2021-05-28 283 瀏覽
發覺你哋真係好鐘意食燒肉🔥,之後都會不顧脂肪,繼續為大家介紹唔同類型嘅燒肉😆一般嚟講,小肥妹比較少幫襯放題形式嘅餐廳,覺得質素通常參差啲,不過有時唔洗理價錢任點任食,都係一件幾爽嘅事😚~• 晚市燒肉放題 $278 升級+$68肉類最基本嘅牛、豬、雞、羊都有,另外仲有啲熟食嘅,不過我哋主要都係想食肉飽就冇嗌好多。個人覺得佢哋嘅食物選擇唔算多,所以都建議加$68升級,多啲選擇丫嘛~ 可以食埋加拿大Prime雪花牛、3A雪花牛依啲靚啲嘅牛肉,主力食牛嘅話都抵加㗎。依度勝在部分肉類都係未經醃製,更加能夠食出本身嘅肉味,就算係醃肉都唔會太over(不過羊類就不太推介),食物質素唔差,至少好過漢和嗰堆✌🏻⚠️抽風系統做得麻麻地,千祈唔好著啲太吸味嘅衫😂

• 晚市燒肉放題 $278 升級+$68

⚠️抽風系統做得麻麻地,千祈唔好著啲太吸味嘅衫😂
2021-05-22 162 瀏覽
印象中呢間高麗軒韓國餐廳都開業好多年 算系老牌舊式既韓國燒肉餐廳 記得我仲讀緊書既時侯 韓國既文化仲未甘深入到香港既時候 已經食過了😆 除左價錢吾同外 無論內外既環境同裝潢仲保留住 同以前一模一樣🙈 可能人大左好多時候會懷念下舊事 所以決定黎一次回到過去😌 講真今時今日兩百幾蚊一個人晚餐可以食到你抱住個肚走 真系好抵食‼️ 仲要佢地既選擇都好多😁 有牛肉🐄 豬肉🐖 海鮮🐟🦐🦑 同韓式料理等等 岩哂有選擇困難症既朋友們“🙆‍♀️ 另外我地仲加$68 upgarde左做升級推介 有雪花牛🥩 羊架 同更多既海鮮🤩 佢地既前菜都有哂最基本既泡菜 青瓜 大豆芽 波菜,等等 可以無限甘refill😊 作為食肉獸又勁中意食牛肉既我 已經將每一款既牛肉都食哂🤪 我最中意食佢地升級推介既加拿大prime同3A雪花牛🥩 佢既肉質油花豐富 油脂夠哂明顯 口感都幾軟腍😋 不過我最估吾到既系呢個價錢 我居然可以食到生拌牛肉🤤 同樣地系可以無限refill 超jenggg🤩🤩 總括而言 呢間韓國餐廳性價比高 真系可以食到頂住胃抱住個肚甘走😂 同埋對我而言 呢到真系充滿回憶🙈

