今日約左舊同學食dinner,佢提議去旺角食魚麵,我無所謂,試下吧!尼間noodle noodle 位於彌敦道726號商業大厦一樓,一放開lift 門就見到田園式設計嘅招牌,相當養眼店內環境舒適整潔,以小燈炮點綴,氣氛不錯,而且當時六點左右,沒有太多食客,非常寧靜一坐下店員先送上兩杯魚湯比我地試試味道,奶白色相當吸引,味道好鮮甜啊!原來係用花膠豚骨同魚骨熬製9小時而成的,十分足料食物主要以魚湯同魚麵為主,有多款選擇我比尼個麵麵圍城吸引住,有9小碟不同材料,啱曬貪心嘅我😬😬😬極上蟹肉手工伴麵,賣相吸引,好多蟹肉蟹籽,加上鮮甜旦牙嘅魚麵,口感層次豐富,推介配上開胃前菜,酸酸甜甜好醒胃麵麵圍城,嘩!好豐富啊!好有日本feel,真係未食先興奮每樣配菜味道都不錯,個人特別喜歡醉蝦同秋葵魚麵可配魚湯吃或伴麻醬吃,一濃一淡,任君選擇茘枝乳酸梳打,酸酸甜甜,不會太甜,不錯的,薄荷朱古力咖啡,朋友話咖啡☕️味好香濃而且夠滑這餐廳🍴環境服務不錯,食物又健康,推薦比大家試試啊

食物主要以魚湯同魚麵為主,有多款選擇

極上蟹匠手工伴麵

配上開胃前菜,酸酸甜甜好醒胃

麵麵圍城

麵麵圍城,嘩!好豐富啊!好有日本feel,真係未食先興奮

每樣配菜味道都不錯,個人特別喜歡醉蝦同秋葵

魚麵可配魚湯吃或伴麻醬吃,一濃一淡,任君選擇

荔枝乳酪梳打/  凍薄荷朱古力咖啡

這餐廳🍴環境服務不錯,食物又健康,推薦比大家試試啊
極上蟹匠手工伴麵
麵麵圍城