厚福街嘅餐廳多到試極都試唔晒😛 餐廳要喺競爭咁激烈嘅環境下生存都要有一定嘅本事💪🏻 鮨一作為長期人氣高企嘅良心居酒屋,質素當然有保證🏮🌃 環境鮨一位於尖沙咀厚福街嘅商業大樓裏面,佔地有成3層,真係幾勁😆 除咗一般吧檯/ 餐檯位置之外仲有一層可以比人book包廂,一大班人黎食飯都得🥳餐廳安排咗我哋咗20樓嘅吧檯,可以睇晒師傅處理食物嘅過程☺️ 平日夜晚都幾full,建議大家事先book定位😋😋 食物🥗 鮨一沙律 $128/ 碗🍣 特上錦繡刺身 (8款 各兩切) $528🐮 味噌煮牛舌 $68/ 碗🥓 煙肉帶子卷串 $52/ 串🐂 燒和牛粒 $ / 串👅 鹽燒牛舌 $42/ 串🐣 華味鳥雞尾串 $35/ 串鮨一沙律清新又豐富🥗 沙律菜好新鮮,日本蕃茄清甜🍅 沙律裏面混入唔同嘅白身魚,三文魚,八爪魚同帶子粒,啖啖都食到魚生,好似變奏版嘅poke bowl咁😛 特上錦繡刺身有8款唔同嘅魚料,每款兩切🍣 海膽|拖羅|帆立貝|油甘魚|牛鰍|鮑魚|劍魚腩|牡丹蝦鮨一嘅海膽一向都唔錯👍🏻 海膽鮮甜又creamy🥹 拖羅無筋,咬落油脂感豐盈🍣 帆立貝好厚身,鮮味十足🤩 劍魚腩超超超肥美,食完口腔留有油香😆

🌃 環境

👅 鹽燒牛舌 $42/ 串
🐣 華味鳥雞尾串 $35/ 串

特上錦繡刺身有8款唔同嘅魚料,每款兩切🍣
海膽|拖羅|帆立貝|油甘魚|牛鰍|鮑魚|劍魚腩|牡丹蝦

牡丹蝦同油甘魚都唔錯,夠新鮮~ 牛鰍味道比較清淡,喺云云肥美嘅刺身當中可以中和一下油膩感😌 鮑魚幾彈牙,如果味道濃少少就perfect啦~

熱食方面,味噌煮牛舌好大碗,牛舌份量超多😳 牛舌每件都大大舊,煮得夠腍而且唔會韌🐮 味噌大根清湯清甜又暖胃,食完刺身飲碗湯真係唔錯👍🏻

我哋仲嗌咗幾串串燒🍢 煙肉帶子卷串鹹香油潤,卷住帶子粒口感都幾特別🥓 不過煙肉味太強烈搶咗帶子嘅味🤣

華味鳥雞尾串好特別,我都係第一次食雞尾🐣 雞尾位置咬落幾柔軟,鹹鹹軟軟好似食緊肥肉咁🤣 燒和牛粒蘸少少芥末醬令牛肉味道更突出🐮 燒牛舌同煮牛舌好唔同,燒得香噴噴好惹味🔥

💰 價錢
Average price $500-550/per person
平民居酒屋黎講性價比的確幾高,難怪人氣咁高🏮
  • 鮨一沙律
2023-08-14 18 瀏覽
鮨一係尖沙咀厚富街真係犀利作為一間樓上日本料理居然佔有三層,仲有其中一整層係VIP專用,真在係夠晒氣派鮨一既材料新鮮,款式豐富而作為一間日本料理,新鮮既海鮮當然唔少得啦特別推薦西非生蠔同埋辣洒煮蜆生蠔非常鮮甜而且大大隻非常好睇辣酒煮蜆更加係好味到湯水都可以飲晒呀!另外今次仲食左其他野上錦繡刺身(8款,各2切)$348西非生蠔(2隻)$116什錦天婦羅(三蝦四菜) $98日本蘋果沙律 $78辣洒煮蜆 $75和牛粒串(一串)$58煙肉帶子卷串(一串)$52豚肉露筍卷(一串)$42鹽燒牛舌(一串)$42
鮨一係尖沙咀厚富街真係犀利