2021-05-04
  • 前菜
  • 蛋伴生牛肉
  • 生牛肉
  • 韓燒
  • 牛肋骨湯
2021-05-22 118 瀏覽
#cassiegotst-以前細個好興食韓燒放題,依家真係少咗食。今次試吓位於尖沙咀金巴利道嘅老字號「高麗軒韓國料理」,人均二百幾至三百蚊任食任飲。🇰🇷-餐廳座位唔算好多,但今日係平日晚上去都座無虛席。食物用手機落單,飲品就自己行出去攞。餐牌選擇很豐富,基本的牛肉、豬肉、海鮮同什錦肉類都有。另外仲有好多韓式料理可以叫,包括有煎餅、湯類、韓式炒肉、石鍋飯、炒年糕等。飲品有汽水同幾款韓式茶可以揀。如果你想飲啤酒或者食多幾款高級肉,例如霜降和牛、帆立貝,可以加錢再升級都得。😋-整體烤肉肉質唔錯,無雪味,調味剛剛好,唔會過重同蓋過食材原味。爐火火力夠猛,食物好快就烤熟食得,可以爭取時間。啲韓式料理都好正,印象最深刻有牛肋骨湯,湯頭濃白,裡面仲有晶瑩通透唧韓式粉絲,吸收哂湯底精華。石鍋飯都好正,好正宗,有飯焦嫁,好好食!🤩-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 高麗軒韓國料理 (尖沙咀)📍 尖沙咀金巴利道46-48號地庫-
#cassiegotst
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 高麗軒韓國料理 (尖沙咀)
📍 尖沙咀金巴利道46-48號地庫
尖沙咀一向多美食,今晚就揀左間韓燒放題 - 高麗軒韓國料理,價錢相宜,野食質素唔錯又坐得舒服!野食種類有好多選擇,包括牛肉、豬肉、雜錦、海鮮、一品料理、湯品、飯、廚師精選等等。仲可以加$68升級多款雪花牛、海鮮等。前菜有菠菜、芽菜、泡菜等,開胃之作。肉食推介3A雪花牛、Prime雪花牛、法式羊架、牛舌、牛仔骨。雪花牛富油花,柔軟多汁好鮮甜,法式羊架脂肪、瘦肉比例均勻,肉質鮮嫩無羶腥味,口感非常好。牛仔骨嫩而不韌好惹味。泡菜煎餅外皮酥脆可口唔會濕濕軟軟,加入香濃泡菜,味道酸酸辣辣好開胃。飲品方面有多款韓式罐裝飲品,推介牛蒡茶同蘆薈汁,清新解膩。
尖沙咀一向多美食,
今晚就揀左間韓燒放題 - 高麗軒韓國料理,
價錢相宜,野食質素唔錯又坐得舒服!

野食種類有好多選擇,
包括牛肉、豬肉、雜錦、海鮮、
一品料理、湯品、飯、廚師精選等等。
仲可以加$68升級多款雪花牛、海鮮等。

前菜有菠菜、芽菜、泡菜等,開胃之作。

肉食推介3A雪花牛、Prime雪花牛、
法式羊架、牛舌、牛仔骨。
雪花牛富油花,柔軟多汁好鮮甜,
法式羊架脂肪、瘦肉比例均勻,
肉質鮮嫩無羶腥味,口感非常好。
牛仔骨嫩而不韌好惹味。

泡菜煎餅
外皮酥脆可口唔會濕濕軟軟,
加入香濃泡菜,味道酸酸辣辣好開胃。

飲品方面有多款韓式罐裝飲品,
推介牛蒡茶同蘆薈汁,清新解膩。

2021-05-13
2021-05-17 221 瀏覽
一直都好喜歡食韓燒,疫情下無得飛去韓國食,所以係咁發掘d 好味抵食韓燒!呢間好似已經開左好耐,但一直無食過!真係相逢恨晚,原來呢間餐廳咁好食咁抵!200 幾蚊任食,仲要好高質又多選擇!豬,牛,羊,仲有海鮮。有熟食揀,有湯有飯!野飲都係任飲,幾多選擇!好鐘意呢間餐廳,乾乾淨淨~唔會好大陣味雖然我地兩個人得1.5小時食,但d 野食黎得好快,又唔需要燒好耐。所以都好足夠!先黎前菜 - 估唔到前菜都有咁多選擇同埋咁好食!一定要點醃青瓜!好開胃叫到成檯都係野食!特別推介所有牛😂😂😂 有雪花牛,牛肋骨,牛仔骨,好香口,好juicy肉質軟身~羊架都特別好食!海鮮我地點左帶子同蝦~ 之後仲encore 左兩次,好鮮甜好好味!熟食方面都好有水準: 超夠熱嘅人參雞湯。食完d 燒野飲下熱湯好正!食埋呢d 真係飽到上心口!誠意推介俾鐘意食韓燒嘅朋友!

