黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-07-04 31 瀏覽
喺尖沙咀、元朗同天后都有分店嘅-黑木亭居酒屋🏮提供各式日本料理、風味串燒、日本和牛、新鮮海鮮燒物、和牛壽喜燒、海鮮鍋物及日本直送時令海鮮及食材,新鮮空運到港✈️為客人提供美味、創意嘅食物😚而餐廳裝潢亦充滿濃厚嘅日本情懷🎌🐮石板A5宮崎和牛厚切厚切嘅A5宮崎和牛🐮肉質柔嫩,肉味濃😛用上熱辣辣嘅石板上🔥燒兩燒就食得😛側邊會有乾蒜🧄加埋一齊食更香口😚另外仲有埋醬汁,點埋一齊食更滋味😛🐟炸蔥呑拿魚蓉鮟鱇魚肝卷相當足料嘅卷物👍🏻好似座山咁高🙊每一件都有大量呑拿魚蓉呑🐟口感細膩鮮甜😛上面仲有炸蔥,食落去層次豐富😚🍢脆燒豆腐香脆嘅燒豆腐😛豆腐外脆內嫩滑,非常香口惹味🥳上面仲有木魚絲,每一啖都咁滋味😝🍗雞翼(武士辣醬)雞翼串燒有三種燒法:鹽燒、蜜糖、武士辣醬🍢試咗武士辣醬🌶️唔係好辣,幾特別👍🏻雞翼燒得外層雞皮香脆,雞肉juicy💦🍑蜜桃烏龍熊茶飲品叫咗蜜桃烏龍熊茶🍑有好可愛嘅熊仔造型冰喺上面🐻打卡一流📸蜜桃味道香甜🍑配上烏龍茶,夠晒解渴😚🍓北海道士多啤梨牛乳乳酸賣相好靚嘅北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓係粉紅色🩷乳酸味道酸酸甜甜,再加上香甜嘅士多啤梨,味道清新爽口🧊

🐮石板A5宮崎和牛厚切

🐟炸蔥呑拿魚蓉鮟鱇魚肝卷

🍢脆燒豆腐

🍗雞翼(武士辣醬)

🍑蜜桃烏龍熊茶

🍓北海道士多啤梨牛乳乳酸

之前見有朋友分享了可愛的熊仔飲品,原來出品於依間居酒屋。居酒屋裝修上都花上心思,樓梯口有展示不同的日式和風傘,仲有燈籠和小掛旗,裹面有搞鬼的相撲手壁畫。居酒屋地方闊落,坐位多,設兩間獨立房間。🍽️ 夏日果物。和牛海膽多士多士烘得脆口,裹面夾着和牛、海膽和三文魚子,相當高檔的開胃小食。和牛肉味濃郁,脂香味豐富,海膽和魚子鮮甜,再夾上配菜:芝士、蘋果和蕃茄,配搭特別,味道清新。🍽️ A5宮崎和牛他他配洋葱頂級的日本和牛油脂豐富,紋路分佈平均,密佈如雪花般,肉質柔軟細緻。洋葱打磨成泥狀質感,食落不太似洋葱味,味道有點似白蘿蔔泥,本身唔食洋葱的我都可接受。清爽的洋蔥泥平衡了和牛的油膩感,伴上生蛋黃和特制酸汁,再提升了和牛的滋味。🍽️ 帶子海膽青瓜卷紫菜卷裏包着蛋、青瓜和蟹柳,上面擺放了珍寶帶子和海膽,帶子爽口彈牙,味道鮮甜,有經炙燒過,逼出了油脂香味;海膽甘甜,口感豐富。🍹芒果烏龍熊茶熊仔冰塊浮在飲品上,好適合打卡的飲品,不過可能是夏天的關係,冰塊好快融,所以記得飲品一到就趕快影返幾張寫真。芒果烏龍茶酸酸甜甜,好醒胃。🍹洛神檸冰洛神花加入檸檬汁,顏色好看又解膩,適合夏天的飲品。
之前見有朋友分享了可愛的熊仔飲品,原來出品於依間居酒屋。