鮨一既材料新鮮,款式豐富
而作為一間日本料理,新鮮既海鮮當然唔少得啦
特別推薦西非生蠔同埋辣洒煮蜆
生蠔非常鮮甜而且大大隻非常好睇
辣酒煮蜆更加係好味到湯水都可以飲晒呀!

另外今次仲食左其他野

煙肉帶子卷串(一串)$52
豚肉露筍卷(一串)$42
鹽燒牛舌(一串)$42
2023-08-14 31 瀏覽
🌟鮨一日本料理🌟位於尖沙咀,係良心人氣店💛之一!食店佔咗3️⃣層,都幾乎唔夠坐,人氣旺盛🔥!🥇鮨一手卷 $98以店名命名嘅手卷,係🪸海膽、🐟三文魚籽、同埋🐠拖羅蓉嘅黃金組合,又香又濃又好味!🦪西非生蠔 $58/pc蠔身圓潤飽滿,配酸汁啫喱同埋🍋柚子,突顯咗🦪蠔嘅鮮味!🐟銀鱈魚刺身 $246出名油份重嘅銀鱈魚,厚切令滿足度大幅提升⬆️!🍲清酒煮蜆 $72大大碗嘅🐚蜆清甜無沙,帶清酒香🍶!湯底同埋蘿蔔同樣清甜!

🥇鮨一手卷 $98

🦪西非生蠔 $58/pc

蠔身圓潤飽滿,配酸汁啫喱同埋🍋柚子,突顯咗🦪蠔嘅鮮味!

🐟銀鱈魚刺身 $246

出名油份重嘅銀鱈魚,厚切令滿足度大幅提升⬆️!

🍲清酒煮蜆 $72

大大碗嘅🐚蜆清甜無沙,帶清酒香🍶!湯底同埋蘿蔔同樣清甜!
2023-08-12 31 瀏覽
近排好想食日本嘢😋今次又去咗間位於尖沙咀嘅居酒屋有bar抬位可以睇到廚師製作食材裝修以日系為主既簡約又舒適。🍎🍏日本蘋果沙律 $78用左日本蘋果好清甜清新,仲有蟹柳絲同蟹籽,酸酸甜甜,愈食愈開胃。池魚王薄切 $268池魚王肉身透明纖,鮮嫩無比 ,油脂豐厚細膩,令人齒頰留香。沾埋秘製醬汁一齊食,好正,師傅話係落左辣椒既酸汁, 夠哂特別。銀鱈魚刺身 $248平時銀鱈魚,離不開都係西京燒,刺身真係第一次食。口感結實、爽口,帶豐潤魚油香,入口細嫩滑溜,就算冇沾豉油都唔會腥,仲好鮮味。🦪西非生蠔 $116蠔偏牛奶白色,口感Creamy,海水味唔算好重。生蠔上有檸檬啫喱,酸酸地更顯鮮甜。雜錦天婦羅 $98天婦羅係我最愛,特別係炸蝦,爽口彈牙,炸粉又夠薄🤤。日本蕃薯🍠同南瓜都好甜。天婦羅沾醬汁,搭配白蘿蔔泥一齊品嚐,正呀。味噌煮牛舌 $68呢道菜顛覆我對牛舌既味蕾,牛煮到好軟熟,又不失嚼勁,蘿蔔索哂味噌湯,中意食牛吞既朋友要試下😏。
近排好想食日本嘢😋
今次又去咗間位於尖沙咀嘅居酒屋
有bar抬位可以睇到廚師製作食材
裝修以日系為主既簡約又舒適。