200 幾蚊任食,仲要好高質又多選擇!
豬,牛,羊,仲有海鮮。有熟食揀,有湯有飯!

野飲都係任飲,幾多選擇!

好鐘意呢間餐廳,乾乾淨淨~唔會好大陣味

叫到成檯都係野食!

羊架都特別好食!

熟食方面都好有水準:
超夠熱嘅人參雞湯。食完d 燒野飲下熱湯好正!

食埋呢d 真係飽到上心口!

誠意推介俾鐘意食韓燒嘅朋友!

2021-05-13 143 瀏覽
我同仔仔都好鐘意韓燒,其實我有諗過帶我仔仔去韓國食正宗韓國燒烤!可惜因為疫情我哋真係冇辦法衝出香港!而我都好幸運地,喺尖沙咀俾我搵到一間好正宗嘅韓國燒烤!而且仲要一個價錢任食,非常之抵所以我哋就嚟感受下好似喺韓國度食韓國燒烤!呢度有好多唔同類型嘅肉類,同埋非常之有特色嘅韓國食品!花多眼亂都唔知食邊個好樣樣都想食!最後我哋upgrade咗每人$68食咗一個升級板高級料理!加餐裏面有加拿大Prime雪花牛,加拿大Prime3A雪花牛,帆立貝,帶子,法式羊架及紅紋牛肋骨!再加左幾碟腸,牛舌,肥牛,肉眼扒他他牛等等...今晚我地變左食肉獸!食左好多肉!超滿足

2021-05-10 218 瀏覽
冇得睇mirror演唱會,失落但都要適時哄自己開心,食好啲!孖住老友一齊去食韓燒,今日lunch就去左位於尖沙咀嘅高麗軒韓國料理,韓燒放題為$218/人,多走韓國料理任食任飲。燒烤來講,選擇勁多,豬、牛、羊、雞乜都有,海鮮類包括蝦同扇貝同樣有得揀,肉類冇雪藏味,肉質反而幾鮮嫩,特別係雪花牛,不斷re-order😆鮮虎蝦同帶子一樣高質,不讓牛肉專美,入口清甜彈牙。熟食類order左人蔘湯同辣泡菜湯、海鮮煎餅等...正宗韓國味道,都好正啊!最緊要係抵食,韓燒午市放題計埋加1都係$240/人!
鮮虎蝦同帶子一樣高質,不讓牛肉專美,入口清甜彈牙。
最緊要係抵食,韓燒午市放題計埋加1都係$240/人!
2021-05-10
2021-04-30 277 瀏覽
韓燒+食到飽真係無得輸。 今日韓燒達人約我食咗一間任飲任食嘅韓燒,真心推介。餐廳有超過70款食物任叫任食,飲品選擇又多,喜愛飲酒人仕,仲可以加錢暢飲一番,有啤酒同燒酒,我就至愛溝埋一齊飲,飲得很歡暢。鋪坐下便先點了前菜,有至愛泡菜同醃製蘿蔔、芽菜、青瓜等,絕無欺場。燒肉有多款選擇,我哋加了$68/位升級,可食到加拿大3A 雪花牛,肉質鮮嫩,超juicy牛味重有咬口。仲有再推介佢嘅羊架都唔錯,肉嫩好味😋,亦唔騷。帆立貝新鮮肉嫩,至喜愛的牛助骨湯嘅肉質非常軟淋,蘿蔔都好入味其他嘅牛肋肉,肉眼扒、牛舌,都醃得好味,夾埋生菜蒜頭一齊食,好似喺韓國食緊燒肉一樣。海蝦大隻新鮮。除咗燒物,我哋都叫咗好多熟食。有豆腐辣湯,熱辣辣味道調較得好好味😋,再叫咗煎雪魚,外皮脆口,肉質鮮嫩。可惜胃口有限,下次黎要試下佢哋嘅牛肉他他同其他食物。十分期待下次再到訪☺️。
有啤酒同燒酒,我就至愛溝埋一齊飲,飲得很歡暢。

