最近好鍾意睇一個韓國綜藝節目,睇到好想食燒肉😂所以就約咗朋友陪我去💛睇咗幾間最後揀咗喺尖沙咀嘅呢一間(餐廳喺地庫好有去韓國燒肉店嘅感覺🤣)我哋係星期四晚去食~所以就會比星期五六日嘅收費平d~每個人$278~因為太想食帶子&雪花牛所以每個人再加咗$68 upgrade~揀去呢度食嘅原因除咗係location方便&任飲任食,重因為有好多韓式嘢食~韓式炒年糕、泡菜煎餅、豆腐辣湯、石鍋飯etc 通通都有得叫🤤自己掃QRcode落單好方便~我哋嗌得好興奮🤣好多嘢都好想食!我哋主要叫海鮮&牛肉類~燒肉加埋泡菜麵豉醬再用生菜包住嚟食~大大減低油膩感~超好食呀🤤個人推薦要upgrade食雪花牛~肉味好香濃🤤海鮮方面,我好鍾意食帆立貝、帶子&大蝦~好新鮮~燒嚟食好ok! 為咗減低罪惡感,叫咗蔬菜雜錦🤣食材都係好新鮮~熟食方面,牛肋骨好冧好入味! 紅蘿蔔白蘿蔔都炆到入曬味! 湯底好甜~熱辣辣好好食啊~韓式炒年糕甜甜哋唔會太辣,年糕好煙韌~入面重有牛肉㗎💛

為咗減低罪惡感,叫咗蔬菜雜錦🤣食材都係好新鮮~

韓式炒年糕甜甜哋唔會太辣,年糕好煙韌~入面重有牛肉㗎💛
2021-09-14 106 瀏覽
韓國燒烤🔥餐廳係韓國街非常易搵韓式燒肉放題 格局跟返韓國老店styleMenu好多野揀🍖🍗🥓🥩牛豬羊雞仲有韓式料理 熱食 湯 飯等等$278加$68升級任食多埋雪花牛🥩同海鮮🦐飲品汽水桶自助拎 仲可以加酒用QR code落單衛生方便✔️ 幾欣賞佢地食物有得揀半份 可以試多幾款野食上菜同收盤速度都好快 服務唔錯🥰肉類主要試左牛肉🐃🐃加左$68 既Prime 雪花牛同3A雪花牛都唔錯✔️比較厚身 油脂較多 牛肉味都平衡 肉質嫩3A雪花牛帶點醬油調味幾好食牛舌厚切 肉質結實牛肉他他 見多人推介就試試 生牛肉溝埋蛋黃 蔥 好嫩滑 味道不錯 比較少係燒肉放題食到 幾特別😍雞翼比較大隻厚肉調味不錯 燒出黎帶點焦香同甜味海鮮方面就試左蝦🦐帆立貝 青口帆立貝同青口都大隻新鮮👌🏻原鍋上既人參雞湯 上台時仲係滾既 心機十足❤️‍🔥雖然人蔘味道唔算好重 但勝在有份量饅魚石頭鍋飯一樣都係原鍋上大大份熱辣辣 仲做到飯焦效果❤️‍🔥-整體黎講食物質素不錯 價錢合理店員都主動 服務唔錯
韓國燒烤🔥

熱辣辣 仲做到飯焦效果❤️‍🔥
整體黎講食物質素不錯 價錢合理
店員都主動 服務唔錯
2021-09-13 143 瀏覽
呢間歷史悠久嘅韓國餐廳🇰🇷,當年屹立不倒,梗有原因。平日夜晚都有好多人,原來有放題!放題每位升級$68就可以揀多啲靚啲嘅肉同埋海鮮!我覺得非常之值得加!3A雪花牛、prime雪花牛係必點,兩隻牛肥瘦適中,有入口即溶之感,牛味香,肉質又好食😋 我鍾意食,好正!狂叫!海鮮有青口、魚柳、秋刀魚、鮮魷魚、虎蝦、帆立貝、帶子等等。肉類其實好多,牛舌、牛肉、雞肉、豬頸肉、牛肋骨肉、牛仔骨、黑毛豬腩、羊肉等等,樣樣都相當唔錯!韓式料理例如泡菜餅、炒年糕都有,食物種類多到數咖哂!仲有飲品任飲!食物質素唔錯,抵食!