🍎🍏日本蘋果沙律 $78

池魚王薄切 $268

銀鱈魚刺身 $248

🦪西非生蠔 $116

雜錦天婦羅 $98

味噌煮牛舌 $68

2023-08-07 56 瀏覽
鮨一 𝗚 𝗢𝗻𝗲 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 🇯🇵𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗖𝘂𝗶𝘀𝗶𝗻𝗲 𝗶𝘀 𝗮𝗹𝘄𝗮𝘆𝘀 𝗺𝘆 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗶𝗺𝗲 𝗳𝗮v𝗼𝘂𝗿𝗶𝘁𝗲 🤩!今次食依間日式居酒屋位於尖沙咀🏮 尖沙咀店有三層,而且𝗠𝗲𝗻𝘂包羅萬有!刺身、壽司、串燒、天婦羅等等,你諗到嘅都有!咁岩當日同朋友都想食壽司刺身🍣,所以大部份都係生野為主。🐚象拔蚌 𝗛𝗸$𝟮𝟰𝟴- 爽脆鮮甜😋🦪西班牙生蠔 𝗛𝗸$𝟲𝟴 𝗽𝗰𝘀- 好大隻又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!但都係覺得日本生蠔好食啲😛🌽日本白粟米 𝗛𝗸$𝟴𝟴- 好有驚喜好鮮甜又爽脆,必叫!🍣上十貫目 𝗛𝗸$𝟮𝟱𝟴- 正常發揮,幾抵食🤣 壽司飯稍有調味,不錯😊🐠金目鯛刺身 𝗛𝗸$𝟮𝟭𝟬- 𝗠V𝗣 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁🤣🤣🤣 每一片都好鮮好有咬口。魚皮微微炙燒過,脆卜卜,好正😍😍😍🎣香蔥吞拿魚腩手卷 𝗛𝗸$𝟱𝟴 𝗽𝗰𝘀- 吞拿魚腩幾新鮮,蔥味可以再濃少少。美中不足係紫菜林左🥺 雖然佢包得好靚,但有少少失望🥲🐡鹽燒油甘魚鮫 𝗛𝗸$𝟵𝟴- 魚味香濃,唔會燒到黑晒啱啱好!近骨嘅地方魚質好嫩🥰基本上每一樣嘢嘅質素都唔錯👍🏻 價錢中上,員工人數好多,但服務一般般。環境

今次食依間日式居酒屋位於尖沙咀🏮 尖沙咀店有三層,而且𝗠𝗲𝗻𝘂包羅萬有!刺身壽司、串燒、天婦羅等等,你諗到嘅都有!咁岩當日同朋友都想食壽司刺身🍣,所以大部份都係生野為主。

🐚象拔蚌 𝗛𝗸$𝟮𝟰𝟴
- 爽脆鮮甜😋

🦪西班牙生蠔 𝗛𝗸$𝟲𝟴 𝗽𝗰𝘀
- 好大隻又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!但都係覺得日本生蠔好食啲😛

🌽日本白粟米 𝗛𝗸$𝟴𝟴
- 好有驚喜好鮮甜又爽脆,必叫!