海蝦大隻新鮮。

可惜胃口有限,下次黎要試下佢哋嘅牛肉他他同其他食物。
十分期待下次再到訪☺️。
2021-04-29
2021-04-30 139 瀏覽
#高麗軒韓國料理,位於尖沙咀金巴利道,木系裝潢,座位寬敞,星期一至四晚市$278/位 (+ 10% 服務費),抵食韓燒😋70款韓食,汽水任飲,燒肉任食,海鮮(有虎蝦、青口、鮮魷魚)、牛肉、豬肉、人蔘湯、牛肋骨湯、湯麵、飯、韓式年糕等美食。我哋加$68升級 : A級雪花牛、黑毛豬腩、眼肉扒、紅炆牛肋骨、法式羊架、帆立貝、帶子。食到A級雪花牛,脂肪同肉嘅比例均勻,唔點醬汁都食到肉嘅甘甜鮮味。法式羊架一啲都唔蘇,肉軟腍同好juicy。另order韓式美食有海鮮煎蔥餅 - 外皮香脆、人蔘雞湯 - 蔘味提神,牛肋骨湯 - 奶白色湯、濃郁嘅牛味道😋罐裝飲品可自取,韓國樂天柚子蜂蜜茶、忌廉鮮奶、牛蒡茶、烏龍茶、汽水等。高麗軒韓國料理 Korean Inn Restaurant 📍尖沙咀金巴利道46-48號地庫

高麗軒韓國料理
Korean Inn Restaurant
📍尖沙咀金巴利道46-48號地庫
  • 肉眼扒
  • 法式羊架
  • 牛肋骨湯
抵食韓式燒肉放題推介🇰🇷 金巴利道呢頭好多韓式美食,嚟咗呢間任食燒肉嘅餐廳。種類有好多,有牛肉🐂、豬肉🐖、海鮮🐟、雜錦美食,仲有一品料理、湯品同飯🍚。星期一至四晚市都係每人$278任食,我哋仲加$68升級咗可以食到更豐富嘅美食,包括有雪花牛🥩、紅炆牛肋骨、法式羊架🐐、帆立貝等等,亦有廚師特別推介嘅眼肉扒同黑毛豬腩。 開爐之前就已經俾咗幾碟前菜小盤,例如青瓜🥒、泡菜等等,同樣係可以無限refill。食物方面,我哋幾乎每樣都叫咗啲嚟食,我幾鐘意食佢哋嘅蒙古羊肉、海鮮煎蔥餅🫓、五花腩,至於人蔘雞湯淡淡地幾好飲又補身🥸,鰻魚石鍋飯都推介,除咗有豐富嘅鰻魚,亦食到飯焦嘅香味,同啲辣醬撈埋就係絕配👍。紅炆牛肋骨啲肋骨好大塊,除咗有軟冧冧嘅肋骨肉,裡面嘅蘿蔔都好食🥕。飲品方面係罐裝,選擇好多,同樣係隨意自取,整體來講都算幾抵食。 環境方面,雖然係一間韓式餐廳,但有唔同種類嘅壁畫🎨,有中式及歐式。唯一美中不足嘅係二人枱比較細,前菜都已經佔咗差唔多半張枱😂,而開爐後啲油煙幾猛🔥,令人又熱又焗,睇嚟通風情況有待改善。 📍高麗軒韓國料理 - 尖沙咀金巴利道46-48號地庫 PS: 當日唔記得帶相機
抵食韓式燒肉放題推介🇰🇷

