐘,交通非常方便。店內環境相當舒適,地方頗大,座位寬敞,清潔整齊,牆上全是日本風情畫,充滿日本居酒屋格調,使客人很舒適地享受佳餚的好地方。菜譜也相當豐富,日本名菜應有盡有,款式多元化,服務員禮貌招待推介店內的招牌底食菜,提供多款小食及定食,客人均可自由配搭。週末放鬆二人餐$3981. 三點刺身盛二人擺盤相當奪目,上枱時煙霧瀰漫,盤上有三文魚、油甘魚、八爪魚,件件厚切,非常新鮮,極度彈牙爽滑,魚香油脂豐富,可口至極。2. 鰻魚牛蒡炸蝦卷二人卷內材料豐富有牛蒡、炸脆鮮蝦、豬肉鬆、青瓜、卷面鋪上鰻魚片,口感多層次,挑戰口腔味蕾,美味。3 壽喜燒定食配烏冬(牛)週末餐鍋上鋪滿鮮牛片,在熱鍋翻滾,鍋內有一蔬蔬的日本菇、豆腐、娃娃菜、大鮮菇、薯粉,份量十足,浸入壽喜燒湯汁,盡顯各樣食材鮮甜美味,配上一碗日本烏冬,感到非常飽肚滿足,好食。4 鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米(週末餐)上枱時用具特別,小爐火拌熱,盤上盛滿蛋花、洋蔥絲、冬菇絲、多塊鰻魚塊,調味恰好湯汁香濃,配

店內環境相當舒適,地方頗大,座位寬敞,清潔整齊,
牆上全是日本風情畫,充滿日本居酒屋格調,
使客人很舒適地享受佳餚的好地方。
菜譜也相當豐富,日本名菜應有盡有,款式多元化,
服務員禮貌招待推介店內的招牌底食菜,
提供多款小食及定食,客人均可自由配搭。
週末放鬆二人餐$398
1. 三點刺身盛二人
擺盤相當奪目,上枱時煙霧瀰漫,
盤上有三文魚、油甘魚、八爪魚,
件件厚切,非常新鮮,極度彈牙爽滑,
魚香油脂豐富,可口至極。
2. 鰻魚牛蒡炸蝦卷二人
口感多層次,挑戰口腔味蕾,美味。
3 壽喜燒定食配烏冬(牛)週末餐
鍋上鋪滿鮮牛片,在熱鍋翻滾,
浸入壽喜燒湯汁,盡顯各樣食材鮮甜美味,
配上一碗日本烏冬,感到非常飽肚滿足,好食。
4 鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米(週末餐)
上枱時用具特別,小爐火拌熱,
盤上盛滿蛋花、洋蔥絲、冬菇絲、多塊鰻魚塊,
調味恰好湯汁香濃,配上一碗日本珍珠米飯,
飯上鋪滿紫菜碎、黑芝麻和蛋絲,更添美味可口。
雪糕一球兩份(週末餐)
雪糕又香又滑,這炎炎夏日添上涼意,也為這餐劃上完美句號。
2023-06-12
  • 週末放鬆二人餐
2023-06-14 40 瀏覽
今日我哋又去食日本,今次呢就係同老公去食因為佢放咗工之後突然之間話好想食日本嘢咁又係因為我哋距離上次去東京都真係相隔咗大概係三個月,所以都真係好想念啲日本嘢。石板a5宮崎和牛厚切一上枱就見到啲乾冰噴出嚟嘅煙,好大陣仗和牛已經厚切,舖喺熱辣辣嘅石板上面見到啲油花分佈得好均勻,原來係a5宮崎和牛肉質鮮嫩,口腔裏面都仲有啲油花嘅香味炸蔥吞拿魚蓉安康魚肝卷一共有四件,吞拿魚蓉好新鮮,上面仲有啲炸蔥食落去好有口感,安康魚肝油脂甘香,食落去好粉,仲有壽司飯拌住嚟食都好特別脆燒豆腐豆腐外脆內軟,豆腐質感有啲似臭豆腐,但係食落去係香口嘅,豆腐上面仲有木魚花絮雞翼串燒配武士辣醬雞翼一串有兩隻,雞翼上面鋪上一層武士辣醬,屬於小辣可以接受得到嘅,雞翼串燒燒得好有火候雞皮香脆,而且啲雞肉亦都唔會話好柴皮。蜜桃烏龍熊茶食咗咁多肉類咁梗係要有返啲飲品啦!好多人都叫咗蜜桃烏龍熊菜,因為上面嚿冰有一個熊仔嘅造型的冰塊,打卡就最啱。蜜桃充滿果味,好夾烏龍嘅濃郁茶香。北海道士多啤梨牛乳乳酸呢杯乳酸飲品粉紅色,好啱女仔飲,乳酸仲係北海道牛奶,仲有士多啤梨乾都酸酸甜甜,好好飲。
今日我哋又去食日本,今次呢就係同老公去食
因為佢放咗工之後突然之間話好想食日本嘢

