2017-09-14
一早已經想上黎呢間試吓,上到去已經見到人頭湧湧,雖然多人但係都唔會等好耐。一坐低就揀咗個湯底,佢有好多種選擇俾你揀,因為佢係鴛鴦火鍋所以你可以選擇兩種口味嘅湯底。我叫左麻辣湯底同埋芫荽皮蛋湯底,芫荽皮蛋嘅湯底雖然度度都有但係依度佢完全係足料皮蛋多芫荽又夠味道。另外個麻辣湯底可以選擇小辣定係大辣,自問鍾意食辣嘅朋友一定要叫個大辣,因為佢嘅辣嘅程度唔會太勁,同埋佢個湯底有朱紅花椒八角,同出邊嘅麻辣湯底味道分別好大。佢啲牛肉都幾新鮮同埋好多種牛俾你選擇份量都啱啱好又唔會過分多亦都唔會太少,佢亦都有是日海鮮俾你揀,有海蝦,花甲,魷魚。佢任食放題係比你自己出去夾食物,所以係任你選擇同埋你自己夾份量幾多,所以唔怕食唔晒而浪費食物。飲品除咗有罐裝嘢飲之外佢仲好有誠意有啲自家製嘅嘢飲,例如夏枯草,洛神花茶等等,仲有得你自己去沖奶茶,咖啡同埋朱古力,亦都可以飲埋花茶。最後甜品超多選擇超多,淨係雪糕款式都有好多種口味俾你揀,仲加埋糯米糍,雪條同埋甜品布甸,啫喱,生果,涼粉,燉奶等等之類,實有一款啱你口味,價錢又大眾化,誠意推薦