📍高麗軒韓國料理 - 尖沙咀金巴利道46-48號地庫

PS: 當日唔記得帶相機,用iPhone影

2021-03-17
2021-04-23 229 瀏覽
呢日朋友生日,就搵左間食韓燒既餐廳請佢刷返餐勁既!呢間餐廳喺尖沙咀,好方便,而且環境都唔錯!呢度用QR code點餐,好方便!晚市一位$278,打開餐牌,見到有勁多款唔同既肉,包括唔同部位既豬、牛、雞,仲有熟食、海鮮、涼拌菜等,仲有任飲既飲品。我地亦都唔客氣,點左勁多野食!呢到既涼拌菜都幾好食,好開胃。我就最鐘意啲牛肉,燒到好香好惹味。啲五花腩都唔錯,燒完用生菜包黎食,perfect!我地加錢要左韓國啤酒,啤酒配燒肉真係最佳既選擇!
呢度用QR code點餐,好方便!

啲五花腩都唔錯,燒完用生菜包黎食,perfect!

我地加錢要左韓國啤酒,啤酒配燒肉真係最佳既選擇!
2021-04-23 272 瀏覽
朋友話終於做完一份論文,可以出嚟鬆一鬆,想搵間舒服啲嘅餐廳食飯。最後決定咗去尖沙咀,朋友介紹咗依間餐廳食燒肉🍴環境坐得幾舒服😌仲有幾張卡位添我哋貪佢價錢唔貴仲有好多選擇包括左牛、豬、雞、海鮮⋯⋯亦有好多款熱食,例如韓國湯品、煎餅、韓式炒年糕等等肉款好多款選擇,我同朋友最中意食牛肋肉同牛仔骨,牛肋肉調味非常之好,甜甜地好開胃不知不覺食左幾好碟tim 而我最中意就係牛仔骨,又厚肉,脂肪比例亦都好平均,肉質軟嫩。魷魚仲會配咗蒜蓉醬,燒完好香口。另外不斷encore嘅仲有燒海蝦,蝦肉雖然話唔係好大隻嗰款,但係肉質吾會梅,間中種有幾隻有膏tim 人蔘雞湯味道亦不錯,飲得出淡淡的參味飲品係自助式嘅,最難得係有 Coke plus😂岩曬鍾意飲汽水又唔想咁肥嘅朋友仔So Far抽風系統先叫做幾好,起碼食完都唔會成浸油煙味嘅感覺。
環境坐得幾舒服😌仲有幾張卡位添
我哋貪佢價錢唔貴仲有好多選擇

不知不覺食左幾好碟tim
魷魚仲會配咗蒜蓉醬,燒完好香口。

人蔘雞湯味道亦不錯,飲得出淡淡的參味

2021-04-17 215 瀏覽
成為左我個人回憶既其中一間韓燒~朋友提議帶我重拾回憶味齊齊食左午市放題成枱小菜🥰有喜愛既醃青瓜第一時間見到生牛肉即點叫朋友食佢以為我老點佢🤣🤣點知最後自己叫多碟獨食啊仲話乜原來咁好食架以為你玩我🌝😆+$68每人再升級有更多野食架~鐘意韓燒啤一啤可以揀黑白啤基本套餐都包左野飲係門口個到自取叫左辣豆腐湯一上枱一直滾住熱氣騰騰🤤🤤飲完一碗又一碗以前學生時代成日去食因為覺得抵畢業後就少左黎了都有點懷念學生回憶
成為左我個人回憶既其中一間韓燒~
朋友提議帶我重拾回憶味
齊齊食左午市放題
成枱小菜🥰有喜愛既醃青瓜
第一時間見到生牛肉即點
叫朋友食佢以為我老點佢🤣🤣
點知最後自己叫多碟獨食啊
仲話乜原來咁好食架以為你玩我🌝😆
+$68每人再升級有更多野食架~
鐘意韓燒啤一啤可以揀黑白啤
  • 花甲
  • 帶子
  • 烤什錦海鮮拼盤
2021-04-17 110 瀏覽
食餐韓燒當飛咗轉韓國🇰🇷任食韓燒嚟講算係幾多野食牛豬羊雞魚海鮮都有記得叫生菜包住燒肉嚟食即刻減少油膩感 可以食多幾份另外仲有好多韓式傳統熟食泡菜煎餅 炒年糕 石鍋飯 湯類 炸物等等眼闊肚窄 個人推介幾樣首選:🐮 牛舌、牛頸肉、雪花牛🐷 五花腩🐚 帆立貝🦐 海虎蝦🍵 人蔘雞湯🍲 紅炆牛肋骨🍱 6款韓式前菜除咗汽水茶飲自助形式自取任飲其餘用QR code落單📝 上菜好快👍🏻包括任飲兩款啤酒餐廳開咗段時間 唔算新淨但坐得還可以整體服務唔錯 啲姐姐都好肯幫手
食餐韓燒當飛咗轉韓國🇰🇷
任食韓燒嚟講算係幾多野食
牛豬羊雞魚海鮮都有