呢間歷史悠久嘅韓國餐廳🇰🇷,當年屹立不倒,梗有原因。

平日夜晚都有好多人,原來有放題放題每位升級$68就可以揀多啲靚啲嘅肉同埋海鮮!我覺得非常之值得加!

食物質素唔錯,抵食!

༺ 高麗軒韓國料理 ༻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻食韓國菜🇰🇷大家一定諗起尖沙咀有小韓國街之稱嘅金巴利道🤩,而今次我哋就係去試呢一間位於金巴利道嘅韓國燒烤🍖。咁佢係一間任食嘅韓國燒烤🍗,款式多之餘價錢亦都係相當之實惠🤤。首先值得一讚嘅係佢上菜嘅速度真係非常之快💨,啱晒我哋呢啲鍾意打卡既人🥰,嘢食嘅叫完10分鐘就上晒成張枱啦😍,所以一定夠時間食‼️咁講下佢基本嘅任食套餐💓,其實食物嘅款式都幾齊全👀,淨係豬同牛都已經各有五款❤️。仲有韓式料理🥘,海鮮煎蔥餅🫓,人蔘雞湯🥘,炸比目魚🐟,生牛肉他他🥩,總之係韓國餐廳入邊有嘅大部份都有😻。除此之外佢加$68就有升級嘅套餐🤩,入邊仲包含咗高質嘅牛肉加拿大prime雪花牛🥩,3A雪花牛🥩,同埋海鮮🦐,羊架🐏等等,所以呢一個升級價我覺得係值得加嘅👍🏻。個人就出比較鍾意食prime雪花牛🤤,佢啲牛肉味比較重👅,油脂分布平衡👀,肉質好鮮嫩❤️。而海鮮方面🦐,海蝦同埋帶子都係非常新鮮✨,就咁點少少醬油鮮味就出晒嚟啦🌊。如果係食肉獸嘅你😁,真係值得過嚟試吓👏🏻。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ 高麗軒韓國料理 ༻

餐廳🛎:高麗軒韓國料理
地址📌:尖沙咀金巴利道46-48號地庫 27號海港城海運大廈4樓OTE403-404號舖
營業時間⏰ :星期一至日12.00-15.00
17.00-22.00
交通🚗:港鐵尖沙咀B1出口,步行約6分鐘
用餐優惠
試食活動
  • 帆立貝
  • 帶子
  • 熊本霜降和牛
平時外面食放題通常係韓燒😍估吾到會有一間係食埋韓國料理,仲要全部大大份‼️除左年糕同炒粉絲,竟然仲有辣豆腐湯、泡菜炒飯、煎餅、牛肋骨鍋等等等🌟味道仲要係超地道又好味,而且燒肉係超有火氣勁惹味🔥超!飽!豐富滿足感一定大過普通韓燒而且好少食到主食咁出色💥因為食既野太多,豆腐妹將介紹必食既加個🉐比大家肚子參考💁🏻‍♀️🇰🇷放題90分鐘 $278❐ 牛肉類🥩試左韓式牛肉🉐、肉眼扒、牛肋骨肉同牛仔骨🉐⟰全部都用韓國燒烤醬汁醃過所以好入味又夠淋💥醬汁甜甜地好惹味✨⟰我哋最鍾意牛肉同牛仔骨🌟肉質夠嫩滑之餘又彈牙,無牙都食到,牛仔骨仲有少少黑椒調味❗️⟰因為本身個爐係好夠火🔥所以燒完有BBQ既風味勁有燒烤味❐ 豬肉類🥓試左豬肉🉐、黑毛豬腩同辣汁五花腩⟰豬肉同辣汁五花腩有用韓國辣醬醃過🌶少少辣好開胃✨豬肉同外面買既韓式辣炒豬肉味道一樣,仲可以叫碗白飯餸黎食🍚⟰ 豬肉好淋好嫩💦而五花腩就一層肉一層脂肪,燒完之後好香口邊位好脆🔥❐ 小食類🫓試左韓式炒粉絲🉐、泡菜煎餅🉐、蛋包蝦🉐同韓式炒年糕⟰ 韓式炒粉絲調味剛好🍝甜甜地地道韓國味而且好有穫氣🔥配菜豐富口感豐富💫 ⟰ 泡菜煎餅煎到好香口,即煎薄薄地脆脆地又吾會
🇰🇷放題90分鐘 $278