居酒屋地方闊落,坐位多,設兩間獨立房間。

🍽️ 夏日果物。和牛海膽多士

🍽️ A5宮崎和牛他他配洋葱

🍽️ 帶子海膽青瓜卷

🍹芒果烏龍熊茶

🍹洛神檸冰

洛神花加入檸檬汁,顏色好看又解膩,適合夏天的飲品。
本身見佢好多人光顧 望落裝修幾好 仲要地鋪 就同2個frd去食 menu正常 但好愕然去到呢個世代竟然沒有用app落單/寫紙 ,變咗全餐飯一個好大問題 ,因為多次漏單錯單 明白晚市客人太多 可能會有機會出錯 ,但最接受不到 員工上錯咗一兜六隻生蠔比對面枱 個客都話唔係佢嘅 但係個員工堅持放下 話桌號岩,我地係隔離聽到 明顯兜野係我地叫(6隻) 最後放低左隔籬枱超過5分鐘 個客又講野又噴晒口水落去 我哋見到已經好驚佢會拎返起兜野 會上返比我哋 ,點知最後真係收返兜野 隔左1-2分鐘 上比我地 跟住我地話想取消唔要 同佢講你隔離收起比返我地 佢當然話「唔係呀,岩岩新開架」 我地都呆左 最後都夾硬照食(佢話cancel唔到) 全晚本身friend happy gathering 最後都唔想留得耐,食完無奈至極 bad experience 但餐飯都要$1200+ ,主要係漏單(E.g. 串燒壽司數量多次錯)以及錯單(E.g. 要火灸壽司但比左生壽司🍣無燒到)其實間餐廳既然開喺尖沙咀大街大行,人手出錯問題根本可以用IT去解決,食物質素一般 ,串燒有雪藏味,上菜速度慢,最差經驗係明知兜生蠔上過比隔離桌超過5分鐘 都仲要我地照食 ,唔會再去下次
2023-06-30
2023-06-30 46 瀏覽
黑木亭居酒屋🏮見上網啲人一直都有幾高嘅評價,今次🖤黑白配⚪️過嚟探店😝一入去個門口已經感覺到成個日本風情畫嘅感覺👁️ 成個牆壁都掛咗日式燈籠仔同埋古代壁畫,成個環境氣氛好熱鬧,啱晒一班人過嚟飲酒食飯👩‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧‍👧食物味道都好味,價錢就屬於中高價位 💰 味淋魚乾 $88做開胃小食,送酒一流 👍🏻 A5宮崎和牛他他 $199呢個和牛他他係餐廳嘅本月推介,佢係用生雞蛋撈埋類似米通嘅粒粒,同洋蔥同埋特製酸汁撈埋一齊食完全食到牛嘅鮮味🐮 火炙左口魚邊卷 $148因為炙燒嘅關係,所以食落會多咗焦香感,咬落去勁肥美🥹成個口都有魚油嘅香味,壽司卷裏面亦都包住蟹柳、玉子同埋脆青瓜流心芝士玉子燒 $78佢呢個玉子燒係攞咗章魚小丸子🍡 🐙嗰啲配料嚟整,有大量嘅木魚、沙律醬、醬油同埋紫菜碎,個玉子夠晒厚,不過我哋覺得芝士味可以再多啲 🧀 ,而家個醬油好似蓋過咗個芝士個味道,不過整體都好味👏三葉海鮮天婦羅 $108天婦羅新鮮即叫即炸,包括大金菇、炸蝦頭同埋炸蝦球,蝦球食落去好爽口,而個蝦頭炸完食都仲有濃厚嘅蝦膏🤤A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒🫧 $398呢個壽喜燒一上碟勁靚,有隻熊仔🐻喺裏面 ,另外仲會

味淋魚乾 $88
做開胃小食,送酒一流 👍🏻

A5宮崎和牛他他 $199

火炙左口魚邊卷 $148

流心芝士玉子燒 $78

三葉海鮮天婦羅 $108

A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒🫧 $398
呢個壽喜燒一上碟勁靚,有隻熊仔🐻喺裏面 ,另外仲會送埋兩杯棉花糖酒俾你飲,A5和牛入口即溶,油脂分布均勻,同埋配料蔬菜亦都好大份好足料!