記得叫生菜包住燒肉嚟食
即刻減少油膩感 可以食多幾份

另外仲有好多韓式傳統熟食
泡菜煎餅 炒年糕 石鍋飯 湯類 炸物等等

眼闊肚窄 個人推介幾樣首選:
🐮 牛舌、牛頸肉、雪花牛
🐷 五花腩

• 特級牛頸肉
  • 牛舌
  • 五花腩
2021-04-13 2961 瀏覽
位於尖沙咀金巴利道46-48號地庫的高麗軒韓國料理 (Korean Inn Restaurant),主打韓式烤肉放題。筆者和朋友是在星期一晚上用膳,成人每位278,用餐時間為1.5至2小時,按人數而定。。店員先送上五客韓式前菜,辣和不辣的口味各有兩款,而且是可以免費添加的。餐牌上列出了放題有的食物,只要在點餐紙上寫上想上想吃的菜式,便可以了。就在等候食物來到的時候,可以先去拿各類韓式罐裝飲品。筆者現在戒掉了有糖的飲品,也有無糖烏龍茶、龍井茶和牛蒡茶可供選擇。當天和朋友加了$68,升級了額外餐點。加拿大prime雪花牛 (Canadian Prime Grade Beef)加拿大3A雪花牛 (Canadian 3A Grade Beef)筆者相當喜愛這兩款雪花牛片,相當香口,所以也追加了兩次。紅炆牛肋骨 (Braised Short Ribs)牛肋骨冒煙地來到,賣相十分誘人。牛肋骨炆得相當入味,醬油味濃厚,而且肉質軟腍。帆立貝 (Scallop)表面加了少許秘製蒜蓉醬,令帆立貝的味道更加豐富及鮮甜。法式羊架 (Rack of Lamb)筆者不算十分愛吃羊架,雖然味道鹹香,但覺得羊架略為有

當天和朋友加了$68,升級了額外餐點。
筆者相當喜愛這兩款雪花牛片,相當香口,所以也追加了兩次。

紅炆牛肋骨 (Braised Short Ribs)

帆立貝 (Scallop)
表面加了少許秘製蒜蓉醬,令帆立貝的味道更加豐富及鮮甜。

法式羊架 (Rack of Lamb)
筆者不算十分愛吃羊架,雖然味道鹹香,但覺得羊架略為有少許過羶。

辣炒五花腩 (Spicy Fried Pork Belly)
餐廳還提供各類烹調好的熱食,味道也相當不錯。五花腩鹹香辛辣,頗為惹味。

燒銀鱈魚 (Grilled Black Codfish)
炸銀鱈魚外面脆,裡面肉質嫩滑。

蛋包蝦 (Deep-fried Prawn)
熱食也是即點即製,新鮮熱辣。
外面金黃色的蛋漿包裹著蝦肉。

人參雞湯 (Ginseng Chicken Soup)
他他牛肉 (Steak Tartare)
秋刀魚 (Pacific Saury)
青口 (Mussels)

最後,和朋友也吃得滿足地離去。
2021-03-29
  • 紅炆牛肋骨