❐ 牛肉類🥩
試左韓式牛肉🉐、肉眼扒、牛肋骨肉同牛仔骨🉐
⟰因為本身個爐係好夠火🔥所以燒完有BBQ既風味勁有燒烤味

❐ 豬肉類🥓
試左豬肉🉐、黑毛豬腩同辣汁五花腩

❐ 小食類🫓
試左韓式炒粉絲🉐、泡菜煎餅🉐、蛋包蝦🉐同韓式炒年糕
⟰ 泡菜煎餅煎到好香口,即煎薄薄地脆脆地又吾會好濟,仲有微微泡菜香味🌶再多d泡菜仲正
⟰蛋包蝦好驚喜🌟用薄薄一層蛋包住一隻蝦再炸,炸到好香口同一咬好鬆化🔥蝦就夠新鮮吾會霉同好彈牙🦐
⟰ 年糕用韓式辣醬烹調,少少辣偏少少甜夠哂煙靭💥

❐ 主食類🍲
試左豆腐辣湯🉐、辣泡菜湯🉐同泡菜炒飯🉐
⟰ 豆腐辣湯豆腐好嫩滑🌟吾算好辣反而幾清甜,配料好多有不同既瓜同蔬菜🥒最驚喜係有雞蛋🥚
⟰ 辣泡菜湯十分出色🌟酸酸辣辣🌶泡菜煮到出哂味同淋哂連埋湯一齊食好開胃
⟰ 泡菜炒飯食第一啖已經呆左💥超!驚!喜!粒粒分明既飯粒每啖都掛滿左蛋同泡菜,炒到每粒飯顏色味道都均勻💯泡菜味出色,而且超有穫氣同勁惹味‼️

❐ 升級主食 +$68
試左牛肋骨鍋🉐、3A雪花牛、法式羊架🉐、帶子🉐同帆立貝
⟰ 牛肋骨鍋好高質,牛肋骨大大舊啖啖肉,入味又嫩滑🌟脂肪同肉分佈均勻好多汁💦蘿蔔同紅蘿蔔🥕都煮到入哂味同好淋
⟰ 法式羊架勁大條超厚肉🍖同樣本身有醃製過所以肉質好淋,但調味無遮到羊既鮮味,啖啖滿足‼️
⟰ 3A雪花牛雪花均勻,一面燒油脂香味不幾滲出,咬落去牛脂充滿口腔,肉質彈牙⚡️
⟰ 帶子同帆立貝同樣新鮮🌟豆腐妹更喜歡帶子因為食落好方便,帶子燒完好彈牙⚡️因為火喉夠鎖住左本身帶子既汁,令到咬落Juicy💦