🍣上十貫目 𝗛𝗸$𝟮𝟱𝟴
- 正常發揮,幾抵食🤣 壽司飯稍有調味,不錯😊

🐠金目鯛刺身 𝗛𝗸$𝟮𝟭𝟬

🎣香蔥吞拿魚腩手卷 𝗛𝗸$𝟱𝟴 𝗽𝗰𝘀

🐡鹽燒油甘魚鮫 𝗛𝗸$𝟵𝟴
- 魚味香濃,唔會燒到黑晒啱啱好!近骨嘅地方魚質好嫩🥰

基本上每一樣嘢嘅質素都唔錯👍🏻 價錢中上,員工人數好多,但服務一般般。環境唔錯,坐吧枱幾舒服😊 尖沙咀分店有三層!𝗦𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁 🙌🏻🙌🏻🙌🏻💪🏼
2023-08-05 35 瀏覽
好耐冇食過日本料理,所以㨂咗鮨一,他們擁有一個豐富多樣的菜單,其中包括了幾道特別推薦的菜式。首先是象拔蚌同石垣貝,每一口都散發出鮮美的海味和甘甜的口感,讓人回味無窮。海葡萄番茄沙律是另一道令人驚艷的菜品。這道沙律結合了新鮮的海葡萄和番茄,配上特製的醬汁,色彩繽紛,口感清爽。每一口都充滿了自然的甜味和微妙的酸度,絕對是夏日消暑的絕佳選擇。如果你喜歡天婦羅,餐廳的大蝦天婦羅反卷絕對不能錯過。大蝦的鮮嫩與天婦羅的酥脆完美結合,每一口都散發出滿滿的美味和口感的層次。另外,穴子壽司,新鮮的穴子與酸甜的壽司飯完美融合。我地仲叫咗一道傳統的日本菜式—茶碗蒸。這道菜以嫩滑的蒸蛋蒸煮而成。每一口都帶來濃郁的美味和清淡的口感,絕對是愛好日本料理的人士的最愛。如果你喜愛牛舌,不妨試試鮨一日本料理的味噌煮牛舌。鮮嫩多汁的牛舌與香濃的味噌湯底相互融合,散發出濃郁的肉香和味噌的風味,絕對能滿足你的味蕾。而煙肉炒日本野菜則將煙熏的肉香和新鮮蔬菜的甜味完美融合,帶來一道美味健康的料理選擇。

另外,穴子壽司,新鮮的穴子與酸甜的壽司飯完美融合。

2023-08-05 25 瀏覽
今日好難得可以同男朋友出街食飯,梗係要搵間好餐廳食餐好嘅 😋 男朋友book咗呢間位於尖沙咀厚福街嘅「鮨一日本料理」,啱晒我心水!前菜我哋叫咗海葡萄番茄沙律,海葡萄非常多汁爽脆,咬開後鹹鹹哋嘅味道同本身酸酸甜甜嘅蕃茄非常之夾 👍🏻刺身我哋叫咗象拔蚌同石垣貝,兩者都好新鮮,象拔蚌仲帶有鮮甜嘅海水味 👍🏻壽司我哋叫咗穴子(即海鰻)壽司同大蝦天婦羅飯卷,大蝦天婦羅炸得香脆 👍🏻熟食方面我哋叫咗茶碗蒸、味噌煮牛舌同煙肉炒日本野菜,茶碗蒸好滑,牛舌嘅份量亦好多,食到我哋都非常滿足!

尖沙咀良心人氣居酒屋鮨一,主打丼飯、壽司、刺身,採用日本嘅新鮮食材!今次order咗幾款熟食同埋酒肴,一樣咁掂,而且仲幾抵玩!什錦天婦羅 $98天婦羅外層香脆可口,大蝦真係勁彈勁鮮味!仲有蕃薯、茄子、南瓜、同埋青椒,炸過嘅蔬菜特別顯甜!幾十蚊就有3隻大蝦4件蔬菜,喺邊度搵?辣味噌煮和牛腹 $98和牛腹勁肥美,煮到近乎入口即化嘅境界!肥美嘅和牛牛脂溶咗喺辣味噌上湯入面,令湯底變得甘香圓潤兼惹味!蘿蔔索滿湯底嘅精華!鹽燒白鱔 $72煙肉帶子卷串 $52白鱔燒到彈牙甜美!煙肉嘅咸香同清甜嘅帶子相輝映!鮨一手卷 $98集合咗海膽嘅濃、吞拿魚腩蓉嘅肥、同埋三文魚籽嘅鮮於一身嘅signature open手卷,不得了!蟹肉蟹膏手卷 $48蟹嘅鮮味源源不絕,仲有少少味噌嘅咸香!
尖沙咀良心人氣居酒屋鮨一,主打丼飯、壽司刺身,採用日本嘅新鮮食材!今次order咗幾款熟食同埋酒肴,一樣咁掂,而且仲幾抵玩!