蜜桃烏龍茶 $58
呢杯嘢又係可以打卡 📷 ,嘢飲上面有個熊仔🐻‍❄️ 賞心悅目,不過我覺得偏甜,個烏龍茶嘅味道唔係好出

2023-06-26 102 瀏覽
星期六出尖沙咀行街, 響門口見到有個<<週末放鬆二人餐>>, 包刺身、卷物、兩款定食同雪糕. 幾抵食, 一於試下!刺身: 分別係三文魚二切、油甘魚二切同八爪魚二切.上枱分量唔錯, 幾有光澤. 三文魚油脂分佈均勻, 味道鮮美.油甘魚口感鮮嫩, 有魚味.八爪魚入口彈牙, 帶嚼勁. 卷物:<<鰻魚牛蒡炸蝦卷>>鰻魚有經過火炙處理, 上枱時已經聞到好香好吸引!鰻魚配上由肉鬆、炸蝦、牛蒡、青瓜嘅卷物. 鰻魚酥香但唔油膩!材料豐富, 味道好夾! <<黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食>>湯底好rich, 好有黑松露同忌廉香氣.豬扒大大塊, 炸得好鬆脆.唔會太燶, 入口無油膩感! <<經典三色丼>>鍾意食魚嘅我哋當然要食多d刺身啦!!! 刺身魚包括鰻魚、三文魚同油甘魚.分量唔錯, 同樣好好食.  最大問題係每款得三切, 兩個人分唔勻!! 個雪糕又睇得又食得!!
刺身、卷物、兩款定食同雪糕.
幾抵食, 一於試下!
刺身:
分別係三文魚二切、油甘魚二切同八爪魚二切.
上枱分量唔錯, 幾有光澤.
三文魚油脂分佈均勻, 味道鮮美.
油甘魚口感鮮嫩, 有魚味.
八爪魚入口彈牙, 帶嚼勁.

卷物:
<<鰻魚牛蒡炸蝦卷>>
鰻魚有經過火炙處理, 上枱時已經聞到好香好吸引!
鰻魚牛蒡炸蝦卷
鰻魚配上由肉鬆、炸蝦、牛蒡、青瓜嘅卷物.
鰻魚酥香但唔油膩!
材料豐富, 味道好夾!
<<黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食>>
黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食
湯底好rich, 好有黑松露同忌廉香氣.
豬扒大大塊, 炸得好鬆脆.
唔會太燶, 入口無油膩感!
<<經典三色丼>>
鍾意食魚嘅我哋當然要食多d刺身啦!!!

刺身魚包括鰻魚、三文魚同油甘魚.
經典三色丼
分量唔錯, 同樣好好食.
最大問題係每款得三切, 兩個人分唔勻!!
個雪糕又睇得又食得!!
2023-06-17
午餐
  • 週末放鬆二人餐
2023-06-26 65 瀏覽
早幾個星期同朋友食過特大啤酒杯冷麵,打完卡之後,另一個friend又叫我帶佢嚟食,週末下晝嚟到,我地就食咗個二人休閑套餐。————-二人同行,一人選一個定食,套餐包括一個三點刺身盛、鰻魚牛蒡炸蝦卷,及甜品雪糕。————-丼飯非常足料,有炙燒三文魚及蟹柳、鰻魚以及三文魚子,配合日本珍珠米,炙炙夏日食到鮮甜嘅丼飯真係舔舔脷呀!泡菜黑豚扒,泡菜少少辣再加上甜甜嘅娃娃菜,拉斯嘅芝士,非常開胃,而黑豚扒好味道,炸漿調得適中,肉嘅質地嫩滑而且夠厚身,幾飽都要食晒豚扒。————-仲有刺身小食,三文魚及油甘魚極厚切口感一流,不過可惜魚肉比較淋,冇想像中咁脆口,鐘意爽身少少嘅朋友可能會失望。食到呢度其實都已經有九成飽,但仲有個炸蝦卷🤣鰻魚炸蝦卷入面嘅肉鬆好甜,剛好中和左炸蝦嘅肥膩,飯嘅份量適中,入邊嘅材料超多,好鬼飽肚呀。————-另外就係芒果同曲奇雪糕,個雪糕天鵝杯非常可愛,打卡都打咗一陣間。芒果雪糕幾濃郁,極為解暑!
2023-06-26 35 瀏覽
我地叫左「週末放鬆二人餐」$398 包括刺身、卷物、定食,呢個價錢真係好抵食,而且 佢 仲有 前 菜 、麵豉湯自助bar,可以無限添加👍🏻有中華沙律,南瓜,芽菜,豆角,全部都好好食👍🏻醃製味道剛好🤤呢個餐好抵,有好多嘢食,而且刺身壽司都好新鮮👍🏻三點刺身盛(三文魚2塊,油甘魚2塊,八爪魚2塊)刺身新鮮,而且都切得厚👍🏻鰻魚牛蒡炸蝦卷份量都唔少,落足料,炸蝦脆卜卜,飯係落咗醋整成嘅壽司飯,我喜歡壽司拼盤(六貫)拼烏冬有六款壽司,最欣賞係佢個飯,真係有誠意,醋整成嘅壽司飯,好好食,唔會覺得好酸,配上刺身係完美😍牛肉壽喜燒定食配烏冬分量十足,有多牛肉,我食嘅時候記得牛肉唔好煮得太耐,其他配菜就可以煮耐啲超級入味👍🏻再配上一個烏冬超飽