❐ 配菜類🥬
試左蘿蔔🉐同泡菜🉐
⟰ 蘿蔔切到好薄片,酸酸甜甜幾開胃又可以中和肉類油膩感🌟
⟰ 泡菜甜辣到適中好似自家製韓國家的風味,開胃度滿分🌟仲可以連肉包菜食🥬韓國風味滿分💯
  • 帶子
  • 豆腐辣湯
  • 牛肋骨湯
  • 前菜
  • 泡菜辣湯
  • 泡菜炒飯
午市時段成人每位$218 另加$68 升級😍____________🌟加拿大 Prime 雪花牛 🐮🌟3A 雪花牛🐮🌟特級牛頸肉🐮個人覺得$68加得值得,肉質嫩滑有牛味,唔係薄切個種,都追加左兩三次👍🏻________🌟海鮮類可以Order 帆立貝,帶子,海虎蝦等等,今次想介紹餐廳既帶子,真係好好食本身叫左帆立貝,會連殼上,餐廳有用蒜調味,呢到略嫌鹹左少少,之後上帶子,我就怕痴住個爐又怕燶,就放左上個殼到燒😛😛好好味🤤________🌟熟食今次叫左個海帶湯同啲煎魚🐟,比我想像中高質!一般放題店既熟食都係配角,但高麗軒的熟食,係可以一叫再叫,大件夾好食🤣1.5小時任食韓燒,只需要加$68就有高質牛食,上菜極快,冇漏單既情況,無限refill可以任飲韓國野飲,任食豬牛雞加韓國熟食,全部都有質素唔求奇,牛魔王既天堂😈餐廳用QR Code落單,仲可以半份半份咁叫,女士恩物~時間其實絕對夠哂 呢個價錢係尖沙咀黎講,實在物超所值🤯高麗軒韓國料理 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道46-48號地庫
午市時段成人每位$218 另加$68 升級😍
________
🌟海鮮類
________
🌟熟食

高麗軒韓國料理 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道46-48號地庫
2021-07-29
2021-08-31 102 瀏覽
韓國燒肉有好多選擇,但今次同閨密去呢間真係好有驚喜🤩 連閨密都話夠正宗!晚市韓式燒烤放題$278 /位(19:30 前離座$238)有別於其他韓燒店,除咗飲品,肉類海鮮小食都只需係座位落單。 選擇有多款肉類、海鮮,仲有即叫即整嘅菜式,如他他牛肉、泡菜煎餅、韓式炒粉絲、牛肋骨湯、石鍋飯等~~💕他他牛肉一大驚喜! 好多韓燒放題都唔包,但呢度任食,牛肉仲好新,夾住清甜嘅梨肉一齊食,同係韓國食嘅味道一樣🤩🤩🤩💕韓式炒粉絲即叫即炒,熱騰騰🔥🔥,炒得剛好又入味,仲可以叫半份。💕估唔到人蔘雞湯都係任食,飲幾啖,蔘味香濃,成個胃都暖哂。💕任食有特級牛頸肉、肉眼扒、牛肋骨肉、牛舌,肉質柔軟,牛肉味濃郁。 💕加$68/位,仲可以任食Prime 雪花❄️牛、3A雪花❄️牛、帆立貝、帶子等,牛肉脂肪比例平均,嫩滑,入口即溶。

有別於其他韓燒店,除咗飲品,肉類海鮮小食都只需係座位落單。

💕估唔到人蔘雞湯都係任食,飲幾啖,蔘味香濃,成個胃都暖哂。

• 他他牛肉
  • 人蔘雞湯
  • 肉眼扒
  • 加拿大Prime  雪花牛
  • 牛舌
  • 五花腩
  • 韓式炒粉絲
2021-08-25 84 瀏覽
好掛住韓國又見好耐無食過韓燒😅放工就約埋個燒肉控朋友黎到尖沙咀「高麗軒韓國🇰🇷料理」烤肉☺️今日我地食90分鐘:$278時段+ $68升級食埋加拿大Prime 及 3A雪花牛🐮帶子、帆立貝、羊架🐑及紅紋牛肋骨😎我個人比較鍾意加拿大Prime 牛肉質素最好😍入口即浴牛味最重👍帆立貝上加左蒜蓉汁味道唔錯!仲有黑毛🐷豬腩肥瘦適中用生菜🥬大醬包住食好正👍另外韓式醃牛肉必點😜他他牛肉配埋韓國梨肉食感覺幾清新🤗 一品料理既蛋包蝦🦐幾特別😍燒銀雪魚肉質超滑🥰另外仲點了人蔘雞湯勁有家煮嘅味道😎飲品選擇有汽水🥤茶類及韓國罐裝飲品等等…..啤酒要額外點叫🙌整體肉類質素同其他食物都幾好食😋