石板a5宮崎和牛厚切
一上枱就見到啲乾冰噴出嚟嘅煙,好大陣仗
和牛已經厚切,舖喺熱辣辣嘅石板上面
見到啲油花分佈得好均勻,原來係a5宮崎和牛
肉質鮮嫩,口腔裏面都仲有啲油花嘅香味

炸蔥吞拿魚蓉安康魚肝卷

脆燒豆腐

雞翼串燒配武士辣醬

蜜桃烏龍熊茶

北海道士多啤梨牛乳乳酸

2023-06-12 44 瀏覽
今次係第二次食黑木亭,上次聖誕節食過覺得唔錯,款式亦比較特別,所以今次再黎同朋友慶生🎂餐廳亦推出訂座多款優惠,今次散叫食物有88折DIY壽司刺身盒材料好豐富,刺身亦非常新鮮,有帶子、海膽、三文魚、大拖、赤身,另外仲配有壽司飯同紫菜可以因應自己嘅口味去製作壽司。除刺身外,仲有漬物芥辣八爪魚、蟹子同魷魚,送酒一流👍🏻蟹將軍薯仔沙律薯仔沙律上面鋪上粒粒蟹子同蟹肉,堆成一座山咁,份量十足三葉海鮮天婦羅天婦羅用蝦肉再加上八爪魚切粒炸成,蝦頭炸得酥脆香口松葉蟹棒豚肉蠔鍋有五條松葉蟹棒,加上日本豚肉,兩隻日本蠔製成嘅野菜豚肉鍋,有娃娃菜、金菇、冬菇、粉條,湯底鮮甜美味流心芝士玉子燒玉子燒入邊有大量嘅芝士,做出一種拉絲嘅感覺,上邊鋪上木魚碎,加上燒汁同沙醬,提升要玉子燒嘅味道千島牛油果軟殼蟹卷黃金酥脆嘅軟殼蟹再配上壽司飯清新軟滑嘅牛油果同千島醬,味道絕配西京燒銀鱈魚表皮燒得脆卜卜,用白味噌做醃料,令帶有一點點嘅甘甜味,魚肉肉質細嫩,油脂豐富多汁,有一種入口即化嘅感覺和牛pizza 薄餅底係用酥皮底,加上和牛、蕃茄仔、粟米、菠蘿,大人小朋友都啱食黑松露薯條薯條配黑松露醬永遠都冇得輸,薯條啱啱炸熱辣辣,點