呢個餐好抵,有好多嘢食,而且刺身壽司都好新鮮👍🏻

三點刺身盛(三文魚2塊,油甘魚2塊,八爪魚2塊)
刺身新鮮,而且都切得厚👍🏻

2023-06-15
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇯🇵 𝙒𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙍𝙚𝙡𝙖𝙭𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 - 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝙏𝙬𝙤 @ 🌟 黑木亭居酒屋《👽食神大媽食串燒》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:週末放鬆和風刺身料理二人午餐 HKD 398 😎- 三點刺身盛- 鰻魚牛蒡炸蝦卷- 鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米- 牛肉壽喜燒定食配烏冬- 曲奇雪糕- 芒果雪糕.👽 大媽同朋友最鍾意起尖沙咀搵食,但係每次週末都好煩惱去邊度食嘢,因為唔鍾意坐得迫想食得舒舒服服。朋友仔話呢間餐廳做緊推廣有週末限定嘅二人餐,當然即刻帶大媽去試吓 😆.👀 餐牌上面好多選擇,不過既然係週末限定,仲要一定係12:00 - 16:00之間先可以叫,當然試呢一個啦。再者一向有選擇困難症嘅大媽,覺得最方便就當然係嗌個二人餐啦 😆 今次就叫咗「週末放鬆和風刺身料理二人午餐」,有齊刺身、卷物、再加兩個自選主菜、仲要配兩個雪糕,真係超抵呢 🤩.🐟 首先上嚟嘅就係前菜「三點刺身盛」,有三文魚、油甘魚同埋八爪魚。啲魚生新鮮爽口,同埋全部都係厚切好肥大。.🦐 接住嚟嘅就係「鰻魚牛蒡炸蝦卷」,有意外驚喜。面頭一塊肥美
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- 牛肉壽喜燒定食配烏冬
- 曲奇雪糕
- 芒果雪糕

三點刺身盛

🦐 接住嚟嘅就係「鰻魚牛蒡炸蝦卷」,有意外驚喜。面頭一塊肥美嘅鰻魚、裏面塞滿牛蒡同炸蝦,再加肉鬆,令口感層次好豐富好鮮脆,真係一啖接一啖,食到停唔到口。

鰻魚牛蒡炸蝦卷

🥘 主菜嚟啦,我哋揀咗嘅第一份係「鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米」,用陶板小鑊慢火燒住上檯。鰻魚燒得好香口調味一流不在話下,魚魚無腥味肉質嫩滑。重點係滿滿一整盤嘅滑蛋,鰻魚汁,加埋日本珍珠米,好暖胃,好好味,真係一流!

鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米

🍲 另外一份主菜就係「牛肉壽喜燒定食配烏冬」。壽喜燒醬汁香甜,湯底濃郁,好多豆腐、蔬菜,配上烏冬,好健康㗎。但係最值得一題嘅就係超級多牛肉,坊間一般來講四至六塊牛牛,但係呢一份真係接近十塊有餘,太超值了吧。

牛肉壽喜燒定食配烏冬

🍧 最後係甜品時間,今次係「曲奇」同「芒果」雪糕都好好味!真係一個好完美嘅句號。

雪糕

🌟 呢間絕對係地理位置超方便仲要超級抵食嘅日式餐廳,整個環境都好舒適,仲要坐得好舒服全部梳化或卡位間隔一流,係一個真正放鬆食嘢、聚會吹水嘅好地方呀!