另外韓式醃牛肉必點😜他他牛肉配埋韓國梨肉食感覺幾清新🤗

一品料理既蛋包蝦🦐幾特別😍

燒銀雪魚肉質超滑🥰

另外仲點了人蔘雞湯勁有家煮嘅味道😎

• 黑毛豬腩
  • 燒銀雪魚
2021-08-24 144 瀏覽
韓燒放題來講佢都幾高質,而且價錢合理。晚市放題 $346 ,如果升級想食靚牛同海鮮就加$68一位。佢哋用咗QR code落單,方便快捷,又唔怕落少咗,而且食物都幾快到。我自己就好中意食佢既豬頸肉同埋雪花牛。他他牛肉都幾新鮮真係唔錯,由唔敢食變咗食完再食。蛋包蝦都幾好食,而且佢除咗肉類之外前菜,湯,同石頭鍋飯,粉絲都有,仲要選擇唔少。佢基本上係每款湯,飯,同粉絲都有幾個選擇。實有一款啱你又一定飽肚。不過眼闊肚窄嘅我好快就食飽,如果唔係都想加個鰻魚石頭鍋飯同埋粉絲食。人蔘湯真係好香嘅人蔘味,即時飲完好暖嘢飲種類比我想像都仲要多,連平時少見嘅嘢飲佢都有。地方唔算話好大,但都坐滿晒人
韓燒放題來講佢都幾高質,而且價錢合理。

人蔘湯
真係好香嘅人蔘味,即時飲完好暖

嘢飲種類比我想像都仲要多,連平時少見嘅嘢飲佢都有。

地方唔算話好大,但都坐滿晒人
久違的韓國烤肉 今個星期放大假,當然要食個滿足😌呢間韓國料理烤肉 係位於尖沙咀韓國街 位置方便 大家一定搵到!餐廳平日夜晚都爆滿 除左本地人,亦有不少外籍人士幫襯睇得岀真係好受大眾歡迎😆🔹款式多 肉類新鮮肉類有:牛肉、豬肉、羊肉、雞肉、新鮮海鮮等,亦有不同醃製方法。大部分肉質都好高質🥰 個人最喜歡牛仔骨,醃得好入味之餘,咬落去牛仔肉唔會痴骨,牛肉都無筋👍🏻👍🏻🔸一口烤肉 配上生菜同韓國麵豉醬☺️ perfect match💯🔹配菜都有不同選擇,泡菜、青瓜 水準不錯🔹湯品方面,我地點了人參雞湯🐓韓式豆腐辣湯 🌶 熱辣辣的湯鍋上菜時,見到湯仍然翻滾著♨️飲落非常足料!豆腐辣湯有滿滿的瓜、蜆肉、豆腐、牛肉、大葱等,每啖都好惹味😋 湯品係意外的岀色✅🔹我地另外都有加$68 升級點Prime雪花牛同法式羊架同其他美食 😍🔹餐廳以手機掃描 QR code 落單,唔怕錯單漏單問題👍🏻仲可以睇返剛才點咗邊樣好食,方便食客再點😛食肉獸的我食完呢餐簡直係 大 滿 足 ‼️‼️
久違的韓國烤肉 今個星期放大假,當然要食個滿足😌
呢間韓國料理烤肉 係位於尖沙咀韓國街
位置方便 大家一定搵到!