什錦天婦羅 $98

辣味噌煮和牛腹 $98

鹽燒白鱔 $72
煙肉帶子卷串 $52
白鱔燒到彈牙甜美!煙肉嘅咸香同清甜嘅帶子相輝映!

鮨一手卷 $98

蟹肉蟹膏手卷 $48
蟹嘅鮮味源源不絕,仲有少少味噌嘅咸香!
2023-07-14 131 瀏覽
初次到訪 一如以往評價👍👍👍👍👍性價比很高!食物質素 份量 款式 都比好多居酒屋出色bar 台位置舒服 冷氣很涼快重點 😝8點sashimi 厚切 讚讚讚!同男友飲飽食醉 人均$480@
初次到訪
一如以往評價👍👍👍👍👍
性價比很高!

食物質素 份量 款式 都比好多居酒屋出色
bar 台位置舒服
冷氣很涼快
重點 😝8點sashimi 厚切 讚讚讚!

同男友飲飽食醉 人均$480@

2023-07-04 192 瀏覽
今晚跟家人來到厚福街鮨一日本料理、平日晚上已經差不多滿座。日本蘋果沙律,青蘋果清新爽甜、上面有脆卜卜三文魚籽、跟沙律菜好搭、口感爽脆、醋醬汁的調味很開胃。串燒我們點了鹽燒牛舌、肉質鮮嫩,豬肉露筍卷的口感也相當不錯,露筍鮮嫩爽口。日本青椒仔帶有微微的焦香味,非常適合下酒。錦繡刺身有多達八款刺身的組合,比較喜歡特別北寄貝和帶子,口感鮮甜、彈牙,令人回味無窮。唐揚炒雞 香脆可口~整體來說刺身壽司熱食串燒 種類非常多、幾適合跟朋友來喝杯酒傾下計。
今晚跟家人來到厚福街鮨一日本料理、平日晚上已經差不多滿座。

日本青椒仔帶有微微的焦香味,非常適合下酒。

唐揚炒雞 香脆可口~

2023-06-30 154 瀏覽
係日本病足全程都無食過好西,鮨一質素向來有保證,故返港後即時去補償吓個肚🌝.🥢黑鰽 (薄切)($220)魚肉味道偏淡,切成薄片亮澤通透,以金箔及魚子醬點綴倍感矜貴,配酸汁同食口感清新開胃😌🥢鰤魚刺身 (四切)($198)鰤魚厚薄適中且帶光澤,入口鮮味與油香兼備,真係多多都食到👍🏻🥢日本令和之怪物蠔($196/ 2隻)師父將生蠔起肉,洗得乾淨後再放回蠔殼呈上,十分抵讚👍🏻蠔肉大隻兼肥美飽滿,伴柚子啫喱及紫蘇花同食,入口有滿足感😌🥢燒鵝肝 (兩件)($128)鵝肝燒得焦脆帶香,另多士不但可減膩,更多咗份油香,但切記要趁熱食,放耐咗味道會較遜色😌🥢日本白粟米($98)粟米脆口爽甜,甜到好似食糖咁,真係堅好食😋🥢味噌煮牛舌($68)牛舌炆得好腍,厚切令口感更好,白蘿蔔亦好入味,繼上次食過後,已列為encore菜式😌
🥢黑鰽 (薄切)($220)

🥢鰤魚刺身 (四切)($198)

🥢日本令和之怪物蠔($196/ 2隻)

🥢燒鵝肝 (兩件)($128)

🥢日本白粟米($98)
粟米脆口爽甜,甜到好似食糖咁,真係堅好食😋

🥢味噌煮牛舌($68)