.⠀
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
雪糕
  • 週末放鬆和風刺身料理二人午餐
2023-06-23 40 瀏覽
逢星期六,又係搵好嘢食嘅日子,今次我就試佐尖沙咀日本餐,喺金馬倫道容易搵,座位都舒服,仲見到佢嘅週末二人餐($398)價錢都合理,有泡菜豚肉鍋,我又想食辣嘢,我朋友又要食日本煱物,啱晒我哋。三點刺身三文魚、八爪魚、油甘魚油甘魚,魚油好香。鰻魚牛蒡炸蝦卷呢個好食,入邊仲有啲豬肉鬆,加埋牛蒡同鰻魚,好鍾意食。喜燒煱牛肉定食配烏冬兩個鍋物都好大,雖然係lunch set,一啲都唔馬虎,牛肉夠淋,豆腐滑滑,喜燒湯,甜甜地,好飲。泡菜豚肉豆腐煱豚肉係半肥瘦,加埋啲泡菜湯,好好飲,辣辣地,送飯一流,仲有好多菜底。飯後甜品,仲有雪糕。
三點刺身

三文魚、八爪魚、油甘魚
油甘魚,魚油好香。
鰻魚牛蒡炸蝦卷

呢個好食,入邊仲有啲豬肉鬆,加埋牛蒡同鰻魚,好鍾意食。
喜燒煱牛肉定食配烏冬

泡菜豚肉豆腐煱

飯後甜品,仲有雪糕。
  • 鰻魚牛蒡炸蝦卷
星期六都要番半日工,收工就特登同同事嚟尖沙咀的《黑木亭居酒屋》,來試餐廳的週放輕鬆套餐.整個套餐非常超值;有刺身,卷物任選兩個定食和兩份甜品,份量多,而且質素高,非常抵食呀! 🔮週末放鬆二人餐 $ 398 🔸️三色刺身盛🔹️三文魚二切🔹️油甘魚二切🔹️珍寶大蝦刺身兩隻,擺盤相當精.真係唔好講笑,食完這個切身都真係會飽咗三分之一!三文魚刺身,非常大塊,足足有成八cm長,肉質非常新鮮,外表油光潤澤,入口魚油脂豐富, 十分鮮味!真係被這個厚切的油甘魚驚喜了一下,魚生片差不多有成一寸厚,肉質柔軟鮮嫩,嚐到淡淡的魚油香大蝦刺身有我隻手板咁長鮮甜彈牙,蝦味十足喂,oi-shi 😋! 🔸️鰻魚牛蒡炸蝦卷材料十分豐富,非常有份量,原條鰻魚,略燒鋪在壽司卷上面,肉質柔軟鮮味,餡料豐富,有牛蒡,炸蝦,肉鬆,青瓜;微甜的牛蒡配以鹹香的肉鬆,鮮味脆口嘅的炸蝦和青瓜的清新,各種味道互相平衡,口感非常豐富 🔸️壽司拼盤(六貫)拼烏冬全部都是手握壽司;有三文魚,熟蝦,北寄貝,魷魚,油金魚,八爪魚;魚生十分新鮮鮮甜,特別的是壽司飯是用了日本江戶前赤醋來拌飯,米飯呈琥珀色,帶了一份獨特豐醇的酒香味; 烏冬煙靭有嚼口,鰹魚湯底亦十分

🔮週末放鬆二人餐 $ 398

🔸️三色刺身

🔸️鰻魚牛蒡炸蝦卷

🔸️壽司拼盤(六貫)拼烏冬
全部都是手握壽司;有三文魚,熟蝦,北寄貝,魷魚,油金魚,八爪魚;魚生十分新鮮鮮甜,特別的是壽司飯是用了日本江戶前赤醋來拌飯,米飯呈琥珀色,帶了一份獨特豐醇的酒香味; 烏冬煙靭有嚼口,鰹魚湯底亦十分入味

🔸️黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食
石鍋上枱時還是熱辣辣的滾動著的,黑松露香氣四溢,忌廉芝士味道濃郁,入口超級Creamy烏冬亦非常掛汁啊!雖然食得多真係會有少少膩, 但係真的非常惹味好食呀!梅頭豬扒外脆內軟,肉質鮮嫩又Juicy,蘸一吓綿滑的黑松露忌廉仲更加惹未呀!
🔸️蜜桃烏龍熊茶
蜜桃烏龍清甜茶味濃,杯面還放了一隻可愛的小熊茶冰, so cute,又可以開心打卡啦!