餐廳平日夜晚都爆滿
除左本地人,亦有不少外籍人士幫襯
睇得岀真係好受大眾歡迎😆

🔹款式多 肉類新鮮

🔹配菜都有不同選擇,泡菜、青瓜 水準不錯

食肉獸的我食完呢餐簡直係 大 滿 足 ‼️‼️

2021-08-19 131 瀏覽
高麗軒韓國料理 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗜𝗻𝗻 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 🇰🇷有去過尖沙咀應該都曾經有經過過「高麗軒韓國料理」!我就經過過好多次,今次的起心肝 walk in 去食😎 餐廳位於地庫位置,一落到去就聞到好大浸燒肉味🤣 餐廳面積唔大,初初以為平日8:00會冇咩人,點知一去到全場爆滿😱,好在仲有最後一張枱。「高麗軒韓國料理」係做韓式燒烤任食放題😋,限時𝟵𝟬分鐘,每位𝗛𝗸$𝟮𝟳𝟴 + 𝟭𝟬%,非酒精飲品都係任飲嘅!除咗有牛🐮、豬🐷、雞🐤、海鮮🐠,仲有好多廚師精選嘅一品料理🥘、湯🥣、飯🍚。我哋今次加咗每位$𝟲𝟴 食埋「升級推介」嘅菜式,包括有『加拿大prime雪花牛🥩』、『加拿大3A雪花牛🥩』、『帆立貝🐚』、『帶子』、『法式羊架🐑』、『紅炆牛肋骨🍖』。我哋今次專攻各款燒烤嘅肉類,冇食到一品料理嘅菜式🥲 因為已經好飽好飽⋯😜 基本上全部「升級推介」嘅菜式都係必叫!!兩種雪花牛都好好食!肥瘦適中又重牛味😋😋 而我最愛嘅係帶子🤣 大小適中,無雪味質地軟身,有輕微蒜蓉調味。我encore咗4次,每次6粒🤣 你就知道我有幾鍾意食🤤🤤🤤🤤🤤 遺憾係太飽食唔落『紅炆牛肋骨』🥺好吸引!另外,以下嘅菜式都好推介

另外,以下嘅菜式都好推介大家一試⋯⋯

『牛舌👅』
- 去邊度食燒烤都一定要叫牛舌!呢個係薄身嘅牛舌,好食!Encore左2次🤤🤤🤤

『他他牛肉🥩』
- 牛肉他他真係好耐冇食過,仲要係韓式版🤣 不過呢個他他追咗一次單先黎🤣 搞到我以為佢漏單叫咗兩份🥲 味道尚可,放心冇肚痛🤣🤣 唯獨是牛味唔夠出色。但香港比較少地方有得,所以都推介大家試吓!

『雞肉🐓』
- 雞肉係有驚喜嘅菜式!十分嫩滑,燒出嚟有BBQ嘅風味。佢做咗少量調味而且啱啱好,唔需要點任何醬汁都好食🌟🤩

『雞翼🐥』
- 雞翼勁厚身勁大隻!!!當然肉質都好嫩滑😋 燒出嚟同樣有BBQ風味🤩 兩款雞都好好食!

食物質量唔錯,唯獨是豬肉🐖叫咗兩款都略為失望🙍🏻睇吓圖片你就會見到脂肪同豬肉所佔嘅百分比⋯脂肪佔咗80%😱😱😱 對於冇quota嘅我黎講,我真係唔敢掂🥺🥺 但朋友都食咗一半嘅🤣🤣 無謂浪費食物。

另外,落單✍🏻係用𝗤𝗥 𝗰𝗼𝗱𝗲形式。有樣嘢值得一讚🌟,每款菜式落單都有「半份」嘅選擇。而我order 雞肉腸,喺remark寫左兩件,佢就真係黎兩件🤣🤣🤣 真係值得一讚!