2023-06-30 97 瀏覽
有朋友從國內嚟,話想食日本菜,我就極力推薦這一家,因材料新鮮,味道又好,價錢合理,所以就嚟食😂鮮帶子海膽手卷、舌拿魚牛油果手卷,海膽好鮮甜唔腥,一口咬有海膽鮮加帶子甜,好滿足朋友中意牛油果,配搭吞拿魚油香,好好味😋好欣賞日本蘋果沙律🥗,蘋果好好食,好開胃🤤穴子壽司、火灸蝶魚邊壽司、火灸中拖羅壽司🍣,穴子壽司,應該是屬鰻魚,但佢比鰻魚香脆,口感好特別。中拖羅壽司,真正食到咩叫入口即容感覺🤤超級好味😋日本菜一定要食串燒,和牛粒串,燒到又香又霖又滑,豚肉露旬卷、煙肉荔枝卷,燒日本青椒仔肉夾雜菜,水果,唔覺好肥膩,燒肉都特別甜最期待辣酒煮廣島蠔,蠔🦪隻隻都大大隻,好肥美,羅白好甜,湯少少辣,帶點酒味,好食😋

2023-06-27 91 瀏覽
💛 @g_one_tst今個禮拜同男朋友黎到尖沙咀行街街🫨行到咁上下肚餓結果就黎左依間咁多人講既餐廳朝聖😚結果啲人真係冇介紹錯呀😚餐廳既setting似足日本本地既omakase🥰超級地道呀😙🍣 特上十貫目 ($378)就咁睇落去已經feel到一定好好味 廚師會根據當日新鮮嘅刺身食材而制定當日嘅十貫目係邊十款 確保新鮮😚 咬落既時候果然真係口感同味道都一流呀😚吞拿魚腩勁肥美同勁有魚香味😜而蝦都非常有口感😗 而且每件壽司嘅刺身厚度都係壽司飯嘅三倍咁多,貨真價實㗎😍正!🥑 吞拿魚牛油果手卷 ($58)🐠 三文魚親子手卷 ($58)兩款手卷都好大卷🥳 又係超級多餡料,吞拿魚牛油果加上少少豉油食好鮮甜😍 三文魚親子卷就就咁食都超級鮮甜同肥美🤤!🥗 日本蘋果沙律 ($98)沙律材用咗青蘋果 更少果糖之餘更加清新refreshing😍 再加上蟹籽同其他蔬菜同沙律醬,係個超開胃嘅頭盤💖🍤 什錦天婦羅(三蝦四菜) ($98)什錦天婦羅總共有七樣嘢,包括三隻大蝦同四款蔬菜🥰 當中仲有用麵條整成嘅好似葉嘅炸物,咬落好爽脆,好似食緊薯片咁😍!炸蝦亦超大條,啖啖肉💖 而且個拼盤係即叫即整,新鮮滾熱辣㗎~🍢 串
💛 @g_one_tst

🍣 特上十貫目 ($378)
就咁睇落去已經feel到一定好好味 廚師會根據當日新鮮嘅刺身食材而制定當日嘅十貫目係邊十款 確保新鮮😚 咬落既時候果然真係口感同味道都一流呀😚吞拿魚腩勁肥美同勁有魚香味😜而蝦都非常有口感😗 而且每件壽司刺身厚度都係壽司飯嘅三倍咁多,貨真價實㗎😍正!

🥑 吞拿魚牛油果手卷 ($58)
🐠 三文魚親子手卷 ($58)

🥗 日本蘋果沙律 ($98)

🍤 什錦天婦羅(三蝦四菜) ($98)

🍢 串燒
🐮 和牛粒串(一串)
🥓 煙肉帶子卷串(一串)
🐤 雞尾尖(一串)
🐥 大蔥雞肉串(一串)
另外我哋一共食咗四款串燒😋 估唔到和牛粒串係咁多粒嘅,好抵食!牛肉仲好軟腍,又唔會太肥🤩 清甜嘅帶子正好中和咗鹹香嘅煙肉🥓,加埋一齊香而不膩👍🏻 第一次食雞尾尖,佢係幾爽口嘅雞肉😳 大蔥雞串燒到充滿肉汁好juicy🤗