🔸️甜品再來芒果和曲哥味雪糕各一,來一個完美的總結!
三色刺身盛
蜜桃烏龍熊茶
三色刺身盛
蜜桃烏龍熊茶
2023-06-22 45 瀏覽
黑木亭居酒屋是一家令人驚喜的食肆,提供精彩絕倫的日式小菜以及頂級A5和牛。入口之初,居酒屋🏮的裝潢已讓人眼前一亮。 豚肉年糕是一道色香味俱全的開胃小菜。Q彈的豚肉與軟綿綿的年糕完美融合,韓式辣醬帶來微微的辛辣,滋味迷人。鴛鴦翠玉瓜串燒的翠玉瓜片片如翡翠,芯部清甜爽口。黑木亭的大蔥也好飽滿,香氣撲鼻。大蔥被烤至外脆里嫩,一口咬下香氣襲來,令人迷醉。A5宮崎和牛厚切肉質細嫩,入口即化口感絕佳。A5宮崎和牛酥皮pizza 則是另一味膾炙人口的創意美食,濃郁的焦香味及和牛的香醇味交織,一道讓人難以忘懷的佳肴。飲品方面,蜜桃烏龍熊茶清新可口,桃子的天然香氣透過茶葉展現。北海道士多啤梨牛乳乳酸口味微酸,回甘持久,少女心大滿足。綜觀而言,黑木亭居酒屋的串燒和A5和牛都深得我心,是一家五臟俱全,令食客食指大動的居酒屋。處處展現對食物的熱情和對食客的用心,是當之無愧的飲食聖地。

2023-06-20 50 瀏覽
平時食晚飯多,今次試咗中午嘅套餐!套餐由幾拾至兩佰蚊都中,兼仲有無限量小食,沙律,湯供應,真心抵!雖然價錢平,但食物質素無減到👍🏻叫咗個刺身魚飯($108??),刺身是厚切啊!肉質肥美鮮甜😋另外以半價叫咗一板海胆,刺身盒同燒雞皮串,樣樣都出色,怪不得我差不多次次都叫🤣🤣除咗食物好之外,員工服務都非常得,雖然只得兩三位員工,但落單,收碟都主動做👍🏻👍🏻價錢食物服務好的一間日本菜,真心推👍🏻👍🏻
雖然價錢平,但食物質素無減到👍🏻
價錢食物服務好的一間日本菜,真心推👍🏻👍🏻
2023-06-04
用餐優惠
優惠券
【火鍋 刺身 串燒🔥 乜都有得揀 居酒屋🏮】推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #尖沙嘴 - 黑木亭居酒屋 相同一班friend聚舊吹水 🍻 可以揀呢間居酒屋,種類豐富,有壽司 / 卷物 / 串燒 / 天婦羅 /沙律 / 炸物 / 鍋物 🍲 餐廳開到23:00,包你可以飲飽 食醉-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 常滿卷 $299|7/10招牌卷物之一 ✨ 6大粒 California Roll,再用三文魚、鯛魚、魚籽、海膽刺身 包裹卷物 🍣 個人覺得價錢少貴,但魚生都算 厚肉 & 新鮮~ 合格◐ 海產細味6杯蠔 $199|8/10 🌟6杯生蠔🦪 一共有3 隻味道:魚子醬、明太子、泰式青檸醬。 每隻味道 由淡到濃。 唔好睇佢細細俾咁,隻蠔有手掌咁大!超肥美鮮甜~ 平均$33/隻咋!✨◐ 雞翼 (武士辣醬) $32|6/10少辣,不過唔食開辣嘅我都可以接受,雞翼剪開兩半燒,唔會食到好論盡,整體正常味道◐ 鴛鴦翠玉瓜 $22|8/10 🌟 出氣地一咬有汁,一共兩隻味:明太子醬燒 / 芝士燒,比預期出色◐
火鍋 刺身 串燒🔥 乜都有得揀 居酒屋🏮】

◐ 海產細味6杯蠔 $199|8/10 🌟

◐ 雞翼 (武士辣醬) $32|6/10

◐ 鴛鴦翠玉瓜 $22|8/10 🌟

◐ 黑糖燒菠蘿 $38|8/10 🌟
一共3大塊,外層用黑糖燒,一咬有好多菠蘿汁🍍 非常juicy 同甜,推薦推薦👍🏻

◐ 蜜桃烏龍熊茶 $58|7/10 📸️
真係有隻熊bear bear 🐻 坐係飲品上面!記住打卡咬襯快,個冰開始融就咩都影唔到(´・_・`) 正常少甜烏龍茶味,最特別係隻B E A R!