DIY壽司刺身

蟹將軍薯仔沙律
薯仔沙律上面鋪上粒粒蟹子同蟹肉,堆成一座山咁,份量十足

三葉海鮮天婦羅
天婦羅用蝦肉再加上八爪魚切粒炸成,蝦頭炸得酥脆香口

松葉蟹棒豚肉蠔鍋

流心芝士玉子燒

千島牛油果軟殼蟹卷

西京燒銀鱈魚

和牛pizza

黑松露薯條
薯條配黑松露醬永遠都冇得輸,薯條啱啱炸熱辣辣,點上茄汁同黑松露醬,真係食唔停口

📍黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

人均消費:$400-500
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-06-10 72 瀏覽
黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓約咗朋友喺尖沙咀食飯當然最好就係間日式居酒屋貪佢可以多啲選擇坐耐啲 同埋氣氛好d首先叫番杯嘢飲開心吓🐻蜜桃烏龍熊茶$58原來有粒冰溶咗熊仔造型令到成杯嘢飲都充滿少女味🍹葡萄檸冰$58喺提子梳打水唔會過甜而且加咗啲檸檬味 夏天飲一 流🐮石板宮崎和牛$388見到餐廳呢期推介 於是叫黎試吓用石板上可以保持溫度同埋煮到自己鍾意嘅熟度🔥和牛質素極高 係A5 接近入口即溶而且俾埋蒜片 芥末 可以隨意配搭🍥炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷$168其中一款熱賣嘅創意料理卷物上面放滿吞拿魚蓉中間夾住鮟鱇魚肝同青瓜等等成個配搭都好好味 鮟鱇魚肝充滿魚油🍡豚肉年糕(韓式辣醬)$28叫咗啲串燒嚟試豚肉包住年糕 年糕燒得好軟熟辣辣地親凍飲一流🐥雞翼武士辣醬$32一客有兩件雞中翼 外皮燒得幾香脆中間仲保持到嫩滑嘅雞肉🍢脆燒豆腐$28外皮同樣香脆 豆腐好有豆味
黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

一客有兩件雞中翼 外皮燒得幾香脆
中間仲保持到嫩滑嘅雞肉

🍢脆燒豆腐$28
外皮同樣香脆 豆腐好有豆味
週末午膳時間都好鍾意係尖沙咀食野,貪佢多野食,但又無閒日咁多打工仔。呢日知道黑木亭尖沙咀分店,有個「週未放鬆二人餐」($398),😍😍由12:00-5:00pm供應,包指定刺身、指定卷物、定食(任選兩個)、甜品(兩份),特登同朋友過嚟試一試,鬆一鬆,悠閒度過匆匆的週末。🥹🥹而且非常抵食,好多野食😚😚三點刺身盛🐟🐟(三文魚二切,油甘魚二切,八爪魚二切)外觀非常漂亮,三種魚肉切成均勻片狀,擺放在盤子上,色澤鮮艷。三文魚口感油脂豐富,味道鮮美,質感柔軟。油甘魚肉質細嫩,口感鮮嫩。八爪魚口感彈牙,帶有嚼勁。鰻魚牛蒡炸蝦卷🍣🍣色澤金黃,第一口咬下去,外皮酥脆,但不會感到油膩。鰻魚和牛蒡都有咬勁,牛蒡的微甜和鰻魚的鹹味相得益彰。蝦卷的鮮味也很突出,整道菜的口感非常豐富。經典三色丼🍱🍱以油甘魚、鰻魚、三文魚為主配菜,米飯搭配上三種魚肉和各種配料,色彩繽紛,非常引人。米飯煮得剛好,口感QQ同時又不太硬,魚肉也非常新鮮。油甘魚肉質細嫩,鰻魚肉質鮮軟,三文魚則帶有一點油脂的滑爽口感,非常美味。牛肉壽喜燒配烏冬🥘🥘牛肉和配菜均勻地分佈在鐵鍋中,色澤金黃,非常吸引。而牛肉口感非常嫩,經過烤煮,壽喜燒醬汁與牛肉

三點刺身盛🐟🐟
(三文魚二切,油甘魚二切,八爪魚二切)

鰻魚牛蒡炸蝦卷🍣🍣

經典三色丼🍱🍱

牛肉壽喜燒配烏冬🥘🥘
牛肉和配菜均勻地分佈在鐵鍋中,色澤金黃,非常吸引。而牛肉口感非常嫩,經過烤煮,壽喜燒醬汁與牛肉的香氣完美結合,味道鮮美,肉質更鮮嫩。烏冬麵條煮得剛好,口感彈牙,非常好吃。

黑木亭居酒屋
地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓
2023-06-08 60 瀏覽
今日收工見近近地就去咗尖沙咀《黑木亭》日本料理食返餐先,門面細細,原來上一層入面係一間充滿特色的居酒屋🏮!炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168用鮟鱇魚肝作為卷物內餡,口感香濃,再以壽司飯和海苔卷製,面層放滿了吞拿魚蓉和炸蔥,口感鮮嫩,層次亦好豐富🥰!石板A5宮崎和牛 $388日本宮崎縣的和牛,肉質柔軟、口感豐富、油花分布亦好均勻,厚切放係熱石板上烹調,熟度可以自行控制,肉質嫩滑之餘,亦保留了肉汁,沾上醬汁就更加惹味👍🏻👍🏻!而其他炸物和串燒都係即點即製!脆燒豆腐 $28豚肉年糕 $38燒雞翼串燒 $32鹽燒雞翼,外層脆卜卜,加上武士辣醬特別惹味😋!蜜桃烏龍熊茶 $58北海道士多啤梨牛乳乳酸$48紅茶清甜又清新,牛乳酸酸甜甜又香甜🥰!