🍚 燒三文魚茶漬飯 ($45)
大食怪男朋友仲叫咗多個茶漬飯🤭 個茶都算濃,加埋海苔、芝麻等超香☺️ 茶漬飯仲有種消臍嘅感覺,一早飽咗嘅我都忍唔住越食越多呀😆
見到呢間係尖沙咀黃金地段既居酒屋咁多正評就即刻拉男朋友同我食果然咁多正評係有原因的入面既裝修好似返左日本咁,正櫃台都放滿各式各樣既食材,樣樣都好吸引上十貫目選用多種唔同時令食材既一個壽司盛樣樣都好吸引特別係三文魚,佢既油脂十分豐富日本活海膽原隻海膽上碟,夠晒新奇日本真蠔-勇榮丸蠔鮮甜得黎唔會腥的蠔鮨一沙律呢個沙律認真唔簡單沙律菜新鮮就基本啦佢入面仲有三文魚等等既刺身,而且勁大粒仲有飛魚子同沙律醬為口感同味道做點綴,好有心的一個沙律和牛粒串、豚肉露筍卷、大蔥雞肉串居酒屋其中一個必點之選,就當然係串燒特別鍾意佢既和牛粒佢肉味香濃得好唔會硬有好多串燒店都會燒到過熟而硬呢到就掌握得岩岩好
見到呢間係尖沙咀黃金地段既居酒屋咁多正評
就即刻拉男朋友同我食
果然咁多正評係有原因的
入面既裝修好似返左日本咁,正
櫃台都放滿各式各樣既食材,樣樣都好吸引
上十貫目
選用多種唔同時令食材既一個壽司
樣樣都好吸引
特別係三文魚,佢既油脂十分豐富
日本活海膽
原隻海膽上碟,夠晒新奇

日本真蠔-勇榮丸蠔

鮮甜得黎唔會腥的蠔
鮨一沙律

呢個沙律認真唔簡單
沙律菜新鮮就基本啦
佢入面仲有三文魚等等既刺身,而且勁大粒
仲有飛魚子同沙律醬為口感同味道做點綴,好有心的一個沙律

和牛粒串、豚肉露筍卷、大蔥雞肉串
居酒屋其中一個必點之選,就當然係串燒
特別鍾意佢既和牛粒
佢肉味香濃得好唔會硬
有好多串燒店都會燒到過熟而硬
呢到就掌握得岩岩好
2023-06-26 47 瀏覽
呢間位於尖沙咀既居酒屋可以話係呢到既名店今日就黎朝下聖由裝修到餐具都別具心思,幾有日本風味上十貫目有三文魚,八爪魚等等多種壽司全部都好唔錯而當中我最鍾意就係呢個帶子,味道非常鮮甜日本活海膽師傅即場開的活海膽,咁樣present真係比較少見日本真蠔-勇榮丸蠔口感juicy的蠔鮨一沙律好足料的沙律,有面有勁多魚生和牛粒串,和牛口感軟熟豚肉露筍卷,豚肉既油脂香同露筍配合得好好大蔥雞肉串,大蔥燒到勁香,雞肉都好味
呢間位於尖沙咀既居酒屋可以話係呢到既名店
今日就黎朝下聖
由裝修到餐具都別具心思,幾有日本風味
上十貫目
有三文魚,八爪魚等等多種壽司
全部都好唔錯
而當中我最鍾意就係呢個帶子,味道非常鮮甜
日本活海膽
師傅即場開的活海膽,咁樣present真係比較少見
日本真蠔-勇榮丸蠔
口感juicy的蠔
鮨一沙律

好足料的沙律,有面有勁多魚生
和牛粒串,和牛口感軟熟
豚肉露筍卷,豚肉既油脂香同露筍配合得好好
大蔥雞肉串,大蔥燒到勁香,雞肉都好味