◐ 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48|7/10
朋友嘅飲品,酸酸甜甜幾開胃咁

🍴 @blackwoodizayaka
📍 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓
🕰️ 12:00 -23:00
🏷️
地區:#laymao_尖沙嘴
分類:#laymao_日式

用餐優惠
試食活動
冇見一排 小編又帶大家嚟尖沙咀食好西啦!😎 今次嚟到位於金馬倫道嘅黑木亭居酒屋~ 🌟 石板A5宮崎和牛厚切 ($388)今次嚟到最想試嘅就係呢個宮崎和牛!餐廳採用咗厚切嘅方法~油脂分布均勻 一入口會feel到有啲油滲出來 牛肉超級淋😍 再配上炸蒜真係又香又有口感😚 但記得唔好燒太耐!🌟 自制蛋白南蠻吉列蝦 ($68)/ 🌟 炸蔥吞拿魚𦴦鮟鱇魚肝卷 ($168)吉列蝦有4件 炸份唔會厚 size中等 算係不過不失🥸 吞拿魚𦴦鮟鱇魚肝卷都令小編驚喜!鮟鱇魚肝質感綿密 一入口即溶得嚟超鮮味😍😍🌟 豚肉年糕 (韓式辣醬) ($38)/ 🌟 雞翼 (武士辣醬) ($32)/ 🌟 脆燒豆腐 ($28)小食方面都有唔少選擇! 豚肉年糕有四件 以豚肉包住年糕一啖一個 好煙韌 再配上韓式辣醬 正!雞翼、脆燒豆腐正常~🌟 百香果撞檸冰 ($68)/ 葡萄檸冰 ($58)夏天緊係要飲冷涼嘅! 百香果撞檸冰同葡萄檸冰飲落酸酸甜甜 勁清爽 一定要試下🤣*另收加一服務費

🌟 石板A5宮崎和牛厚切 ($388)

🌟 百香果撞檸冰 ($68)/ 葡萄檸冰 ($58)

*另收加一服務費
2023-06-20 38 瀏覽
女朋友最鍾意就係食日本嘢,喺尖沙咀行完街就睇吓附近有咩日本餐食,見呢間幾好似幾多人推介就去試吓。太口渴關係一坐低二話不說嗌咗飲品先,嗌咗一杯北海道士多啤梨牛乳酸,同埋一杯蜜桃烏龍熊茶。牛乳酸好香士多啤梨嘅甜味,加埋濃郁細滑嘅牛乳,味道非常夾。烏龍紅茶好可愛,係熊仔造型嘅冰。見餐廳期間推介嘅石板A5宮崎和牛厚切,就一於試吓。一份有六大件厚切和牛,和牛四邊都預先煎到微燶,中間保持rare狀態, 可以按照自己喜好再喺石板上面加熱grill熟。和牛入口即化,每啖都充滿牛油香味,加埋炸蒜一齊食,味道會無咁單調。武士辣醬雞翼,雞翼已開邊,好方便食。辣醬唔算好辣,淡淡嘅蒜辣味,而且燒到剛剛好,雞肉仲保持到有肉汁。炸蔥吞拿魚蓉養鮟康魚肝卷,吞拿魚新鮮,食唔到腥味,魚肝道係鬆化,入口即化,口感豐富。加埋面頭鋪嘅炸蔥一齊食,味道會更可口。脆燒豆腐,豆腐表面燒到乾身脆口,入裡面非常嫩滑,加埋特製燒汁,味道同清甜嘅豆腐相輔相成。整體嚟講,呢間日本菜都可以嘅,打卡幾好。

整體嚟講,呢間日本菜都可以嘅,打卡幾好。