總括嚟講,以任食嘅質素黎講真係算唔錯😋 有興趣嘅朋友記得book 左枱先去!🤩❣️
2021-08-14 312 瀏覽
星期六晚大部分韓國街嘅餐廳都大排長龍,唯獨呢間係一入去就有位坐。本身都唔覺有咩大問題,一上牛肉,就知咩事。無骨牛小排嘅顏色啡啡黑黑 (圖下),牛舌異常咁靭。豬肉好少少,但係都係好靭。大部分肉都係腌過,證明都唔新鮮。最好食嘅係湯,其他都係中下。食物選擇係多,但係唔新鮮又有咩用。。。咁就每人$328 ($298加一),埋單時都有d肉赤。完全唔明點解openrice咁多好評,可能以前曾經係好好食,依家就真係不了。以後唔會再嚟😵😵😵
2021-08-09 120 瀏覽
尖沙咀不嬲岀名多韓國野食但講到仼飲仼食 高麗軒韓國料理真係唔錯平日晚市$278/位最flexible 係用餐時間由人頭決定1-3位用餐時間為1小時30分鐘4位以上則為2小時夠唒時間慢慢食QR code落單點餐方便 而上菜速度非常之快半份都份量好大飲品係放咗喺冰凍嘅冰桶夠唒涼浸浸食材種類繁多 肉類都肥瘦適中非常新鮮 並唔會話因為係任食而比一啲唔靚嘅肉個人口味感覺辣味嘅比較好食因為已經醃咗 所以燒完就已經非常入味除此之外熟悉都係非常高質估唔到半份嘅份量好多性價比幾高湯類非常熱辣辣 好好湯而泡菜薄餅、牛肉炒粉絲及炒年糕等都比好多韓國餐廳好食😋呢道真心啱唒大食仔大食女😍🙌🏻
尖沙咀不嬲岀名多韓國野食

除此之外熟悉都係非常高質
估唔到半份嘅份量好多
性價比幾高
湯類非常熱辣辣 好好湯
而泡菜薄餅、牛肉炒粉絲及炒年糕等
都比好多韓國餐廳好食😋
呢道真心啱唒大食仔大食女😍🙌🏻
2021-08-06 132 瀏覽
呢間餐廳嘅平日午市韓燒放題只需$218,任食多款肉類🥩、海鮮🦑、蔬菜🥬、韓式小碟🥗、煎餅🥞、湯品🍲、一品料理🍤、石鍋飯🍚等,加多$68仲有升級食品👍🏼唯一值得Encore💗牛肋骨肉牛肋骨肉軟腍得嚟有嚼勁,食落有濃郁嘅甜醬油香💗牛仔骨牛仔骨用上韓式醬油同水果醃製,令肉質鬆軟腍滑,味道帶甜🐃💗豬頸肉豬頸肉油脂分佈平均,肉質爽嫩彈牙,肉味香濃,充滿肉汁同油香🐖💗雞肉雞肉嫩滑多汁,脂肪少較健康🐓💗法式羊架羊架軟嫩結實,以香草調味,帶適量羊羶香🐑

👍🏼唯一值得Encore
💗牛肋骨肉
牛肋骨肉軟腍得嚟有嚼勁,食落有濃郁嘅甜醬油香
💗牛仔骨
牛仔骨用上韓式醬油同水果醃製,令肉質鬆軟腍滑,味道帶甜🐃
💗豬頸肉
💗雞肉
雞肉嫩滑多汁,脂肪少較健康🐓
💗法式羊架
羊架軟嫩結實,以香草調味,帶適量羊羶香🐑
2021-07-13
2021-08-04 130 瀏覽
食燒肉放題真係比較鐘意梗反韓式烤肉,貪佢有大量泡菜生菜🥬夾嚟食,感覺無甘油好膩之餘,罪惡感(肥)無甘高甘🤣平日一至四去食晚市🌟$278包汽水任飲,另加$68升級會多左加拿大3A 雪花牛同prime雪花牛、帆立貝、帶子、法式羊架同紅炆牛肋骨加左錢梗係狂叫貴個2款黑碟裝嘅牛肉,都有試到牛舌同特級牛頸脊,牛舌幾高質,不過都係加拿大3A 雪花牛同prime雪花牛最好食😋牛油脂夠又有牛肉甜味豬肉只試左黑毛豬腩,好食不過太邪惡啦,就轉戰海鮮類,帆立貝好食👍🏻上面有少少蒜蓉,燒起上嚟更惹味,鮮魷魚好新鮮已經𠝹左花 ,燒好就會自動卷得好靚😚青口好大隻厚肉熟食就叫左海鮮煎蔥餅同紅炆牛肋骨,煎餅個邊好脆口,牛肋骨有4大舊偏甜口幾好味其實仲想試韓式炒粉絲,不過好飽,真係食唔落唔想做大晒鬼🙈唯有下次試💖