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168

石板A5宮崎和牛 $388

而其他炸物和串燒都係即點即製!
脆燒豆腐 $28
豚肉年糕 $38

燒雞翼串燒 $32
鹽燒雞翼,外層脆卜卜,加上武士辣醬特別惹味😋!

蜜桃烏龍熊茶 $58
北海道士多啤梨牛乳乳酸$48
紅茶清甜又清新,牛乳酸酸甜甜又香甜🥰!

大家好,今天要分享的是位於尖沙咀的日式居酒屋——黑木亭。這裡的氣氛非常棒,氛圍很有日本居酒屋的感覺。首先,讓我們來品嚐一下常滿卷。這道的配搭真的是太好吃了,口感酥脆,內裡的刺身和米飯也非常搭,讓人一口接一口。而且,常滿卷的份量也很足,非常值得推薦。接下來,我們還點了什錦炸物拼盤、黑糖燒菠蘿、鴛鴦翠肉瓜、雞翼和免治雞肉棒。各種炸物都非常酥脆,而燒菠蘿的菠蘿肉和糖漿的甜度非常搭,讓人愛不釋口。翠肉瓜和免治雞肉棒的口感都很嫩,非常入味。雞翼也做得很棒,口感酥脆,配上醬料更好吃。我們點了北海道士多啤梨和牛乳乳酸。士多啤梨非常新鮮,口感酸甜,搭配上香濃的牛乳乳酸更是美味。如果你喜歡甜的飲料,這兩款絕對是不能錯過的。總的來說,黑木亭的氣氛非常棒,食物的份量也很足,而且味道很棒,非常值得一試。如果你想要一個好的居酒屋體驗,那就來黑木亭吧!
大家好,今天要分享的是位於尖沙咀的日式居酒屋——黑木亭。
這裡的氣氛非常棒,氛圍很有日本居酒屋的感覺。

首先,讓我們來品嚐一下常滿卷。
而且,常滿卷的份量也很足,非常值得推薦。

各種炸物都非常酥脆,
而燒菠蘿的菠蘿肉和糖漿的甜度非常搭,讓人愛不釋口。
翠肉瓜和免治雞肉棒的口感都很嫩,
非常入味。
雞翼也做得很棒,口感酥脆,配上醬料更好吃。

我們點了北海道士多啤梨和牛乳乳酸。

2023-06-02
  • 蜜桃烏龍熊茶
2023-06-06 63 瀏覽
🍽️炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168頂層係香口嘅炸蔥;中間嘅吞拿魚蓉味道唔會好濃,起到調和嘅作用;底層嘅飯卷包裹住大大件鮟魚魚肝,魚肝質感粉嫩,味道鮮美😋整體配合幾好~🍽️石板A5宮崎和牛 $388非常之香,店員未放低已經聞到陣好香嘅燒肉味🤤上菜嗰時大概燒至三成熟左右,想熟啲可以燒多陣,但我哋覺得已經差唔多😋牛肉都幾厚身,咬落超多肉汁,肉味都濃郁👍🏻👍🏻🍽️豚肉年糕 $38外層係配以少量辣汁,再香燒過嘅豚肉,都幾惹味😍中心包住煙韌嘅年糕,口感幾得意😋🍽️燒雞翼 $32雞翼皮燒得好香脆,調味都唔錯😋頭尾嘅軟骨部分已經好細心咁預先去咗,所以都幾方便進食🥰👍🏻🍹蜜桃烏龍熊茶 $58有近期好興嘅熊仔冰,打卡一流😍但記得開頭要飲咗部分先‼️我哋最尾先飲,結果溶到水位升高,隻熊仔自己跌咗出嚟😢味道😋 7.5/10性價比💰 6/10環境🔎 8/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 7.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
🍽️炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168

🍽️石板A5宮崎和牛 $388